Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex

De vijfpuntige kroon op de wijzerplaat is een wereldberoemd symbool: over de hele wereld kenmerkt het Rolex-logo eersteklas uurwerken en het zelfverzekerde gevoel voor stijl van hun eigenaren. Rolex staat voor compromisloze kwaliteit en belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van horloges waar het bedrijf, opgericht in 1905, met trots op kan terugkijken.
Soort

Rolex – de meest betrouwbare luxe horloges ter wereld

De vijfpuntige kroon op de wijzerplaat is een wereldberoemd symbool: over de hele wereld kenmerkt het Rolex-logo eersteklas uurwerken en het zelfverzekerde gevoel voor stijl van hun eigenaren. Rolex staat voor compromisloze kwaliteit en belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van horloges waar het bedrijf, opgericht in 1905, met trots op kan terugkijken.

Rolex is wereldwijd het meest bekende horlogemerk en heeft het allereerste water- en stofdichte polshorloge 'Oyster' ontwikkeld. Alle door Rolex gefabriceerde horloges zijn chronometers. Bij de eerste bekliming van de Mount Everest in 1953 droeg Sir Edmund Hillary een Rolex.

Een visionair van de horloge-industrie

Rolex symboliseert succes en een luxueuze levensstijl. Daar kan geen enkel ander merk tegenop. Het bedrijf heeft deze goede reputatie zonder twijfel te danken aan zijn oprichter, Hans Wilsdorf. De in Kulmbach geboren zakenman was een visionaire marketing-genie en een briljante ondernemer. Toen hij in 1905 in Londen zijn horlogeverkoopbedrijf opstartte, leek hij al het succesformule voor zijn onderneming te kennen: alleen het allerbeste is goed voor de klant. Onder dit motto verkocht hij vanaf het begin hoogwaardige, in Zwitserland gefabriceerde tijdmeters. Om de naamsbekendheid van de polshorloges te verhogen, signeerde hij vanaf 1908 de horloges met een internationale en gemakkelijk uit te spreken naam: Rolex. Veel mythen omringen de betekenis achter het beroemdste horlogemerk ter wereld. Sommige deskundigen beweerden dat 'Rolex' een woordspel is van 'Horlogerie Exquisite' (Frans: uitmuntende horlogemakerij) of zelfs een afkorting voor 'rolling export' (Engels: rollende export). Zelfs als het ware verhaal er misschien anders uitziet, bepalen zowel exquise horlogemakerskunst als economisch succes tot op de dag van vandaag het merk Rolex.

Innovatieve Rolex-horloges

Hoewel Hans Wilsdorf niet het polshorloge heeft uitgevonden, gaan veel mijlpalen in de geschiedenis terug naar Rolex. In 1926 presenteerde het inmiddels in Genève gevestigde horlogebedrijf het eerste water- en stofdichte horloge met de sprekende naam 'Oyster'. Net zoals bij een oester is de kast van dit horloge vastgeschroefd en biedt zodoende een uitstekende bescherming voor het mechanisme uurwerk. Op verzoek van Hans WIlsdorf droeg de Britse zwemster Mercedes Gleitze in 1927 tijdens haar historische poging over Het Kanaal te zwemmen de Oyster – een legende werd geboren. Om het succes van de Oyster te vieren, plaatste Rolex op de dag na deze recordprestatie, een grote advertentie op de voorpagina van het Britse dagblad 'Daily Mail'. De vraag naar het robuuste polshorloge is sindsdien snel toegenomen maar Hans WIlsdorf liet het niet bij een innovatie. In zijn streven om zijn klanten een maximaal comfort te bieden, liet hij de uitvinding van het automatische uurwerk verder ontwikkelen door John Harwood. Het resultaat overtrof alle verwachtingen: in 1931 werd door Rolex voor het eerst een automatisch uurwerk ingebouwd met een eenzijdig draaibare ring en zorgde zo voor een revolutie op de hele markt omdat het tot dat moment nog niet mogelijk was automatische uurwerken in serie konden worden vervaardigd. Net zoals de waterdichte Oyster vormde de opvolger met het eerste zelfopwindende mechanisme, de Rolex Oyster Perpetual, een mijlpaal in de geschiedenis van de horlogemakerij en was bovendien een bewijs van de inventieve geest die tot op de dag van vandaag kenmerkend is voor Rolex.

Betrouwbaarheid, precisie en waardebehoud: De belofte van elk Rolex-horloge

Rolex dankt zijn uitstekende reputatie niet alleen aan zijn beroemde klanten, maar ook aan de onberispelijke kwaliteit van de Rolex polshorloges. De introductie van het waterdichte horloge in 1926 en het automatische uurwerk met de rotor in 1931 vormden de basis voor de legendarische Oyster collectie. Deze baanbrekende innovaties weerspiegelen de kernfilosofie van het bedrijf:

een Rolex-horloge mag absoluut niet verzaken. Hans Wilsdorf, de oprichter van het bedrijf, heeft altijd veel waarde gehecht aan de precisie en betrouwbaarheid van Rolex-polshorloges. Daarom hebben onafhankelijke testinstellingen voor uurwerken deze tijdmeters al sinds 1914 aangemerkt als chronometer. Het streven naar het meest nauwkeurige uurwerk en de officiële controle behoren tegenwoordig tot de basisprincipes van het merk met de kroon. Dit onderstreept ook de tekst 'Superlative Chrnometer Officially Certified' op de wijzerplaat van elke Rolex. In plaats van de ontwikkeling van complicaties, maakt de fabrikant nauwkeurige en betrouwbare horloges met een uniek ontwerp dat onmiddellijk herkenbaar is als een Rolex.

Dat is ook de succesformule van het merk en daarom zijn zowel nieuwe als vintage modellen van Rolex zeer in trek bij de verzamelaars.

Prijsoverzicht: Wat kost een Rolex?

Markt- en catalogusprijzen

De vraag ""Wat kost een Rolex?"" is niet eenduidig te beantwoorden omdat de kosten sterk afhangen van het desbetreffende model. De catalogusprijzen van de meeste modellen varieren tussen 5.000 en 35.000 euro. Een Rolex Oyster Perpetual 31 kost ca. 5.000 euro, de kosten voor een Rolex Day-Date 40 bedragen ca. 35.000 euro. De catalogusprijzen voor de felbegeerde Professional-modellen van roestvrij staal liggen gewoonlijk tussen de 7.500 euro en 14.000 euro.

Bij de vraag ""Wat kost een Rolex"" is echter vooral de beschikbaarheid van de Rolex doorslaggevend omdat slechts zeer weinig modellen verkrijgbaar zijn tegen catalogusprijzen. Vooral de meest gewilde modellen zoals de Rolex Daytona of de Rolex GMT-Master II zijn of helemaal niet of alleen voor vaste klanten of met een wachttijd tot meerdere jaren, verkrijgbaar. Dit wordt enerzijds veroorzaakt door het aantal horloges dat Rolex produceert, maar anderzijds ook door de enorme hype van bepaalde modellen. Vooral de afgelopen jaren is dit steeds groter geworden zodat de prijzen voor een Rolex stijgen.

Daarom hangt de marktprijs af van de populariteit van het model. De catalogusprijs voor de Rolex Daytona van roestvrij staal is bijvoorbeeld ruim 12.000 euro, de marktprijs meer dan 30.000 euro. Aangezien het een onbegonnen zaak is dit model tegen catalogusprijs te krijgen, is de vrije markt de enige mogelijkheid om een Daytona te kunnen kopen. Ondanks de hoge marktprijs is de Daytona nog steeds een uitstekende investering. Nadat in 2016 het eerste keramische model werd gelanceerd, bedroeg de aankoopprijs op de vrije markt ca. 15.000 euro. Nu, vijf jaar later, is de prijs verdubbeld. Het ligt voor de hand dat de actuele prijs bij continue prijsstijgingen altijd de hoogste is. Dit betekent echter ook dat de eerstmogelijke aankoop ook de voordeligste is.

Vintage & gebruikt: meer keuze, lagere prijzen

Bij de vraag naar de kosten van een Rolex komt ook de vintage- en tweedehandsmarkt in het spel. Wanneer u op zoek bent naar een bepaald referentienummer die niet meer wordt gemaakt, dan wordt de aanschaf van een gebruikte Rolex interessant. Vintage en gebruikte modellen hebben het voordeel dat ze een enorme variëteit en aantrekkelijke prijsvoordelen bieden. Terwijl de Rolex Submariner ref. 126XXX bijvoorbeeld in drie verschillende varianten roestvrij staal verkrijgbaar is (Date zwart, Date groen, No Date), zijn er in de jaren vijftig verschillende referenties geproduceerd waaronder vintage-klassiekers zoals ref. 5513 of populaire gebruikte modellen zoals ref. 16610LV. Vooral met het oog op de hoge prijzen van nieuwe modellen zijn ook vintage modellen van Rolex financieel aantrekkelijker geworden. Bij CHRONEXT wordt elk horloge uitgebreid getest op echtheid en kwaliteit door gecertificeerde horlogemakers en geauthentificeerd voordat het wordt vrijgegeven voor de verkoop. Dit wordt gegarandeerd door onze 24 maanden CHRONEXT-garantie.

Wat kost het onderhoud van een Rolex?

De Rolex-kosten zijn relatief laag. Hoewel voor auto's een jaarlijkse inspectie wordt aanbevolen, is bij mechanische horloges de door fabrikanten aanbevolen afstand tussen de onderhoudsintervallen groter. De meeste fabrikanten raden om de vijf jaar een revisie aan. Ook al kan een revisie nooit kwaad, het blijft toch een kwestie van smaak of u uw Rolex om de vijf jaar laat nakijken, of dat u uw horloge pas voor een servicebeurt wegbrengt wanneer er tekenen optreden die aangeven dat uw horloge aan een onderhoudsbeurt toe is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij gangonnauwkeurigheden, een kleinere gangreserve of andere problemen. De kosten voor het onderhoud van een Rolex hangen af van de omvang van de vereiste werkzaamheden en het betreffende model. In de regel liggen de kosten tussen de 600 en 1.200 euro.

Wanneer u een Rolex als investering in bezit heeft en deze bijvoorbeeld in een kluis bewaart, zonder deze te dragen, kunt u daarentegen ontspannen achterover leunen. Al vele jaren worden in uurwerken synthetische oliën gebruikt en deze kunnen niet verharsen. Zelfs na enkele jaren niet dragen, zal uw Rolex perfect functioneren.

Rolex als investering: Aandelen, goud en luxe horloges

Geen enkele horlogefabrikant kan tippen aan de uitstekende reputatie van Rolex. Dit geeft ook de waarde van het bedrijf aan. Na Nestlé, UBS en Zurich is Rolex het op drie na meest waardevolle merk in Zwitserland. Hoewel een horloge van Rolex altijd al zeer waardevast en crisesbestendig is, zijn de mogelijkheden van een Rolex als investering vooral in de laatste jaren bijzonder aantrekkelijk geworden. Wanneer u kiest voor een klassieker, is de kans groot dat de waarde van uw horloge al binnen een aantal jaar signifikant is toegenomen. Daarbij is het nauwelijks van belang of u het horloge draagt of niet. Juist deze eigenschap wordt zeer gewaardeerd door veel Rolex-liefhebbers. Zij kunnen elke dag genieten van hun luxe horloges, zonder bijkomende kosten, maar zien de waarde van hun bezit aanzienlijk stijgen.

Rolex-modellen als investering

Hoewel vooral een aantal Rolex-modellen geschikt zijn als investering, profiteren alle modellen van een signifikante waardetoename. Dit geldt niet alleen voor de 'Professional'-modellen (sportmodellen), maar ook voor klassieke tijdmeters zoals de Rolex Pearlmaster of Rolex Day-Date. De afgelopen twintig jaar zijn de kosten alleen op basis van de catalogusprijzen deel verveelvoudigd. Normaliter verhoogt Rolex om de een of twee jaar de prijzen met zeven tot acht procent. Van 2000 tot modeljaar 2020/2021 nam de catalogusprijs van de volgende drie modellen bijvoorbeeld als volgt toe:

- Rolex Datejust (ref. 16200/116200/126200): van 2.658,72 euro (5.200,00 DM) naar 6.450,00 euro

- Rolex Submariner Date (ref. 16610LN/126610LN): van 3.067,75 euro (6.000,00 DM) naar 8.300,00 euro

- Rolex Yacht-Master (ref. 16622/126622): van 5.803,16 euro (11.350,00 DM) naar 10.900,00 euro

Daarbij mag niet worden vergeten dat het hier uitsluitend om catalogusprijzen gaat. Hoewel het tien of twintig jaar geleden geen enkel probleem was om bijna elk Rolex horloge ter plaatse tegen catalogusprijs of met korting te kopen, is dit nu nauwelijks denkbaar. Om deze reden zijn de marktprijzen sinds eind jaren 10 van de deze eeuw belangrijker geworden dan de catalogusprijzen. Dit geeft een realistisch beeld voor de aanschafkosten van een Rolex en ligt voor bijna alle modellen duidelijk hoger dan de bijbehorende catalogusprijs.

Door de hoge kosten van de roestvrij stalen modellen zijn er overigens ook mogelijkheden om de aanschaf van Bi-Color- of massief gouden horloges van Rolex in overweging te nemen. Ook deze modellen zijn een goede investering. Vooral de Rolex Sky-Dweller en Daytona zijn bijzonder geschikt hiervoor: voor de marktprijs van de Sky-Dweller van roestvrij staal kunt u al de Bi-Color-referentie kopen. De prijs van het roestvrij stalen model van de Daytona komt steeds dichter in de buurt van de massief gouden varianten.

Rolex Daytona als investering

Wanneer het gaat om het thema 'Rolex als investering', dan is hiervoor de Rolex Faytone bij uitstek het geschikte model. Dit heeft vooral twee redenen: de aanhoudende Daytona-hype en een klein aanbod bij een tegelijkertijd grote vraag. Om de oorzaak hiervan te kunnen doorgronden, moeten we terug gaan naar de jaren zestig van de vorige eeuw. Toen Rolex in 1963 zijn in 1955 gepresenteerde chronograaf voor het eerst de naam 'Daytona' gaf, was het uurwerk dat alleen handmatig kon worden opgewonden, niet opgewassen tegen de automatische chronografen van Breitling en Heuer. Als gevolg daarvan werden slechts weinig Daytona's verkocht. Pas toen Rolex in 1988 zijn strategie wijzigde en met de ref. 16520 een automatsiche Daytona met kaliber van Zenith aanbod, steeg de vraag. Door het aantal gekochte uurwerken kon Rolex hier echter niet aan voldoen.

Tegenwoordig is de Rolex Daytona nog altijd een uitstekende investering en is met afstand het meest gewilde model van het huis. Het geringe aantal van de voorgaande referenties hebben de 'Mythos Dytona' gecreëerd die tot op de dag van vandaag aanhoudt en zorgt voor een hernieuwde opleving van een bijzonder hoge vraag. De prijs voor een Rolex Daytona lag in 1963 bij ca. 200 US-Dollar, terwijl vanaf de jaren 10 van deze eeuw de prijsstijging is geexplodeerd: een Rolex Daytona ref. 116520 kostte in 2015 ca. 11.000 euro, in 2017 ca. 14.000 euro en een jaar later al meer dan 20.000 euro. Intussen is de 30.000-euro-grens al lang verbroken. Wanneer het om de Daytona als investering gaat, is het lonend om zo vroeg mogelijk in te stappen omdat de prijs voor dit horloge slechts een richting op gaat.

Toen en nu: Luxe horloge en compromisloze toolwatch

Precisie en betrouwbaarheid

De oprichter van Rolex, Hans Wilsdorf, heeft altijd veel waarde gehecht aan precisie en betrouwbaarheid. Op het land, in de lucht of onder water was behoefte aan horloges waar op kon worden vertrouwd. Tot op de dag van vandaag representeren deze twee eigenschappen – precisie en betrouwbaarheid – het verleden en de toekomst van deze Zwitserse luxueuze fabrikant Rolex, die zich al vroeg specialiseerde op duikhorloges, vlieghorloges en andere tijdmeters voor professionele toepassingen.

Rolex produceert mechanische horloges die niet alleen tot de meest robuuste, maar ook tot de meeste gewilde tijdmeters ter wereld behoren. De robuustheid maak van Rolex een ideale toolwatch en een perfect luxe horloge voor elke dag. Rolex-horloges (uitgezonderd de fijne Cellini-modellen Cellini Time, Cellini Date, Cellini Dual Time en Cellini Moonphase) zijn minstens 100 meter waterdicht en bestand tegen stoten en andere storende invloeden. In het algemeen staan uurwerken van Rolex bekend als betrouwbare, onverwoestbare trekkers. Daarbij mag niet uit het oog worden verloren dat de Zwitserse fabrikant altijd streeft naar verbetering en nog meer perfectie. Rolex heeft door de tijd heen al meer dan 500 octrooien aangevraagd en steeds weer de normen opnieuw verlegd.

Chronometercertificering

De fabrikant Rolex ontving al in 1910 het eerste chronometercertificaat. Tot op de dag van vandaag wordt elk model uitvoerig getest door het Zwitsers testbureau 'Contrôle officiel suisse des chronomètres', afgekort COSC, en krijgt vervolgens het chronometercertificaat, dat is vastgelegd in de internationale ISO-norm 3159. Daarbij zijn de eisen aan een horloge hoog. Voor plaatsing in de kast wordt gedurende 15 dagen de loopnauwkeurigheid van het uurwerk uitgebreid getest in diverse standen en bij verschillende temperaturen.

In 2015 heeft Rolex met het groene keurmerk eigen kwaliteitsstandaarden geformuleerd die nog strenger zijn dan die van het COSC. Met het groene keurmerk garandeert Rolex een loopnauwkeurigheid van +/- 2 seconden en naleving van de specifieke eisen voor waterbestendigheid, automatische opwinding en gangreserve. Toch blijft de fabrikant nog steeds vertrouwen op de officiële federale chronometer-certificering.

Indrukwekkende reis naar de Challengerdiepte

Onder andere in de jaren 1960 en 2010 heeft Rolex z'n hoge betrouwbaarheid meer dan bewezen. In 1960 doken Jacques Piccard en Don Walsh met de bathyscaaf Trieste in de Challengerdiepte, een onderdeel van de Marianentrog dat zich op een diepte van 10.916 meter bevindt. De Rolex Deep Sea Special was op de buitenwand van de onderzeeër bevestigd hoewel de druk op een dergelijke zeediepte bijna 100 keer hoger is dan op het aardoppervlak. Na de duik toonde het prototype van het horloge een onveranderde nauwkeurigheid aan. De Deep Sea Special werd gekenmerkt door zijn grote kast en bolvormig, extreem gebogen glas om de extreme drukomstandigheden op het laagste punt van de aarde te kunnen weerstaan.

In 2012 bewijst Rolex opnieuw zijn indrukwekkend staaltje vakmanschap: niemand minder dan filmregisseur en scenarioschrijver James Cameron dook met een 7,3 m grote onderzeeër genaamd Deepsea Challenger weer naar het diepste punt van de aarde en bereikte een duikdiepte van 10.908 meter. Terwijl James Cameron een Rolex Sea-Dweller Deepsea (ref. 116660) droeg, bevond zich aan de robotarm van de Deepsea Challenger de Deep-Sea Special, die bestand is tegen een duikdiepte van max. 12.000 Meter en ook deze keer vlekkeloos functioneerde.

In tegenstelling tot de jaren 1960 lijkt de Deep-Sea Special op het eerste gezicht op de duikhorloges. Pas bij een nauwkeuriger blik wordt duidelijk dat dit een recordduiker is voor levensbedreigende duikdiepten: de diameter van de Deep-Sea Special is 51.4 mm, de totale hoogte is 28.5 mm, waarvan 14.5 mm alleen al bestaat uit het extra dikke saffierkristal.

Favoriete Rolex modellen: Van A van Air-King tot Y van Yacht-Master

Rolex Submariner, Rolex Sea-Dweller en Rolex Sea-Dweller Deepsea

Rolex beschrijft de Submariner als graadmeter onder de duikhorloges en slaat daarmee de spijker op z'n kop. Geen enkel ander duikhorloge geniet een dergelijke cultstatus als de Submariner. Al in 1953 siert het model de polsen van professionele duikers en liefhebbers. Hiervoor zorgen zowel de hoge functionaliteit als de eenvoudige maar opvallende vormgeving. Terwijl de Rolex Submariner Date in het dagelijks gebruik een handige datumfunctie biedt, wordt de Submariner gewaardeerd om zijn symmetrie en de gelijkenis met de eerste Submariner modellen uit de jaren vijftig. Een versie met datum kwam er met ref. 1680 pas in 1966 bij.

Naast de Submariner biedt Rolex met de Sea-Dweller en de Sea-Dweller Deepsea twee andere duikhorloges aan die zich onderscheiden door een steeds hogere waterbestendigheid:

- Rolex Submariner: 300 meter duikdiepte

- Rolex Sea-Dweller: 1.220 meter duikdiepte

Rolex Sea-Dweller Deepsea: 3.900 meter duikdiepte

De samenwerking van de Zwitserse fabrikant met het Franse duikbedrijf COMEX (Compagnie Maritime d’Expertises) is een van de beste voorbeelden van professioneel gebruik van de Submariner en Sea-Dweller. Vanaf de jaren 60 krijgt COMEX Submariner- en Sea-Dweller-modellen, die voorzien zijn van COMEX-letters op de wijzerplaat en bijbehorende gravures op de achterkant. Ook Rolex profiteert van de samenwerking: zo heeft COMEX een testapparaat ontwikkeld waarmee Rolex een duikdiepte van minstens 3.900 meter kan simuleren om de drukbestendigheid van de Rolex Sea-Dweller Deepsea te testen. Voor de zeldzame COMEX-horloges worden intussen lage tot gemiddelde zescijferige bedragen neergeteld, want de gedachte dat het horloge is gebruikt volgens zijn doel, laat de harten van veel liefhebbers sneller slaan. Ook bij CHRONEXT ontvangt u online gecertificeerde Rolex Comex modellen.

Een vintage Submariner is bij CHRONEXT verkrijgbaar vanaf 7.600 euro, een gecertificeerd tweedehandsmodel vanaf 9.900 euro. Altijd met 24 maanden CHRONEXT-garantie

Rolex Cosmograph Daytona

Bij een vergelijking van de Rolex Daytona met de Patek Philippe Nautilus, stijgt sinds 2021 is de marktwaarde minstens 300% gestegen vergeleken met hun catalogusprijs, en de tendens neemt nog steeds toe. Daarom is een Daytona nog steeds een uitstekende investering. De hoge waarde gecombineerd met de robuustheid maken van de Rolex Daytona een ideaal investeringsproduct dat ook dagelijks aan de pols kan worden gedragen en zich traditiegetrouw het prettigst voelt in een automotive omgeving.

Sinds 1963 is de Daytona opgenomen in het assortiment en is vernoemd naar de Daytona International Speedway, een wereldberoemd racecircuit in Florida. Voor deze race werd Rolex een jaar eerder officieel sponsor. Omdat de vroegere, handmatig op te winden, modellen (viercijferige referenties tot ca. 1988) onverkoopbaar waren, zijn deze referenties tegenwoordig het duurst door het kleine aantal, vooral de Paul Newman Daytona (ref. 6239, 6241, 6262, 6263, 6264 of 6265), die zich onderscheidt door kleine vierkantjes op de totalisatoren van de cijferplaat.

Direct beschikbaar: een vintage model uit deDaytona-collectie kunt u bij CHRONEXT onlina vanaf 14.700 euro kopen.

Rolex GMT-Master en GMT-Master II

De Rolex GMT-Master is de ultieme toolwatch voor kosmopolieten. Dit blijkt uit de geschiedenis van de GMT-Master, die in samenwerking met Pan American Airways is ontwikkeld en moest voldoen aan de eisen van beroepspiloten. Vanaf 1954 bevindt de Rolex GMT-Master, vanaf 1989 de GMT-Master II, zich aan de pols van piloten, jetsetters en liefhebbers van luxe. Door de GMT-bezel en -wijzer beschikt de GMT-Master II over een zogenaamde echte GMT-functie, waarmee onafhankelijk van de eerste tijdzone een tweede tijdzone kan worden ingesteld.

De GMT-Master hype begon pas goed met de lancering van de nieuwe GMT-Master Pepsi van roestvrij staal (ref. 126710BLRO). Sindsdien stijgen de prijzen voor alle GMT-Master-referenties, vintage of nieuw. Ook de Rolesor- en massief goud varianten ondergaan sinds de invoering van de Everose-Gold modellen met de stijlvolle tekst in poederroze (ref. 126711CHNR en 126715CHNR) een enorme opleving. Vanwege de hoge prijzen voor de actuele modellen kan het vooral bij de Rolex GMT-Master de moeite waard zijn vintage modellen zoals de ref. 1675 of Transitional-referenties zoals de ref. 16750 te kopen.

Goed bewaarde GMT-Master II horloges kunt u bij CHRONEXT voor prijzen vanaf 13.700 euro kopen. Een vintage model kost momenteel zelfs nog geen 10.000 euro.

Rolex Sky-Dweller

Met de Sky-Dweller heeft Rolex in 2021 het tot nu toe jongste en meest gecompliceerde model van de collectie gepresenteerd. De Sky-Dweller beschikt niet alleen over een goede GMT-Funktion die wordt gerealiseerd door een getallenschijf op de wijzerplaat, maar voor het eerst in de geschiedenis van het Zwitserse bedrijf over een jaarkalender. Terwijl de dag zoals gewoonlijk wordt weergegeven in het datumvenster, wordt de actuele maand afgelezen met een rode rechthoek achter de uuraanduiding. Bovendien biedt de jaarkalender het voordeel dat de datum slechts eenmaal per jaar, in februari, hoeft te worden gecorrigeerd.

Veel horlogeliefhebbers stellen de verfijnde complicaties van de Rolex Sky-Dweller die in het dagelijks leven handig kunnen zijn, op prijs. Ook de elegante attitude, die Sky-Dweller rekent tot de klassieke modellen en niet tot de Professional serie, in combinatie met de diameter van 42 mm maken van het horloge een zeer gewilde tijdmeter. Intussen zijn talrijke varianten van het horloge verkrijgbaar in verschillende materialen en met verschillende armbanden. Hoewel de Sky-Dweller van rvs het meest populair is, zijn de kosten van het Roleson model even hoog. Voor liefhebbers van bicolor is dit een aantrekkelijke kans.

Rolex Milgauss

De in 1954 gepresenteerde Rolex Milgauss moest dienen als betrouwbare tijdmeter voor onderzoekers, ingenieurs en andere wetenschappers die werken in omgevingen met sterke magneetvelden. Uit de naam Milgauss (Fr. „mille gauss“ = 1000 Gauss) is af te leiden dat het horloge dankzij de kast van zacht ijzer, bestand is tegen magnetische velden met een kracht tot max. 1000 Gauss.

Hoewel de viercijferige referenties van de Rolex Milgauss gewilde vintage klassiekers zijn, geniet de Milgauss met de ref. 116400GV met de elektriserende blauwe wijzerplaat in de kleur 'Z-Blau', het groene saffierglas en de oranje secondewijzer in de vorm van een bliksemschicht, van een steeds groter wordende schare fans.

Gebruikte horloges van Milgauss vindt u bij CHRONEXT vanaf 7.900 euro. Altijd door onze gecertificeerde horlogemakers van CHRONEXT gecontroleerd en geverifieerd. Inclusief 24 maanden garantie.

Rolex Datejust, Datejust II en Datejust 41

Van alle Rolex-modellen is de Datejust het oudste en meest veelzijdige model. De eerste Datejust werd in 1945 gepresenteerd naar aanleiding van het 40-jarige jubileum van het bedrijf. Dit is ook de reden voor de naam van deze beroemde Jubilee-band. Ook de modelnaam van de Datejust is niet zomaar uit de lucht gegrepen: dit was het eerste horloge met een datumaanduiding die op middernacht automatisch verspringt. Rond 1980 was de Rolex Datejust verkrijgbaar in 26 mm en 28 mm ( (Lady-Datejust), 31 mm, 34 mm en 36 mm. Met de Datejust II presenteerde Rolex uiteindelijk in 2009 voor het eerst een 41-mm variant van het klassieke model. Deze werd zeven jaar later vervangen door de herziene Rolex Datejust 41. De Datejust II heeft sportieve afmetingen, die Rolex Datejust 41 is klassieker en heeft een nieuwer kaliber.

Alle Datejusts hebben hun indrukwekkende verscheidenheid aan modellen gemeen: naast verschillende diameters zijn er ook diverse armbanden, bezels, wijzerplaten en materialen.

Optimale prijs-kwaliteitverhouding: de aanschaf van een vintage Datejust biedt u vele voordelen. Naast directe beschikbaarheid profiteert u bijvoorbeeld van de stabiele waarde. Bij CHRONEXT kunt u al een vintage Datejust model kopen voor veel minder dan 5.000 euro.

Rolex Day-Date, Day-Date II en Day-Date 40

De Rolex Day-Date is het meest prestigieuze model van de Zwitserse fabrikant van luxe horloges en wordt gezien als een ultiem symbool van macht en succes. De tijdmeter, die uitsluitend in goud en platina wordt geproduceerd, schitterde aan de polsen van talrijke Amerikaanse presidenten. Daarom staat de Day-Date ook bekend als 'President's Watch' of 'Rolex President', zijn drierijige polsband als presidentenband. Net als de Datejust biedt ook de Day-Date talrijke vormgevingsopties: in platina of witgoud bieden de Day-Dates een fantastisch understatement omdat alleen geoefende ogen zien dat het niet om een horloge van roestvrij staal gaat maar om het meest prestigieuze model van Rolex.

Terwijl vintage Day-Dates over een nagenoeg ongeëvenaarde casual charme beschikken, worden moderne Day-Date referenties gewaardeerd om hun perfecte vakmanschap. Vooral de Day-Date 40 in platina die verkrijgbaar is met de beroemde ijsblauwe wijzerplaat, verdient een speciale vermelding.

De prijs voor een vintage Day-Date van Rolex hangt van veel factoren af zoals beschikbaarheid, vraag en kwaliteit. Bij CHRONEXT kunt u online vintage modellen van de collectie kopen tussen 13.900 en 15.800 euro.

Rolex Explorer en Explorer II

Om avonturiers met een nuttige, betrouwbare horloge uit te rusten, lanceerde Rolex in 1953 de Rolex Explorer en in 1971 de Explorer II. Terwijl de Explorer I een klassiek, robuust horloge met drie wijzers is die niemand minder dan Sir Edmund Hillary vergezelde op de eerste beklimming van de Mount Everest, richt de Explorer II zich op speleologen en expedities naar het binnenste van de aarde: de 24-uurswijzer helpt de drager om ook in een donkere omgeving de tijdsoriëntatie te behouden.

Beide modellen trekken steeds vaker de aandacht van verzamelaars en liefhebbers: de Rolex Exlorer heeft zowel in 36 mm als in 39 mm een onmiskenbaar eigen charme. Een snelle aankoop kan lonend zijn omdat de prijzen voor de Explorer naar verhouding nog overzichtelijk zijn. Met zijn witte wijzerplaat is de Explorer II een succesvol en veelzijdig alternatief voor de klassieke toolwatches, die meestal een zwarte wijzerplaat hebben. De vintage varianten van beide horloges zijn bijzonder zeldzaam en zijn uitstekend geschikt als het gaat om een Rolex als investering.

Wanneer u op zoek bent naar een vergelijkbaar voordelige Rolex Explorer biedt CHRONEXT een vintage model vanaf 6.800 euro.

Rolex Oyster Perpetual

Wanneer u op zoek bent naar een eenvoudige Rolex voor dagelijks gebruikt, dan kunt u nauwelijks om de Oyster Perpetual heen. Het minimalistische Rolex model is verkrijgbaar in talrijke diameters en beschikt over alle voor Rolex typerende kenmerken waarom Rolex bekend staat en die wereldwijd op prijs worden gesteld. Hiertoe behoren de waterdichte kast van Oyster, een betrouwbaar gefabriceerd uurwerk en de klassieke, unieke uitstraling van het model. Vooral op de tweedehandsmarkt is het aanbod van verschillende wijzerplaten groot, maar ook van referenties met niet meer geproduceerde diameters zoals de Rolex Oyster Perpetual 39 (ref. 114300).

Een vintage Oyster Perpetual model voor dames is bij CHRONEXT verkrijgbaar vanaf 2.600 euro. Gecertificeerde tweedehandsmodellen liggen momenteel tussen 2.900 en 8.400 euro in onze onlineshop.

Che Guevara, Winston Churchill, Dalai Lama: Beroemde dragers van Rolex-horloges

Het horlogemerk beschikt over een benijdenswaardige schare fans waaronder een rij beroemde persoonlijkheden. Om precies te zeggen welke beroemdheid een Rolex-horloge heeft, is het misschien eenvoudiger om te zeggen wie er geen heeft. Ian Fleming, de auteur van de James Bond-romans, heeft zijn agent 007 al uitgerust met een Rolex. Winston Churchill, Che Guevara, Elvis Presley, Steve McQueen, James Cameron en Eric Clapton – dit is slechts een kleine selectie van gerenommeerde eigenaren van een Rolex-horloge. Nauwelijks denkbaar, maar zelfs de Dalai Lama wordt regelmatig gespot met een Rolex Day-Date om zijn pols. Ook beroemde vrouwen zoals de actrices Sharon Stone of Cameron Diaz behoren tot de klanten van het huis en dragen vaak sportieve Rolex-herenhorloges die er bijzonder indrukwekkend uitzien om de vrouwelijke pols. Om hun nauwe band met de sportwereld te onderstrepen, laat Rolex succesvolle sporters het merk promoten. Roger Federer en Tiger Woods zijn al jarenlang ambassadeurs van het merk.

Een niet weg te denken onderdeel van de geschiedenis van Rolex is zonder twijfel de acteur en coureur Paul Newman. Hij was een gepassioneerde Rolex-drager en duizenden foto's tonen het stijlicoon met een Rolex Daytona aan zijn pols. Volgens de legende gaf zijn vrouw Joanne Woodward hem dit race-horloge toen Paul Newman aan het begin van zijn carrière in de autosport stond. Destijds was de Daytona geen noemenswaardig commercieel succes en de prijs was relatief gunstig. Vooral het uitgesproken model dat Paul Newman droeg, met een exotische wijzerplaat, was lange tijd onpopulair. Zonder vraag geen aanbod: de productie van de Rolex Daytona 'Exotic Dial' werd relatief snel stopgezet. In de jaren 80 echter, werd het zeldzame herontdekt door horlogeverzamelaars en sindsdien is de prijs voortdurend gestegen. Vandaag de dag is de Paul Newman Daytona het duurste vintage horloge van Rolex dat op veilingen regelmatig recordopbrengsten oplevert en is bovendien een van de meest gewilde horlogemodellen ooit.

Rolex-merkhorloge: De vijfpuntige kroon

Nadat Rolex in 1905 voor het eerst handel dreef als het bedrijf 'Wilsdorf & Davis' en een jaar later in het Londense octrooi- en merkenbureau onder nummer 24.001 werd geregistreerd met de naam 'ROLEX', is het opvallende merklogo al sinds het midden van de jaren 20 in gebruik. Geen enkel ander symbool past beter bij Rolex als de vijfpuntige kroon: het symbool voor macht, waardigheid, status en prestige. De keuze viel op het koninklijke symbool omdat het motto van Rolex altijd ""a crown for every achievement"" (een kroon voor elke prestatie) is geweest.

Tot op de dag van vandaag is het merklogo Rolex wereldwijd bekend, uniek en al decennia lang bijna onveranderd. De kroon wordt afgebeeld in de kleur goud met de letters Rolex in donker cadmiumgroen. Het merklogo verschijnt overigens alleen in deze kleuren op de wijzerplaat van de in 2016 gepresenteerde Rolex AIr-King (ref. 116900).

Rolex Oyster: Recordhoudster op het land, in de lucht en in het water

Rolex heeft een unieke band met de sportwereld en achter de meeste horloges in van het huis schuilt een fascinerend verhaal over een behaald record. De extreme prestatie van Mercedes Gleitze, die als eerste het Kanaal, oftewel de Straat van Gibraltar, overzwom, is bij lang na niet de enige prestatie die Rolex in de chronologie van het bedrijf heeft genoteerd. Dankzij de betrouwbaarheid en precisie van de uurwerken kozen veel prominente sporters en ontdekkingsreizigers voor Rolex, in de lucht, op het land of in het water. In 1953 beklommen Sir Edmund Hillary en Tenzing Norgay de Mount Everest voor het eerst in de menselijke geschiedenis - een Rolex-horloge behaalde ook de top. Vervolgens ontstond de Rolex Explorer, een stijlvol eerbetoon aan deze baanbrekende expeditie.

Ook het beroemdste horloge van het huis is recordhouder. De in 1953 gepresenteerde Submariner was een van de eerste duikhorloges met een waterdichtheid tot 100 meter. De Submariner van tegenwoordig overtreft deze grens en is waterbestendig tot een diepte van 300 m. De klassieke Rolex GMT-Master is niet alleen populair onder piloten, maar werd ook gedragen door verschillende beroemde astronauten. Deelnemers aan de Apollo-maanmissie, zoals Jack Swigert, Edgar Mitchell of Ron Evans, droegen een Rolex GMT Master tijdens de ruimtevlucht en in hun vrije tijd.

In de 21e eeuw blijft Rolex wereldrecords ondersteunen met chronometrische topprestaties. Zo ondersteunde het bedrijf regisseur en onderzoeker James Cameron, die in 2012 in de duikboot Deepsea Challenger alleen naar het diepste punt van de aarde, de Challengerdiepte in de Marianentrog, afdaalde. Een speciaal model uit de Rolex Deepsea-serie was bevestigd aan de robotgestuurde grijparm van de deze indrukwekkende constructie en doorstond ongeschonden de hele duikgang. De Explorer, de GMT-Master en de Deepsea gaven de tijd aan bij wereldveranderende gebeurtenissen en behoren nu terecht tot de beroemdste horloges uit de geschiedenis.

100 procent Rolex-DNA: De Rolex-innovaties

Evolutie in plaats van revolutie

Elk jaar worden Rolex-innovaties gepresenteerd. Terwijl de nieuwe horloges tot 2019 op de Baselworld werden gepresenteerd, worden sinds 2021 de Rolex-innovaties gelanceerd op de 'The Watches and Wonders'. Daarbij blijft Rolex zich altijd focussen op evolutie in plaats van revolutie: de continuïteit van het model is een van de belangrijkste bedrijfsdoelen van de fabrikant. Als u een vroege Rolex Submariner vergelijkt met een huidige Submariner-referentie, dan heeft Rolex in ongeveer zeven decennia modelgeschiedenis slechts zeer zorgvuldige ontwerpveranderingen doorgevoerd. Dit geldt ook voor alle andere modellen van het merk en heeft als voordeel een enorme tijdloosheid: Rolex-horloges zien er nooit oud uit en behouden ook na tientallen jaren hun actualiteit en charme. De introductie van volledig nieuwe modellen is echter een absolute uitzondering. Voor het laatst werd in 2012 met de Sky-Dweller een volledig nieuw model gepresenteerd, 20 jaar na de lancering van de Rolex Yacht-Master.

De Rolex-innovaties van 2020

De nieuwe Submariner-modellen 2020 en 2021 (modeljaar) behoren tot de hoogtepunten van de Rolex-innovaties in het jaar 2020. Dankzij de nieuwe kalibers 3230 (No Date) en 3235 (Date) en een slankere kast profiteren de duikhorloges van de modernste horlogemakerskunst en een klassieker uiterlijk. Bovendien hebben de groene Submariner en de blauwe witgouden Submariner een zwarte wijzerplaat gekregen wat bijdraagt aan de minimalistische look van de twee modellen. Ook de Rolex Datejust 31 werd voor de presentatie van de Rolex-innovaties in 2020 uitgerust met de nieuwste generatie kalibers. Dankzij de Chronergy-echappement en het Paraflex anti-shock systeem hebben deze horloges een gangreserve van ca. 70 uur en zijn ongevoeliger voor magnetische velden en trillingen.

Hoewel Rolex met slankere kasten en een terugkeer van de Rolex Explorer naar een verkleining tot 36 mm streeft, moest de Oyster Perpetual 39 plaats maken voor de nieuwe Oyster Perpetual 41. Daarnaast presenteerde de fabrikant voor de Oyster Perpetual 31, 36 en 41 kleurrijke wijzerplaten in koraalrood, geel, groen en turkoois. Ze doen denken aan de zeldzame 'Stella Dials' uit de jaren zeventig.

Met de Sky-Dweller heeft ook het meest gecompliceerde horloge in de Rolex-collectie een kleine maar fijne update gekregen. Sinds 2020 zijn de massief gouden versies van de GMT-jaarkalender verkrijgbaar bij de innovatieve Oysterflex-band.

Rolex-horloges kopen bij CHRONEXT

Net als bij Rolex zijn betrouwbaarheid en precisie een topprioriteit bij CHRONEXT. We hechten bijzonder veel waarde aan persoonlijke service en de hoogste veiligheidsnormen. Uw contactpersoon bij CHRONEXT geeft u graag advies over alle mogelijke aangelegenheden. Of het nu gaat om de online aankoop van uw nieuwe Rolex Sea-Dweller tegen prijzen onder de catalogusprijs of de aankoop van een tweedehands Rolex Submariner, wat u vervelende wachttijden bespaart.

Elk horloge dat via CHRONEXT wordt verkocht, wordt in onze werkplaats zorgvuldig op authenticiteit en kwaliteit gecontroleerd zodat we het kunnen garanderen met ons eigen certificaat. Het assortiment Rolex-horloges in onze onlineshop omvat zowel de legendarische modelseries zoals de Rolex Submariner, Rolex GMT-Master II of Rolex Daytona zonder wachttijden als de nieuwere series zoals de Rolex Yacht-Master II of de Rolex Sky-Dweller tegen eerlijke prijzen. Ook kunt u de herziene en in 2014 nieuw gepresenteerde Cellini-collectie onine bestellen via onze marktplaats.

Mocht u een Rolex-horloge bij CHRONEXT kopen, dan garanderen we u de beste prijs en aantrekkelijke voordelen zoals een 24 maanden CHRONEXT-garantie en gratis verzending over de hele wereld. Het kopen van een Rolex is nog nooit zo eenvoudig geweest.