Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex Sky-Dweller

Een van de meest innovatieve modellen van de in Genève gevestigde productie - de Rolex Sky-Dweller is een technisch meesterwerk dat wordt beschermd door 14 patenten. Het model uit de Rolex Oyster collectie is een horloge voor wereldreizigers dat technische verfijning combineert met gebruiksgemak.
Soort

Rolex Sky-Dweller - Gepatenteerd meesterwerk

Een van de meest innovatieve modellen van de in Genève gevestigde productie - de Rolex Sky-Dweller is een technisch meesterwerk dat wordt beschermd door 14 patenten. Het model uit de Rolex Oyster collectie is een horloge voor wereldreizigers dat technische verfijning combineert met gebruiksgemak.

Sky-Dweller: De nieuwste innovatie van Rolex

Vertaald in het Duits betekent de naam ""hemelbewoner"": de Sky-Dweller is een jong model in de Oyster Perpetual-collectie en een ideale metgezel voor wereldreizigers. Hij is ontworpen voor frequente vliegers en maakt indruk met slimme mechanische functies zoals de weergave van twee tijdzones, de automatische jaarkalender en de draaibare Ring Command-lunette. De vorm is klassiek en toch opmerkelijk met zijn opvallende kast van 42 millimeter. De geïntegreerde jaarkalender maakt automatisch onderscheid tussen maanden met 30 en 31 dagen.

Het karakteristieke horloge is verkrijgbaar in drie verschillende goudlegeringen met een edelmetalen band (ref. 326939, ref. 326938, ref. 326935) of leren armband (ref. 326139, ref. 326138, ref. 326135) en past goed bij een elegant pak, kostuum of bij sportieve jeans. De Sky-Dweller biedt hoge technische normen gecombineerd met gebruiksgemak - voor zakelijke of hobbyreizigers.

Een horloge voor wereldreizigers: De 24-uurs weergave van de Rolex Sky-Dweller

Het onderscheidende kenmerk van de Rolex Sky-Dweller is de gelijktijdige weergave van twee tijdzones, die indruk maakt met zijn geavanceerde mechaniek.

In tegenstelling tot de Rolex GMT-Master II, die is uitgerust met een extra wijzer voor een tweede tijdzone, heeft de Sky-Dweller geen extra wijzer nodig: op de wijzerplaat van de Sky-Dweller bevindt zich een roterende 24-uurs cijferschijf. De eerste tijdzone is af te lezen op deze cijferschijf en is gemarkeerd door een vaste rood-witte driehoek. De tweede tijdzone wordt zoals gebruikelijk weergegeven met de traditionele uur-, minuut- en seconde-indicatoren in het midden van de wijzerplaat.

Naast de praktische voordelen, zoals het eenvoudig en intuïtief aflezen van een tweede tijdzone, dient de gepolijste, excentrische cijferschijf als onderscheidend kenmerk van de Sky-Dweller.

Innovatief en praktisch: De Rolex Sky-Dweller

Naast de GMT-functie biedt de Sky-Dweller een geïntegreerde jaarkalender die automatisch onderscheid maakt tussen maanden met 30 en 31 dagen. Als gevolg hiervan heeft de Sky-Dweller slechts één datumcorrectie per jaar nodig - op 1 maart. Het geniale is: het jaarkalendermechanisme is bijzonder eenvoudig ontworpen - het heeft slechts vier tandwielen meer nodig dan de gebruikelijke Rolex-kalenders met automatische datumweergave. Rolex noemt deze waardevolle complicatie het Saros-systeem, verwijzend naar de oude 18-jarige cyclus van zon, maan en aarde - de zogenaamde Saros-cyclus. De maanden worden weergegeven aan de buitenrand van de wijzerplaat in 12 discrete velden, waarbij de huidige maand wordt aangegeven door een contrasterende kleur.

Eenvoudig te bedienen ondanks complexe functies

Het echte hoogtepunt van de Oyster Perpetual Sky-Dweller is het gebruiksgemak, dat ondanks de gecompliceerde functies gegarandeerd is. Het is de draaibare Ring Command lunette waarmee de drager gemakkelijk de verschillende functies kan selecteren. Al naar gelang de draaibare lunette één, twee of drie posities tegen de klok in wordt gedraaid, kan de datum, lokale tijd of referentietijd worden ingesteld. Naast de functionaliteit dient de gecanneleerde lunette, geïntroduceerd in 1929, als onderscheidend kenmerk van een Rolex en voldoet daarmee ook aan hoge esthetische eisen. De Sky-Dweller is uitgerust met een volledig opnieuw ontworpen automatisch uurwerk, het kaliber 9001. Zoals alle uurwerken uit de Rolex Oyster-collectie is dit een COSC-gecertificeerd kaliber, oftewel een betrouwbare chronometer die een bijzondere nauwkeurigheid garandeert. Het kaliber 9001 is een van de meest complexe Rolex uurwerken en zorgt ervoor dat het uurwerk en de kast soepel samenwerken.

Een noviteit van Rolex

Nadat Rolex lange tijd vooral variaties op bestaande modellen lanceerde, kwam de presentatie van de Sky-Dweller als geheel nieuw model voor velen als een verrassing. De Rolex Sky-Dweller werd in 2012 gepresenteerd met een uurwerk beschermd door 14 patenten. Op Baselworld 2014 breidde Rolex de bestaande collectie uit met extra varianten. Net als de Day-Date is de Rolex Sky-Dweller alleen verkrijgbaar in edelmetaal: in 18-karaats geelgoud (ref. 326938), witgoud (ref. 326939) und Everosegoud (ref. 326135). Door deze uitstekende afwerking en het innovatieve mechaniek kost de Sky-Dweller meer dan de klassieke Rolex-modellen zoals Submariner of GMT-Master II. Ongeacht het materiaal van de behuizing ligt de prijs voor een nieuwe Sky-Dweller ruim boven de € 20.000 grens.

Horloges kopen en verkopen: Rolex Sky-Dweller bij CHRONEXT

Bij CHRONEXT kunt u online direct leverbare Rolex Sky-Dweller horloges kopen – tegen aantrekkelijke prijzen en met 24 maanden CHRONEXT-garantie.

Naast de aankoop van luxe horloges bieden we u ook de verkoop van eersteklas horloges aan. Nieuw, gebruikt of vintage: als online handelsplatform bieden we onze klanten uitgebreide ondersteuning bij de verkoop en helpen we hen de best mogelijke prijs te krijgen. Neem gewoon contact met ons op en wij helpen u om uw Rolex Sky-Dweller te verkopen! Of het nu gaat om inruil, commissie of directe verkoop - samen bepalen we uw opties.