Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex Air-King

De koning van het luchtruim – de Rolex Air-King werd speciaal ontworpen om de Britse jachtvliegers tijdens de Tweede Wereldoorlog te eren. Dit minimalistische horloge met een voor die tijd naar verhouding vrij grote wijzerplaat maakte het voor hen mogelijk om in elke situatie moeiteloos te tijd af te lezen. Tot op de dag van vandaag is de Air-King met zijn aparte design zeer populair en wordt vaak gekozen als het instapmodel van Rolex.
Soort

Rolex Air-King: modellen en prijzen. Nieuw, tweedehands, vintage

De koning van het luchtruim – de Rolex Air-King werd speciaal ontworpen om de Britse jachtvliegers tijdens de Tweede Wereldoorlog te eren. Dit minimalistische horloge met een voor die tijd naar verhouding vrij grote wijzerplaat maakte het voor hen mogelijk om in elke situatie moeiteloos te tijd af te lezen. Tot op de dag van vandaag is de Air-King met zijn aparte design zeer populair en wordt vaak gekozen als het instapmodel van Rolex.

Air-King: De minimalistische klassieker van Rolex

De Rolex Air-King behoort tot de Oyster Perpetual-serie en wordt, net als alle modellen van deze horlogefamilie, gekenmerkt door de geslaagde combinatie van klassieke Rolex-esthetiek en een hoge functionaliteit. De Air-King is minimalistisch en elegant en overtuigt door de hoogwaardige afwerking en precisie. Voor de huidige afmetingen lijkt de diameter van de eerste Rolex Air-King (ref. 4365) met 34 millimeter relatief klein, maar toen deze tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ontwikkeld, was dit revolutionair groot.

Rolex werd de eerste keuze van Britse jachtvliegers omdat zij op deze grote wijzerplaat in elke situatie de tijd konden aflezen. In de loop van de tijd is de Air-King ook buiten de cockpit populair geworden en is nu een van de beroemdste modellen van Rolex.

Dankzij het grote aanbod aan materialen en kleuren en de vriendelijke prijzen is de Air-King al tientallen jaren een gewaardeerd heren- en populair dameshorloge van Rolex.

Air-King, Air-Tiger, Air-Lion en Air-Giant: het horloge voor helden

Het minimalistische uiterlijk van de Air-King zegt niets over de heldhaftige geschiedenis die heeft geleid tot de creatie van dit klassieke model. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de waterdichte Oyster-uurwerken zeer populair bij de piloten van de koninklijke luchtmacht van het Verenigd Koninkrijk. Zo populair, dat de dappere piloten afstand namen van hun werkhorloges en van hun eigen salaris een Rolex kochten.

Toen de oprichter van Rolex, Hans Wilsdorf, hoorde van deze buitengewone merkentrouw, maakte hij een eigen horlogelijn voor de moedige Britse piloten. De nieuwe uurwerken waren voor die tijd erg groot en hebben allemaal 'vliegende' namen: Air-Tiger, Air-Lion, Air-Giant en Air-King. Tot op de dag van vandaag hebben eenvoud en elegantie de overhand gehad in het ontwerp van de Air-King en het model is nog steeds een vast onderdeel van het Rolex-assortiment. In de loop der jaren is het polshorloge aangepast aan de voorkeuren van de tijd. De tweedehandsmodellen van de Air-King zijn zeer populair onder verzamelaars. Vooral speciale horloges met een eigen verhaal blijven altijd gewild. Zo kregen piloten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Pan AM een Rolex Air-King toen ze met pensioen gingen. Juist deze bijzondere uitvoeringen van de Air-King zijn tegenwoordig zeer gewild op de verzamelaarsmarkt.

De meer dan een halve eeuw durende geschiedenis van de Rolex Air-King is nog lang niet voorbij. Het horloge wordt nog steeds gewaardeerd om zowel de esthetiek als het spannende verhaal achter dit horloge.

Het Rolex-horloge met de 34 millimeter-kast

De Rolex Air-King behoort tot de Rolex Oyster Perpetual-lijn, maar is kleiner en fijner dan de meeste andere polshorloges van deze serie - de diameter is 34 millimeter. Net als alle Rolex Oyster-modellen is dit horloge waterdicht en kan worden gedragen tot een zeediepte van 100 meter. Daarnaast heeft de Air-King een Perpetual-uurwerk met een mechanisch zelfopwindend systeem, evenals de typische drierijige Oyster-armband. De wijzerplaat is momenteel verkrijgbaar in zilver, blauw en rosé, maar de kleurenselectie voor oudere of gebruikte modellen is enorm. De vintage markt biedt een interessant assortiment verschillende uitvoeringen, die tegenwoordig niet meer worden geproduceerd en toch actueel lijken. Zo is bijvoorbeeld de Air-King Date met een datumaanduiding (ref. 5700 en ref. 5701) uit de jaren vijftig en zestig een noemenswaardig en zeldzaam exemplaar. Oorspronkelijk gelanceerd als pilotenhorloge voor mannen, wordt de Air-King inmiddels zowel door dames als heren met groot enthousiasme ontvangen.

Nieuw, tweedehands of vintage: Het instapmodel Rolex Air-King

Net als alle Rolex-modellen wordt ook de Air-King gekenmerkt door zijn zorgvuldige vakmanschap en het gebruik van hoogwaardige materialen. Dit specifieke Rolex-model maakt echter steeds vaker gebruik van roestvrij staal, wat natuurlijk goedkoper is dan platina, goud en andere edelmetalen. Dit maakt de Air-King tot een relatief voordelig instapmodel, vooral voor nieuwkomers in de wereld van Rolex. Zowel vintage horloges zoals referentie 5500 met de Explorer-wijzerplaat als de nieuwere Air-King-modellen (ref. 114200, ref. 14000 of ref. 14010) zijn zeer in trek door het brede assortiment en de aantrekkelijke prijzen.

De Rolex Air-King is een sportief horloge met een klassiek ontwerp dat er schitterend uitziet om zowel mannelijke als vrouwelijke polsen.