Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex Sea-Dweller

Betrouwbaar, verfijnd en doordrenkt van traditie. De Rolex Sea-Dweller, het product van tientallen jaren samenwerking met professionele duikers, inspireert met zijn extreme waterbestendigheid, robuuste textuur en verfijnde heliumventiel. Een veroveraar van de onderwaterwereld: De Sea-Dweller is een duikershorloge van een klasse apart.
Soort

Rolex Sea-Dweller - Professioneel duikershorloge

Betrouwbaar, verfijnd en doordrenkt van traditie. De Rolex Sea-Dweller, het product van tientallen jaren samenwerking met professionele duikers, inspireert met zijn extreme waterbestendigheid, robuuste textuur en verfijnde heliumventiel. Een veroveraar van de onderwaterwereld: De Sea-Dweller is een duikershorloge van een klasse apart.

Rolex Sea-Dweller: De legendarische metgezel van de diepzee-pioniers

De Rolex Sea-Dweller (zeedier) vertegenwoordigt een professionele ontwikkeling van de Rolex Submariner en schittert als een robuust duikershorloge. Als trouwe metgezel van diepzeeverkenners stelt zij hen in staat met succes te reizen en de onderwaterwereld te verkennen. De Rolex Sea-Dweller heeft een waterbestendigheid van 1.200 meter en zijn zustermodel, de Sea-Dweller Deepsea, is zelfs bestand tegen waterdiepten tot 3.900 meter.

Niet alleen ontdekkingsreizigers en duikers zijn in de ban van de Sea-Dweller - ook liefhebbers van verfijnde horlogerie genieten van de robuuste Rolex. Het door Rolex ontwikkelde heliumventiel zorgt ervoor dat het helium, dat tijdens het saturatieduiken in de horlogekast kan binnendringen, zonder problemen weer ontsnapt. Innovatief en betrouwbaar: De Rolex Sea-Dweller is een duikershorloge dat niet bezwijkt onder de druk.

Krachtig, robuust, praktisch

De Sea-Dweller levert het bewijs van de unieke deskundigheid van Rolex op het gebied van duikhorloges.

Uiterlijk wordt de Rolex Sea-Dweller (ref. 116600) gekenmerkt door een krachtige verschijning. De kast met een diameter van 40 millimeter en een hoogte van 12,3 millimeter is gemaakt van gepolijst en gesatineerd roestvrij staal. Tot de robuuste, praktische kenmerken van de Sea-Dweller (ref. 116600) behoren de unidirectionele draaibare lunette met zijn 60-minutenverdeling van diepzwart keramiek en het extra sterke, krasbestendige saffierglas. Op de matzwarte wijzerplaat schitteren de in witgoud omrande, lichtgevende uurmarkeringen. Al tientallen jaren is de Sea-Dweller trouw gebleven aan zichzelf, en het huidige model lijkt verwarrend veel op de Sea-Dweller uit de jaren 80 (ref.16660). Het uurwerk is een Rolex fabricagekaliber 3135, dat indruk maakt door zijn robuustheid, nauwkeurigheid en lange onderhoudsintervallen.

Zoals alle Rolex Oyster-horloges draagt het het certificaat van het officiële Zwitserse testorgaan voor chronometers, COSC. De armband die de pols omsluit is de kostbare gesatineerde Oyster roestvrijstalen armband. Op de veiligheidsvouwsluiting zit de beroemde kroon - het Rolex-logo.

Van waterdicht uurwerk tot professioneel duikhorloge

“Tijd is een essentiële factor bij het duiken. De timing van elke stap, de verandering van gasmengsels, de duur van decompressiestops, het in- of uitgaan van de duikerklok gaat het allemaal over seconden.' - Henri-Germain Delauze, pionier op het gebied van diepduiken en oprichter van de maatschappij Comex

Het ontrafelen van de geheimen van de oceanen: De jaren 60 markeerden de geboorte van het moderne duiken. Wetenschappers en ingenieurs over de hele wereld onderzochten de mogelijkheid om zich onder water te verplaatsen of zelfs te leven.

Een sleutelrol in deze onderwaterodyssee werd gespeeld door de Franse duikfirma Compagnie Maritime d'Expertises, kortweg COMEX, die een beslissende bijdrage heeft geleverd aan het onderzoek naar menselijke bewoning onder water. COMEX wordt beschouwd als een pionier op het gebied van het zogenaamde saturatieduiken en heeft vanaf het begin met Rolex samengewerkt om professionele duikers van betrouwbare horloges te voorzien. Rolex en COMEX werken al vele jaren samen. Aanvankelijk leverde Rolex aan COMEX-duikers klassieke Submariners, maar na verloop van tijd ontwikkelde de vervaardiging het ingenieuze heliumventiel waarmee duikers veilig konden decompresseren.

De reden: Bij lange duiken moeten de duikers voor decompressie een drukkamer binnengaan, waar een mengsel van helium, zuurstof en waterstof wordt ingeademd, zodat de duikers zich weer aan de normale omgevingsdruk aanpassen. Tijdens dit proces dringen de minuscule heliumdeeltjes de horlogekast binnen. Er ontstaat een drukverschil doordat het helium niet snel genoeg uit de waterdichte behuizing kan ontsnappen. Het heliumventiel voorkomt dat het horlogeglas in deze fase wordt opgeblazen. Als de drukverhoudingen met meer dan drie bar veranderen, gaat de klep automatisch open en kan het helium ontsnappen zonder de waterdichtheid aan te tasten.

In het begin maakte Rolex een paar speciale modellen van de Submariner met het heliumventiel, die uitsluitend aan COMEX-duikers werden geleverd en die zelfs tegenwoordig nog moeilijk tweedehands te vinden zijn. In 1967 werd het heliumventiel aangeboden samen met het revolutionaire nieuwe Rolex Sea-Dweller model (ref. 1665). Het duikershorloge, dat tot 610 meter waterdicht is, werd onmiddellijk aangenomen als het officiële polshorloge van de COMEX-duikers.

Dubbel rood en groot wit: Vintage modellen van de Rolex Sea-Dweller

Sea-Dweller merk 0: 1967 wordt beschouwd als het geboortejaar van de Rolex Sea-Dweller (ref.1665). Op de wijzerplaat van deze eerste generatie staat met rode letters 'Sea-Dweller Submariner 2000', waarmee de verwantschap met de legendarische Submariner wordt aangegeven. De 2000 staat voor de maximale duikdiepte in voet (610 meter). Onder verzamelaars genieten deze eerste Sea-Dweller modellen, ook wel Double Red Sea-Dweller genoemd, een cultstatus en hun prijs is tegenwoordig vele malen hoger dan de oorspronkelijke verkoopprijs. Een van de eerste dragers van dit horloge was Philippe Cousteau, een gepassioneerd duiker en zoon van de legendarische oceaanreiziger Jacques-Yves Cousteau.

De 'Great White': In 1977 kreeg de Sea-Dweller zijn onafhankelijkheid. De rode belettering op de wijzerplaat met de extra aanduiding 'Submariner 2000' werd vervangen door de naam 'Sea-Dweller' in witte letters. De verwantschap met de Rolex-klassieker, de Submariner, blijft voor de kenner overduidelijk.

Tenslotte kreeg de Sea-Dweller (ref. 1665) in 1978 gezelschap van een nieuw model (ref. 16660) met een ongelooflijke waterbestendigheid van 1.200 meter en een verbeterde, grotere ontsnappingsklep. Met de komst van een nieuw fabricagekaliber 3185 was het nieuwe Sea-Dweller model (ref.16600) geboren, dat tot 2008 in het gamma bleef. Na een korte productiepauze keerde de Sea-Dweller (ref. 116600) in 2014 terug in de Rolex-catalogus en zegevierde met een waterbestendigheid van 1.200 dieptemeters.

Nieuw, tweedehands of vintage - het mysterie van de diepten ontdekken

De Sea-Dweller is een trouwe metgezel van onderzeese ontdekkingsreizigers en deelt de inspirerende ervaringen van de extremen met eliteduikers en geniet hun diepe vertrouwen. De Sea-Dweller combineert esthetiek met technische innovatie en tastbare toepassing. Het praktische heliumventiel en de enorme waterdichtheid zijn zeer overtuigend.

Naargelang u een nieuwe Sea-Dweller van dit jaar kiest, een tweedehands model of een vintage horloge uit de jaren 70, varieert de prijs abrupt. Zeldzame vintage modellen van de Sea-Dweller (ref. 1665) halen altijd de krantenkoppen met recordbrekende prijzen bij wederverkoop. Tweedehandse stukken van het laatste decennium zijn daarentegen een goedkoper alternatief voor het huidige model. De Rolex Sea-Dweller weet zowel liefhebbers van eersteklas duikhorloges als verwachtingsvolle horlogeverzamelaars aan te trekken.

Gecertificeerde luxe horloges: Sea-Dweller-modellen bij CHRONEXT kopen & verkopen

Bij CHRONEXT kunt u brede selectie direct leverbare Rolex Sea-Dweller-modellen kopen tegen de beste prijzen. Of het nu nieuw, tweedehands of vintage is: Ontdek de grote verscheidenheid van het innovatieve duikhorloge en overtuig uzelf van de gebruikelijke hoge Rolex-kwaliteit.

Overigens: Als u niet geïnteresseerd bent in het kopen, maar eerder in het verkopen van een Rolex Sea-Dweller, dan bent u bij CHRONEXT in veilige handen. Als online handelsplatform ondersteunen wij onze klanten met onze jarenlange ervaring in de handel in luxe horloges. Neem contact op met onze specialisten per telefoon of e-mail en wij zullen u graag advies geven in dit verband. Met opties zoals inruil, commissie of directe verkoop helpen wij u de best mogelijke verkoopprijs te bereiken. U kunt ook gewoon ons online formulier invullen en dan nemen wij contact met u op.