Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Cartier Panthere

Cartier Panthère: een tijdloos icoon - wild en elegant tegelijk - de panter kenmerkt talrijke juweelcreaties en luxehorloges van het Franse huis. Zo blijft de Cartier Panthère-horlogecollectie in trek, zelfs nadat de productie is stopgezet. Het wilde dier dient voortdurend als inspiratiebron voor nieuwe, ongewone horlogemakerswerken van Cartier.
Soort

Cartier Panthère

Cartier Panthère: een tijdloos icoon - wild en elegant tegelijk - de panter kenmerkt talrijke juweelcreaties en luxehorloges van het Franse huis. Zo blijft de Cartier Panthère-horlogecollectie in trek, zelfs nadat de productie is stopgezet. Het wilde dier dient voortdurend als inspiratiebron voor nieuwe, ongewone horlogemakerswerken van Cartier.

'La Panthère': Jeanne Toussaint – de legendarische Creatief Directeur van Cartier

De geschiedenis van de Cartier Panthère begon met een vrouw - Jeanne Toussaint. Nadat zij als Parijse stijlicoon, bijgenaamd 'La Panthère', juwelier Louis Cartier had ontmoet, ontstond er een samenwerking die een blijvend stempel heeft gedrukt op het design van Cartier.

Al gauw leidde zij het atelier in Parijs, imponeerde met creatieve ideeën en leidde het bedrijf naar wereldwijd succes. Het katachtige roofdier verscheen voor het eerst op een polshorloge in 1914. Hun stenen set symboliseerde de glinsterende panterhuid. Cartier was een van de eerste fabrikanten die platina gebruikte en de eerste juwelier die een handelsmerk gebruikte. Met zijn vrouwelijk temperament en avant-gardistische gratie siert het katachtige roofdier sindsdien de juwelen en horloges van Cartier, waardoor ze een unieke expressiviteit krijgen.

Mechanics of Passion: Cartier – al meer dan 150 jaar gedreven door creativiteit

Dapperheid, inventiviteit en exclusiviteit zijn de kenmerken van de bewegingen van de Franse manufactuur. Louis-François Cartier nam in 1847 het juwelenatelier van zijn meester in Parijs over en leverde een paar jaar later al aan de Franse keizerin Eugenie. De fijn handgemaakte juwelen vielen al snel in de smaak bij de adel van die tijd. Cartier had veel succes en het bedrijf groeide snel.

Het assortiment werd ook uitgebreid met zelfgemaakte horloges en al in 1888 produceerde Cartier zijn eerste polshorloges, die meestal een nieuwe creatie waren van vrouwelijke armsieraden en een horloge. Gedreven door passie gaf Louis Cartier aan het begin van de 20e eeuw het ontwerpen van horloges een geheel nieuwe vormentaal. De eerste rechthoekige wijzerplaat verscheen en Cartier werd een pionier in de kunst van het horlogemaken.

Mechanics of Passion: het unieke ontwerp, de fascinerende geschiedenis en de beroemde klantenlijst maken de horloges van Cartier anders dan andere, en daarom verleent elk model een continuïteit tussen verleden en heden.

Een gouden juweel - De Cartier Panthère in beeld

Als een echt katachtig roofdier bracht de horlogecollectie Cartier Panthère in het begin van de jaren tachtig vaart in het traditionele bedrijf. Onder de nieuwe, zelfverzekerde leiding van de geniale Alain-Dominique Perrin sloeg het traditionele Parijse bedrijf een nieuwe weg in en reageerde het op de industriële crisis van die tijd met een nieuw, modern horloge. Qua design leken de Cartier Panthère-horloges erg op de Cartier Santos, maar binnenin werden ze aangedreven door een eigentijds kwartsuurwerk. Het nieuwe Cartier-horloge vond al snel zijn weg naar de polsen van beroemdheden: Keith Richards, Tina Turner en Pierce Brosnan hebben allemaal de Cartier Panthère in hun collectie opgenomen.

Onder de naam Panthère werd een serie juwelen en accessoires gecreëerd, en een parfum met dezelfde naam vindt u nog steeds in de Cartier-boetiek. De horlogecollectie is sindsdien niet meer verkrijgbaar, maar blijft populair op de vintage horlogemarkt. Het pantermotief is ook te vinden op andere dameshorloges, herenhorloges en juwelenhorloges van Cartier, zoals het schitterende Panthère Divine-horloge bezet met diamanten.

'Alleen nog tweedehands te vinden': De vintage wereld van de Cartier Panthère

Met de Panthère (ref. W25014B9) heeft Cartier een horloge gemaakt met een iconisch potentieel. Dit unisex model is gemaakt van 18 karaat geelgoud, met een gepolijste geelgouden armband en een stijlvolle zilverkleurige wijzerplaat, en is een echt luxehorloge. Acht schroeven in goud bevestigen de geelgouden lunette en maken het lichtgevende uiterlijk compleet. Het kwartsuurwerk van Cartier loopt in de rechthoekige kast van 27 millimeter en maakt indruk met een onberispelijke precisie. De zwarte Romeinse cijfers op een lichte wijzerplaat zijn gemakkelijk af te lezen en accentueren de geblauwde stalen wijzers. De kast is bedekt met krasbestendig saffierglas, waardoor u ook de datumaanduiding op drie uur kunt zien. De achthoekige kroon - versierd met blauwe saffier - is een ander karakteristiek kenmerk van de Panthère. Bovendien heeft het horloge een waterbestendigheid van maximaal 30 meter en verrast het met een verborgen vouwsluiting. Als hoogtepunt zullen de eigenaars op zeven of tien uur een geheime Cartier-signatuur aantreffen.

Tijdloos & gracieus: De opwindende verscheidenheid van Cartier Panthè-horloges

Naast de gouden klassieker heeft Cartier nog andere populaire Panthère-modellen ontworpen. De Panthère Vendome (ref. 1057920 e.a.) loopt ook op een kwartsuurwerk en is verkrijgbaar in geelgoud of een combinatie van geelgoud en staal. In tegenstelling tot de Panthère heeft de kast van de Panthère Vendome een ronde vorm en is hij zeer populair als dameshorloge. De wijzerplaat heeft dezelfde kenmerken als de Panthère en de kroon is ook versierd met een blauwe saffier.

De Panthère Rondo (ref. W35006B6 e.a.) heeft ook een kwartskaliber en combineert de materialen goud en staal op een geraffineerde manier. De kast, die ook rond is en gemaakt is van gesatineerd roestvrij staal en geel goud, is bedekt met saffierglas en meet 33 millimeter.