Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex Milgauss

Magnetisme is een van de grootste vijanden van een mechanisch uurwerk – en juist met deze rivaal ging de Milgauss van Rolex de strijd aan. Het robuuste horloge uit de Oyster Perpetual-collectie heeft een speciaal beschermingsmechanisme dat de gangnauwkeurigheid van een uurwerk in magnetische velden tot 1000 gauss garandeert. Dit maakt van de solide en smaakvolle Milgauss het favoriete horloge van wetenschappers en ingenieurs.
Soort

Antimagnetisch: de Rolex Milgauss

Magnetisme is een van de grootste vijanden van een mechanisch uurwerk – en juist met deze rivaal ging de Milgauss van Rolex de strijd aan. Het robuuste horloge uit de Oyster Perpetual-collectie heeft een speciaal beschermingsmechanisme dat de gangnauwkeurigheid van een uurwerk in magnetische velden tot 1000 gauss garandeert. Dit maakt van de solide en smaakvolle Milgauss het favoriete horloge van wetenschappers en ingenieurs.

'Mille Gauss': Bestand tot maximaal duizend gauss

Magnetische velden, die in energiecentrales en onderzoekscentra worden gegenereerd, maar ook door vele elektrische apparaten in het dagelijks leven, hebben een negatief effect op mechanische uurwerken. Een magnetisch veld van 50 tot 100 gauss kan al de werking en precisie van een horloge beïnvloeden. Veel onderzoekers en ingenieurs worden tijdens hun werk echter blootgesteld aan veel sterkere magnetische velden. Daarom ontwierp Rolex een speciaal op hun behoeften afgestemd polshorloge met een afscherming van weekijzer, die een betrouwbare bescherming biedt tegen magnetische velden van maximaal 1000 gauss. In 1954 kwam de Milgauss met referentie 6541 voor het eerst op de markt.

De naam van het model zegt het al: het bestaat uit een samenstelling van het Franse woord voor duizend ('mille') en de eenheid Gauss. Het horloge is het resultaat van jarenlang werk. Het eerste model van de Rolex Milgauss is bijzonder populair onder de werknemers van CERN, de Europese organisatie voor nucleair onderzoek.

De terugkeer van de bliksemschichtwijzer

Nadat de tweede versie van de Milgauss, referentie 1019, slechts matig bijval kreeg, werd de productie in 1988 gestaakt. Zoals zo vaak stegen na de productiestop de prijzen voor een gebruikte Milgauss tot indrukwekkende hoogten.

In 2007 besloot Rolex het model opnieuw uit te geven en maakte de wijzer, net zoals de oorspronkelijke versie van 1954, in de vorm van een bliksemschicht. Zo behoudt de huidige Milgauss het karakter van de collectie en blijft een symbool van kracht en onderzoeksgeest. Dankzij onder andere deze herkenningswaarde is de Rolex Milgauss een enorm populair horloge. In de nieuwste Milgauss-generatie wordt gebruik gemaakt van paramagnetische onderdelen. Dit betekent dat de onderdelen van het uurwerk zijn gemaakt van de allernieuwste materialen die bestand zijn tegen magnetische invloeden. Deze omvatten bijvoorbeeld de Parachrome Breguetspiraal, een spiraalveer die zowel trillingen als magnetische velden weerstaat.

Rolex Milgauss: Een polshorloge met kracht en karakter

De Milgauss is een uitgesproken robuust polshorloge. De kast is een verschroefde Oyster-kast van roestvrij staal met een diameter van 40 millimeter. Het Perpetual-uurwerk met zelfopwindmechanisme wordt beschermd door een magnetisch scherm. Deze functionaliteit wordt aangegeven door een ingegraveerde B met daaroverheen een pijltje op de bodem van de kast, een symbool voor magnetische fluxdichtheid. Net als het uurwerk is de Oyster-armband van de Milgauss voorzien van de klassieke drierijige uitvoering van de elementen van 904L roestvrij staal. Dit materiaal wordt met name toegepast in de geavanceerde technologie. 904L roestvrij staal is uitgesproken hard en sterk.

Het speciale kenmerk van de Milgauss, de oranje secondewijzer in de vorm van een bliksemschicht, geeft de wijzerplaat karakter en weerspiegelt de onzichtbare kracht van dit oorspronkelijke model. In de huidige serie is de wijzerplaat van de Rolex Milgauss (ref. 116400) verkrijgbaar in wit, zwart en blauw. De laatste twee varianten zijn verkrijgbaar in combinatie met groen saffierglas, dat een fluorescerend effect heeft (ref. 116400GV). De Milgauss kan ook in water worden gedragen: alle nieuwe modellen zijn tot 100 meter waterdicht.

Rolex Milgauss: Een polshorloge voor wetenschappers, onderzoekers en ingenieurs

Vanaf het allereerste begin richtte de Rolex Milgauss zich op mensen die tijdens hun werk regelmatig in contact komen met sterke magnetische velden: ingenieurs, laboratoriumonderzoekers en, last but not least, wetenschappers. Dit is altijd zo gebleven. Want naast het klassiek elegante ontwerp onderscheidt de Milgauss zich vooral door zijn robuustheid en bestendigheid. Een onderzoeker die elke dag met hoogwaardige apparatuur en stroomgeneratoren werkt, wil er niet voortdurend aan denken om zijn horloge af te doen. Voor hem is de Milgauss een ideale combinatie van functionaliteit, comfort en design. Als u in het dagelijks leven alleen in contact komt met de elektromagnetische velden van een scheerapparaat of inductiekookplaat, dan weet de stijlvolle Milgauss toch nog te overtuigen. Een Rolex-horloge is altijd meer dan alleen functioneel en dat geldt ook voor dit model. De Milgauss wordt gekenmerkt door het krachtige karakter van het ontwerp.

Niet alleen wetenschappers maar ook verzamelaars en liefhebbers van minimalistische elegantie stellen dit stijlvolle en handige horloge op prijs.

Het maken van de juiste keuze: Vintage-Milgauss of de nieuwe generatie Milgauss?

Zoals bij alle Rolex-modellen worden voor de Milgauss alleen hoogwaardige materialen gebruikt. Daarom is de prijs van een nieuwe Rolex Milgauss relatief hoog. De tweedehandsmarkt biedt interessante alternatieven omdat alle sinds de herinvoering in 2007 gefabriceerde horloges (ref. 116400 en ref. 116400GV) zijn uitgerust met een duurzaam chronometeruurwerk en de robuuste Parachrom-spiraalveer. Een hoge kwaliteit tegen een goede prijs: een in goede staat verkerende, gebruikte Milgauss is snel gevonden.

De zoektocht naar een vintage Milgauss voor de stopzetting van de productie in 1988 blijkt een beetje complexer. Zowel de eerste referentie 6541 als de daarop volgende referentie 1019 konden destijds absoluut niet tippen aan de populariteit van een Submariner of een GMT-Master en werden daarom in kleinere edities geproduceerd. Tegenwoordig behoren vintage modellen van de Milgauss tot de zeldzame collector's items waarvan de prijzen elk jaar stijgen.

Eenvoudig & veilig: Rolex Milgauss kopen en verkopen bij CHRONEXT

Bij CHRONEXT kunt u online niet alleen unieke uurwerken zoals de Rolex Milgauss kopen maar ook verkopen. Wij ondersteunen u gedurende de gehele verkoop met onze jarenlange ervaring in het segment van luxe horloges en staan altijd met raad en daad klaar om u te adviseren bij vragen of wensen. Inruil, commissie of directe verkoop - wij zullen u helpen de best mogelijke prijs te krijgen! We verheugen ons erop snel van u te horen en helpen u graag bij de slimme verkoop van uw Rolex Milgauss.