Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex Datejust

De Rolex Datejust belichaamt tijdloze elegantie als geen ander horloge. Het eenvoudige model met zijn karakteristieke datumaanduiding betovert al sinds 1945 generaties horlogeliefhebbers. Het horloge van besluitvormers en beroemdheden is een wereldwijd teken van succes en gevoel voor stijl. Dit elegante model, gehuld in legendes, stimuleert zowel dames als heren om te dromen.
Soort

Rolex Datejust – klassiek Dress Watch

De Rolex Datejust belichaamt tijdloze elegantie als geen ander horloge. Het eenvoudige model met zijn karakteristieke datumaanduiding betovert al sinds 1945 generaties horlogeliefhebbers. Het horloge van besluitvormers en beroemdheden is een wereldwijd teken van succes en gevoel voor stijl. Dit elegante model, gehuld in legendes, stimuleert zowel dames als heren om te dromen.

Een legende van Rolex

De Datejust is een van de oudste modellen van Rolex en vormt het hart van de Oyster Perpetual-collectie. De sportieve serie van het Zwitserse merk staat bekend om de robuustheid en water- en stofbestendigheid. Deze attributen worden bij de Datejust uitstekend gecombineerd met een elegante uitstraling. Samen met het zuster-model Day-Date biedt de Datejust een alternatief voor iedereen die 's avonds hun Submariner of GMT-Master II wil afdoen.

De Datejust is een ware gedaantewisselaar: de diverse uitvoeringen van dit model getuigen van fantasie en innovatiekracht van de horlogeontwerpers van Rolex. Enkele speciale edities die in de loop van de Datejust-geschiedenis ontstonden, wonnen zo snel aan populariteit dat ze intussen tot de meest favoriete modellen in het Rolex-assortiment behoren. De liefhebbers van het grote formaat hebben de Datejust II al lang ontdekt; het vrouwelijke publiek dweept vanaf het begin met de Lady-Datejust. Dankzij dit zeer ruime assortiment varieert de prijs voor een Datejust tussen een startersprijs en een prijs met meer dan vijf cijfers.

Ondanks de veelzijdigheid op gebied van prijs en ontwerp behoudt de Datejust altijd z'n klasse en blijft een horloge met een unieke charme.

Precisie in detail: Om klokslag middernacht wordt de datum verzet

Het design van de Rolex Datejust is tegelijkertijd geniaal eenvoudig en tijdloos elegant. Deze universele tijdmeter past goed bij elke combinatie en gelegenheid. Subtiel en opvallend: sommige elementen van de Datejust zijn zo karakteristiek dat het horloge heel snel wordt herkend. Het is duidelijk dat de naamgevende datumaanduiding bij drie uur een essentiële functie van het model is.

De introductie in 1945 zorgde voor een wereldsensatie: weliswaar werden al eerder polshorloges met fraaie complicaties gefabriceerd, maar een zo eenvoudige en tegelijkertijd handige functie zoals de datumweergave was er in deze vorm nog niet. De datum wordt precies om middernacht verzet waardoor de drager zonder vertraging zowel de precieze tijd als de juiste datum kan aflezen op zijn/haar Rolex. Als speciaal eerbetoon aan het nieuwe model presenteerde Rolex een nieuwe armband: de jubilee-band. Aanvankelijk was deze alleen samen met de 36-millimeter grote Datejust verkrijgbaar, maar al snel werd de soepele jubilee ook aangeboden met andere modellen. Tegenwoordig hebben de klanten de beschikking over een groot aanbod: de Rolex Datejust is beschikbaar in combinatie met Oyster-, jubilee- of leren armband.

Een dergelijk lot onderging ook de zogenaamde Cycloop-lens , die in 1945 werd gepresenteerd, Om de leesbaarheid te vergemakkelijken, werd een druppelvormige lens op het glas aangebracht die de datum tweeënhalf keer vergrootte. Tegenwoordig is de Cycloop-lens, als een onmisbaar handelskenmerk van Rolex, ook te vinden op andere modellen zoals de Day-Date of Submariner.

Rolex Datejust - een horloge van Winston Churchill, Dwight Eisenhower & Martin Luther King

In 1945 creëerde Rolex iets wat de meeste fabrikanten nooit is gelukt: het merk met de kroon lanceerde een horloge wiens design onsterfelijk bleek te zijn. Sinds de introductie heeft de 36-millimeter Datejust geen noemenswaardige verandering ondergaan. De enige belangrijke aanpassing was het opvallende vergrootglas dat in 1954 boven de datumaanduiding werd aangebracht. Hoewel de Datejust in de basis steeds trouw is gebleven aan het ontwerp van 1945, biedt de productlijn een rijke selectie materialen, armbanden en maten.

Geelgoud of roségold, witgoud of staal, Oyster- of jubilee-armband, hier is werkelijk voor iedereen het juiste te vinden. Zo is de 41-millimeter grote Datejust II (bijv. ref. 116300, ref. 116333 of ref. 116334) bijzonder gewild bij klanten die op zoek zijn naar een grote elegante kast. Ook liefhebbers van diamanten en parelmoer vinden hun geluk bij het veelzijdige horloge: de 'Mother-of-Pearl' Datejust (ref. 116238) en de met diamanten bezette Datejust (ref. 116233) laten de pols prachtig schitteren. Deze en andere referenties vindt u in onze onlinshop.

De kleine Lady-Datejust komt het mooist tot z'n recht aan een smalle pols. Voor de vrouwenwerled creeert Rolex tegelijkertijd twee varianten van de eeuwige klassieker: de 26-milliimeter kleine Lady-Datejust (bijv. ref. 179173 of 179178) en de iets grotere Datejust Lady 31 mm (ref. 178273 of ref. 178248). De editie met parelmoer wijzerplaat is fantastisch - de zogenaamde Lady-Datejust Pearlmaster. De Lady-Datejust is zeer populair bij het vrouwelijke publiek van alle leeftijden en staat wereldwijd bekend als het klassieke dameshorloge van Rolex.

De juiste Datejust online kopen

Het assortiment van de Rolex Datejust is enorm breed: Datejust II, Lady-Datejust, Datejust Lady 31 en vele andere uitvoeringen. Daarbij komt nog de lange geschiedenis van het horloge, waarin talrijke speciale edities zijn ontstaan. Niemand kan vandaag waarschijnlijk precies zeggen hoeveel Datejust horloges er in de wereld zijn.

De vintagemarkt bevat vele curiosa met opvallende wijzerplaten of bijzondere opdrukken. Hierbij zijn zowel nieuwe als gebruikte, door onze horlogemakers gecertificeerde Datejust-horloges de moeite waard. Tot slot bewijst de succesvolle geschiedenis van het in 1945 gelanceerde horloge, dat het model niet zo snel uit de mode raakt. Modellen met de referenties 116234 en 116200, de vroegere referenties 16234 en 16200 lijken qua vormgeven sterk op de allereerste Datejust en zijn net als deze voorbestemd voor de eeuwigheid.

Of u nu een heel eenvoudige uitvoering van de Rolex Datejust koopt of een iets stijlvollere variant zoekt, die model heeft voor elke horlogeliefhebber het juiste favoriete horloge! Een schat aan tijdloos elegante modellen wachten erop om door u bij ons online te worden ontdekt. Sluit u aan in de illustere rij Datejust-dragers en ontdek een polshorloge die een net zo stijlvolle als trouwe metgezel aan uw pols is, vaak decennialang.

Rolex Datejust – een horloge dat geschiedenis heeft geschreven en tot op heden nog steeds zeer actueel is. Ontdek onze grote selectie aan direct beschikbare Datejust-modellen, zeg vaarwel tegen vervelende wachttijden en scoor een horloge met de besteprijsgarantie. Nu online bestellen!

Service op het allerhoogste niveau

100% origineel: in onze eigen werkplaats doorloopt elk horloge een uitvoerig controleproces en wordt door onze horlogesmakers getest op authenticiteit en kwaliteit. Indien u bij ons een Datejust koopt, garanderen wij u met het echtheidscertificaat en onze 24-maanden Chronext-garantie absolute veiligheid en gecertificeerde merkkwaliteit.