Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Cartier Pasha

De allereerste Cartier Pasha werd in 1932 door Louis Cartier gemaakt voor de sultan van Marrakech en was een van de eerste waterdichte polshorloges. Hij wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige elegantie en zijn ronde kast met de vier cijfers. In de afgelopen decennia is de Cartier Pasha verschillende keren opnieuw geïnterpreteerd en is een felbegeerde klassieker geworden.
Soort

Cartier Pasha: modellen en prijzen. Nieuw, tweedehands, vintage

De allereerste Cartier Pasha werd in 1932 door Louis Cartier gemaakt voor de sultan van Marrakech en was een van de eerste waterdichte polshorloges. Hij wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige elegantie en zijn ronde kast met de vier cijfers. In de afgelopen decennia is de Cartier Pasha verschillende keren opnieuw geïnterpreteerd en is een felbegeerde klassieker geworden.

Cartier Pasha sinds 1932: Klassieke elegantie in een waterdichte kast

Het klassieke Pasha horloge werd in 1932 gecreëerd door de inventieve Louis Cartier en wordt beschouwd als het eerste waterdichte horloge van Cartier. Hij werd op wens van de sultan van Marrakesh - ook pasja genoemd - vervaardigd. De sultans wilde zijn horloge ook dragen bij het baden. In 1943 werd de Cartier Pasha toegevoegd aan het officiële Cartier-assortiment. Dit horloge was ook waterdicht en was uitgerust met een schroefbare kroonbeschermer, die met een klein kettinkje aan de kast was bevestigd. Bovendien werd over het glas een beschermend rooster aangebracht. Deze twee onderscheidende elementen zijn vandaag de dag nog steeds terug te vinden in veel nieuwe en gebruikte Pasha horlogemodellen.

Door de jaren heen zijn er een groot aantal modellen gemaakt onder de naam Cartier Pasha en dus kan men tegenwoordig een overweldigende selectie van nieuwe en gebruikte Pasha horloges vinden. In 1985 ontwierp de legendarische horlogeontwerper Gérald Genta een versie van de Cartier Pasha die vandaag de dag nog steeds schittert met zijn vorm. Van de weelderige Pasha de Cartier-uurwerken tot de Pasha Seatimer tot de dameshorloges van de Miss Pasha-collectie: het onderscheidende kenmerk van de Cartier Pasha is zonder twijfel de ronde vorm met de uitstekende saffierkroon. Tegenwoordig is de originele Cartier Pasha onder andere het model voor de Pasha de Cartier dameshorlogecollectie (Ref. W31074M7 o.a.). Bovendien lanceerde Cartier in het jaar 1995 de Cartier Pasha C (ref. W31058M7 o.a.). Alle horloges in de Cartier Pasha-collectie - nieuw of gebruikt - maken indruk met hun fijne afwerking en fascinerende geschiedenis.

Cartier Pasha: Een inspiratie voor veel collecties

In de loop van de decennia lanceerde Cartier verschillende horlogeseries op basis van het originele model van de Pasha-lijn. Men vindt er zowel dames- als herenhorloges met de naam Cartier Pasha: Deze modellen verwijzen naar het origineel uit 1932, zonder terug te deinzen voor vernieuwingen en uitbreidingen.

In de jaren 80 keerde Cartier terug naar het beproefde design en creëerde een kleurrijke collectie chique dameshorloges met de speelse naam: Miss Pasha. Deze modellen hebben de typische ronde kast van Pasha en brengen frisheid in de traditionele collectie. Uitgerust met een quartz uurwerk, zijn ze praktische en stijlvolle metgezellen voor het dagelijks leven.

Ook andere creaties spelen met de vormentaal van de Pasha. De actuele Pasha C (ref. W31074M7 o.a.) bijvoorbeeld is een elegant dameshorloge van staal, dat de ronde kast van 35 millimeter in een eenvoudig uiterlijk presenteert.

De elegante Pasha Skeleton-modellen brengen ook hulde aan het originele model uit 1943: de horloges, waarvan de catalogusprijs meer dan 100.000 euro bedraagt, zijn ook uitgerust met een kleine ketting op de kroon. Met respect voor de traditie zijn deze dameshorloges verfijnde uurwerken van fijne horlogemakerkunst.

Heersers van de tijd: Gebruikte Cartier Pasha horloges

Enkele Pasha horlogecollecties, zoals de elegante dameshorloges Miss Pasha (ref. W3140008 o.a.), kunnen alleen nog op de markt voor gebruikte horloges worden gevonden. Een gebruikte Cartier Miss Pasha kan zijn drager decennialang bekoren dankzij de eersteklas kwaliteit van de gebruikte materialen en vakmanschap.

De Cartier Pasha Seatimer (ref. W31080M7) en de Cartier Pasha Seatimer Chronograph (ref. W31088U2) zijn herenhorloges van Cartier, die ook gebaseerd zijn op de esthetiek van Cartier Pasha, maar deze herinterpreteren op een moderne en sportieve manier. Ook deze polshorloges kunnen uitsluitend op de markt voor gebruikte horloges worden gevonden.

Stijlvol en exclusief: De Cartier Pasha betovert beroemdheden

Dankzij hun buitengewone ontwerp zijn de Cartier Pasha populair en gewild bij de beroemdheden. Bovenal de actrice en mode-icoon Ashley Olsen, die haar Pasha Seatimer graag draagt ​​bij simpele outfits en daarmee blijk geeft van gevoel voor stijl en exclusiviteit. Ook Actrice Amanda Bynes combineert het Cartier Pasha C-model met eenvoudige kleding en geeft haar look daarmee een persoonlijke uitstraling.

Bij de heren zweert bokslegende Mike Tyson bij de precisie en elegantie van de Cartier Pasha en toont hij zijn exemplaar tijdens een handtekeningensessie. Zanger en horlogekenner John Mayer bewijst dat de Pasha van Cartier ook goed harmonieert met de rode loper door zijn casual leren outfit te verfraaien met een meesterwerk van Cartier.