Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Panerai

Als officiële horlogefabrikant van de Italiaanse marine kijkt Officine Panerai terug op een fascinerende geschiedenis. De beroemdste modellen van dit huis, Radiomir en Luminor, behoorden lange tijd tot de standaarduitrusting van de Italiaanse marineduikers. Sinds de jaren negentig zijn Panerai-horloges ook beschikbaar voor een groter publiek en maken indruk met hun opvallende uiterlijk.
Soort

Panerai-horloges – sportieve elegantie uit Italië

Als officiële horlogefabrikant van de Italiaanse marine kijkt Officine Panerai terug op een fascinerende geschiedenis. De beroemdste modellen van dit huis, Radiomir en Luminor, behoorden lange tijd tot de standaarduitrusting van de Italiaanse marineduikers. Sinds de jaren negentig zijn Panerai-horloges ook beschikbaar voor een groter publiek en maken indruk met hun opvallende uiterlijk.

- In 1860 begon Giovanni Panerai in Florence een horlogemakerswinkel, die zich later zou ontwikkelen tot het legendarische bedrijf Officine Panerai.

- In 1938 ontwierp Officine Panerai het beroemde duikhorloge Panerai Radiomir voor de Italiaanse marine, dat werd gekenmerkt door zijn hoge waterbestendigheid en goede afleesbaarheid. - In eerste instantie presenteerde Officine Panerai zich als horlogeleverancier voor de marine, voordat het bedrijf pas in 1993 zijn collectie voor de vrije verkoop lanceerde.

- Sylvester Stallone verhief het destijds relatief onbekende bedrijf Officine Panerai tot wereldfaam toen hij in de film 'Daylight' (1996) duidelijk zichtbaar een Panerai Luminor om zijn pols droeg.

Panerai

De geschiedenis van Officine Panerai dateert uit 1860, toen Giovanni Panerai een horlogemakerswinkel opende bij de Ponte alle Grazie in Florence. In 1890 nam zijn getalenteerde achterkleinzoon Guido Panerai de leiding van de winkel over en verhuisde het bedrijf naar het Piazza San Giovanni.

Nog voor de verhuizing begon de samenwerking met de Italiaanse marine: Panerai fabriceerde mechanische instrumenten zoals dieptemeters of kompassen. In 1936 kreeg het familiebedrijf een speciale opdracht. Het doel was om een duikhorloge te maken dat de mariniers zouden kunnen dragen bij professionele operaties. De Marine Militare stelde de allerhoogste eisen aan dit polshorloge. Het moest betrouwbaar en waterdicht, maar ook in elke situatie gemakkelijk af te lezen zijn, zelfs onder water. Voor de ontwikkeling van dit innovatieve horloge wendde Panerai zich tot het Zwitserse bedrijf Rolex, dat toen al bekend stond om zijn expertise op het gebied van waterbestendigheid.

Het resultaat van deze samenwerking was de Panerai Radiomir, een waterbestendig polshorloge dat met z'n diameter van 47 millimeter in de jaren dertig gigantisch groot leek. Om ervoor te zorgen dat de tijd ook in het donker kon worden afgelezen, werd bij de fabricage van de wijzerplaat gebruik gemaakt van Radiomir, een lichtgevende stof op basis van radium dat door Guido Panerai werd gepatenteerd. In die tijd wist nog niemand dat radium een van de meest radioactieve stoffen ter wereld is. De oplage van deze modellen was zeer beperkt omdat de horloges niet waren toegelaten voor de officiële verkoop. Vandaag de dag behoren de uurwerken van Panerai, die voor de Italiaanse marine werden geproduceerd, tot de meest gewilde vintage-zeldzaamheden en hun prijs passeert regelmatig de grens van 100.000 euro.

Van Radiomir tot Luminor: Iconische horloges van Panerai

Dankzij de unieke vorm, de opvallende grootte van de kast en de overzichtelijke wijzerplaat geniet de Panerai Radiomir een cultstatus onder kenners en verzamelaars. Nadat de lichtgevende stof Radiomir vanwege de radioactiviteit uit het Panerai-programma werd gehaald, ontwikkelde Panerai een nieuwe lichtgevend middel: Luminor. Al in 1949 diende het bedrijf een patent in voor dit op tritium gebaseerde mengsel. Later bleek dat ook tritium radioactief is, maar in kleine hoeveelheden onschadelijk blijft. Tegenwoordig maakt Panerai gebruik van Superluminova, een volledig veilige lichtgevende stof. Een kleine tip voor verzamelaars: de prijzen voor Panerai horloges met tritium of zelfs radium stijgen elk jaar.

Naast de lichtgevende stof is de kroonbescherming het grootste verschil tussen de twee horlogemodellen Radiomir en Luminor. De opvallende beschermbeugel drukt de kroon stevig tegen de kast aan en garandeert zodoende een veilige waterdichtheid. Dit unieke element geeft de Luminor z'n eigen karakter en behoort tegenwoordig tot het handelsmerk van Panerai. De kastdiameter is ook bij de Luminor maar liefst 47 millimeter breed.

Panerai Radiomir en Panerai Luminor worden door kenners al vanaf grote afstand herkend en genieten een cultstatus in de horlogewereld.. Bij CHRONEXT kunt u online een brede selectie van deze felbegeerde modellen kopen tegen de beste prijzen. Direct verkrijgbaar en met 24 maanden CHRONEXT-garantie.

Een zeldzaamheid: Een Koningin der Zeeën: Panerai Mare Nostrum

Zeevaartkunde en marine zijn onlosmakelijk veerbonden met de geschiedenis en identiteit van Officine Panerai. Deze band komt tot uitdrukking in de Panerai Mare Nostrum. Bij dit polshorloge gaat het om een chronograaf die speciaal is ontwikkeld voor scheepsofficiers. In 1943 presenteerde het bedrijf dit spectaculaire model, dat was uitgerust met twee telmechanismen. De ontwikkeling van de Mare Nostrum viel dus samen met de introductie van de opvallende kroonbeschermingsbrug van Panerai.

Algemeen wordt aangenomen dat er niet meer dan twee of drie exemplaren van de Panerai Mare Nostrum zijn geproduceerd, en tot voor kort waren er slechts een paar foto's van het polshorloge beschikbaar. Uiteindelijk dook in 2005 één exemplaar van dit zeer bijzondere herenhorloge op - een unicum! Toen Panerai in 1993 zijn eerste horlogecollectie voor de publieke verkoop lanceerde, werd de Mare Nostrum gepresenteerd in een moderne herinterpretatie.

Een nieuw hoofdstuk: Van Italiaans familiebedrijf tot Hollywood-favoriet

In 1993 presenteerde Officine Panerai de eerste horlogecollectie die niet was gericht op de Italiaanse marine, maar op het brede publiek van horlogeliefhebbers. Daarbij greep Panerai terug op de opvallende designs van de marine-klassiekers Radiomir en Luminor. Een aantal jaren bleef het bedrijf in de schaduw van de grote fabrikanten, wiens geschiedenis iedereen al kende en wiens naam wereldwijd beroemd was. Maar al snel brak voor Panerai het ultieme moment aan.

In de film 'Daylight' uit 1996 draagt Sylvester Stallone op eigen verzoek een Panerai Luminor (ref. 5218/201-A) om zijn pols. Het polshorloge is zeer goed te zien in de film, en zo is het voor een groot deel aan Sylvester Stallone te danken dat het destijds nog steeds onbekende merk Officine Panerai wereldberoemd werd. Als gevolg daarvan ontstond er met name in Hollywood een regelrechte stormloop op de duikhorloges van Panerai. Bij wijze van dank heeft Officine Panerai in de loop der tijd een aantal horloges voorzien van de tekst 'Daylight' of 'SlyTech' ('Sly' is de bijnaam van Stallone). Ook in de vierde 'Rambo'-film draagt Stallone een Panerai, en wel de Panerai Marina Militare. En in de 'The Expendables' heeft hij in z'n rol als Barney Ross een Panerai Luminor Regatta om z'n pols.

Er zijn echter nog meer films waarin de horloges van Panerai een bijrol hebben. Onder andere in de film 'Eraser' draagt de marshal John Kruger (gespeeld door Arnold Schwarzenegger) een Panerai Luminor Marina. Andere filmhelden met een Panerai om hun pols zijn DMX als Latrell Walker in 'Exit Wounds - De Cophunter' (Panerai Luminor Marina) en Statham, die in de film 'Transporter - The Mission' een Panerai Luminor Daylight heeft.

Panerai-horloges online verkopen

U bent niet geïnteresseerd in het kopen van een Panerai horloge, maar u wilt dit juist verkopen? Dan zijn wij van CHRONEXT de juiste contactpersoon voor u! Dankzij onze jarenlange ervaring in de handel van luxe horloges ondersteunen we onze klanten bij de aan- en verkoop van eersteklas modellen. Neem contact op met onze ervaren specialisten via telefoon, e-mail of livechat en we geven u hierover graag advies. Inruil, commissie of directe verkoop - wij zullen u helpen de best mogelijke verkoopprijs te krijgen. Meer informatie en ons online-formulier vindt u op onze homepage.