Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex Submariner

Er zijn maar hel weinig horloges die een vergelijking met een Rolex Submariner kunnen doorstaan. Dankzij het unieke design en de legendarische reputatie behoort het model al tientallen jaren tot een van de beste horloges sinds mensenheugenis. De tot 300 meter waterdichte Submariner is de belichaming van sportieve elegantie en is geschikt en stijlvol voor elke situatie.
Soort

Rolex Submariner – klassiek duikhorloge

Er zijn maar hel weinig horloges die een vergelijking met een Submariner kunnen doorstaan. Dankzij het unieke design en de legendarische reputatie behoort het model al tientallen jaren tot een van de beste horloges sinds mensenheugenis. De tot 300 meter waterdichte Submariner is de belichaming van sportieve elegantie en is geschikt en stijlvol voor elke situatie.

Het beroemdste duikhorloge uit de geschiedenis

Wanneer horloges worden beoordeeld op hun bekendheid, dan is de Submariner de onbetwiste winnaar. Al tientallen jaren schittert het duikhorloge met de karakteristieke bezel aan het firmament van de horloge-industrie.

Het waterdichte herenhorloge van de serie Oyster Perpetual past perfect bij een duikpak maar een groene Submariner Date kan net zo goed worden gecombineerd met een poloshirt, of een gouden Submariner met een colbertjasje. Rolex weet hoe echte klassiekers tikken: het uiterlijk van dit legendarische model is sinds de introductie in wezen niet veranderd. Dankzij het consistente ontwerp is de Submariner al tientallen jaren in staat zich te profileren als tijdloos duikhorloge dat bewezen waardevast is. Bijzonder zeldzame of limited editions van de Submariner leveren elk jaar recordbrekende prijzen op bij veilingen.

Dankzij de unieke reputatie en eersteklas kwaliteit trekt het legendarische Rolex-model zowel jonge bewonderaars als ervaren verzamelaars aan.

Sportieve elegantie en wereldberoemde kwaliteit

Maar op de eerste plaatse is het een mooi en perfect horloge. De huidige zoals de zwarte Submariner No-Date 114060 of de groene Submariner Date 116610LV, beschikken over een robuuste kast, een krasbestendig saffierglas, cerachroom-bezel en een zelf ontworpen automatisch uurwerk.

De Submariner is tot 300 meter waterdichte en uitgerust met een alleen tegen de klokrichting in draaibare bezel, zodat de drager tijdens het duiken niet per ongeluk de meettijd verandert.

Robuust, betrouwbaar en tijdbestendig: de huidige Submariner kijkt terug op een tientallen jaren lange en unieke geschiedenis.

Zwarte Rolex Submariner - een tijdloze klassieker

Rolex is niet meer weg te denken uit de ontstaansgeschiedenis van het duikhorloge. In 1926 presenteerde de beroemde Zwitserse onderneming het eerste waterdichte horloge met een verschroefde kroon: de geboorte van de wereldberoemde Oyster collectie was een feit.

Ook de introductie van de Submariner in 1953 brak alle records: het Rolex duikhorloge was tot 100 meter waterdicht. Dit eerste model had nog niet de kenmerkende kroonbescherming van de Submariner. In plaats daarvan was een opvallend grote 'Brevet'-kroon vastgeschroefd op de middenkast. Deze eerste referenties – 6200, 6204, 6205 en de 'James Bond Submariner' 6538 - zijn vandaag de dag zeer gewilde zeldzaamheden met een bijbehorend prijskaartje.

De eerste Submariner Edition verscheen in stijlvol zwart en tientallen jaren lang is het horloge alleen in deze kleur gefabriceerd. Bij sommige vintage-modellen verbleekte het zwart tot donkerbruin en deze zeldzame, chocoladekleurige modellen zijn zeer gezocht onder de verzamelaars.

Met de Submariner veroverde Rolex snel de maritieme wereld en vestigde zich al spoedig onder sportduikers en diepzeeonderzoekers. Met de jaren werd de waterdichtheid verhoogd, eerst naar 200 en uiteindelijk naar 300 meter. In 1959 werd de kenmerkende kroonbescherming aangebracht en in 1966 kwam de eerste Submariner met datum (Submariner Date) op de markt.

In zijn lange geschiedenis onderging de Submariner slechts een paar goed doordachte veranderingen en bleef altijd trouw aan zichzelf.

Kermit, Hulk, Hulkmariner: De groene Rolex Submariner

Hoewel de vorm en het model van de Submariner sinds de introductie bijna niet is veranderd, zorgt Rolex regelmatig voor verrassingen met kleine innovaties en frisse kleurencombinaties.

In 2003 werd voor het 50 jarige jubilieum van de submariner een variant met een groene ring en zwarte wijzerplaat gepresenteerd die in de horlogegemeenschap aanvankelijk werd onthaald met scherpe kritiek. Rolex zou echter geen vernieuwingen doorvoering wanneer het succes niet zou zijn gegarandeerd: tegenwoordig is de groene 'Kermit' Submariner met ref. 16610LV nog steeds een zeer gewild collector's item op de tweedehandsmarkt. Ook de vraag naar Rolex Hulk is zeer hoog.

Na dit eerste experiment met de kleur lanceerde Rolex een reeks spectaculaire kleurencombinaties van deze beroemde klassieker: in blauw, zwart-goud of ook helemaal groen. Door de jaren heen heeft de groene Submariner een grote achterban om zich heen verzameld en behoort nu tot de moderne klassiekers van Rolex.

Koop Green Subs bij CHRONEXT

Bij CHRONEXT, krijgt u een enorme selectie van Rolex bestsellers onmiddellijk beschikbaar of op korte termijn. Geen wachtlijsten en altijd gecontroleerd op echtheid en kwaliteit door gecertificeerde CHRONEXT horlogemakers. 24 maanden CHRONEXT garantie inbegrepen.

- Rolex Hulk

- Rolex Kermit

- Rolex Starbucks

Van 6200 naar 5513 tot 116610: Een overzicht van de belangrijkste referentienummers

Dit berust niet alleen op de hoge kwaliteit en de unieke status van de 'Sub', maar ook op de veelbelovende prijsontwikkeling in de afgelopen decennia. Zo is de prijs voor een Submariner No-Date vanaf 1965 met een factor tien gestegen.

De waardeontwikkeling bij een aantal, zeldzame modellen bleek bijzonder steil te verlopen en overtrof de meeste gangbare investeringen. Zo zorgen de zogenaamde MilSub – Submariner ref. 5513 en ref. 5517, die in de jaren zeventig voor het Britse ministerie van Defensie werden gemaakt, regelmatig voor recordbedragen bij de wederverkoop.

Een ander droomhorloge van veel verzamelaars is de COMEX Submariner. Van 1967 tot 2004 werkte Rolex samen met het Franse duikbedrijf Compagnie Maritime d’Expertise en leverde aan hun duikers horloges met het overeenkomstige wijzerplaat-tekst: COMEX. Op basis van de eerste COMEX Submariner ontstond later ook het robuuste duikhorloge Sea-Dweller. De originele COMEX Submariners zijn zeldzaam en hun prijs overschrijdt vaak de honderdduizend-grens.

Toch hoeft het niet altijd een buitengewoon vintage horloge te zijn: naast deze collector's items biedt de tweedehandsmarkt van Submariner een breed assortiment aan andere klassieke en tijdloze referentienummers. De Submariner met referentienummer 14060, de huidige Submariner Date (ref. 116610) en de Submariner No-Date (ref. 114060) zijn zowel een stijlvaste als een waardevolle investering.

Rolex Submariner online kopen en verkopen bij CHRONEXT

Bij CHRONEXT kunt u modellen zoals de Rolex Submariner kopen en verkopen. Als online-trading-platform ondersteunen wij onze klanten bij de handel in luxe horloges en helpen bij het sluiten van aantrekkelijke deals. Bij vragen hierover kunt u ons team persoonlijk of per e-mail bereiken. Wij adviseren u graag over uw mogelijkheden. Eventueel kunt u ons online-formulier invullen. We hopen u te mogen ondersteunen bij de slimme verkoop van uw Rolex Submariner of een ander model!.