Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Zenith

Een hoogtepunt aan het firmament van de Zwitserse horloges: Zenith overtuigt met de hoogste kwaliteit en precisie, wat is terug te voeren op een indrukwekkende verticale integratie. Met de presentatie van de El Primero, een van de eerste chronograafuurwerken met zelfopwinding, schreef het bedrijf in 1969 geschiedenis. Tegenwoordig is de Zenith nog steeds gedreven door innovatie en zet nieuwe normen voor de gehele horloge-industrie.
Soort

Ontdek online de wereld van Zenith-horloges

Een hoogtepunt aan het firmament van de Zwitserse horloges: Zenith overtuigt met de hoogste kwaliteit en precisie, wat is terug te voeren op een indrukwekkende verticale integratie. Met de presentatie van de El Primero, een van de eerste chronograafuurwerken met zelfopwinding, schreef het bedrijf in 1969 geschiedenis. Tegenwoordig is de Zenith nog steeds gedreven door innovatie en zet nieuwe normen voor de gehele horloge-industrie.

- Bij de oprichting van het bedrijf in 1865 was de visionair Georges Favre-Jacot pas 22 jaar.

- In 1969 presenteerde Zenith het eerste automatische chronograafuurwerk met 36.000 halve oscillaties per uur - de El Primero.

- Dit krachtige uurwerk staat bekend om zijn eersteklas kwaliteit en betrouwbaarheid waardoor het ook wordt gebruikt door vele andere gerenommeerde fabrikanten.

- De extreemsporter Felix Baumgartner droeg bij zijn recordsprong vanuit de ruimte (ca. 40 km hoogte) een speciale editie uit de horlogecollectie Zenith El Primero om z'n pols.

Succesverhaal sinds 1865: Georges Favre-Jacot revolutioneert de horlogebranche

Gedreven door het doel om de meest nauwkeurige horloges aller tijden te produceren, richtte de jonge visionair Georges Favre-Jacot op een leeftijd van slechts 22 jaar de horlogefabriek Zenith op. Favre-Jacots Vision had een visie: alle onderdelen van de horlogemakerij onder één dak te verenigen. Het in Le Locle gevestigde bedrijf was bij de oprichting in 1865 een van de eerste industriële horlogefabrieken wereldwijd, die zelf complete horloges probeerde te ontwikkelen en fabriceren. Door gebruik te maken van de uitwisselbaarheid van de onderdelen tussen verschillende uurwerken, zorgde de oprichter van het bedrijf bovendien voor een duurzame revolutie binnen de horlogebranche.

In 1911 werd de naam van het bedrijf veranderd in 'Fabrique des Montres Zenith'. De naam Zenith refereert naar een gebeurtenis in het verleden, toen Favre-Jacot op een avond een uurwerk voltooide dat hem beter leek dan alle uurwerken die hij tot dan toe had gemaakt. Kort daarna liep hij naar buiten in de donkere sterrennacht en keek naar de hemel. Daarbij zag hij de hemelse mechanica als een spel van raderen en assen van een uurwerk en hij besloot zijn nieuwe uurwerk en ook zijn fabriek te vernoemen naar het hoogste punt van het universum: Zenith. Passend bij de naam koos hij de vijfpuntige ster als bedrijfslogo.

El Primero: Een uurwerk dat de branche verandert

De drang naar perfectie en innovatie is altijd de drijvende kracht achter Zenith geweest. Zodoende lijkt de kwaliteit van z'n uurwerken tegenwoordig onaantastbaar. Van 1903 tot 1968 ontving het bedrijf een groot aantal prestigieuze prijzen voor de uniciteit van zijn kalibers, vroeg meer dan 300 octrooien aan en ontwikkelde talrijke doordachte uurwerken in meer dan 600 uitvoeringen.

Het beroemdste uurwerk van het huis verscheen echter op 10 januari 1969 toen Zenith het eerste automatische chronograafuurwerk El Primero presenteerde met 36.000 halve oscillaties per uur. De El Primero wordt vandaag de dag gezien als een van de bekendste uurwerken in de horlogebranche en groeide al snel uit tot een icoon van de fijnmechanica. Op gebied van precisie was het innovatieve kaliber een wereldprimeur door de geïntegreerde chronograaf met kolomwiel en de hoge frequentie van 36.000 halve oscillaties per uur die zorgde voor een nauwkeurigheid van een tiende seconde. Ter vergelijking: bij mechanische horloges van andere fabrikanten maakt de onrust (of balans) gewoonlijk 28.800 halve oscillaties per uur.

Het uurwerk El Primero is door Zenith onafgebroken doorontwikkeld en verrijkt met complicaties en baanbrekende mechanismen. De hoge productkwaliteit maakt het kaliber onverslaanbaar vergeleken met andere uurwerken. Tegenwoordig wordt dit uitstekende kaliber toegepast in talrijke horlogecollecties, vooral in de gelijknamige El Primero-lijn, en brengt zo de uurmeters van Zenith naar de olympische hoogten van de Haute Horlogerie.

El Primero, Academy, Elite en Pilot: Actuele collecties

De ondernemersgeest van Zenith en de innovaties die door de fijnste horlogemakerij zijn voortgebracht gaan hand en hand met de veroveringen waarbij de fabrikant een rol speelde. Op land, in de lucht of op zee, in de loop van de 20ste eeuw bood Zenith zowel de technologische als menselijke uitdagingen van hun tijd het hoofd. De geschiedenis van deze erfenis wordt weerspiegeld in de diverse collecties van het bedrijf.

Naast het vlaggenschipmodel El Primero is ook de Academy-serie ook het summum van innovatief horlogemakersvakmanschap en resulteert in een grote selectie verbluffende polshorloges. Zenith biedt met de diverse horloges van de Academy-collectie talrijke modellen, materialen, kleuren en functies. Ingenieuze complicaties en fascinerende tourbillon-kooien. Wie op zoek is naar mechanische finesses is bij de Academy-collectie van Zenith op het juiste adres. De naam van een andere populaire collectie van Zenith is Elite. Deze collectie wordt gekenmerkt door een ingetogen elegantie, en het hier gebruikte, gelijknamige uurwerk overtuigt door eenvoud en finesse.

Liefhebbers van pilotenhorloges kennen ongetwijfeld de beroemde Pilot-serie van Zenith. Hierin wordt de nauwe band met de luchtvaart weerspiegeld. Deze gaat terug tot het ontstaan van de geschiedenis van Zenith, toen de opkomende fabrikant niet alleen luchtvaartpioniers met horloges uitrustte, maar ook professionele boordinstrumenten voor vliegtuigen ontwikkelde.

Gelimiteerde edities: Meesterwerken van de horlogemakerskunst

Al meer dan 150 jaar gaat Zenith opwindende uitdagingen aan en helpt diegenen die voortdurend de grenzen verleggen van de mensheid. Met Louis Blériot door de lucht zweven, samen bidden met Mahatma Gandhi, met Felix Baumgartner door de ruimte vliegen en met Spindrift Racing de zeegolven doorklieven – Zenith is er altijd bij. Ook als de Rolling Stones het podium onveilig maken of oldtimer-fans meedoen met een race – de samenwerking met gepassioneerde en onverschrokken persoonlijkheden is al vanaf het begin stevig in de genen van de Zwitserse fabrikant verankerd. Bij de totstandkoming van innovatieve speciale edities toont Zenith zijn buitengewone kunnen.

De limited edition van Academy Christophe Colomb Hurricane (ref. 18.2212.8805/36.C713) bijvoorbeeld overtuigt met een zelfregulerende, gyroscopische module die onder de naam 'Gravity Control' wereldfaam vergaarde. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de regelunit van het horloge horizontaal wordt gehouden ongeacht de positie van de kast. Zo garandeert Zenith een optimale precisie. Een ander meesterwerk, het speciale model Academy Christophe Colomb Planète Bleue, betovert horlogekenners niet alleen door de technologische highlights zoals bijv. het El Primero 8804-uurwerk met handopwinding maar ook door de spectaculaire wijzerplaat met een inlegwerk van fijn gesteente.

Ook de Pilot Type 20 Tribute to Louis Blériot (ref. 04.2421.5011/17.C714) heeft een spectaculaire wijzerplaat van meteorietgesteente, waarop door middel van een gravure een levendige weergave van de vlucht van Louis Blériot over het Kanaal staat afgebeeld. Binnenin dit precisie-uurwerk tikt het legendarische zakhorlogekaliber 5011, geheel met de hand gegraveerd.

Unieke horloges: Voor avonturiers en helden

Zenith is als vanouds een trouwe begeleider bij opwindende avonturen, indrukwekkende records en uitstekende menselijke prestaties. Zo is het niet verwonderlijk dat wereldberoemde persoonlijkheden en verborgen helden van het dagelijks leven graag kunstwerken van Zenith om hun pols dragen. Louis Blériot, Mahatma Gandhi of Felix Baumgartner, allen volgden ze dezelfde leidende ster van topprestaties om onbekende gebieden te ontdekken en grenzen te verkennen.

In de zomer van 1909 trotseerde de moedige pionier Louis Blériot zijn angst, overwon de zwaartekracht en was de eerste mens in de geschiedenis die over het Kanaal vloog - en dat met een Zenith om zijn pols. Het traditionele huis Zenith behoorde sinds het begin van de 20 eeuw immers tot de eerste ontwerpers van vliegtuiginstrumenten, vooral hoogwaardige hoogtemeters en nauwkeurige polshorloges.

In het midden van de 20ste eeuw strekte de internationale reputatie van de Zenith-horloges zich uit tot India en zo gaf de Indiase premier Indira Nehru haar vriend Mahatma Gandhi een zilveren zakhorloge van Zenith. Dit horloge was een van de weinige aardse bezittingen die de geestelijke leider van de onafhankelijkheidsbeweging altijd bij zich droeg.

Een ander record in de kronieken van Zenith: de extreemsporter Felix Baumgartner was in 2012 de eerste mens in de geschiedenis die in vrije val door de geluidsbarrière brak. Hij werd daarbij vergezeld door een chronograaf van Zenith: de El Primero Stratos Flyback Striking 10th. Dit horloge wordt beschouwd als het eerste horloge dat bestand is tegen de supersonische snelheid aan de rand van het heelal en dat alle extreme versnellingen, hoogte-, druk- en temperatuurverschillen ongedeerd weerstond.

Het werkte bij de landing net zo perfect als bij de start - nog een bewijs van de onbetwistbare kwaliteit van de Zenith-uurwerken.

Van Captain tot Port Royal: Populaire modellen van Zenith

De horloges van Zenith zijn mechanische meesterwerken en representeren met groot succes een combinatie van vakmanschap en technische innovatie. Het merk behoort echter eerder tot de underdogs van de branche. Maak kennis met drie innovatieve modellen die meer aandacht hebben verdiend:

- Zenith Captain

- Zenith Chronomaster

- Zenith Port Royal