Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Patek Philippe Nautilus

In het midden van de jaren zeventig nodigde Patek Philippe de gerenommeerde horlogeontwerper Gérald Genta uit om een polshorloge te maken voor de traditievolle fabrikant. Geïnspireerd op de onmiskenbare patrijspoortvorm van oude oceaanstomers ontwierp Genta een horloge van uitzonderlijke klasse: een combinatie van een stalen sporthorloge en een duur luxueus horloge. Gemaakt van het allerfijnste handwerk veroorzaakt de Nautilus in 1976 een wereldsensatie.
Soort

Revolutionair: Patek Philippe Nautilus

In het midden van de jaren zeventig nodigde Patek Philippe de gerenommeerde horlogeontwerper Gérald Genta uit om een polshorloge te maken voor de traditievolle fabrikant. Geïnspireerd op de onmiskenbare patrijspoortvorm van oude oceaanstomers ontwierp Genta een horloge van uitzonderlijke klasse: een combinatie van een stalen sporthorloge en een duur luxueus horloge. Gemaakt van het allerfijnste handwerk veroorzaakt de Nautilus in 1976 een wereldsensatie.

Patek Philippe Nautilus

Er zijn veel horloges die zich onderscheiden door een exquis ontwerp, maar de Patek Philippe Nautilus heeft altijd een speciale positie ingenomen in de wereld van fijne uurwerken. De geschiedenis van de Nautilus leest als een biografie van een geniale einzelgänger: het in 1976 gepresenteerde polshorloge moest zich destijds nog bewijzen. Toen in de jaren zeventig de vraag naar sportieve horloges toenam, besloot Patek Philippe, een van de meest traditionele en invloedrijke Zwitserse horlogemerken, een eigen sporthorloge te lanceren. Kenners hadden hun bedenkingen daarbij. Per slot van rekening stond Patek Philippe toen vooral bekend om zijn elegante gecompliceerde horloges en de minimalistische Calatrava-modellen.

Een horloge dat luxueus én sportief is? Er was maar één man in de horloge-industrie die in staat werd geacht de twee tegenstellingen te kunnen combineren: horlogeontwerper Gérald Genta. En juist deze creatieve alleskunner werd door de bedrijfsleiding van Patek Philippe benaderd voor het ontwerp van hun eerste sporthorloge. Genta liet zich inspireren door de vorm van een patrijspoort van oude oceaanstomers en onderstreepte hiermee de karakteristieke eigenschappen van de Nautilus: sportief, waterdicht en robuust.

Gérald Genta creëerde een horloge dat niet alleen een stempel drukte op de geschiedenis van Patek Philippe, maar ook de grenzen verlegde binnen de gehele branche.

Sportief en stijlvol

Sportief en stijlvol tegelijkertijd vormt de Nautilus een duidelijk contrast met alle andere luxe horloges. In 2006 lanceerde Patek Philippe een stijlvolle herinterpretatie van de klassieker, die het unieke karakter van de stijlvolle Nautilus van Gérald Genta (ref. 3700) op vakkundige wijze behoudt. Bij alle Nautilus-modellen wordt grote nadruk gelegd op de gemakkelijke leesbaarheid van de tijd in combinatie met ingetogen luxe. De Nautilus heeft een waterdichtheid tot 120 meter en overtuigt met eersteklas armbanden van roestvrij staal of hoogwaardig leer.

De Nautilus-collectie is uniek dankzij de maritieme invloed. Terwijl het allereerste model van de serie bestond uit twee basiselementen, bezel en kast, beschikt de nieuwe, actuele Nautilus (ref. 5711/1) over drie delen: de bezel, het corpus van de kast en de achterkant van de kast. De kast heeft een diameter van 43 millimeter en is iets hoger dan z'n voorganger uit de jaren zeventig. In de Nautilus ref. 5711/1 tikt een nieuw, manufactuur uurwerk dat is ontworpen en gefabriceerd door Patek Philippe. Het mechanische kaliber 324 S C met automatische opwinding is te bewonderen door de transparante onderkant van de kast, wat eveneens een wezenlijk verschil is met het oorspronkelijke model. De groen-blauwe kleur van de wijzerplaat glinstert betoverend in het licht. Bovendien heeft de plaatsing van een secondewijzer de voorkant van de Nautilus iets veranderd, waarbij het sportieve uiterlijk en puristische bewaard bleven.

Gecompliceerd en eenvoudig tegelijkertijd: Nautilus ref. 5712, Nautilus ref. 5726 en Nautilus ref. 5980

In 1998 was de tijd rijp: Patek Philippe, bekend om zijn horloges met fijne complicaties, presenteerde de eerste Nautilus met functies de een eenvoudige tijd- en datumweergave ver overstijgen. Het ging om de Nautilus ref. 3710 met een gangreserveweergave. Tegenwoordig biedt de manufactuur een serie Nautilus-modellen met complicaties aan. Hierdoor kunnen de klanten van het huis een sporthorloge kopen dat is uitgerust met een Haute Horlogerie-uurwerk.

Een prominent voorbeeld is ref. 5712/1, de opvolger van ref. 3712. Uitgerust met een wijzerdatum, een gangreserve- en maanfaseaanduiding is dit Nautilus-model zeer snel een icoon geworden.

Ook de Patek Philippe ref. 5726 heeft veel geraffineerde complicaties. Dit horloge biedt een jaarkalender, een maanfase, een 24-uurs aanduiding en een centrale secondewijzer. Een echte blikvanger is ref. 5980. Deze is verkrijgbaar in roodgoud of staal of in een sportief-elegante combinatie van beide materialen. De tijdmeter maakt indruk met een buitengewone chronograaffunctie, die de 60-minutenteller en 12-urenteller combineert.

Met stijl op reis: De Nautilus Travel Time ref. 5990

Op de Baselworld 2014 werd een innovatie met twee tijdzones gepresenteerd: de Nautilus Travel Time (ref: 5990/1A). Het design van deze stijlvolle chronograaf overtuigt net zoals de klassieker in een robuuste uitvoering en patrijspoortmodel. Door verschillend gekleurde en gevormde uurwijzers kunnen beide tijden gemakkelijk worden afgelezen waarbij de wijzers op dezelfde as zijn aangebracht. De wijzer die de tijd in het thuisland aangeeft is opengewerkt en blauw en bedekt de dikkere, witte wijzer voor de lokale tijd als er slechts één tijdzone hoeft te worden weergegeven.

Het Time-Travel mechanisme werd eind jaren negentig voor het eerst geïntroduceerd in de Patek Philippe Calatrava en is zeer populair vanwege de eenvoudige en intuïtieve bediening. Technische details zijn o.a. de kastdiameter van 40,5 millimeter en het mechanische uurwerk met automatische opwinding van het kaliber CH 28-520 C FUS, dat is gemaakt van 370 afzonderlijke onderdelen en een gangreserve heeft van maximaal 55 uur.

Patek Philippe Nautilus Lady

De klassieke Nautilus is bij uitstek een herenhorloge. Om de dames niet tekort te doen en toegang te geven tot de Nautilus-wereld, lanceerde Patek Philippe het damesmodel ref. 7010 van wit- en roodgoud, met of zonder steentjes op de bezel en een zilverwitte met antracietgrijze wijzerplaat. Het sportief-chique ontwerp van deze herinterpretatie is speciaal ontworpen voor de hedendaagse vrouw. Met dit horloge spreekt Patek Philippe een brede clientèle aan, omdat een Nautilus de damespols een zekere kracht geeft en een unieke uitstraling heeft.

Andere modellen volgen en breiden het assortiment damesmodellen gestaag uit. Een zeer exclusief uurwerk is ook de Nautilus ref. 7021/1 van witgoud. Elk exemplaar van dit horloge is uniek en ongeveer 2328 diamanten versieren de kast, horlogeband, wijzerplaat en bezel. Ook de witgouden bezel van de Nautilus ref. 7014/1. is bezaaid met 56 baguette geslepen diamantjes.

Begeerd en gewild: Patek Philippe Nautilus vintage modellen en gebruikte Nautilus-horloges

Het avantgardistische model van de Nautilus (ref. 3700) kreeg bij de lancering eind jaren zeventig slechts weinig bijval onder horlogedeskundigen omdat sporthorloges een noviteit waren voor de hoge horlogemakerskunst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het robuuste stalen horloge met het stoere model werd beschouwd als nieuwsoortige uitzondering.

De eerste Nautilus kreeg al snel de bijnaam Nautilus Jumbo, omdat de kast met een diameter van 42 millimeter volgens de maatstaven van die tijd enorm groot was. De kast van het horloge bestaat in wezen alleen uit bezel en kast, waarbij de twee onderdelen als een patrijspoort aan elkaar zijn geschroefd. Een bijzonder kenmerk van de Nautilus Vintage is de eenvoudige wijzerplaat met twee wijzers, die alleen uren, minuten en de datum aangeeft. De secondewijzer is bewust weggelaten zodat de Nautilus een rustige uitstraling heeft. De kast bestaat uit twee basiselementen: de bezel in de vorm van een patrijspoort en het feit dat kast en bezel aan elkaar zijn vastgeschroefd.

Tegenwoordig zijn de oudere modellen met de tweedelige kast zeer gewild. Het eenvoudige ontwerp van de eerste Nautilus herenhorloges valt in de smaak bij veel fans. Niet goedkoop: door de hoge vraag en het merkbeleid van Patek Philippe zijn de prijzen voor een gebruikt Nautilus horloge niet veel lager dan die van de nieuwe modellen.

Sportief en prominent: Door Patek Philippe Nautilus-modellen gefascineerde beroemdheden

Het luxueuze sporthorloge Nautilus is de laatste jaren een bestseller geworden, met lange wachtlijsten. De Patek Philippe Nautilus heeft een exclusieve klantenkring, waaronder veel beroemde dragers. Daartoe behoren niet alleen niet alleen CEO's van multinationals, maar ook rocksterren, acteurs en atleten.

Brad Pitt bijvoorbeeld liet zich al meerdere malen met een Patek Philippe Nautilus ref. 5711/1A om z'n pols fotograferen. De Nautilus is een van de favoriete chronometers van Pitt. Phil Schiller, marketing-vicepresident van het bedrijf Apple, behoort ook tot het rijtje Nautilus-bezitters. Hij draagt zijn luxe horloge niet alleen graag in z'n vrije tijd, maar ook bij openbare optredens zoals de productpresentaties van Apple. In de sportscène zorgt de Italiaanse voetballer Andrea Pirlo niet alleen voor een sensatie met zijn briljante acties op het middenveld, maar toont met een Nautilus om zijn pols ook zijn gevoel voor klassieke trends en eeuwigdurende elegantie.

Een sporthorloge in de wereld van de Haute Horlogerie

In 1839 werd de Zwitserse horlogemanufactuur Patek Philippe opgericht door de Poolse officier Antoine Patek. Een paar jaar later deed de ingenieuze horlogemaker Jean-Adrien Philippe z'n intrede bij het bedrijf en deze samenwerking resulteerde in octrooien voor talrijke innovaties, zoals de opwindkroon voor zakhorloges. Deze revolutionaire uitvinding moderniseerde het gebruik van horloges omdat er geen extra sleutel meer nodig was om het horloge op te winden. Tegenwoordig wordt Patek Philippe beschouwd als een van de beste en laatste onafhankelijke horlogefabrikanten ter wereld en neemt een speciale plaats in binnen de horloge-industrie. Koningshuizen en grote namen in de zakenwereld vertrouwen op de lange ervaring van Patek Philippe en op de technische finesse, het tijdloos mooie ontwerp en de nagenoeg 100% gegarandeerde waardebehoud van de manufactuur horloges.

Door de jaren heen hebben de Nautilus-collecties zich geweldig ontwikkeld en hebben een goede reputatie opgebouwd bij horlogedragers. Momenteel is het horlogemodel een van de meest gewilde exemplaren. Dit geldt zowel voor de nieuwe als de gebruikte horloges.

Eerlijke prijzen & goede service: Patek Philippe Nautilus bij CHRONEXT

Bij CHRONEXT kunt u online een breed assortiment Patek Philippe Nautilus-modellen kopen tegen eerlijke prijzen. Als u plannen hebt om een dergelijk model te kopen, dan raden we ook een kijkje op de tweedehandsmarkt aan, omdat gebruikte Patek Philippe horloges u een optimale prijs-kwaliteitverhouding bieden. U profiteert niet alleen van onmiddellijke beschikbaarheid, maar ook van het waardebehoud-potentieel van de Patek Philippe Nautilus.

100% origineel, 100% zekerheid: in onze eigen meesterwerkplaats wordt elk model gecontroleerd op echtheid en authenticiteit. Koop uw gewenste model online bij ons en u ontvangt gecertificeerde horloges met 2 jaar CHRONEXT-garantie.