Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Sinn 556 A

Horloges die betrouwbaar functioneren, zelfs onder extreme omstandigheden, zijn de specialiteit van Sinn Spezialuhren. De modellen in de Sinn 556 A-collectie combineren beide: maximale functionaliteit en sportief, elegant design. De duidelijke structuren, de gereduceerde wijzerplaat en de goede afleesbaarheid maken de chronometer tot een geliefde metgezel voor het dagelijkse leven.
Soort

Sinn 556 A: Elegantie ontmoet sportiviteit

Horloges die betrouwbaar functioneren, zelfs onder extreme omstandigheden, zijn de specialiteit van Sinn Spezialuhren. De modellen in de Sinn 556 A-collectie combineren beide: maximale functionaliteit en sportief, elegant design. De duidelijke structuren, de gereduceerde wijzerplaat en de goede afleesbaarheid maken de chronometer tot een geliefde metgezel voor het dagelijkse leven.

Helmut Sinn, piloot en blindvlieginstructeur, richtte in 1961 de horlogefabrikant 'Helmut Sinn Spezialuhren' op. In die tijd ging de aandacht vooral uit naar de ontwikkeling van speciale horloges voor gebruik in bijzondere situaties: Duikhorloges met een hoge waterbestendigheid, vlieghorloges die ook onder grote druk volledig blijven functioneren en speciale modellen die bestand zijn tegen koude en extreme temperaturen. Ook nu nog produceert het traditionele bedrijf speciale series voor gebruik door de politie of de gevechtssportduikers van de Duitse strijdkrachten.

De instrumentale horloges van de Sinn 556 A-collectie zijn daarentegen zeer geschikt voor dagelijks gebruik en geven hun drager een sportieve, elegante uitstraling dankzij de met satijn afgewerkte kast. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan het opvallende ontwerp: met een gereduceerd wijzerplaatontwerp en de nadruk op duidelijke afleesbaarheid is de relatie van de Sinn 556-A-serie met de piloten- en airborne-horloges van Sinn Spezialuhren duidelijk.

Gestandaardiseerde kwaliteit: Sinn 556 A maakt indruk met hoogwaardige details

Gereduceerd tot de essentie - zo kan de wijzerplaat van de modellen uit de Sinn 556 A-serie beschreven worden. Het tijdloze, minimalistische ontwerp in matzwart biedt een uitstekende afleesbaarheid. Daartoe zijn de uren- en minutenwijzers, die voorzien zijn van een lichtgevend element, en de seconden- en datumindicators op een elegante en ingetogen manier ondergebracht. Met de grote keuze aan armbanden kan het model op een bijzonder elegante manier gecombineerd worden naar uw eigen smaak. Armbanden zijn verkrijgbaar in hoogwaardig alligator, rundleer, kalfsleer en paardenleer, in gesatineerd roestvrijstalen versies en in silicone met kastintegratie.

De kast met een diameter van 38,5 mm van gesatineerd roestvrij staal wordt gecompleteerd door een afdekglas van saffierkristal met antireflecterende coating aan beide zijden. Liefhebbers van technologie zullen ook de zichtbare achterkant waarderen, die gemaakt is van saffierkristalglas met een anti-reflecterende coating aan de binnenkant: De delicate werking van het binnenwerk van de Sinn 556 A kan dus prachtig geobserveerd worden.

Alle modellen van de Sinn 556 A-serie voldoen aan de technische eisen van DIN 8310 voor waterdichtheid. Bovendien voldoen de edele chronografen ook aan de door Sinn Spezialuhren voorgestelde 8330 norm voor pilotenhorloges en zijn ze drukbestendig tot op een vlieghoogte van 12.000 meter. De grote passie die Sinn investeert in de ontwikkeling van de Sinn 556 A-serie en andere modellen pilotenhorloges, zoals de Sinn 104 St Sa I, heeft de horlogefabrikant al talrijke onderscheidingen opgeleverd.

De mooiste hier zijn zeker dat extreme atleten en wetenschappers vertrouwen op de betrouwbaarheid van Sinn-horloges: de pilotenhorloges en duikershorloges van de fabrikant zijn al gedragen in de ruimte, op het poolijs of bij het springen uit de stratosfeer en zijn meer dan geschikt bevonden. Hieruit blijkt de enorme robuustheid en stabiliteit van de speciale horloges van Sinn, die ook de horloges in de Sinn 556 A-lijn onderscheidt.

Speciale klokken voor de hoogste eisen te land, ter zee en in de lucht

De overname van het bedrijf door Lothar Schmidt in 1994 betekende een belangrijke stap in de geschiedenis van het bedrijf. Schmidt heeft Sinn Spezialuhren technologisch en strategisch opnieuw uitgelijnd: sindsdien worden bij Sinn Spezialuhren technologische innovaties gecombineerd met een uniek design. De horloges uit de Sinn 556 A-serie, met hun sportieve, elegante uiterlijk, concentreren zich op de essentie van een horloge. ‘Made in Germany’ is het kwaliteitskenmerk van het moment.

Koop nu een Sinn 556 A nieuw of tweedehands bij CHRONEXT

Betrouwbaar in extreme situaties, maar ook in het dagelijks leven: met een Sinn 556 A van Sinn Spezialuhren haalt u een echt collector's item in huis. Om dat te kunnen garanderen, gaan al onze modellen eerst door onze eigen meesterwerkplaats. Hier worden de luxehorloges aan de tand gevoeld en krijgen vervolgens het CHRONEXT-certificaat met een garantie van 24 maanden. Wij bezorgen uw Sinn 556 A direct bij u thuis zonder verzendkosten.