Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

IWC Ingenieur

Sportiviteit, robuustheid en een fascinatie voor technologie: als geen ander horloge belichaamt de Ingenieur de waarden die IWC definiëren. Het herenhorloge met het legendarische schroefontwerp en de beroemde magnetische bescherming is een van de klassiekers van het huis en blijft inspireren met gedurfde technologie.
Soort

Hoogste precisie met de IWC Ingenieur

Sportiviteit, robuustheid en een fascinatie voor technologie: als geen ander horloge belichaamt de Ingenieur de waarden die IWC definiëren. Het herenhorloge met het legendarische schroefontwerp en de beroemde magnetische bescherming is een van de klassiekers van het huis en blijft inspireren met gedurfde technologie.

IWC Ingenieur: Een horloge voor liefhebbers van techniek

De horloges in de IWC Ingenieur-serie getuigen van pure technologische fascinatie - zowel wat betreft het uiterlijk als de werking aan de binnenkant van deze herenhorloges. Hoogwaardige en robuuste materialen zoals titanium, edelstaal en koolstof evenals het wereldberoemde design geven de Ingenieur horloges hun mannelijke uitstraling, waardoor ze niet alleen bij ingenieurs enorm populair zijn. Deze veelzijdige IWC-modellen zien er in elke situatie passend uit en behoren beslist tot de meest iconische horloges uit de geschiedenis. Toen hij voor het eerst werd gepresenteerd in 1955 bewees de Ingenieur de technische finesse van IWC met zijn ingenieuze en uiterst praktische magnetische bescherming. Het befaamde design kreeg de Ingenieur echter pas in 1976, toen de getalenteerde horlogeontwerper Gérald Genta het nieuwe gezicht van het horloge creëerde. Sindsdien heeft IWC Ingenieur zijn handelsmerk behouden: de lunette met vijf zichtbare schroeven.

De huidige Ingenieur collectie van IWC omvat meerdere uitvoeringen in verschillende designs en met exclusieve features. Ze hebben echter allemaal één ding gemeen: ze zijn het resultaat van decennialange fabricage van polshorloges voor ingenieurs en dragen nog steeds de beproefde eigenschappen van de klassiekers uit de jaren 70.

Ideaal voor ingenieurs

Het geboorteuur van IWC Ingenieur-horloges dateert uit de jaren vijftig, toen IWC zich bezighield met de ontwikkeling van een magnetische veldafschermingstechnologie voor polshorloges. IWC was in staat om de eerste effectieve magnetische bescherming te installeren in het pilotenhorloge Mark 11 in de jaren '30 en '40.

Met de Ingenieur van de jaren '50 (ref. 666 A en ref. 666 AD) bereikte IWC uiteindelijk de status van pionier wat betreft antimagnetische horloges. Geniaal eenvoudig: met behulp van een behuizing van zacht ijzer aan de binnenkant werd het uurwerk van de ingenieurs beschermd tegen magnetische invloeden van buitenaf. Dankzij deze constructie mag de nauwkeurigheid van een horloge niet worden aangetast, zelfs niet in de aanwezigheid van magnetische velden - een belangrijke eigenschap voor gebruik in het ingenieursvak, waar vaak wordt gewerkt op het gebied van magnetische velden.

Het uurwerk van de eerste Ingenieur maakte ook indruk met het Pellaton-opwindsysteem, dat dankzij een dubbelzijdig draaibare rotor aanzienlijk effectiever was dan conventionele automatische uurwerken.

Ingenieur SL: Een legendarisch design van Gérald Genta

De handtekening van Gérald Genta is onmiskenbaar in de IWC Ingenieur SL (ref. 1832), die in 1976 werd gelanceerd. De legendarische horlogeontwerper, die geïnspireerd werd door een duikhelm, stelde de schroeven op de lunette van dit sportieve horloge tentoon. De wijzerplaat met ruitjespapier-look en de kenmerkende lunette met vijf schroeven behoren sindsdien tot de emblematische symbolen van de IWC Ingenieur-serie. De SL in de naam staat voor ""Steel Line"", wat nogmaals het karakter van dit robuuste horloge aangeeft.

Destijds verraste het herenhorloge met zijn stevige kast van 40 millimeter, die magnetische bescherming garandeerde en een uiterst nauwkeurig uurwerk huisvestte met een Pellaton-opwindmechanisme. De Ingenieur SL (ref. 1832) is een van de favoriete horloges van IWC-verzamelaars en de prijs op de markt voor gebruikte horloges is vele malen de oorspronkelijke prijs.

Het opvolgermodel Ingenieur SL „Skinny“ (ref. 3506) uit de jaren 80 kan geen fabrieksuurwerk bieden, maar dankzij de slanke kast vindt hij ook fans.

De actuele modellen van de serie IWC Ingenieur: Robuust en geraffineerd

Sinds de eerste generaties van de Ingenieur serie is het design van de horloges continu doorontwikkeld zodat de modellen in de huidige collectie zijn voorzien van de modernste horlogetechniek.

Hoogtepunten van de serie zijn de seriemodellen die zijn gemaakt in samenwerking met het MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team, zoals de Ingenieur Constant-Force Tourbillon (ref. IW590001) en de Ingenieur Perpetual Calendar Digital Date-Month (ref. IW379201), waarvan de materialen en het design zijn geïnspireerd op de Formule 1.

De populaire IWC Ingenieur Automatic valt op door zijn heldere en elegante vorm en kleur en zijn geringe hoogte van slechts 10 millimeter; het design van de Ingenieur Chronograph Silberpfeil daarentegen bekoort liefhebbers van nostalgie. Kortom: IWC Ingenieur heeft voor elke technologieliefhebber het juiste horloge.

Horloges kopen en verkopen: IWC Ingenieur bij CHRONEXT

Bij CHRONEXT kunt u online een breed assortiment IWC Ingenieur horloges kopen – tegen eerlijke prijzen en direct leverbaar en met 24 maanden CHRONEXT-garantie.

Naast de aankoop van luxe horloges bieden we u ook de verkoop van eersteklas horloges aan. Mocht u een IWC Ingenieur willen verkopen, dan zijn wij de juiste contactpersoon voor u. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u uitgebreid adviseren en helpen om de beste prijs te krijgen. Neem gewoon contact met ons op per telefoon, e-mail of via live-chat; we geven u graag advies. Eventueel kunt u ons korte online-formulier invullen.