Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex Yacht-Master

Hijs de zeilen en zet de Rolex Yacht-Master I op - en de volgende regatta kan beginnen. Het elegante sporthorloge inspireert zowel mannen als vrouwen dankzij zijn stijlvolle en tijdloze vormgeving. De Yacht-Master I is de ideale metgezel voor zowel dagen aan dek als nachten in de haven. Bij CHRONEXT kunt u online een uitgebreide selectie Yacht-Master I modellen kopen - tegen aantrekkelijke prijzen en met 24 maanden CHRONEXT-garantie.
Soort

Rolex Yacht-Master I – Maritiem & sportief

Hijs de zeilen en zet de Rolex Yacht-Master I op - en de volgende regatta kan beginnen. Het elegante sporthorloge inspireert zowel mannen als vrouwen dankzij zijn stijlvolle en tijdloze vormgeving. De Yacht-Master I is de ideale metgezel voor zowel dagen aan dek als nachten in de haven. Bij CHRONEXT kunt u online een uitgebreide selectie Yacht-Master I modellen kopen - tegen aantrekkelijke prijzen en met 24 maanden CHRONEXT-garantie.

Een elegant uurwerk van de meesterklasse

Met de legendarische Rolex Yacht-Master maakt Rolex een duidelijk statement en associeert de Rolex naam nog nauwer met de zeilsport. De Zwitserse onderneming is immers een bekende sponsor van talrijke regatta's. Elk jaar nemen avontuurlijke racers deel aan deze internationaal vermaarde wedstrijden - de Maxi Yacht Rolex Cup is een van de beroemdste.

De Yacht-Master I, het zustermodel van de grote Yacht-Master II, presenteert zich bij wind en golven met een waterdichtheid van 100 meter, zich als een voortdurend trouwe metgezel voor avonturiers en maakt deel uit van een optimale uitrusting voor zeilsporters. Maar behalve haar indrukwekkende prestaties op open zee, kan ze ook aan land bekoren in een ontspannen jachtclublounge. De modellen van de Yacht-Master, die een blauwe wijzerplaat hebben (ref. 116622), geven op discrete en elegante wijze de maritieme bruikbaarheid van deze horloges aan. De modellen met de platinakleurige wijzerplaat (ref. 116622) bekoren door hun heldere elegantie en zijn even populair als heren- en dameshorloges.

Dompel u onder in de edele wereld van de Rolex Yacht-Master I

In 1992 presenteerde Rolex een nieuw horloge uit de Oyster Perpetual-serie: De Rolex Yacht-Master (ref. 16628). Kenners van de industrie herkenden onmiddellijk de gelijkenis met de eeuwige Rolex klassieker, de Submariner. In tegenstelling tot deze eeuwige bestseller bewoog de Rolex Yacht-Master zich vanaf het begin in de hogere prijsklassen en werd hij aanvankelijk uitsluitend met een gouden kast vervaardigd.

De twee polshorloges vullen elkaar perfect aan, want terwijl de Rolex Submariner veilig zijn weg vindt in de onderwaterwereld, weet de Rolex Yacht-Master (ref. 116622) indruk te maken op het dek van een regatta en op het land. In tegenstelling tot het klassieke duikhorloge kan de lunette van de Rolex Yacht-Master in beide richtingen gedraaid worden, waardoor het mogelijk is de exacte vaartijd op open zee te bepalen. Gedeeltelijk gemaakt van materialen als 18-karaats geelgoud of platina 950 en met een 60-minutenverdeling in reliëf, maakt de lunette indruk met pure elegantie en hoge functionaliteit. Verder inspireren de grote indexen en wijzers, die zich presenteren op de stralende blauwe of parelmoeren wijzerplaat, met een betrouwbare afleesbaarheid in alle gebruiksomstandigheden. Gemaakt van hetzelfde krasbestendige saffierglas als het horlogeglas, garandeert de cyclops loep met een dubbele anti-reflecterende coating een nog comfortabeler aflezen van de datum.

Sport en luxe in één horloge

Betrouwbaar en nauwkeurig: Het huidige 40-millimeter model van de Rolex Yacht-Master (ref. 116622) is uitgerust met het Rolex manufactuurkaliber 3135, terwijl het kleinere model met de 35-millimeterkast het kaliber 2235 bevat. Deze door Rolex ontwikkelde automatische uurwerken zijn gecertificeerd door de officiële Zwitserse chronometer-keuringsinstantie COSC, zodat de Rolex Yacht-Master een bijzondere precisie en betrouwbaarheid garandeert.

Robuust en stevig als een oester: Net als alle Rolex Oyster-horloges heeft de Yacht-Master een schroefbare, waterbestendige kast. De Parachrom-Breguet spiraal binnen in het uurwerk, gemaakt van paramagnetisch staal, blijft onaangetast door magnetische velden en weerstaat trillingen tot tien keer beter dan conventionele spiraalveren. De Oyster band, een product van functie, schoonheid en technologie, inspireert ook met extreme duurzaamheid en draagcomfort. In de Oyster-collectie komt de metalen armband met drie rijen brede platte elementen het meest voor.

Kostbare materialen en luxueuze afwerking

Een eerste prototype van de Rolex Yacht-Master werd al in de jaren 60 ontwikkeld. Maar pas in 1992 zag de eerste Rolex Yacht-Master (ref. 16628) in 18-karaats goud en met een witte wijzerplaat het daglicht.

Tenslotte werden in 1994 kleinere modellen met een kastdiameter van 35 millimeter (ref. 68628) of modellen met een diameter van 29 millimeter (ref. 69628) gelanceerd voor dames of heren met smallere polsen.

Toen lanceerde Rolex in 1999 de nieuwe Yacht-Master (ref. 16622) met een luxueuze mix van onberispelijk roestvrij staal en platina. De lunette en de wijzerplaat van dit model zijn gemaakt van betoverend platina. Sindsdien is het kunstmatige woord 'Rolesium', uitgevonden door Rolex, gekomen om deze buitengewone combinatie van roestvrij staal en platina aan te duiden.

Het jaar 2005 bracht het nieuwe model van de Rolex Yacht-Master (ref. 16623) met een Rolesor-kast, een materiaalmix van goud en roestvrij staal. De selectie van nieuwe en gebruikte Yacht-Master-modellen is dus verrukkelijk met een grote verscheidenheid aan kastmaten, materialen en wijzerplaatkleuren, wat nogal ongebruikelijk is voor Rolex. Of het nu een dameshorloge of een herenhorloge is - de Rolex Yacht-Master nestelt zich subliem om elke pols.

Luxueus en veelzijdig

De huidige modellen van de Yacht-Master I zijn veelzijdig in hun bruikbaarheid en richten zich zowel tot dames als tot heren, dankzij het gevarieerde aanbod. Voor dames zijn vooral de modellen met een maat van 35 millimeter geschikt. Het model met de witte wijzerplaat en de edele afwerking van roestvrij staal en platina (ref. 168622) of het model met de goudkleurige wijzerplaat en de luxueuze materialen roestvrij staal en geel goud (ref. 168623) zullen u bekoren.

Voor mannen zijn de modellen met een kastdiameter van 40 mm aantrekkelijker. Ze maken ook indruk met een mooie witte of blauwe wijzerplaat en verrukken met ofwel roestvrij staal en platina (ref. 116622) of de populaire mix van roestvrij staal en geel goud (ref. 16623). Door het gebruik van hoogwaardige materialen, zoals platina of goud, is de prijs van de Rolex Yacht-Master hoger. Zo'n waardevol horloge is ook geschikt als financiële investering en brengt bij wederverkoop nog steeds goede prijzen op. Om van een Yacht-Master te genieten tegen een lagere prijs, blijkt de aankoop van een tweedehands horloge veelbelovend te zijn. Vintage modellen hebben meestal spannende verhalen te vertellen en overtuigen door hun bewezen tijdloosheid.

Rolex Yacht-Master I verkopen – met CHRONEXT heel eenvoudig!

Bij CHRONEXT kunt u niet alleen eenvoudig en veilig luxe horloges kopen, maar ook online verkopen. Wij staan aan uw zijde met onze jarenlange ervaring om u te adviseren en u te helpen de best mogelijke verkoopprijs te bereiken. Inruil, commissie of directe verkoop - neem contact met ons op en wij zullen uw mogelijkheden verduidelijken. U kunt ook gewoon ons korte online formulier invullen. Wij verheugen ons erop van u te horen en u te helpen bij de verkoop van uw Rolex Yacht-Master I.