Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

IWC Aquatimer

Verfijnd, robuust en bestendig: de IWC Aquatimer-modellen maken zowel in het water als op het land indruk met innovatieve technologie en maritieme esthetiek. Met deze hoogwaardige duikhorloges toont de beroemde manufactuur uit Schaffhausen haar finesse op het gebied van horlogemaken en haar diepe verbondenheid met de waterwereld.
Soort

IWC Aquatimer: modellen en prijzen. Nieuw, tweedehands, vintage.

Verfijnd, robuust en bestendig: de IWC Aquatimer-modellen maken zowel in het water als op het land indruk met innovatieve technologie en maritieme esthetiek. Met deze hoogwaardige duikhorloges toont de beroemde manufactuur uit Schaffhausen haar finesse op het gebied van horlogemaken en haar diepe verbondenheid met de waterwereld.

IWC Aquatimer: Het duikershorloge van de fabriek in Schaffhausen

De Aquatimer-serie van de Zwitserse horlogefabrikant IWC geniet niet alleen onder duikers een uitstekende reputatie. De duikhorloges worden gekenmerkt door een sportief, elegant design dat geschikt lijkt voor elke gelegenheid - een duikpak is zeker niet de enige geschikte outfit voor een Aquatimer.

Deze horlogefamilie is een bewijs van de inventieve geest van IWC: sinds de lancering in 1967 is de Aquatimer-lijn blijven inspireren met horlogetheologische innovaties zoals de binnenste roterende lunette, de mechanische dieptemeter of de sleepwijzer. De uitmuntende technologie van de Aquatimer-modellen manifesteert de nauwe band tussen IWC en onderwateronderzoek. Tenslotte steunt het bedrijf al jaren een aantal belangrijke projecten in het veld, zoals de Charles Darwin Foundation, die zich inzet voor flora en fauna op de Galapagos-eilanden. Deze samenwerking heeft ook geresulteerd in een aantal sensationele speciale edities van de Aquatimer, zoals de Aquatimer Chronograph Edition 'Galapagos Islands' (ref. IW379504) of de Aquatimer Chronograph Edition 'Expedition Charles Darwin' (ref. IW379503).

Een duik in de horlogegeschiedenis

De geschiedenis van de Aquatimer gaat terug tot de jaren zestig. In deze periode werd duiken als sport steeds populairder en de Zwitserse horlogefabrikant reageerde daarop met de lancering van zijn eerste duikhorloge in 1967 - de geboorte van de Aquatimer (ref. 812AD). Dit herenhorloge is bestand tegen een druk van maximaal 200 meter en heeft een intern roterende lunette die is ontworpen voor het meten van de duiktijd en gemakkelijk kan worden bediend via een kroon.

Dankzij hun elegante design in zwart zijn tweedehands horloges van de eerste generatie Aquatimers erg in trek. Wie het design van de originele Aquatimer waardeert en tegelijkertijd een modern uurwerk wil, zal zeker genieten van de Aquatimer Vintage Collection (ref. IW323101) - het jubileummodel uit 2008, waarin een solide manufactuuruurwerk met automatische opwinding tikt.

Ook populair bij liefhebbers van vintage horloges is het Ocean 2000 duikershorloge (ref. IW350001), die werd gepresenteerd als het resultaat van de legendarische samenwerking tussen Porsche en IWC in 1982. Dit sportieve en slanke horloge heeft een sensationele titanium kast die bestand is tegen waterdiepten tot 2000 meter. Omdat de productie in de jaren 90 werd stopgezet, kan de IWC Ocean 2000 vandaag alleen nog tweedehands worden gekocht en wordt hij beschouwd als een eminente getuigenis van de samenwerking tussen IWC en Porsche.

Niet bang voor innovatie: Prominente Aquatimer-modellen in een oogopslag

Goud, staal en titanium: GST zal bij veel kenners van het IWC-merk bekend zijn. Over een periode van enkele jaren heeft de manufactuur een groot aantal modellen geproduceerd die hulde brachten aan deze hoogwaardige horlogematerialen.

Op naar nieuwe kusten met de nieuwste IWC Aquatimer collectie

De huidige Aquatimer-collectie biedt een verscheidenheid aan robuuste polshorloges die allemaal optimaal zijn ontworpen voor duiken, maar die ook uitstekend op het droge kunnen worden gedragen. IWC richt zich met deze uitstekende polshorloges tot professionele en amateurduikers, maar ook tot liefhebbers van horloges en technologie. De designtaal van de nieuwe modellen oogt iets ingetogener en eleganter, maar de technologie blijft gedurfd en onberispelijk.

De meest opvallende technische innovatie in de huidige Aquatimer-collectie is waarschijnlijk het IWC SafeDive systeem. Dit is een buitenste-binnenste roterende ring die om veiligheidsredenen alleen tegen de klok in kan worden bewogen. Als de drager de lunette per ongeluk verstelt, zal hij in het slechtste geval te vroeg opkomen en nooit te laat. De binnenste draaibare lunette wordt bediend via de buitenste lunette - een technisch hoogstandje dat slechts enkele fabrikanten van duikhorloges hebben weten te realiseren. Deze technologie heeft een directe invloed op het ontwerp: de dikke lunette is weggelaten en de wijzerplaat is beter afleesbaar.