Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Panerai Radiomir

De Radiomir behoort zonder twijfel tot de iconen van het horlogedesign. Dit unieke model van Panerai combineert Italiaanse stijl met Zwitserse precisie en is razend populair bij acteurs, horlogeverzamelaars en liefhebbers van robuuste duikhorloges.
Soort

Panerai Radiomir - icoon sinds 1936

De Radiomir behoort zonder twijfel tot de iconen van het horlogedesign. Dit unieke model van Panerai combineert Italiaanse stijl met Zwitserse precisie en is razend populair bij acteurs, horlogeverzamelaars en liefhebbers van robuuste duikhorloges.

Van roestvrij staal, keramiek of roségoud: bij CHRONEXT vindt u een brede selectie van de Panerai Radiomir-collectie tegen eerlijke prijzen - veel ervan onmiddellijk leverbaar. Ontdek het model dat interessant is voor verzamelaars en overtuig uzelf van de Italiaanse flair voor iconisch design.

Panerai Radiomir

Panerai kan terugblikken op een bedrijfsgeschiedenis die een speciaal geval is in de branche. Het bedrijf, opgericht in 1860, produceerde pas in 1993 horloges voor commerciële doeleinden; de weinige horlogemodellen die tot dan toe waren gemaakt, waren uitsluitend bedoeld voor professioneel gebruik bij de marine. De meeste horloges waren gericht op de Italiaanse Marina Militare - inclusief de Radiomir.

In 1936 maakte Officine Panerai op speciale bestelling van de marine een horloge dat werd gekenmerkt door zijn betrouwbare waterdichtheid dankzij de geschroefde opwindkroon en de geschroefde achterdeksel. Het prototype ging drie jaar later in serieproductie. De wijzerplaat zorgde voor een optimale leesbaarheid onder water, zelfs onder ongunstige omstandigheden, omdat de markeringen en wijzers waren bedekt met een substantie gemaakt van zinksulfaat, mesothorium en radiumbromide die oplichtte in het donker. Kleinzoon Guido Panerai liet als oprichter dit lichtgevende chemische mengsel patenteren onder de naam Radiomir, hoewel hij op dat moment niet wist dat het aanwezige radium zeer radioactief is. Radiomir horloges uit deze periode blijven tot op de dag van vandaag een beetje gevaarlijk, maar door de kleine oplage behoren ze tot de meest gewilde vintage horloges in de branche.

Het ontwerp van de Radiomir van vandaag doet denken aan het voormalige militaire uurwerk, maar is uitgerust met onschadelijk Superluminova-fosfor.

Radiomir

In 1993 werden Panerai-horloges beschikbaar voor het publiek en introduceerde het bedrijf modellen zoals de Luminor en Mare Nostrum voor het grote publiek. Pas in 1997 zag de eerste nieuwe generatie Radiomir het levenslicht. Het was een platinaversie gelimiteerd tot 60 stuks. Net als het gigantische originele model uit de jaren 30 had ook deze Radiomir PAM 210 een behuizing van 47 millimeter. In de jaren die volgden kwamen er andere Radiomir-modellen op de markt, waaronder enkele met een kleinere behuizingsdiameter.

De onmiskenbare vorm en de kenmerkende uienkroon van de Radiomir waren erg populair bij verzamelaars en liefhebbers. Naast de Luminor is de Radiomir tegenwoordig een van de meest populaire modellen van Officine Panerai. De Radiomir wordt aangeboden in verschillende uitvoeringen, al blijven alle horloges in de collectie trouw aan de legendarische vorm. Er wordt gebruik gemaakt van uurwerken van gerenommeerde fabrikanten en van onze eigen manufactuurkalibers. Populaire modellen in deze lijn zijn de simpele Radiomir PAM 210 of de Radiomir 8 Days PAM 346.

De Black Seal-lijn, die het originele Radiomir-model uit de jaren dertig eer aandoet, neemt een speciale positie in de Radiomir-collectie in. De naam verwijst naar de bemande torpedo's die door de Italiaanse marine worden gebruikt en volgens Panerai bekend staan ​​als de Black Seal. Het eerste model van de lijn, PAM 183, werd in 2004 gelanceerd. De populaire collectie omvat nu verschillende modellen, zoals PAM 388, PAM 287 en PAM 292. Sommige zijn alleen tweedehands te koop.

Radiomir 1940: Een eerbetoon aan het verleden

De 47 millimeter grote Radiomir 1940 doet zijn naam eer aan - het model is tenslotte een eerbetoon aan het even grote duikhorloge uit de jaren 40. Het grootste verschil met de andere Radiomir-modellen is de vorm van de behuizing, of beter gezegd de hoorns. Terwijl de hoorns zijn vastgesoldeerd met de gebruikelijke Radiomir varianten, maken ze - net als het origineel uit de jaren 40 - deel uit van de behuizing van de Radiomir 1940. De wijzerplaat kenmerkt zich door de helderheid die typerend is voor Panerai. Kenmerkend is de kleine secondewijzer op 9 uur.

De eerste modellen in de lijn verschenen in 2012 en zijn sindsdien moderne klassiekers geworden: het roestvrijstalen horloge PAM 399 en de PAM 398 in roségoud. Sindsdien heeft Panerai nog een paar modellen aan de collectie toegevoegd - waaronder ook kleinere exemplaren. Een daarvan is de 42 millimeter grote Radiomir 1940 PAM 512, ideaal als elegante Panerai voor de feestelijke gelegenheid.

Onverslaanbare aanbiedingen: Panerai Radiomir bij CHRONEXT kopen

Naast tal van Zwitserse horlogemerken biedt CHRONEXT ook eersteklas modellen uit andere landen aan - zoals de iconische Panerai Radiomir. Ontdek de collectie met vintage vibes in onze online shop en maak een slimme deal. Bij CHRONEXT profiteert u van exclusieve voordelen en een uitgebreide service. 24 maanden CHRONEXT-garantie en gratis verzending wereldwijd inbegrepen. Bij vragen geven we u graag advies.