Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex Yacht-Master II

Wuivende golven, een hete branding en een gehesen zeil in een stralend blauwe lucht: bij het zeilen smelten uithoudingsvermogen, adrenaline en de kracht van de natuur samen en vergen de uiterste concentratie van de sporters. De weg naar de overwinning vereist compromisloze precisie - dit is waar Rolex de juiste partner is.

Sorry, we hebben momenteel geen producten die aan uw zoekopdracht voldoen.

Uw mening is belangrijk voor ons

Rolex Yacht-Master II – Maritime sporthorloge

Wuivende golven, een hete branding en een gehesen zeil in een stralend blauwe lucht: bij het zeilen smelten uithoudingsvermogen, adrenaline en de kracht van de natuur samen en vergen de uiterste concentratie van de sporters. De weg naar de overwinning vereist compromisloze precisie - dit is waar Rolex de juiste partner is.

Een sportief samenspel van functionaliteit en esthetiek

Het merk Rolex staat voor puur sportief enthousiasme en is altijd geassocieerd geweest met recordresultaten. Voldoen aan de eisen van extreemsporters en tegelijk voldoen aan esthetische waarden is altijd een grote uitdaging geweest. Het is precies deze evenwichtsoefening die de Rolex Yacht-Master II (ref. 116680, ref. 116681, ref. 116688 en ref. 116689) met vlag en wimpel beheerst.

Gemaakt van hoogwaardige materialen, voegt het zich bij zijn zustermodel Yacht-Master I in de collectie van Oyster Professional-polshorloges en draagt zo een groot historisch erfgoed. De eerste Oyster zwom al in 1927 met Mercedes Gleitze het Engelse Kanaal over en wordt wereldwijd beschouwd als het eerste waterdichte horloge in de geschiedenis. Met een waterdichtheid van 100 meter schittert de Yacht-Master II met de horlogemakersperfectie waar Rolex altijd om bekend heeft gestaan.

De eenvoudige complexiteit van de Rolex Yacht-Master II

In een regatta - zoals in elke snelheidswedstrijd - speelt precisie een sleutelrol. Om de starttijd van deze exclusieve race bij te houden, is de Yacht-Master II voorzien van een regattachronograaf met een unieke aftelfunctie. Deze kan worden geprogrammeerd met een duur tot tien minuten en een mechanische geheugenfunctie. Dankzij het door Rolex ontwikkelde mechanische geheugen kan het horloge worden teruggezet naar de reeds ingestelde tijd en kan het aftellen, zelfs als het al loopt, snel worden bijgesteld naar de nieuwe starttijd via de 'flyback-functie' zodra het is ingeschakeld.

Het aftellen wordt ingesteld met behulp van de roterende ring-command-lunette, een uitzonderlijke innovatie van Rolex. Normaal gesproken is de lunette gescheiden van het binnenwerk van het horloge, maar de ring-command-lunette van de Yacht-Master II heeft deze scheiding succesvol opgeheven. De lunette is dus verbonden met het fabricage-uurwerk en wordt zo de besturing voor de programmeerbare aftelling.

De regattachronograaf maakt indruk met een duidelijk display en de roodomlijnde countdownteller en de rode secondewijzer steken fel af tegen de 10-minutenverdeling op de wijzerplaat en de schaalverdeling op de lunette. De eenvoudige bediening van het complexe mechanisme is zeer inspirerend: eersteklas design wordt gecombineerd met een eenvoudige toepassing om een eenvoudige meesterklasse te creëren.

Product van een complex rijpingsproces

Kenmerkend voor Oyster-horloges is de Triplock-opwindkroon, die samen met de stevig vastgeschroefde kast de waterbestendigheid van de Yacht-Master II garandeert. De zeer robuuste kast, gemaakt van kostbare materialen zoals 18-karaats geelgoud (ref. 116688), witgoud en platina (ref. 116689) of ook roestvrij staal (ref. 116680 of ref. 116681), wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk uithoudingsvermogen.

Het kaliber 4161 dat in de Yacht-Master II tikt, is het indrukwekkende resultaat van 35.000 uur geconcentreerd ontwikkelingswerk. Met een nieuw type regatta-countdown en een mechanisch regatta-chronograafuurwerk met automatisch zelfopwindend mechanisme, betovert het met pure innovatieve vreugde. De uiterst complexe 360 onderdelen die in het kaliber 4161 verwerkt zijn, kunnen alleen worden vervaardigd dankzij de modernste technologie. Het kaliber heeft een duurzaam mechanisch geheugen met een gangreserve van 72 uur. Zoals bij alle Oyster Perpetual polshorloges is het kaliber 4161 een gecertificeerd Zwitsers chronometeruurwerk dat met succes de tests van het onafhankelijke Zwitserse testinstituut Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (COSC) heeft doorstaan. Zo vertegenwoordigt het Calibre 4161 een fabelachtige betrouwbaarheid en vindingrijkheid, die inherent zijn aan alle Rolex-creaties.

Gemaakt van de beste materialen

De Rolex Yacht-Master II illustreert zijn diversiteit in vier verschillende elegante ontwerpen. In maart 2010 werd het Yacht-Master II sporthorloge in geelgoud (ref. 116688) en in een kostbare mix van witgoud en platina (ref. 116689) op de markt gebracht. Beide modellen vallen meteen op met een afmeting van 44 millimeter.

Gemaakt van 18-karaats goud, opent het Rolex-model nieuwe dimensies in termen van grootte, gewicht en afwerking. De Yacht-Master II doet zijn naam dus eer aan. In 2011 versmelt Rolex de materialen staal en Everose-goud (speciaal bewerkt roségoud) in een ander model van de Yacht-Master II (ref. 116681). Twee jaar later verrast het bedrijf met een nieuwe sportieve Yacht-Master II (ref. 116680) gemaakt van het fijnste 904 L staal. Daarbij garandeert het op de wijzerplaat van de Yacht-Master II (ref. 116680) gebruikte lichtgevende materiaal Chromalight een perfecte leesbaarheid in alle situaties.

De wereld van de Rolex Yacht-Master II

Wanneer de mooiste jachten gracieus en lichtjes langs de kust van Sardinië varen, is de Maxi Yacht Rolex Cup begonnen: een van de meest gerenommeerde zeilwedstrijden en een showcase van de nieuwste jachttrends en -technologieën. Maar de schijn van lichtheid is bedrieglijk: het gaat om een harde strijd.

Een welkome metgezel is de Rolex Yacht-Master II, die om menige pols te zien is, dankzij zijn elegantie en precieze technologie. Zeilen heeft altijd grote populariteit genoten en altijd al met het trouwe gezelschap van Rolex. Het merk Rolex heeft immers al sinds 1950 een traditionele band met de zeilsport en sponsort deze veeleisende maritieme sport actief. De wereld van de Yacht-Master II staat in het teken van energie, elegantie en succes. Of het nu bij een luxueus zeilevenement aan de prachtige Costa Smeralda is of bij de Sydney Hobart Regatta - een van de meest veeleisende internationale oceaanraces - de Yacht-Master II slaat overal een goed figuur. Maar met zijn gedurfde en nobele karakter wordt het herenhorloge ook door gevestigde zakenlieden en ambitieuze ondernemers gewaardeerd als een stijlvol accessoire voor elke dag.

Durf de zee te trotseren met de Rolex Yacht-Master II

De filosofie van Rolex volgt een duidelijke lijn: het hoogste niveau van innovatie, gekoppeld aan liefde voor traditie en aandacht voor detail. Trouw aan deze lijn beantwoordt de Yacht-Master II aan de behoeften van professionele schippers en zeilliefhebbers, zodat zij vol elegantie en vertrouwen in volledige kracht naar de eindstreep kunnen varen.

De prijs van de Rolex Yacht-Master II maakt hoge golven: voorheen alleen verkrijgbaar in het aanzienlijk duurdere witgoud met platina, geelgouden en Everose-gouden versies, is de nieuwste Rolex Yacht-Master II (ref. 116680) van staal niet bijzonder gunstig. Het indrukwekkende niveau van de verfijnde technologie kan dit feit echter rechtvaardigen. Met zijn opvallend, sportief design en hogere prijs onderscheidt de Yacht-Master II zich duidelijk van zijn zustermodel, de Yacht-Master I. Het relatief jonge model kan nu echter ook gekocht worden op de tweedehandshorlogemarkt, waar het voor een betere prijs te vinden zou zijn.

Of ze nu nieuw of tweedehands zijn, de modellen van de Yacht-Master II getuigen van tijdloosheid, de grootste elegantie en de meest vernieuwende technologie. Zij combineren spitstechnologie met traditie, net als de jachten bij de start van een regatta. Dus hijs de zeilen, leg de Yacht-Master II aan de kade en beleef het pure plezier van zeilen.

Rolex Yacht-Master II kopen & verkopen

U bent niet geïnteresseerd in het kopen van een Rolex Yacht-Master II, maar in het verkopen ervan? Dan zijn wij van CHRONEXT de juiste contactpersoon voor u! Dankzij onze jarenlange ervaring in de handel van luxe horloges ondersteunen we onze klanten bij de aan- en verkoop van eersteklas modellen. Neem gewoon contact met ons op per telefoon, e-mail of via live chat en wij geven u graag advies over uw mogelijkheden. Wanneer u uw Rolex Yacht-Master II verkoopt, zullen wij u helpen de best mogelijke prijs te krijgen.