Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex Cosmograph Daytona

Een statement, een investering, een legende. De Rolex Daytona is veel meer dan alleen een tijdsaanduider. Het horloge, waarvan de naam afkomstig is van de beroemde Daytona-autorace, is ook naast de racebaan een wensdroom voor velen. In de laatste decennia heeft de Daytona zich ontwikkeld tot een waar cultobject dat geen enkele horlogeliefhebber onverschillig laat.
Soort

Rolex Cosmograph Daytona – een legendarisch coureurshorloge

Een statement, een investering, een legende. De Rolex Daytona is veel meer dan alleen een tijdsaanduider. Het horloge, waarvan de naam afkomstig is van de beroemde Daytona-autorace, is ook naast de racebaan een wensdroom voor velen. In de laatste decennia heeft de Daytona zich ontwikkeld tot een waar cultobject dat geen enkele horlogeliefhebber onverschillig laat.

Cosmograph Daytona: Het droomhorloge van miljoenen mensen

Veel meer dan een herenhorloge, de Rolex Daytona staat voor een eersteklas levensstijl. Succes, stijl en ambitie worden weerspiegeld in het saffierglas van de mooie chronograaf. Het is geen verrassing dat de naam Daytona afstamt van de beroemde 24-uurs race van Daytona in Florida. Per slot van rekening biedt de Cosmograph Daytona de functionaliteit van een uitstekend coureurshorloge. De contrasterende wijzerplaat met drie totalisators doet denken aan het dashboard van luxe raceauto's en de chronograaf-functie zorgt ervoor dat met één druk op de knop moeiteloos het tijdsinterval kan worden gemeten.

De opvallende tachymeterschaal op de bezel is perfect voor het meten van de snelheid van de gestarte raceauto.

Net als de rest van de Oyster Perpetual horlogefamilie is de Cosmograph Daytona waterbestendig. Dankzij de verschroefde chronograaf-drukknoppen en kroon is het horloge bestand tegen waterdiepten tot 100 meter.

"Rolex Daytona van staal gezocht"

Dit glanzende herenhorloge kijkt terug op een fascinerende geschiedenis. In de eerste jaren na de introductie in 1963 bleef de Cosmograph Daytona in de schaduw van de Groten van Rolex zoals de Submariner of de GMT-Master. Na een paar jaar ontdekten sommige trendsetters, zoals de acteur Paul Newman, de schoonheid van dit horloge en al heel snel brak er een ware 'Daytona hysterie' uit. De prijs schoot als een raket naar een ongekende hoogte; zelfs de tweedehandsmarkt kon nauwelijks aan de vraag voldoen. Vooral de Daytona van roestvrij staal was bijzonder populair en is vandaag de dag nog steeds een felbegeerde musthave.

Ironisch genoeg waren de horloges van de Rolex Daytona-serie tot 2000 niet uitgerust met een zelfgefabriceerd kaliber. De eerste referenties (bijv. 6239, 6240 of 6263) waren uitgerust met het aangepaste kaliber Valjoux-72. Vanaf 1988 gebruikte Rolex een gemodificeerd automatisch uurwerk op basis van de El Primero van Zenith, zoals bij referentie 16520. Ten slotte presenteerde Rolex in 2000 het zelfgemaakte chronograafuurwerk 4130. Sindsdien wordt de ster van de Rolex-familie voor 100% in eigen huis geproduceerd en geeft zodoende een visitekaartje af dat getuigt van een hoge competentie en een tijdloos stijlgevoel.

Het coureurshorloge uit het huis Rolex

De geschiedenis van de Rolex Daytona doet denken aan een Hollywood-succesverhaal. Bij de introductie in 1963 moest het coureurshorloge een aanvulling vormen op de collectie van de professionele Rolex-tijdmeters, waaronder reeds de Submariner en de Explorer behoorden. Zoals zo vaak het geval is in de geschiedenis van het bedrijf, koos Rolex omwille van een goede marketing voor een opvallende en pakkende term: Cosmograph. Het stijlvolle chronograaf-horloge viel niet alleen op door de naam, maar ook door de tachymeterschaal die naar de bezel was verplaatst. Dankzij deze verandering kunnen de tijd en de snelheid per uur veel beter worden afgelezen. Slechts een paar jaar na de lancering verschenen de eerste Cosmopgraph-modellen met de tekst 'Daytona'. Vervolgens wilde Rolex de bijnaam 'Le Mans' introduceren - als zinspeling op de beroemde Franse autorace. Deze samenwerking vond echter geen weerklank. De hommage aan de beroemde race van Daytona in Florida moest de band tussen Rolex en motorsport onderstrepen. Tegenwoordig is Rolex de hoofdsponsor van de 24-uurs autorace van Daytona en elke winnaar ontvangt een Rolex Cosmograph met een speciale gravure op de bodem van de kast. In verzamelaarskringen hebben deze zeldzame Daytona-versies de bijnaam 'Winner Daytona'.

Het maken van de juiste keuze

De tijden waarin de Rolex Daytona als onverkoopbaar werd beschouwd, zijn allang voorbij. De eerste jaren na de introductie van het model liet de vraag naar de Rolex Cosmograph te wensen over. In de jaren 80 van de vorige eeuw veranderde dit echter plotsklaps.

De bezitters van de eerste Daytona-modellen met viercijferige referenties mogen zich tegenwoordig zeer gelukkig prijzen: deze horloges beleefden een fenomenale waardestijging.

Vooral de zeldzame 'Paul Newman' Daytona-modellen zijn tegenwoordig niet verkrijgbaar voor minder dan € 100.000. Omdat de exotische wijzerplaat van deze speciale versie voor die tijd te kleurrijk was, produceerde Rolex van deze editie een zeer klein aantal exemplaren. Maar ook minder zeldzame vintage modellen van de Daytona behoren tot de droomhorloges van veel verzamelaars.

Rolex zelf heeft aanzienlijk bijgedragen aan het fenomeen 'Daytona'. Hoewel het bedrijf het horloge zowel in roestvrij staal produceert als in 14 en 18 karaat goud, wordt de productie van de stalen editie bewust tot een minimum beperkt. Dit resulteert in een laag aanbod en een zeer hoge vraag, wat resulteert in lange wachtlijsten en hoge prijzen op de tweedehandsmarkt. Tegenwoordig zijn in sommige landen de wachttijden voor een stalen Daytona zelfs langer dan twee jaar. Diegenen die de wachtlijst te lang vinden, kiezen voor een tweedehands Cosmograph Daytona, daarbij hoeft dit geen gebruikt horloge te zijn want veel doorverkopers bieden een zo goed als nieuwe Daytona aan. Zowel de modellen met het gemodificeerde automatische uurwerk van Zenith, El Primero, (ref. 16520) als de actuele modellen van staal (ref. 116520), roestvrij staal en geelgoud (ref. 116523) en roségoud (ref. 116505) strelen het oog en zijn een goed investering.

In 2014 introduceerde Rolex z'n nieuwe aanwinst: een Daytona van platina. Deze iets zware Cosmograph met de lichtblauwe wijzerplaat (ref. 116506) staat op het verlanglijstje van veel Rolex-liefhebbers.

Bij CHRONEXT kunt u online een grote selectie Daytona-modellen kopen. Nieuw, tweedehands of vintage. Bij ons zult u zeker uw horloge vinden tegen een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Exclusieve service bij CHRONEXT: Rolex Daytona online verkopen

Bij CHRONEXT kunt u hoogwaardige horloges kopen en verkopen. Als online handelsplatform ondersteunen we u met onze jarenlange ervaring in het verhandelen van luxe horloges en helpen u de beste verkoopprijs te krijgen. Inruil, commissie of directe verkoop, neem contact met ons op via telefoon of e-mail en wij geven u advies over uw mogelijkheden. Eventueel kunt u ons korte online-formulier invullen. We verheugen ons erop van u te horen en staan u graag met raad en daad ter zijde bij de verkoop van uw Rolex Daytona.