Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Jaeger-LeCoultre Reverso

In 1931 lanceerde Jaeger-LeCoultre een horloge dat oorspronkelijk voor polospelers ontwikkeld was en de wijzerplaat op een geraffineerde manier beschermde tegen stoten tijdens het sporten. Sindsdien wordt de Reverso beschouwd als de klassieker van de traditionele Zwitserse vervaardiging. Met zijn unieke ontwerp doet het de harten van horlogekenners over de hele wereld sneller slaan.
Soort

Jaeger-LeCoultre Reverso

In 1931 lanceerde Jaeger-LeCoultre een horloge dat oorspronkelijk voor polospelers ontwikkeld was en de wijzerplaat op een geraffineerde manier beschermde tegen stoten tijdens het sporten. Sindsdien wordt de Reverso beschouwd als de klassieker van de traditionele Zwitserse vervaardiging. Met zijn unieke ontwerp doet het de harten van horlogekenners over de hele wereld sneller slaan.

De Reverso van Jaeger-LeCoultre: Een klassieker in het horloge-universum

Al meer dan 150 jaar produceert de Manufacture Jaeger-LeCoultre, gevestigd in de Zwitserse Vallée de Joux, uurwerken van het hoogste kaliber. De eerste steen voor het traditionele huis werd in 1833 gelegd door Antoine LeCoultre, met de steun van zijn broer Ulysse.

In 1937, na een intensieve samenwerking tussen de achterkleinzoon van de stichter, Jacques-David LeCoultre, en het Parijse horlogemakersatelier van Edmond Jaeger, vond een fusie van de twee bedrijven plaats - de naam Jaeger-LeCoultre was geboren. De Reverso dateert precies uit deze periode: Het vlaggenschipmodel van Jaeger-LeCoultre kijkt terug op meer dan acht decennia boeiende geschiedenis. De Reverso is een van de beroemdste horloge-ontwerpen uit de geschiedenis en heeft een blijvende invloed gehad op het moderne polshorloge. Een belangrijke reden voor de populariteit van de Reverso is de mogelijkheid om hem naar eigen smaak te maken door de verborgen achterkant van het roterende middenstuk te versieren met een persoonlijk motief.

Intussen heeft de Reverso een unieke lijst van variaties: In de totale geschiedenis van het horloge zijn er meer dan honderd varianten en speciale modellen gemaakt. Tegelijkertijd is de Reverso altijd trouw gebleven aan zijn handelsmerk - de omkeerbare kast, die het polshorloge geholpen heeft zijn cultstatus te bereiken.

De geboorte van een icoon: De merkwaardige ontstaansgeschiedenis van de Reverso

Jacques-David LeCoultre en Edmond Jaeger - beiden bekwame horlogemakers - wilden met de Reverso een alledaags probleem van horlogedragers uit hun tijd oplossen. In die tijd was synthetisch saffier nog niet beschikbaar en kristallen horlogeglazen waren gedoemd te breken zodra het horloge om werd gehouden tijdens sport of soortgelijke dynamische activiteiten. Op een dag was een vriend van LeCoultre in India naar een polowedstrijd tussen Britse officieren aan het kijken en hij was ontzet over het aantal gebroken glazen aan het eind van de wedstrijd. Deze gebeurtenis werd vervolgens onder de aandacht van LeCoultre gebracht en samen met zijn jarenlange zakenpartner Jaeger ging hij op zoek naar een oplossing.

De ingenieur René-Alfred Chauvot leverde de blauwdruk voor een ontwerp dat later de geschiedenis is ingegaan. Hij bedacht een ingenieus eenvoudig systeem waarbij het omkeerbare middenstuk van de klok 180 graden gedraaid kon worden, waardoor het glas van de klok verborgen werd. Het revolutionaire idee van een roterende horlogekast voor 'een horloge dat uit zijn frame kan glijden en helemaal rond kan draaien' werd op 4 maart 1931 bij het Octrooibureau geregistreerd en werd binnen zeer korte tijd het begeerde en gevierde uurwerk van de Commonwealth-officieren in India. Dankzij het vernieuwende ontwerp werd de Reverso een groot succes - zelfs andere horlogemakers benaderden Jaeger-LeCoultre om de Reverso in hun naam te maken.

Tot op de dag van vandaag zijn horlogekenners en -verzamelaars gefascineerd door het strenge en elegante art deco-ontwerp van de Reverso en waarderen zij de grote geschiedenis van dit legendarische polshorloge.

Populaire versies van de Reverso: Vierkant en onbreekbaar

De Reverso-modellen bekoren door hun beroemde rechthoekige vorm en hun tijdloze uiterlijk. De bewering van onbreekbaarheid geldt nog steeds, en ook al zijn maar heel weinig Reverso-dragers tegenwoordig polospelers, de geschiktheid van de Reverso voor dagelijks gebruik wordt zeer op prijs gesteld. Sportiviteit en elegantie - dat is wat alle versies van de Reverso uitstralen.

De huidige Reverso-collectie is verdeeld in de categorieën Classic, Joaillerie, Complication en Squadra. Eerst en vooral is er de Reverso Classique (ref. 2508412 en andere), waarvan de duidelijke geometrische vorm getuigt van zowel eigentijdse als tijdloze standvastigheid. De Reverso Classique, die in vele variaties verkrijgbaar is, maakt indruk op zowel dames- als herenpolsen met zijn hoogwaardige afwerking.

De modellen Reverso Duetto, Grande Reverso en Reverso Squadra zijn ook in talloze versies verkrijgbaar. Elk horloge van de Reverso-lijn maakt indruk met eersteklas fabricage en de hoogste technische normen. De herenhorloges in de lijn zijn doorlopend uitgerust met een mechanisch manufactuuruurwerk van Jaeger-LeCoultre, terwijl de dameshorloges aangeboden worden in een keuze van automatische, met de hand gewonden of quartz versies.

Hoge kunst van horlogemaken: Reverso-modellen met complicaties

In de lange geschiedenis van de Reverso heeft de Jaeger-LeCoultre Manufacture altijd zijn technische savoir-faire laten zien door middel van geraffineerde speciale edities. Van maanfase tot tweede tijdzone tot gyrotourbillon - er is bijna geen complicatie die de Reverso nog niet gezien heeft.

In 2006 lanceerde Jaeger-LeCoultre de Reverso Grande Complication à triptyque met, voor het eerst, drie wijzerplaten waarvan de aanduidingen door één enkel uurwerk worden gecontroleerd. De horloges Master Tourbillon en Reverso Gyrotourbillon 2 (referentie 2332420) behaalden de eerste en tweede plaats in een internationale chronometriewedstrijd in 2009. De Grande Reverso Ultra Thin Tribute to 1931 is een nieuw meesterwerk van het huis van Jaeger-LeCoultre en de dunste Reverso ooit gemaakt. Het ontwerp is gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp en verscheen in roestvrij staal of in een beperkte oplage in rood goud.

Adrien Brody, Pierce Brosnan en Leonardo DiCaprio: Reverso-variaties inspireren prominente dragers

Elegant, praktisch, tijdloos: De ingetogen kast en de eenvoudige wijzerplaat van de Reverso bieden de nodige functionaliteit en een gemakkelijke afleesbaarheid. De kleurgecoördineerde horlogeband in een keuze van leer, roestvrij staal of rood goud is even overtuigend voor dames als voor heren. In de geest van understatement zien de nieuwe modellen zelfs af van de onmiskenbare belettering van Jaeger-LeCoultre op de wijzerplaat; het Jaeger-LeCoultre-logo is discreet gegraveerd in de bodemplaat van de omkeerkast.

Veel beroemdheden zijn fervente dragers van de Reverso, niet in de laatste plaats vanwege de mogelijkheid tot personalisatie met versieringen met juwelen en tot personalisatie door gravure met een opdracht. Acteurs Adrien Brody, Pierce Brosnan en Leonardo DiCaprio zijn de eigenaars van zo'n Jaeger-LeCoultre-kunstwerk. Ook de Franse actrice Julie Gayet grijpt naar een juweel van Jaeger-LeCoultre, de Reverso Ultra Thin in roségoud, om haar avondjurk een bijzondere schittering te geven. De beroemde Don Draper in de serie Mad Men, gespeeld door Jon Hamm, draagt graag luxe accessoires zoals de Jaeger-LeCoultre Reverso en vertegenwoordigt de stijl van de jaren 1960.

Functionaliteit ontmoet elegantie en smelt samen in een buitengewone symbiose om een legendarisch horloge te creëren.