Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Omega Constellation

Met de elegante Constellation-lijn heeft Omega een aantal prestaties geleverd op het gebied van design en uurwerken. Als een van de oudste horlogemodellen van het bedrijf is de Constellation, die voor het eerst werd gepresenteerd in 1952, in de loop der jaren verschillende keren aangepast of zelfs opnieuw ontworpen. De Constellation uit 1982 met zijn kenmerkende ""greep"" op de lunette werd een van de beroemdste horloges aller tijden.
Soort

Omega Constellation: Modellen en prijzen. Nieuw, tweedehands, vintage

Met de elegante Constellation-lijn heeft Omega een aantal prestaties geleverd op het gebied van design en uurwerken. Als een van de oudste horlogemodellen van het bedrijf is de Constellation, die voor het eerst werd gepresenteerd in 1952, in de loop der jaren verschillende keren aangepast of zelfs opnieuw ontworpen. De Constellation uit 1982 met zijn kenmerkende ""greep"" op de lunette werd een van de beroemdste horloges aller tijden.

Constellation: Het perfecte luxe horloge

Een van de meest gewilde vintage modellen van Omega is beslist de “Pie Pan” Constellation, die in 1952 werd gelanceerd. 168010). Met dit horloge begon het verhaal van de succesvolle collectie, die wordt gekenmerkt door exquise stijl, precisie en kwaliteit. De twaalf facetten op de wijzerplaat van de eerste Constellation doen denken aan een omgekeerde cakevorm, die hem al snel de bijnaam ""Pie Pan"" opleverde. De Constellation-modellen uit de jaren vijftig en zestig maakten indruk met zowel hun buitengewone uiterlijk als hun verfijnde mechanische hart.

Met de Constellation presenteerde Omega een echt luxe horloge en het mechanisme maakt indruk met zijn uitstekende afwerking: de uurwerken van deze vintage horloges beschikken over een chronometercertificering en worden daarom gekenmerkt door een bijzondere precisie. Het observatorium van Genève met acht sterren, dat op de achterkant van veel Constellation-horloges staat afgebeeld en bedoeld is om Omega's talrijke overwinningen in observatoriumwedstrijden te symboliseren, herinnert aan Omega's eisen voor perfectie op het gebied van nauwkeurigheid. De originele ""Pie Pan""-modellen zijn tegenwoordig nog relatief goedkoop te vinden en worden beschouwd als populaire, tijdloze vintage horloges van Omega. In juni 2012 ging de Constellation van Elvis Presley bij Antiquorum in New York onder de hamer voor een fenomenale prijs van zo'n 34.000 Euro. De Constellation van Presley maakt indruk in zacht rosé goud met een zwarte wijzerplaat en een kalender van de jaren 60.

Constellation Manhattan

Na een periode van meerdere speciale edities in de jaren 70, introduceerde Omega in 1982 de door Carol Didisheim ontworpen Constellation Manhattan (ref. DD 398.0866). De nieuwe vorm met de kenmerkende klauwen op 3 en 9 uur, die dienen om het horlogeglas beter vast te zetten, vestigde zich als de nieuwe vorm. De eerste modellen met dit extravagante en tegelijkertijd elegante design waren uitgerust met een quartz uurwerk - een destijds innovatieve breuk in de traditie van de Constellation. Maar al in 1985 werd de Constellation Manhattan uitgerust met een automatisch kaliber en volgens de traditie gecertificeerd als chronometer.

Deze populaire horlogefamilie van Omega is tot op de dag van vandaag verrijkt met tal van modificaties en speciale edities, maar de huidige modellen behouden duidelijk de basiskenmerken van de eerste Constellation Manhattan. Het legendarische luxe horloge is vooral bekend als het horloge van Nobelprijswinnaar voor de Vrede Michail Gorbatsjov.

Populair als heren- en dameshorloge: De veelzijdigheid van de Omega Constellation

De hedendaagse versies van de Constellation zijn vooral populair bij dames. In 2009 lanceerde Omega deze populaire collectie in een geheel nieuw, herzien design, waarmee een model op de markt kwam dat al snel een nieuwe generatie trouwe dragers wist te overtuigen.

Verder is de vijfpuntige ster te vinden op de wijzerplaat boven 6 uur - een handelsmerk van de Omega Constellation. De grepen - de aan de zijkant bevestigde klauwen - zijn in een licht gewijzigde versie nog te bewonderen. In de bijzonder gedistingeerde kleuren zilver (ref. 123.50.24.60.02.002), champagne (ref. 123.50.27.60.08.001), zwart (ref. 123.10.38.22.01.001), bruin (ref. 123.50.31.20.13.001), roodgoud met diamanten (ref. 123.55.27.60.99.004) en wit parelmoer (ref. 123.20.27.20.55.005) zien de elegante wijzerplaten er stijlvol en tijdloos uit.

In tegenstelling tot de Constellation herenhorloges zijn de dameshorloges verkrijgbaar in een bijna onbeperkte keuze. U kunt kiezen uit vier kastmaten (24, 27, 31 en 35 millimeter), maar ook uit een mechanisch model met Omega Co-Axial kaliber of een uitvoering met quartz uurwerk. Met het uitgebreide assortiment aan materialen, wijzerplaatdesigns en diamanten versieringen zijn er geen grenzen aan uw wensen, zodat voor iedere pols het perfecte Omega Constellation dameshorloge te vinden is.

Cindy Crawford, Nicole Kidman, Ziyi Zhang: De Omega Constellation schittert om de pols van beroemdheden

Cindy Crawford vertrouwt al vele jaren op de Omega Chronometer en wordt beschouwd als de godin van de Constellation. Omega-ambassadeurs Ziyi Zhang en Adrien Brody zijn ook enthousiast over de Constellation en demonstreerden de Constellation als horloge voor paren tijdens een evenement in Los Angeles in 2010. Ook de merkambassadeur en actrice Nicole Kidman is al jaren een trouwe klant van Omega en heeft ook de Constellation Ladies 35mm Co-Axial Chronometer in haar collectie. Het uurwerk van dit dameshorloge heeft het beroemde Omega Co-Axial echappement, wat de levensduur en onderhoudseisen van de horloges duidelijk optimaliseert.

Verschillende Omega Constellation-modellen genieten nu het innovatieve Co-Axial-mechanisme. Bijvoorbeeld de heren- en dameshorloges van 38 millimeter (ref. 123.10.38.21.01.002 o.a.) worden aangedreven door het innovatieve Omega Co-Axial kaliber 8500/8501. De kleinere 35-millimeter varianten (ref. 123.10.35.20.01.002 o.a.) zijn echter uitgerust met het Omega Co-Axial kaliber 2500, het eerste Omega-uurwerk met een Co-Axial echappement. Bovendien bevat de Constellation collectie ook de 38 millimeter day-date modellen. Deze zijn uitgerust met een Omega Co-Axial kaliber 8602/8612 en hebben een weekdagaanduiding op 12 uur en een datumvenster op 6 uur. Omega presenteert de Day-Date herenmodellen in 18 karaat roodgoud (ref. 123.50.38.22.02.001) of geelgoud (ref. 123.55.38.22.02.002) en in een tweekleurig model in een combinatie van 18 karaat roodgoud (ref. 123.20.38.22.02.001) resp. geelgoud met roestvrij staal (ref. 123.25.38.22.02.002). Een populaire variant is ook de Constellation van elegant roestvrij staal (Ref. 123.10.38.22.01.001).

Voor alle collecties en varianten geldt het volgende: De Omega Constellation Co-Axial horloges beloven klassieke elegantie gecombineerd met geavanceerde technologie.

Een nieuw tijdperk in het maken van horloges: Omega Globemaster

De Omega Globemaster vertegenwoordigt het eerste in serie geproduceerde horloge dat is gecertificeerd door METAS. Binnenin tikt het geavanceerde mechanische kaliber 8900/8901 van Omega met een magnetische veldbeveiliging van 15.000 Gauss. Het geraffineerde uurwerk kan bewonderd worden door een krasbestendige saffierglas bodem met een metalen medaillon. Dit ongewone element presenteert een interessante gravure: de acht sterren boven een observatorium symboliseren de acht stappen van de strenge METAS-test, die de nauwkeurigheid, waterbestendigheid, gangreserve en magneetweerstand van de horloges controleert.

Het design van de Globemaster is duidelijk geïnspireerd op de eerste Constellation modellen. Met een diameter van 39 millimeter en de Pie Pan wijzerplaat legt de Globemaster een link met de Pie Pan Constellation uit 1952. Kenmerkend voor de Globemaster is de gecanneleerde lunette met afgeronde hoeken. De bezel is gemaakt van extreem resistent hard metaal, dat nog krasbestendiger blijkt te zijn dan keramiek.

De Globemaster combineert traditioneel design met technische innovaties en is verkrijgbaar in Sedna goud, roestvrij staal of geel goud met een zilveren wijzerplaat. Met de Globemaster opent Omega een nieuw hoofdstuk, niet alleen voor de Constellation-lijn, maar ook voor de hele collectie van het bedrijf en de moderne horlogewereld.