Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Nomos Tangente

Het vlaggenschipmodel van Nomos Glashütte: de Tangente manifesteert de onvergelijkbare helderheid, ingetogen elegantie en precisie die de stijl van Nomos Glashütte zo uniek maken. De Tangente, voor het eerst geïntroduceerd in 1992, blijft een unieke designklassieker van tijdloze schoonheid.
Soort

Nomos Tangente: modellen en prijzen. Nieuw, tweedehands, vintage.

Het vlaggenschipmodel van Nomos Glashütte: de Tangente manifesteert de onvergelijkbare helderheid, ingetogen elegantie en precisie die de stijl van Nomos Glashütte zo uniek maken. De Tangente, voor het eerst geïntroduceerd in 1992, blijft een unieke designklassieker van tijdloze schoonheid.

Nomos Tangente-horloges

Nomos, de Duitse horlogefabrikant met hoofdzetel in Glashütte, legt zich toe op de ontwikkeling van tijdloze klassiekers die uiterst modern zijn, maar nooit gericht op vluchtige modetrends. Een Nomos Tangente is al een klassieker; het armbandhorloge is immers al sinds 1992 het beroemdste model van het huis.

De buitenkant van de horloges wordt gekenmerkt door het evenwichtige, tijdloze ontwerp, dat zich onderscheidt van de massa door de vele rechte hoeken en puristische elementen. Ook de hoogwaardige materialen maken van de Nomos Tangente een exclusief object dat horlogeliefhebbers en verzamelaars moeilijk zullen kunnen weerstaan. Voor de kast van de Tangente is uitsluitend robuust roestvrij staal gebruikt; de achterzijde is gemaakt van resistent saffierglas. Natuurlijk springen de ronde wijzerplaten van de Nomos Tangente-horloges onmiddellijk in het oog. De ronde vorm is een opvallend kenmerk van het horloge, dat harmonieus wordt geperfectioneerd door de filigraan cijfers, indexcijfers en slanke wijzers. De meeste modellen in de serie zijn getooid met een gegalvaniseerde witte wijzerplaat met stalen wijzers. De armbanden zijn gemaakt van hoogwaardig suède of Horween Genuine Shell Cordovan en nestelen zich comfortabel om de pols.

Zo fijn en slank als de Nomos Tangente-horloges lijken, zo sterk is het kaliber dat in hun kast tikt. Afhankelijk van de grootte zijn dit de kalibers uit eigen fabricage Alpha, Gamma of Delta met manuele opwinding; de looptijd is meestal 43 uur. Door de transparante achterkant van de kast kan de gelukkige eigenaar de finesse van de Glashütte-uurwerken bewonderen.

Precisie, purisme, perfectie: De huidige Nomos Tangente-collectie

Wie enthousiast is over een Nomos Tangente, deelt een voorliefde voor eenvoudige esthetiek en feilloze precisie. De designklassieker wordt beschouwd als het horloge van architecten, schrijvers en ontwerpers die juist deze ingetogen perfectie weten te waarderen. Maar niet iedereen heeft dezelfde eisen en wensen, en daarom heeft Nomos zijn vlaggenschip in verschillende versies ontwikkeld. Niet alleen is de populaire Nomos Tangente verkrijgbaar in verschillende kleuruitvoeringen, ook de kenmerken van de verschillende modellen lopen uiteen. Zo is er bijvoorbeeld de Tangente met datumaanduiding en gangreserveaanduiding. De fabrikant biedt ook verschillende maten aan voor polsen van verschillende grootte: de Tangente 33, met een diameter van iets minder dan 33 millimeter, is ontworpen voor slanke polsen, terwijl de Tangente 38 ook op dikkere polsen een fraai figuur slaat. De klassieke Tangente met een diameter van 35 millimeter, daarentegen, ziet er uniseks uit. De Tangente-collectie omvat dus zowel dames- als herenhorloges.

Gelimiteerde edities voor het goede doel: Nomos Tangente Artsen zonder Grenzen

Een horloge voor een goed doel: als onderdeel van de Tangente-collectie werkt Nomos samen met de hulporganisatie Artsen zonder Grenzen, die medische zorg verleent aan mensen in nood over de hele wereld. Nomos steunt de organisatie met een beperkte oplage van de Tangente, waarvan 100 euro per verkocht horloge rechtstreeks naar Artsen zonder Grenzen gaat.

De fabrikant wijdt vier modellen aan de internationale organisatie. Nomos creëerde twee modellen voor het Verenigd Koninkrijk - de Tangente voor Artsen zonder Grenzen UK en de Tangente 33 voor Artsen zonder Grenzen UK. De manufactuur wijdt ook een model aan de Amerikaanse organisatie en ontwerpt de Tangente 38 voor Artsen zonder Grenzen in Duitsland. Speciale kenmerken van de speciale editie zijn de rode twaalf en het opschrift 'Artsen zonder Grenzen' onderaan de wijzerplaat.