Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Sinn 104 St Sa I

'Helmut Sinn Spezialuhren' - met deze naam begon het succesverhaal van Sinn Spezialuhren in 1961. De chronometers van de fabrikant van speciale horloges maken ook vandaag nog het beslissende verschil op het gebied van prestatiehorloges. Het bedrijf uit Frankfurt am Main maakt geen uitzondering met het klassieke pilotenhorloge Sinn 104 St Sa I en presenteert een betrouwbare chronograaf voor vliegmissies en dagelijks gebruik.
Soort

Sinn 104 St Sa I: Het klassieke pilotenhorloge

'Helmut Sinn Spezialuhren' - met deze naam begon het succesverhaal van Sinn Spezialuhren in 1961. De chronometers van de fabrikant van speciale horloges maken ook vandaag nog het beslissende verschil op het gebied van prestatiehorloges. Het bedrijf uit Frankfurt am Main maakt geen uitzondering met het klassieke pilotenhorloge Sinn 104 St Sa I en presenteert een betrouwbare chronograaf voor vliegmissies en dagelijks gebruik.

Pilotenhorloges zoals de Sinn 104 St Sa I hebben altijd een vaste plaats gehad in het assortiment Sinn Spezialuhren. Bij de ontwikkeling van de pilotenmodellen gaat het de fabrikant vooral om de duidelijke leesbaarheid en de volledige functionaliteit van de uurwerken, zelfs bij grote druk op grote hoogte. Daarom is de Sinn 104 St Sa I vacuümbestendig en drukbestendig tot 20 bar, wat overeenkomt met een vlieghoogte van 12.000 m.

Om de eisen aan pilotenhorloges te standaardiseren, heeft Sinn Spezialuhren zelfs voorgesteld om een DIN-norm te ontwikkelen. Dit was bedoeld om de technische eisen voor pilotenhorloges samen te vatten naar analogie van de norm voor duikershorloges 8306. Sinds maart 2016 is DIN 8330 'Tijdmeting - Pilotenhorloges' van toepassing op de ontwikkeling van pilotenhorloges. De basis hiervoor is een catalogus van eisen die door Sinn Spezialuhren is ontworpen en in de TESTAF (Technische Standaard voor Pilotenhorloges) is vastgelegd. Natuurlijk is de Sinn 104 St Sa I ook volgens deze norm gecertificeerd.

Gemaakt voor topprestaties

De duidelijk gestructureerde wijzerplaat met zijn opvallende tijdsaanduiding in intervallen van 5 minuten zorgt voor een uitzonderlijke leesbaarheid van de Sinn 104 St Sa I. Drie lichtgevende wijzers geven nauwkeurig de uren, minuten en seconden aan. De kast van gepolijst roestvrij staal is voorzien van een pilotenring met minutenklik. Dankzij een speciaal veiligheidssysteem kan dit niet verloren gaan, zelfs niet in geval van schokken, maar blijft het stevig aan het horloge bevestigd.

Sinn Spezialuhren gebruikt zeer stabiel saffierkristal voor het dekglas en ook voor de onderzijde. Op die manier kan het technisch delicate werk van het uurwerk worden waargenomen. De Sinn 104 St Sa I met een kastdiameter van 41 mm en een totale hoogte van 11,5 mm heeft ook een datum- en weekdagaanduiding.

De Sinn 104 St Sa I is verkrijgbaar met een grote keuze aan armbanden van hoge kwaliteit, die aan verschillende eisen voldoen. Verkrijgbaar zijn armbanden van:

- Leer: krokodil, koe, kalf, paard

- Roestvrij staal: twee-schakel of fijnschakel

- Silicone

Traditioneel bedrijf uit het hart van Duitsland

In 1961 legde de blindvlieginstructeur en piloot Helmut Sinn de basis voor het bedrijf. In het begin hield het bedrijf zich vooral bezig met de ontwikkeling en productie van navigatiehorloges en chronografen voor piloten. Hier wist de firma zo'n meesterschap te bereiken dat haar chronografen in 1985 de ruimtemissie Spacelab vergezelden en zelfs in gewichtloosheid nog betrouwbaar functioneerden.

In 1994 nam de ingenieur Lothar Schmidt het bedrijf over en maakte de weg vrij voor talrijke andere innovaties, zoals de Sinn 104 St Sa I. Zo ontwikkelde Sinn speciale chronografen die grotendeels bestand waren tegen magnetische storingen of de Ar-drooghoudingstechnologie voor duikhorloges.

Sinn Spezialuhren is ook bekend en populair voor de productie van horloges voor speciale missies, zoals de Sinn EZM 12 voor de politie en speciale eenheden van de Duitse strijdkrachten. Daartoe heeft de horlogefabrikant vernieuwende ontwerpen ontwikkeld, die het bijvoorbeeld mogelijk maken om de stoptijd sneller en nog nauwkeuriger op te nemen. De modellen van de horlogefabrikant zijn reeds onder talrijke extreme omstandigheden getest: bijvoorbeeld tijdens extreem duiken, 24-uursraces, crash-tests en poolexpedities. Last but not least droeg de Amerikaan Robert Alan Eustace een horloge van Sinn Spezialuhren toen hij het waagde om uit de stratosfeer te springen.

Koop Sinn 104 St Sa I nieuw of tweedehands bij CHRONEXT

Inspelen op de speciale behoeften van de klanten - dat begrijpen wij net zo goed als de premium horlogefabrikant Sinn Spezialuhren. Wij hechten veel belang aan kwaliteit en wij verstaan ons vak. Geen enkel horloge uit ons uitgelezen assortiment verlaat ons meesteratelier voordat het uitdrukkelijk getest en onderzocht is op echtheid en functionaliteit. Alleen als alles klopt, krijgt u ons CHRONEXT-certificaat met 24 maanden garantie. Uw gekozen verzamelobject wordt onmiddellijk na bestelling via gratis verzending bij u thuis afgeleverd.