Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Audemars Piguet Royal Oak

In 1972 veroorzaakt Audemars Piguet een revolutie binnen de horloge-industrie. Nog nooit eerder had een fabrikant van dit niveau een horloge met een stalen kast gemaakt. In een tijd waarin goud en platina de wereld van luxe horloges beheersten, was het risico groot, maar de moed betaalde zich uit. De Royal Oak groeide uit van een uniek model tot icoon en behoort inmiddels tot de klassiekers van de horlogedesigns.
Soort

Bestseller sinds 1972: Audemars Piguet Royal Oak

In 1972 veroorzaakt Audemars Piguet een revolutie binnen de horloge-industrie. Nog nooit eerder had een fabrikant van dit niveau een horloge met een stalen kast gemaakt. In een tijd waarin goud en platina de wereld van luxe horloges beheersten, was het risico groot, maar de moed betaalde zich uit. De Royal Oak groeide uit van een uniek model tot icoon en behoort inmiddels tot de klassiekers van de horlogedesigns.

Sinds 1972: Audemars Piguet Royal Oak

In de jaren zeventig zagen de fabrikanten van mechanische horloges met lede ogen de opmars van de concurrerende quartz horloges aan. Men ging op zoek naar nieuwe, uitzonderlijke ideeën. Destijds stond de in 1875 opgerichte fabrikant Audemars Piguet aan de top van de Zwitserse horloge-industrie en toch ging ook dit traditionele bedrijf op zoek naar frisse concepten om te kunnen voldoen aan de wensen en nieuwe smaak van de klanten.

Audemars Piguet nodigde horlogeontwerper Gérald Genta uit om een nieuw horloge te maken. Geïnspireerd door de duikhelmen van die tijd, ontwierp Genta een horloge waarvan de presentatie in 1972 de horlogewereld op zijn kop zette. Het model van het horloge was compleet nieuw: de achthoekige bezel met zes zichtbare schroeven doet denken aan de patrijspoorten van marineschepen. Hierdoor wordt aangenomen dat de naam 'Royal Oak' verwijst naar de gelijknamige oorlogsschepen van de Britse Koninklijke Marine. Met een diameter van 39 millimeter was het horloge uitgesproken sportief en was tot 50 diep meter waterdicht. Een novum in de wereld van de traditionele Zwitserse fabrikanten. Het gebruik van staal in dit prijssegment was eveneens baanbrekend: bij de lancering was de prijs van de Royal Oak vele malen hoger dan die van een conventioneel stalen horloge.

Destijds een groot schandaal, nu legendarisch: de Audemars Piguet Royal Oak is tegenwoordig een van de belangrijkste polshorloges in de geschiedenis en staat wereldwijd in hoog aanzien bij horlogeliefhebbers.

Favoriete modellen: De Royal Oak-collectie

De Royal Oak is tegenwoordig het vlaggenschipmodel van Audemars Piguet. Dankzij het opvallende model is dit horloge zeer herkenbaar. Naast driewijzer-uurwerken biedt de Royal Oak-collectie nu ook talrijke speciale modellen en extra functies. Hier een overzicht van een aantal belangrijke modellen.

Royal Oak Openworked Extra-Thin

In 2012 vierde de Royal Oak zijn 40e verjaardag. Ter ere van z'n verjaardag bracht Audemars Piguet een limited edition uit van 40 exemplaren, het model Royal Oak Openworked Extra-Thin. Dit uurwerk belichaamt de verfijning van de Haute Horlogerie in combinatie met de moderne interpretatie van het beroemde ontwerp. Deze speciale uitgave verrast in luxe platina en overtuigt door het unieke concept.

Royal Oak Day & Date

De Royal Oak Day & Date is een zeer gevraagd model van de Royal Oak-serie, waarop zowel de datum als de dag van de week gemakkelijk kan worden afgelezen. De wijzerplaat van de Royal Oak Dual Time daarentegen impliceert de weergave van een tweede tijdzone, heeft een 24-uurs aanduiding en toont de gangreserve.

Royal Oak Perpetual Calender

Bij de Royal Oak Perpetual Calender is het Audemars Piguet team van deskundigen erin geslaagd een meesterwerk te creëren. Het uurwerk met eeuwigdurende kalender toont niet alleen de datum en de dag, maar herkent ook het verschil tussen normale jaren en schrikkeljaren, zodat hiervoor de kalender zelf niet hoeft te worden gecorrigeerd.

Royal Oak Equation of Time

Mis de romantische zonsondergang niet: de Royal Oak Equation of Time is de perfecte kandidaat voor deze missie. Het uurwerk geeft niet alleen informatie over de positie van de zon, maar heeft ook een eeuwigdurende kalender met een astronomische maan.

Royal Oak Tourbillion

De Royal Oak Tourbillion is verkrijgbaar in verschillende varianten waaronder ook een Extra-Thin Tourbillion met een geskeletteerde 'Openworked'-kast met zichtbaar uurwerk of een klassieke, ondoorzichtige wijzerplaat. De nieuwste versie van de Royal Oak Tourbillion Chronograph betovert met een handmatig opwindmechanisme met een in het midden gelegen minutenteller. Het koolstof-concept in deze modellen overtuigt klanten over de hele wereld.

Royal Oak Selfwinding

De Royal Oak-collectie biedt dames een opwindend assortiment. Zo omvat de Royal Oak Selfwinding-serie ook een aantal karaktersterke dameshorloges. Ook voor de fijnere vrouwenarmen zijn de quartz modellen verkrijgbaar in een uitgebreid palet aan versies. Bij de dameshorloges is gebruik gemaakt van verschillende materialen waarbij het smaakvolle design altijd op de voorgrond staat.

Audemars Piguet betovert prominenten

Tijdmeters van Audemars Piguet hebben veel karakter, zijn luxueus en schitteren aan de pols van vele beroemdheden. Aangezien het aantal verkrijgbare uitvoeringen van de Royal Oak bijzonder groot is, is er voor elke gelegenheid en smaak een prefect bijpassend model.

Zo is de ondernemer en zanger Jay Z een grote fan van het merk en lanceerde zelfs een eigen editie Royal Oak-modellen. Andere 'AP'-aanhangers in de muziekscene zijn de zangers Trey Songz, nieuwkomer Tinie Tempah en LL Cool J die zich daarmee aansluiten bij de lange lijst Royal Oak-dragers. In de dramedy-serie Entourage van het Amerikaans kabel-televisie-netwerk HBO zie je het seriepersonage Ari Gold in de laatste aflevering met een Royal Oak-chronograaf van klassiek zilver. Ook onder sporters is de Royal Oak een favoriet sieraad.

Leo Messi, LeBron James en Belén Mozo: Merkambassadeurs van Royal Oak

Veertig jaar zijn verstreken sinds de lancering van de Royal Oak, maar dit exclusieve uurwerk van Audemars Piguet is nog steeds een graag gezien horlogemerk.

Zo denkt de voetbalgigant Leo Messi er ook over: in 2005 kreeg hij een Royal Oak voor het behalen van de eerste competitietitel van zijn Spaanse voetbalclub. Het was liefde op het eerste gezicht en Messi breidde in een snel tempo zijn verzameling Royal Oak-modellen uit. De Argentijnse balkunstenaar heeft talloze modellen, nam in 2010 uiteindelijk de rol van merkambassadeur voor het traditionele bedrijf Audemars Piguet op zich en lanceerde zijn eigen limited edition Leo Mess-chronograaf (ref. 26325OL.OO.D005CR.01).

Naast Messi koppelde Audemars Piguet meerdere prominente gezichten aan het familiebedrijf, die perfect de filosofie van het merk vertegenwoordigen. Tot de merkambassadeurs behoren sportgrootheden als basketbalspeler LeBron James of 's werelds beste golfster Belén Mozo.

Audemars Piguet Royal Oak-modellen online kopen en verkopen

Bij CHRONEXT kunt u online niet alleen horloges kopen maar ook verkopen. Met onze jarenlange ervaring in het luxesegment ondersteunen we u tijdens het gehele verkoopproces en staan u met raad en daad terzijde. Voor meer informatie of vragen kunt u ons bereiken via telefoon of e-mail. U kunt ook gewoon ons online-formulier invullen. We nemen binnen een paar dagen contact met u op en hopen u te mogen ondersteunen bij de slimme verkoop van uw Audemars Piguet Royal Oak of een ander model.