Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Sinn

In 1961 richtte de piloot en visionair Helmut Sinn in Frankfurt am Main het nu internationaal gewaardeerde horlogebedrijf op. Oorspronkelijk concentreerde Sinn zich op de productie van navigatiebordhorloges en pilotenchronografen, maar tegenwoordig produceert Sinn Spezialuhren GmbH een breed assortiment horloges voor elk doel en elke situatie.
Soort

Sinn-horloges leveren eersteklas kwaliteit uit Duitsland

In 1961 richtte de piloot en visionair Helmut Sinn in Frankfurt am Main het nu internationaal gewaardeerde horlogebedrijf op. Oorspronkelijk concentreerde Sinn zich op de productie van navigatiebordhorloges en pilotenchronografen, maar tegenwoordig produceert Sinn Spezialuhren GmbH een breed assortiment horloges voor elk doel en elke situatie.

- Made in Germany: het hoofdkantoor van Sinn Spezialuhren GmbH is gevestigd in Frankfurt am Main.

- Sinn is in 1961 opgericht door piloot en vlieginstructeur Helmuth Sinn.

- De fabrikant besteedt bijzondere aandacht aan de robuustheid en technische uitmuntendheid van zijn horloges.

- Naast alledaagse polshorloges produceert Sinn ook speciale horloges voor professioneel gebruik.

Van wereldoorlogspiloot tot horlogefabrikant: Helmut Sinn sticht het bedrijf in 1961

Goede pilotenhorloges vond de piloot en vlieginstructeur Helmut Sinn te duur. Daarom richtte hij in 1961 een bedrijf op voor de productie van mechanische polshorloges en noemde het eenvoudigweg: Helmut Sinn Spezialuhren. De volledige naam van het merk was 'Sinn Spezialuhren zu Frankfurt am Main' - het bedrijf is immers in Frankfurt am Main gevestigd en houdt ook nu nog vast aan deze locatie.

Maximale functionaliteit en een redelijke prijs-kwaliteitverhouding waren de relevante verkoopkenmerken waarop de oprichter van de firma Sinn bijzonder de nadruk legde. Zo werden de horloges van Sinn bij horlogeliefhebbers bekend om hun uitstekende kwaliteit, robuustheid en betrouwbaarheid. Vooral piloten waardeerden de eersteklas horloges van Helmut Sinn en men ziet ze vandaag de dag nog graag met een Sinn-horloge om hun pols. De onderneming staat bekend om haar solide missietimers voor professionele gebruikers: behalve piloten behoren ook de maritieme eenheid van de Duitse federale politie en de brandweer tot de klanten van de onderneming.

Herstructurering en verandering van eigenaar: Het jaar 1994 brengt een ommekeer

In 1994 nam Lothar Schmidt het bedrijf over en waagde een nieuw begin. Met deze overname luidde Schmidt een nieuw tijdperk in en maakte het bedrijf technologisch en strategisch klaar voor de toekomst. Deze verandering werd ook gesymboliseerd door de nieuwe bedrijfsnaam: Van nu af aan heette het bedrijf 'Sinn Spezialuhren GmbH'.

Het model 244 van zuiver titanium was het eerste horloge dat aan de wereld werd voorgesteld na de verandering van eigenaar. Dit polshorloge had een nieuw soort bescherming tegen magnetische velden, die veel verder ging dan de DIN-norm voor antimagnetische horloges. De befaamde magneetveldbescherming van Sinn minimaliseert magnetische storingen en maakt de horloges tot bijzonder robuuste uurwerken.

De presentatie van het Frankfurt Financial District Watch in 1999 was een andere mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. Het opschrift Frankfurt am Main werd voor het eerst in een wijzerplaat van Sinn verwerkt en het horloge was de opmaat voor een hele modelserie.

Consequent onderzoek en verdere ontwikkeling met een grote portie technisch inzicht en gevoel voor esthetiek hebben van de firma Sinn een horlogefabrikant gemaakt waar men vandaag de dag niet meer zonder zou willen. De horloges van Sinn, die ontworpen zijn om extreme belastingen te weerstaan, zijn eersteklas mechanische instrumenten die liefhebbers van horloges over de hele wereld bekoren.

Ar-ontvochtigingstechnologie, Diapal-techniek, hydro-techniek en magneetveldbescherming: Technische hoogtepunten

Sinn staat voor een dorst naar innovatie en de hoogste kwaliteitsnormen. De fabrikant kijkt terug op een uitstekende lijst van belangrijke technische vernieuwingen die vandaag de dag in veel Sinn-modellen te vinden zijn. Daartoe behoort bijvoorbeeld de Ar-ontvochtigingstechnologie in het 203 Ti Ar duikershorloge, dat in 1995 werd uitgebracht. Deze technologie vertraagt het verouderingsproces in het uurwerk, want het dekglas wordt niet aangetast bij een plotselinge temperatuursverandering en het uurwerk blijft dus veel langer functioneel.

De Diapal-technologie is een andere innovatie die voor het eerst gebruikt werd in de Frankfurt Financial District Watch in 2001. Hier heeft Sinn speciale materiaalcombinaties uitgekozen dankzij welke de afzonderlijke elementen van het echappement soepel samenwerken zonder smering, zodat de blijvende nauwkeurigheid van het uurwerk verzekerd is.

Met de Hydro-technologie, die zijn lancering vierde met het duikhorloge 403 Hydro, EZM 2, worden het uurwerk, de wijzerplaat en de wijzers direct in een kristalhelder vloeistofbad opgeslagen en bieden zo een niet-reflecterende afleesbaarheid van de gegevens onder water.

De magneetveldbescherming van Sinn beschermt tegen magnetische velden die afkomstig zijn van elektromotoren, luidsprekers of magnetische sluitingen en lost dit probleem op door middel van een beschermend omhulsel dat bestaat uit een gesloten, zacht-magnetisch binnenwerk van de behuizing. Deze speciale functie werd in het midden van de jaren negentig gedemonstreerd op het Model 244.

Een ander product van het onderzoek en de ontwikkeling van Sinn is de Tegiment-technologie. Het verhoogt de hardheid van het basismateriaal van de kast vele malen en biedt een doeltreffende bescherming tegen krassen door een speciale laag aan te brengen. De Tegiment-technologie werd voor het eerst gebruikt in de Flieger 756, die in 2003 op de markt kwam.

Bekroond met prijzen: Sinn-horloges - populair en erkend

De horloges van Sinn inspireren ook met zelf ontwikkelde technologieën en een aantrekkelijk design. Of het nu voor privé-gebruik is of voor professioneel gebruik - de modellen van de Sinn-collecties overtuigen elke horlogeliefhebber en inspireren met feilloze prestaties.

Horloges van Sinn zijn bekroonde uurwerken die in de loop der jaren tal van prijzen hebben gewonnen. Bij de Goldene Unruh-wedstrijd slagen de modellen van Sinn er altijd in indruk te maken op de jury, zoals bijvoorbeeld het geval was in 2006, toen het witgouden Frankfurt Financial District-horloge de hoofdprijs in de wacht sleepte. De speciale horloges van Sinn behaalden ook de eerste plaats in 2008, 2010 en 2012 met de modellen 6100 Regulateur in roségoud, 900 Flieger en Frankfurter Financial District in platina.

Bij CHRONEXT vindt u een uitgebreide keuze aan Sinn-horloges tegen eerlijke prijzen. Als u op zoek bent naar bijzonder slimme aanbiedingen, raden wij u aan eens een kijkje te nemen op de secundaire markt voor luxehorloges. U kunt bij ons een gebruikt Sinn-horloge uit de populaire 434 St S-collectie krijgen voor aanzienlijk minder dan 1.000 euro.

Duikhorloge U1000: Met vastgezette veiligheidsdraairing

In 2008 hebben de ingenieurs van Sinn speciale horloges een heel bijzondere prestatie geleverd. Om de risico's voor duikers tot een minimum te beperken, is de duikchronograaf U1000 uitgerust met een verliespreventie. De vastgezette veiligheidsdraairing is door een gepatenteerd mechanisme beveiligd tegen onbedoeld draaien, bijvoorbeeld door stoten, en sluit op betrouwbare wijze onbedoelde aanpassing van de meettijd uit.

Sinds 2005 gebruiken de horloges van Sinn naast titanium ook robuust, zeewaterbestendig onderzees staal. Het staal, speciaal ontwikkeld door ThyssenKrupp, wordt gebruikt in de buitenste rompen van de modernste niet-nucleaire onderzeeërs van de Duitse marine en wordt door Sinn op innovatieve wijze gebruikt voor zijn duikhorloges. Sinn ziet zichzelf als een vooruitziend, veranderlijk bedrijf en stelt steeds nieuwe normen in de ontwikkeling van de uurwerktechnologie.

50 jaar Sinn, 15 jaar horloge van het financieel centrum van Frankfurt: Jubileumhorloges

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het bedrijf heeft Sinn in 2011 de jubileumchronograaf Sinn 358 gelanceerd. De speciale editie, beperkt tot 500 stuks, bevat het SZ05-uurwerk dat speciaal voor dit horloge gemaakt is. Slechts drie weken na zijn verschijning was de jubileumchronograaf al uitverkocht - ondanks zijn relatief hoge prijs - en hij is nu alleen nog te vinden op de markt voor tweedehandshorloges.

In 2014 vierde Sinn weer een jubileum: een ongelooflijke 15 jaar Frankfurt Financial District Watch. Ter gelegenheid hiervan heeft de fabrikant het in 1999 voor het eerst geïntroduceerde Model 6000 in de bloemetjes gezet met twee nieuwe leden van de befaamde modellenreeks. De gloednieuwe versies van de Frankfurt Financial District Watches 6052 en 6099 maken indruk met de gebruikelijke precisieprestaties en het elegante uiterlijk van Sinn. Bovendien tikt in het 6052 uurwerk het SZ03 uurwerk, dat speciaal voor dit model ontwikkeld werd en maakt het mogelijk de kalenderweek weer te geven.

Mechanische horloges

De nauwkeurige uurwerken van Sinn Spezialuhren zijn al op menige grote gebeurtenis aanwezig geweest. In 2004 won Hans-Joachim Stuck de 24-uurs race op de Nürburgring met een 958 om zijn pols. In hetzelfde jaar droegen de deelnemers aan de Fulda Challenge - een evenement voor de zwaarste avonturiers ter wereld - ook de speciaal ontwikkelde 958 sleepwijzerchronograaf. Ook poolreiziger Arved Fuchs vertrouwt op de robuustheid van het duikershorloge tijdens zijn extreme expedities in het eeuwige ijs.

In 1985 hielp de firma Sinn een stukje geschiedenis te schrijven. Tijdens de Spacelab missie D-1 droeg de Duitse natuurkundige en astronaut Reinhard Furrer een Sinn-horloge om zijn pols, waardoor het model grote bekendheid verwierf. De missie bewees onomstotelijk dat mechanische automatische Sinn-horloges zelfs in een gewichtloze toestand perfect werken. Zeven jaar later droeg astronaut Klaus-Dietrich Flade ook een 142 S om zijn pols tijdens een ruimtemissie. Hetzelfde model vergezelde ook het ruimteveerteam Columbia, dat 160 aardomwentelingen en 6,7 miljoen kilometer aflegde.

De uurwerken van Sinn fascineren door technologische finesse en laten hun drager zelfs in extreme situaties niet in de steek.

Modeloverzicht: Felbegeerde Sinn-horloges

De Duitse fabrikant Sinn produceert bijzondere horloges van de hoogste kwaliteit - talrijke modellen vallen op door hun precisie en nauwkeurigheid. Maak kennis met de populairste modellen bij CHRONEXT:

- Sinn 104 ST SA A

- Sinn 104 ST SA I W

- Sinn 1736

- Sinn 1746

- Sinn 456

- Sinn 6012

- Sinn 6052

- Sinn 6060

- Sinn 6096

- Sinn 6200

- Sinn 757

- Sinn 936

- Sinn EZM 3F

- Sinn EZM 9

- Sinn U1 SDR

- Sinn U212

Eenvoudig en veilig: Een Sinn-horloge online verkopen

Bij CHRONEXT hebt u niet alleen de mogelijkheid om horloges van Sinn en andere merken te kopen, maar ook om te verkopen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u uitgebreid adviseren en ondersteunen bij de online verkoop van uw horloge. Of het nu gaat om inruil, commissie of directe verkoop - neem contact met ons op en wij bespreken de best mogelijke optie met u. U kunt ons bereiken per telefoon, e-mail, via live-chat of gewoon door gebruik te maken van ons online formulier.