Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Breitling Colt

De Breitling Colt maakt indruk met zijn imposante, sportieve ontwerp in militaire look en zijn uitstekende nauwkeurigheid. De robuuste vorm van de Colt is in de onmiskenbare designtaal van Breitling. Het polshorloge is verkrijgbaar met het SuperQuartzTM-uurwerk, maar ook met een automatisch kaliber, en biedt een betaalbare instap in de opwindende wereld van het merk uit Grenchen.
Soort

Breitling Colt: modellen en prijzen. Nieuw, tweedehands, vintage

De Breitling Colt maakt indruk met zijn imposante, sportieve ontwerp in militaire look en zijn uitstekende nauwkeurigheid. De robuuste vorm van de Colt is in de onmiskenbare designtaal van Breitling. Het polshorloge is verkrijgbaar met het SuperQuartzTM-uurwerk, maar ook met een automatisch kaliber, en biedt een betaalbare instap in de opwindende wereld van het merk uit Grenchen.

Breitling Colt

De Breitling Aeromarine Colt Automatic straalt efficiëntie en functionaliteit uit en herinnert ons eraan dat de Colt oorspronkelijk ontwikkeld werd als polshorloge voor de strijdkrachten. De oorsprong van de beroemde horlogecollectie ligt in de Colt Military, een Breitling-herenhorloge uit de jaren 80 dat ontworpen was voor militaire operaties. Deze vastberadenheid vindt men vandaag de dag nog steeds terug in de ontwerptaal van de Colt-modellen.

Het onderscheidende kenmerk van de Colt is de pittige lunette met vier 'ruiters' en gegraveerde indexcijfers. Deze 'ruiters' zorgen voor een comfortabele greep en een optimale bescherming van het horlogekristal en worden beschouwd als een Breitling-handelsmerk, dat ook te vinden is op de Chronomat of de Galactic. Nadat Breitling het ontwerp van de Colt in 2011 radicaal had veranderd, keerde de fabrikant in 2014 terug naar de klassieke vorm met de vertrouwde lunette. De huidige collectie verrukt met vier verschillende varianten: Colt Chronograph (A7338811), Colt Automatic (A1738811), Colt Quartz (A7438811) en het dameshorloge Colt Lady (A7738811).

Zowel de nieuwe modellen in de serie als de tweedehands horloges uit vroegere jaren maken indruk met hun robuustheid, functionaliteit en goede leesbaarheid, en doen de militaire oorsprong van de Colt alle eer aan.

Het instaphorloge uit de Breitling Aeromarine-familie

In zijn geschiedenis heeft de Colt verscheidene grote transformaties en talrijke kleine wijzigingen ondergaan. Groot of klein, quartz of automatisch, leren band of metalen armband - de Colt-lijn heeft het juiste horloge voor elke smaak. De gemene deler van al deze polshorloges is de klassieke Breitling-lunette met vier 'ruiters'. Maar zelfs dit werd een paar jaar weggelaten, nadat Breitling in 2011 de Colt (ref. A7338710 en ref. A7438710) in een nieuw ontwerp presenteerde.

De nieuwste Colt-modellen combineren de nieuwste technologie met de traditionele Breitling-designtaal. Al in de jaren 90 werd de Colt beschouwd als een populair Breitling-horloge dat indruk maakte met zowel zijn opvallende uiterlijk als zijn prijs.

Tot op de dag van vandaag kan de Colt deze status handhaven. Het militaire ontwerp, de topkwaliteit en de relatief betaalbare prijs maken van de Breitling Colt een populaire keuze om uw eigen collectie te beginnen.

Aantrekkelijk en veelzijdig: De nieuwe Breitling Colt-serie

In 2014 vervulde het bedrijf uit Grenchen de wens van vele klanten toen het het nieuwe gezicht van de Colt-serie presenteerde. Breitling heeft de lunette van de Colt voorzien van vier ruiters, waarmee het bekende ontwerpkenmerk nieuw leven wordt ingeblazen.

De huidige collectie wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan kleuren: de wijzerplaat wordt aangeboden in Volcano-zwart, marineblauw of Stratus-zilver. De armband kan ook aangepast worden naar de wensen van de klant: satijnstaal, rubber of leer zijn verkrijgbaar. Naast het in het oog springende ontwerp bieden de grote lichtgevende indexen van het horloge een hoog comfort wat de leesbaarheid betreft. De Colt heeft een brede, gesatineerde lunette, die om veiligheidsredenen maar in één richting gedraaid kan worden. Het saffierglas heeft aan beide zijden een antireflecterende coating en de stalen kast is waterbestendig tot 200 meter - wat voldoende moet zijn voor de meeste hobbyduikers.

Liefhebbers van mechanische horloges zullen zeker genieten van de Breitling Automatic (A1738811). Binnen in de 44 millimeter kast van dit horloge tikt het hoogfrequent automatisch uurwerk Breitling 17, dat gecertificeerd is door de Officiële Zwitserse Chronometer Controle (COSC). De andere modellen in de huidige Colt-lijn zijn uitgerust met het SuperQuartz™-uurwerk, dat beschouwd wordt als één van de beste kwartsuurwerken op de markt en tien keer preciezer loopt dan een conventioneel kwartsuurwerk. De Colt Lady (A7738811), ook bekend als de Colt 33 vanwege de kastgrootte, ziet er minder massief uit en heeft een volledig gepolijste kast met een satijnglanzend oppervlak van de lunette. Het vrouwelijke karakter kan onderstreept worden door een met diamant bezette lunette.

Of hij nu met het kwarts- of het automatische kaliber is uitgerust, de Colt wordt beschouwd als het meest betaalbare model in de gesofisticeerde Breitling Aeromarine-familie en geniet grote populariteit bij nieuwe Breitling-klanten.