Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Chopard L.U.C

Met de horlogecollectie L.U.C brengt Chopard een eerbetoon aan de stichter van het traditiegezinde bedrijf, Louis-Ulysse Chopard, aan wiens initialen de lijn zijn naam ontleent. Elk L.U.C-horloge is een technisch meesterwerk, gemaakt volgens de aloude waarden van de stichter van het bedrijf: precisie, een hoog niveau van vakmanschap en esthetiek over de hele lijn.
Soort

Chopard L.U.C.: modellen en prijzen. Nieuw, tweedehands, vintage

Met de horlogecollectie L.U.C brengt Chopard een eerbetoon aan de stichter van het traditiegezinde bedrijf, Louis-Ulysse Chopard, aan wiens initialen de lijn zijn naam ontleent. Elk L.U.C-horloge is een technisch meesterwerk, gemaakt volgens de aloude waarden van de stichter van het bedrijf: precisie, een hoog niveau van vakmanschap en esthetiek over de hele lijn.

Hommage aan de meester-uurwerkmaker Chopard

In 1860 stichtte Louis-Ulysse Chopard zijn horlogeatelier met een duidelijke visie: dankzij de hoogste kwaliteit van de uurwerken zouden zijn zakhorloges de andere horlogefabrikanten overtreffen. Zijn initialen - L.U.C. - prijkten nog steeds boven de deur van zijn werkplaats in Sonvilier in het Zwitserse kanton Jura. Zo is het succesverhaal van het merk Chopard op gang gekomen. Met zijn handgemaakte horloges overtuigde de jonge Chopard op verschillende reizen al gauw veeleisende klanten buiten de grenzen van Zwitserland.

In 1997 besloot Chopard, ter ere van zijn geniale stichter, het eerste zelfopwindende uurwerk dat het huis ontwikkelde, naar zijn beroemde initialen te noemen: L.U.C. In hetzelfde jaar werd de nieuwe horlogelijn met dezelfde naam gelanceerd. Met de L.U.C-collectie keerde het bedrijf terug naar zijn wortels als horlogefabrikant en bood het nu weer horloges aan die voor 100% door Chopard gemaakt waren. Aangezien Chopard tot op de dag van vandaag een onafhankelijk familiebedrijf blijft, verdient de hoge mate van verticale integratie van de manufactuur bewondering. De Chopard-manufactuur in Fleurier is verantwoordelijk voor de productie van de uurwerken - vandaag de dag wordt hier een breed scala aan kalibers vervaardigd, die ook in andere Chopard-modellen worden gebruikt.

Certificaten en kwaliteitszegels: Hoogste kwaliteit bij Chopard

De kwaliteit van de Chopard L.U.C-horloges wordt bevestigd door verschillende erkende certificaten en kwaliteitszegels, die zowel aan de horloges van de lijn als aan de gebruikte manufactuuruurwerken worden toegekend.

Zo mogen talrijke modellen van de manufactuur het befaamde COSC-certificaat dragen, dat hen onderscheidt als chronometers - d.w.z. bijzonder nauwkeurige horloges. De kwaliteitscertificaten van de Fondation Qualité Fleurier gaan verder dan het COSC-attest en testen niet alleen het uurwerk, maar het hele horloge op kwaliteit en nauwkeurigheid. Het Qualité Fleurier-zegel siert verschillende uurwerken van de L.U.C-collectie, bijvoorbeeld de L.U.C Qualité Fleuerier en de L.U.C Tourbillon QF.

Sommige uurwerken van de L.U.C-lijn dragen ook het strenge Poinçon de Genève of Genève-zegel, dat bijzonder hoge eisen stelt aan de kwaliteit van het uurwerk en vereist dat een bepaald percentage van de onderdelen in de streek van Genève vervaardigd zijn.

Divers en edel: De L.U.C-collectie van Chopard

Sinds 1996 heeft Chopard een breed scala van verfijnde eigen uurwerken gecreëerd, wat weerspiegeld wordt in de diversiteit van de L.U.C-collectie. De Chopard L.U.C-serie omvat meer dan 70 individuele horloges die de vaardigheden en de ijver van horlogeliefhebber Louis-Ulysse Chopard doen herleven. In vijf verschillende stijlen heeft de collectie het juiste model voor elke liefhebber: L.U.C Elegance, Complications, Grand Complications, Heritage en Tech.

De L.U.C 'Heritage'-modellen, bijvoorbeeld, passen helemaal in de rijke traditie van het bedrijf en inspireren door hun klassieke vormgeving. De horloges in 'Tech'-stijl zijn daarentegen gericht op vooruitstrevende horlogetechnologie, die de fabrikant combineert met een futuristisch uiterlijk.

Maar de L.U.C-collectie heeft nog veel meer te bieden: Sommige van de 'Elegance'-modellen fascineren met extravagante gelakte wijzerplaten, waarvan de kleurenpracht niet alleen het oog van de drager zal strelen. De motieven uit de wereld van de Aziatische cultuur en de symbolen, ontworpen door de Japanse kunstenaar Kiichiro Masumura, maken van de L.U.C XP Urushi-modellen ware kunstwerken die ieders blik vangen. Maar ook de eenvoudige L.U.C XPS met gereduceerde wijzerplaat, de populaire hoekige L.U.C XP Tonneau of de edele L.U.C Quattro maken deel uit van de Elegance-serie.

De Complication-modellen daarentegen maken indruk met technische verfijningen van de horlogemakerskunst: hier vinden de liefhebbers polshorloges met hoge prestaties en gesofisticeerde extra functies, zoals chronografen, tourbillons of maancyclusdisplays, waarmee Chopard op indrukwekkende wijze zijn vaardigheden in de haute horlogerie demonstreert.

De L.U.C-collectie: Rijk aan verscheidenheid

De Chopard L.U.C-serie belichaamt het traditionele merk Chopard als geen andere collectie. De opwindende combinatie van traditie en innovatie inspireert vele horlogeliefhebbers. Dankzij de ruime keuze aan modellen biedt de serie ook voor elke smaak het juiste horloge. Of het nu dameshorloges of herenhorloges zijn, eenvoudige horloges met drie wijzers of complicatiehorloges - de juiste Chopard L.U.C. wacht op zijn drager voor alle voorkeuren en gelegenheden.