Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Omega

Een symbool van volmaaktheid: sinds 1848 creëert Omega horloges die de perfectie benaderen. Als officiële partner van de Olympische Spelen en de NASA is Omega het merk van recordhoudende atleten en astronauten. Ook agent OO7 draagt het liefst deze stijlvolle polshorloges. Op aarde of op de maan: de veelzijdige collectie van het huis biedt het juiste horloge voor elke missie.
Soort

Omega-horloges als stijlvolle keuze aan uw pols

Een symbool van volmaaktheid: sinds 1848 creëert Omega horloges die de perfectie benaderen. Als officiële partner van de Olympische Spelen en de NASA is Omega het merk van recordhoudende atleten en astronauten. Ook agent OO7 draagt het liefst deze stijlvolle polshorloges. Op aarde of op de maan: de veelzijdige collectie van het huis biedt het juiste horloge voor elke missie.

- Sinds 1932 is Omegade de officiële 'timekeeper' bij de Olympische Spelen.

- Bij de eerste maanlandng in 1969 droeg Buzz Aldrin de Speedmaster Professional van Omega, tegenwoordig wereldwijd bekend als de 'Moonwatch'.

- Omega Seamaster Aqua Terra > 15´000 Gauss is het eerste antimagnetische horloge ter wereld.

- Sinds 1995 draagt de beroemdste geheimagent van de wereld, James Bond, een horloge van Omega.

Van Alfa tot Omega: Omega-horloge met de allerhoogste perfectie

Het merk Omega weet niet alleen uitstekende uurwerken aan te bieden, maar ook een fascinerende geschiedenis. Omega is ontstaan in La Chaux-de-Fonds in 1848, toen de 23-jarige Louis Brandt besloot een kleine horlogewinkel te openen, waar delen van een horloge tot een eindproduct werden samengevoegd. Uit dit kleine bedrijfje groeide een grote horlogefabrikant: in 1894 vond de doop plaats van een onder eigen dak geproduceerde 19-ligne kaliber zakhorloge en kreeg de naam Omega. Omega – belichaamt als laatste letter van het Griekse alfabet, de laatste stap van een mogelijke perfectionering.

Op initiatief van de toenmalige directeur van Omega ging het bedrijf in 1930 een verbintenis aan met de S.S.I.H. (Société Suisse pour l Industrie Horlogère), waaruit de latere Swatch Group ontstond. Vandaag de dag is Omega het vlaggenschip van dit luxueuze bedrijf. In 1932 begon het partnerschap met de Olympische Spelen - een samenwerking die vandaag de dag nog bestaat. Met de Speedmaster maakte Omega in 1969 deel uit van de eerste maanlanding van Neil Armstrong en Buzz Aldrin en de zogenaamde 'Moonwatch' blijft tot op heden een van de belangrijkste polshorloges uit de geschiedenis.

'Hoger, sneller, verder': Een sportieve metgezel voor de pols

In 1932 nam Omega als partneronderneming voor het deel aan de Olympische Spelen in Los Angeles. De onderneming stelde dertig stopwatches van het kaliber 1130 ter beschikking waarmee metingen tot op een tiende van een seconde mogelijk werden. De grote innovatie van deze stopwatches: een sleepwijzer voor de meting van tussentijden. In de meer dan tachtig jaar succesvolle samenwerking heeft de onderneming een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de sporttijdmeting. Verzamelaars van speciale edities hebben oog voor de opvallende 'olympische' modellen van Omega zoals de Seamaster Planet Ocean 'Sochi 2014' Limited Edition.

Ook buiten de Olympische Spelen onderhoudt Omega een nauwe relatie met de sportwereld. De onderneming treedt op als partner van gerenommeerde zwemwedstrijden zoals de FINA (Fédération Internationale de Natation) of de European Athletic Association (EAA). Omega mag zich ook verheugen in het gezelschap van succesvolle merkambassadeurs zoals Michael Phelps of Chad le Clos. Bovendien is Omega actief in de golfsport, wat wordt onderstreept door de Omega Seamaster Aqua Terra 'Golf'.

Omega-horloges: De perfecte mix van traditie en vooruitgang

De eerste maanlanding van de Apollo 11 astronauten met de Omega Speedmaster Professional om hun pols is zonder een spoortje twijfel een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis van Omega. Tot op heden is dit bekroonde evenement een van de meest indrukwekkende avonturen in de wereld van hoogwaardige horloges. Toch blijft de in Biel gevestigde fabrikant streven naar nieuwe innovaties. Hoewel de Speedmaster-Kaliber 321 nog steeds aan de eisen van NASA voldeed en werd gebruikt voor de eerste maanlanding, begon Omega al in 1968 het nieuwe kaliber 861 in te bouwen in de Moonwatches. In tegenstelling tot het kolomwiel in kaliber 321 beschikt dit herziene chronograaf-kaliber over een nokschakeling, wat vooral onderhoudsvriendelijker was en daardoor minder kosten met zich meebracht. Hoewel Omega sinds de oprichting in 1848 voortdurend streeft naar vooruitgang in de horlogemakerij, koestert de fabrikant zijn geschiedenis en de unieke erfenis van het merk.

Duikhorloges voor professionals; : Omega Seamaster Ploprof

Zelfs tijdens de kwartscrisis bleef Omega vastbesloten om geavanceerde uurwerken aan te bieden: in 1971 presenteerde het bedrijf de mechanische Omega Ploprof 600, een duikhorloge dat tot 600 m waterdicht was. Een jaar later introduceerde Omega met de Omega Ploprof 1000 de tot 1000 m waterdichte opvolger. Destijds kostte de Ploprof (afhankelijk van de armband) tussen de 690 en 720 CHF. Vandaag de dag is de catalogusprijs ongeveer 9,000 CHF, afhankelijk van het model. Terwijl Rolex met de kort daarvoor gelanceerde Sea-Dweller een heliumventiel presenteerde, construeerde Omega de Ploprof vanaf het begin zo, dat er geen heliummoleculen in het horloge konden binnendringen. Dit werd mogelijk gemaakt door een monobloc-kast die uit één deel bestond. Pas in 2009 bouwde Omega voor het eerst een automatisch heliumventiel in de Ploprof.

In onze onlineshop kunt u tegen voordelige prijzen Profi-Divers, zoals de Omega Seamaster Ploprof, ver onder de adviesprijs kopen. Bovendien profiteert u van onze 24-maanden CHRONEXT-garantie en talrijke andere voordelen. Hiertoe behoren onder andere financierings- en inruilmogelijkheden en direct beschikbare luxe horloges - geheel zonder wachtlijsten.

Precisie tijdens de kwartscrisis: Marine Chronometer f2,4Mhz

Door de opmars van op batterijen werkende polshorloges heeft de fabrikant echter ook kwartshorloges geproduceerd. In 1974 werd de Omega Marine chronometer gepresenteerd. Deze benaderde met een frequentie van 2,4 MHz (= 2.359.356 trillingen per seconde) bijna het record. In de handel verkrijgbare kwartsmodellen werken daarentegen op ongeveer 0,03 MHz. Dankzij deze hoge frequentie liep de Omega Marine chronometer zo nauwkeurig dat dit horloge als enige werd onderscheiden als Marine chronometer. Deze certificering kregen eigenlijk alleen grote uurwerken die zijn ingebouwd in scheepsklokken.

Nieuwe industriële maatstaven: Omega en de METAS-certificering

In 2015 heeft Omega een nieuw mijlpaal bereikt: sindsdien laat de fabrikant alle uurwerken in een uitgebreide testprocedure certificeren bij een onafhankelijk Zwitsers instituut voor Metrologie (METAS). Terwijl de chronometer-certificereing door het officiële Zwitserse instituut voor chronometertests (COSC) sinds de 19e eeuw niet meer weg te denken uit de geschiedenis van de Zwitserse horloges, worden door de METAS-certificering volledig nieuwe grenzen gesteld. Om deze veeleisende certificering te behalen, moeten Omega-horloges zoals de Speedmaster of de Seamaster-duikhorloges acht uitgebreide tests ondergaan. Daarbij krijgen de horloges alleen dan het certificaat als ze voldoen aan drie voorwaarden:

- Het horloge heeft al een COSC-certificaat

- Het horloge is uitgerust met het door Omega zelf geproduceerde co-axiaal echappement.

- Het horloge is bestand tegen magneetvelden van tenminste 15.000 Gauss

De METAS-tests controleren de horloges op hun gangnauwkeurigheid, waterdichtheid, gangreserve en magneetveldbelastingen. Omega noemt de modellen die de METAS-certificering hebben doorstaan Master chronometers. De prijs voor uurwerken met dit certificaat zijn nog steeds eerlijk, vooral gezien de prijs-kwaliteitverhoud.

Bij CHRONEXT kunt u dankzij aantrekkelijke kortingen op de catalogusprijs, talrijke Omega Master chronometers kopen tegen lage prijzen. Bezoek onze onlinehop en ontdek het zelf!

Respect voor het merkerfgoed en de community

Ondanks het streven naar perfectie en vooruitgang hecht Omega veel waarde aan de erfenis van het merk: bijna geen enkele fabrikant produceert zulke zeer gedetailleerde Heritage-horloges als Omega. Hiertoe behoren vooral de Omega 1957 Trilogy-collectie (Seamaster, Railmaster, Speedmaster) en de onlangs nieuw in productie gebrachte Omega Seamaster 300. Maar zelfs met tijdloze klassiekers zoals de Omega Speedmaster Moonwatch Professional, doseert de fabrikant met de grootste zorg de historische elementen. De in 2021 gepresenteerde Moonwatch beschikt met elementen zoals de 'dot over 90'-bezel en een Step Dial, over historische stijlelementen zonder te evolueren tot het Heritage model.

Ook de horloge-community komt bij Omega volledig aan zijn trekken: Omega exploiteert niet alleen een museum in de Nicolas G. Hayek Straße in Biel. De fabrikant produceert zelfs met horloges zoals de peedmaster Speedy Tuesday een eigen model voor de Moonwatch-Ccmmunity, die de #speedytuesday tot een vast begrip in de horlogewereld heeft gemaakt. Door de beperkte beschikbaarheid zijn de kosten voor de Speedy Tuesday-modellen inmiddels aanzienlijk hoger dan de catalogusprijzen.

Gedreven door passie voor innovatie: Het coaxiaal echappement

In de horlogewereld staat Omega bekend als een grote pioniersgeest. Met de kracht van het moederconcern Swatch Group kan Omega grote stappen maken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. In 1999 lanceerde het bedrijf zijn eerste uuwerk met co-axiaal-echappement: het kaliber 2500. Dankzij het co-Axial mechanisme dat door George Daniels is uitgevonden, wordt de wrijving tussen het ankerwiel en het anker tot een minimum beperkt, wat de nauwkeurigheid en onderhoudsvereisten van het horloge aanzienlijk optimaliseert. In 2007 introduceerde Omega het kaliber 8500. Een co-axiaal uurwerk dat volledig in eigen beheer is geproduceerd. Het co-axiaal echappement belichaamt de eeuwige speurtocht naar perfectie van Omega. Tegenwoordig worden bijna alle mechanische Omega-horloges uitgerust met het coaxiaal achappement.

In 2013 zorgde Omega opnieuw voor een revolutie: met de Seamaster Aqua Terra >15,000 Gauss presenteerde het bedrijf het eerste 'antimagnetische' horloge. In tegenstelling tot de gangbare magneetbescherming door afscherming van het uurwerk, bestaat het nieuwe uurwerk van Omega uit onderdelen die niet worden beïnvloed door magnetische velden. Inmiddels ziet Omega antimagnetisme als een essentiële functie van elk luxe horloge en wil in de loop der tijd alle horloges uitrusten met magneetresistente uurwerken. Het horloge mag nog steeds niet worden gedragen in een laboratorium met magnetische velden, maar voor dagelijks gebruik biedt het antimagnetische horloge van Omega de optimale bescherming.

James Bond, Michail Gorbatschow, Elvis Presley: Omega-horloges in de schijnwerpers

James Bond ii s wel de beroemdste spion ter wereld en is voor meerdere generaties een stijlicoon. Sinds 'Goldeneye' (1995) draagt Agent 007 een Omega-horloge. Daarbij wordt in de films met Pierce Brosnan vooral de Omega Seamaster Professional 300 M getoond. Daniel Craig daarentegen droeg in 'Casino Royale' (2006) de Omega Planet Ocean 600 M en de Seamaster Aqua Terra in 'Skyfall' (2012). Beide horloges overtuigen door hun uitstekende stootbestendigheid en kunnen de gevaarlijke beproevingen van Bond en zijn tegenstanders doorstaan.

Omega viert de jarenlange samenwerking met de wereld van James Bond met toepasselijke speciale edities zoals de Seamaster Planet Ocean 600 M 'Skyfall' Limited Edition, die met het 007-logo bij 7 uur doet denken aan de drieste avonturen van James Bond.

De Classic Seamaster Co-Axial 300 M Chronometer James Bond 50th Anniversary is ook een indrukwekkend eerbetoon aan de gedurfde held. Omega draagt een sportief en elegant imago en geniet van het vertrouwen van vele beroemdheden. Elvis Presley, Michail Gorbatschow, John F. Kennedy, Reinhold Messner of Michael Schumacher: dit is slechts een kleine selectie bekende klanten van het huis.

Missie heelal “Houston, we have a problem.” – (James Lovell, astronaut bij de missie Apollo 13)

In 1957 werd de Omega Speedmaster gelanceerd, een horloge dat wereldgeschiedenis zou schrijven. Na rigoureuze tests in 1965 kwalificeerde de NASA dit horloge als officieel polshorloge voor astronauten.

Als eerste polshorloge landde dit horloge samen met Neil Armstrong en Buzz ALdrin op 20 juli 1969 op de maan. Sindsdien staat het polshorloge wereldwijd bekend als 'Moonwatch'. In april 1970 was die Speedmaster Professional bij de vervolgmissie Apollo 13 levensreddend. Toen alle systemen uitvielen door een fatale explosie aan boord, werd het horloge gebruikt om te navigeren. Dankzij de betrouwbare Speedmaster slaagde men erin om veilig naar de aarde terug te keren en het Omega-horloge werd bekroond met de 'Snoopy Award', de hoogste onderscheiding die door NASA-astronatuen wordt verleend.

Vandaag de dag maakt het horloge nog steeds deel uit van de standaarduitrusting van astronauten en is goedgekeurd voor ruimtewandelingen. Gegarandeerd betrouwbaar: de Omega Speedmaster is het meest geteste horloge ter wereld.

Van instapmodel tot vlaggenschip: Omega-prijsoverzicht

Door de indrukwekkend hoge verscheidenheid aan Omega-modellen brengen de horloges drie tot zescijferige prijzen op. Terwijl een vintage dresswatch van Omega al voor een paar honderd euro verkrijgbaar is, kunnen horloges bezet met fraaie steentjes of gewilde vintage modellen honderduizenden euros opbrengen. Dit betreft bijvoorbeeld de allereerste Omega Speedmaster met de ref. CK2915, waarvan de prijs door de aantrekkelijke geschiedenis tot de hoogste in de Omega-wereld behoort.

De meeste Omega-prijzen bevinden zich echter in het middelste viercijferige bereik: de catalogusprijs voor de Omega Seamaster 300M bedraagt iets meer dan .,000 euro, voor de klassieke Moonwatch is de catalogusprijs ongeveer 6.000 tot 7.000 euro. Bij complicaties stijgt de prijs: een Seamaster chronograaf kost ongeveer 2.000 euro meer dan de variant met drie wijzers. Daarbij verschillen de catalogusprijzen echter per uitvoering: horloges met leren of rubberen banden kosten bijvoorbeeld minder dan modellen met een metalen armband.

Voor tijdmeters met innovatieve materialen of in bicolor kunnen inmiddels vijfcijferige catalogusprijzen worden aangetroffen. Dit geldt bijvoorbeeld voor keramische modellen zoals de Omega Speedmaster Dark Side Of The Moon of de Omega Seamaster Diver 300M van een mix van roestvrij staal en goud. Ook actuele massief gouden horloges zijn vooral te koop voor een bedrag met vijf cijfers. Alleen de Prestige en Trésor modellen zijn verkrijgbaar tegen een catalogusprijs van ongeveer 9.000 euro. De prijs voor een gouden Seamaster of Speedmaster ligt ongeveer tussenn 15.000 en 35.000 euro. De Omega Speedmaster First Omega In Space in Sedna goud of de Omega Seamaster Aqua Terra 41 mm in geelgoud zijn al verkrijgbaar voor minder dan 20.000 euro. Daarentegen kost de Gold-Speedmaster in Sedna goud een kleine 35.000 euro, terwijl de Omega Seamaster Planet Ocean chronograaf met leren armband net 30.000 euro kost.

Bij CHRONEXT vindt u talrijke Omega-horloges tegen gunstige prijzen. Als u op zoek bent naar een Seamaster- of Speedmaster-model, bezoek dan onze onlineshop en scoor aanbiedingen die de moeite waard zijn.

Wat kost een Omega Speedmaster?

De eerste stap in de Speedmaster-wereld is al mogelijk met prijzen van slechts ca. 3.000 euro. In deze prijsklasse vindt u de eerste modellen van de Omega Speedmaster Automatic (ook bekend als Omega Speedmaster Reduced). De Speedmaster Automatic kenmerkt zich met 39,7 mm door een iets kleinere kast vergeleken met de klassieke Moonwatch met 42 mm. Bovendien heeft dit horloge een automatisch kaliber (Basis ETA 2890-A2 met chronograaf-module 2020 van Dubois-Dépraz). Voor vergelijkbare prijzen zijn er andere interessante modellen van de automatische Speedmaster zoals de Omega Speedmaster Date of Triple Date. Deze Speedmaster-versies bieden 'veel horloge' bij lage prijzen.

Klassieke Speedmaster-modellen in één overzicht

Wanneer u op zoek bent naar een klassieke Moonwatch met een handmatig opwindbaar kaliber, profiteer dan van vier Moonwatch-generaties. Terwijl de vroegere Moonwatches vooral door hun vintage armbanden en lichtgevend materiaal van tritium een casual uitstraling hebben, beschikken de nieuwste Speedmaster-modellen over een modern, met de hand opwindbaar kaliber met het zelf ontwikkelde coaxiaal echappement van Omega. Alle Moonwatches hebben het traditionele uiterlijk met elkaar gemeen. De prijs voor een klassieke Omega Speedmaster Professional Moonwatch begint bij ca. 4.000 tot 5.000 euro. Dit geldt voor referenties zoals de tweede Moonwatch-generatie (ref. 3590.50.00) of een aantal vintage iconen uit de jaren 60 en 70 (ref. ST 145.012). Afhankelijk van de uitrusting kost een nieuwe Moonwatch tussen 6.000 en 7.000 euro. Deze biedt o.a. een moderne armband en een uurwerk dat met de hand opwindbaar is en is uitgerust met het typisch voor Omega coaxiale echappement.

De Omega Speedmaster met saffierglas is met een catalogusprijs van 7.000 euro 900 euro duurder dan de Speedmaster met hesalite glas. Laatstgenoemde beschikt over een stalen bodem en een geprint Omega-logo op de wijzerplaat. De Speedmaster met saffierglas heeft daarentegen een transparante bodem en een geappliceerd logo. Welk horloge de voorkeur heeft, is een kwestie van smaak. De hesalite glas-Speedmaster lijk meer op de oorspronkelijke Speedmaster terwijl de features van de saffierglas-Speedmaster op hun eigen manier zeer aantrekkelijk zijn. Vooral de transparante bodem charmeert veel horlogeliefhebbers.

Keramisch model: prijs van de 'Sides of the Moon'

Sinds 2013 biedt Omega de Speedmaster aan met een keramische kast. Inmiddesl zijn er diverse varianten van het krasbestendige, lichte hightech-materiaal:

- Omega Speedmaster Dark Side of the Moon

- Omega Grey Side of the Moon

- Omega White Side of the Moon

- Omega Blue Side of the Moon

De keramische Speedmasters zijn 44,25 mm groot en geslaagde moderne interpretaties van de klassieke Moonwatch. Afhankelijk van de staat van de referentie zijn de keramische versies al vanaf 8.000 euro verkrijgbaar. Inmiddels wordende hoogste prijzen voor de keramische Speedmaster betaald voor de 'Omega Speedmaster Grey Side of the Moon Meteoriet'. Dit indrukwekkende model beschikt over een meteorietwijzerplaat en een bezel en wijzer van 18-karaats sedna goud. De prijs voor de Speedmaster met de indrukwekkende materialen is ongeveer 15.000 euro.

Vintage Speedmaster: een enorm assortiment aan referenties

Na bijna 70 jaar modelgeschiedenis is ook de markt voor vintage Speedmasters zeer gevarieerd. Naast klassieke Speedmaster-modellen zijn op de vintagemarkt zowel zeldzame als bijzonder interessante Speedmaster-varianten te vinden. De Omega Speedmaster Professional Apollo XI 1969 (ref. BA 145.022), behoort tot de meest gevraagde vintage horloges. Ter ere van de eerste maanlanding zijn 1.014 exemplaren van dit massief gouden horloge gemaakt. De eerste exemplaren zijn uitgereikt aan onder andere de Amerikaanse president en de Apollo-astronauten. Door de zeldzaamheid beginnen de kosten voor de felbegeerde BA 145.022 rond de 50.000 tot 60.000 euro. Voor de Re-Edition van het geelgouden model (ref. 310.60.42.50.99.001) die naar aanleiding van het 50-jarige jubileum van de eerste maanlanding op de markt kwam, liggen de kosten volgens de catalogusprijs bij 32.400 euro.

Ook de Speedmaster-Mark-modellen (Mark II, III, IV en V) verdienen speciale vermelding. De horloges met de opvallende kasten zijn geproduceerd tussen eind jaren zestig en de jaren tachtig en kunnen een goedkope maar individuele eerste stap in de vintagewereld van de Omega Speedmaster zijn. Mark-referenties zijn al te vinden tegen een kostprijs van ongeveer 2.,000 euro. Vooral de Omega Speedmaster Mark II Racing met de karakteristieke Racing-wijzerplaat is zeer gewild, waarbij de prijzen voor de referentie met deze wijzerplaat hoger zijn.

Seamaster-collectie: De belangrijkste duikhorloges uit Biel

Van 'Gentlemens Watch' tot duikhorloge

Naast de Speedmaster-serie behoort de Seamaster-collectie tot de beroemdste modelreeks van Omega. De Omega Seamaster zit al sinds 1948 in het assortiment van de fabrikant. Daarmee is de Seamaster-collectie de oudste serie van de fabrikant uit Biel. Hoewel de naam Seamaster al sinds1948 bestaat, waren de eerste referenties van deze collecties elegante dresswatches voor heren, die dankzij de O-ring afdichtingen bestand waren tegen stof en luchtvochtigheid. Tegelijkertijd beschikten de vroege Seamaster-modellen reeds over een automatisch uurwerk. Dit was destijds een unicum.

Pas met de verovering van de lucht en het water in de jaren vijftig, zou de Seamaster definitief een duikhorloge worden. In 1957 introduceerde Omega met de ref. CK2913 de Seamaster 300, die met een waterdichtheid van 300 m en een duikbezel werd ontworpen voor professioneel duiken. In de navolgende decennia focuste Omega zich steeds meer op de fabricage van duikhorloges onder de naam Seamaster. Tegenwoordig omvat de Seamaster-serie diverse uurwerken met verschillende gradaties van waterdichtheid. De volgende horloges behoren tot de belangrijkste modellen:

- Omega Seamaster Aqua Terra 150M

- Omega Seamaster Diver 300M

- Omega Seamaster Planet Ocean 600M

- Omega Seamaster Ploprof 1200M

Details van de Seamaster-modellen

De Omega Seamaster Aqua Terra is het elegantste model van de Seamaster-collectie en wordt vaak beschouwd als 'Dress-Diver': het horloge is niet alleen sportief maar ook elegant. Daarbij is de waterbestendigheid van 150 m toereikend voor bijna alle dagelijkse gestelde eisen. Ook duiken met een duikfles is hiermee geen enkel probleem. Echte highlights zijn de Omega Seamaster Aqua Terra Small Seconds en de World Timer. Bovendien biedt Omega aantrekkelijke dameshorloges aan van de Aqua Terra.

De Omega Seamaster 300M Diver is het gezicht van de Seamaster-collectie. Het opvallende uiterlijk met de golven op de wijzerplaat en de skeleton-wijzers bestaat al sinds 1993, toen Omega de ref. 2551.80.00 en 2531.80.00 presenteerde. Sindsdien sieren Omega-Seamaster-horloges ook de pols van James Bond. Nadat Omega in 2018 de vierde Diver-generatie van de Seamaster-Diver introduceerde, is het assortiment modellen enorm groot. Daarbij heeft elke generatie z'n eigen bijzondere voordelen. Terwijl de vroege referenties door hun geringe bouwhoogte bekend staan om het goede draagcomfort, bieden de referenties uit 2018 de modernste horlogemakerskunst. Deze omvatten onder ander een Master-chronometer uurwerk en een keramische wijzerplaat met lasergegraveerde golven.

Met de Seamaster Planet Ocean produceert Omega sinds 2005 een luxe duikhorloge die voldoet aan hoge eisen. Het horloge maakt indruk met zijn verfijnde sportieve design en een waterbestendigheid van 600 m, wat uitstekend geschikt is voor duiken. De Planet Ocean is een eerbetoon aan het maritieme erfgoed van de fabrikant uit Biel en overtuigt met zijn luxe attitude en compromisloze functionaliteit. Het innovatieve ontwerp van het horloge, bekroond met oranje accenten, omvat moderne materialen zoals vloeibaar metaal of Ceragold. Ook frequente reizigers krijgen met de Planet Ocean waar voor hun geld: van het robuuste duikhorloge zijn diverse GMT-versies verkrijgbaar, waarmee tegelijkertijd de lokale tijd en de tijd thuis wordt weergegeven.

Het kroonjuweel van de Omega-duikhorloges is de Seamaster Ploprof. Met een duikdiepte van 1200 m is dit het meest bestendige model van de fabrikant dat tevens is ontworpen voor een maximale betrouwbaarheid. Het horloge is exclusief ontwikkeld voor duikers. Hiertoe behoren onder andere een dubbelzijdig draaibare duikbezel met de karakteristieke veiligheidsknop op 2 uur, een automatisch heliumuitlaatventiel en een consequent voor een maximale functionaliteit ontworpen design.

In onze onlineshop vindt u talrijke voordelig geprijsde duikhorloges van Omega vanaf 2.000 euro, van Seamaster Aqua Terra tot Seamaster Ploprof. Gezien het feit wij u niet alleen nieuwe, maar ook gebruikte horloges en vintage modellen aanbieden, kunt u bij ons ook referenties vinden waarvan de productie reeds lang geleden is stopgezet. Vooral bij de gebruikte modellen kunt u profiteren van lage prijzen en een interessant waardebehoud. Omdat elk horloge voor de verkoop uitvoerig wordt getest door onze gecertificeerde CHRONEXT-horlogemakers, loopt u ook bij de aanschaf van tweedehandshorloges geen enkel risico. Dit wordt gegarandeerd door onze 24 maanden CHRONEXT-garantie.

Traditie sinds 1932: Innovatieve Seamaster-serie: duikhorloges van de buitencategorie

Omega heeft op gebied van duikhorloges geschiedenis geschreven: in 1932 produceerde de onderneming een van de eerste duikhorloges ter wereld: de Omega Marine. De eerste in 1948 gelanceerde Seamaster was gestoeld op de ervaringen die Omega had opgedaan met militaire horloges en hun waterdichtheid. Deze omvatten: de geschroefde bodem, de innovatieve O-ring afdichtingen en het automatische uurwerk.

In 1957 werd de Seamaster 300 geïntroduceerd. UItgerust met een draairing, een dubbele kroonafdichting en glas, dat drie keer dikker was dan normaal, was dit horloge bestand tegen een waterdruk tot een diepte van 200 m. De samenwerking met de pionier het zee-onderzoek, de Fransman Jacques Cousteau, mondde in 1970 uit in de Seamaster Professional 600. De bijnaam 'Ploprof' van dit horloge was afgeleid van 'Plongeur Professionne'l, de Franse vertaling voor 'professionele duiker'.

Het huidige model Omega Seamaster 300 van 2014 doet het historische duikhorloge Seamaster 300 herleven; het lijkt op z'n voorganger uit 1957. Omega heeft een groot archief waar het bedrijf ook uitstekend gebruik van weet te maken. Dankzij z'n geschiedenis biedt de fabrikant zowel het juiste voor liefhebbers van innovatie en verzamelaars van vintage horloges.

Het horlogemerk schittert van oudsher in de bovenste regionen van de horloge-industrie en blijft zijn eis tot perfectie altijd trouw.

De veelzijdige wereld van Omega-horloges: Speedmaster-modellen van 1957 tot heden

De Omega Speedmaster is niet alleen het meest historische Omega-horloge, maar ook een van de grootste legendes in de wereld van de horloges. Tot op de dag van vandaag hecht Omega het allergrootste belang aan het erfgoed van de Speedmaster-collectie. Er zijn nu vier generaties van het klassieke Moonwatch, die allemaal worden gekenmerkt door een consistente vormgeving en een identiteit vormen voor de traditionele Speedmaster-collectie. Daarnaast zijn er moderne Speedmaster-referenties in de Heritage-stijl, met keramische kasten of complicaties zoals maanfasen, GMT- of datumweergaven. Momenteel bestaat de Speedmaster-serie uit een reeks van zes verschillende modellen:

- Moonwatch

- Traditionele modellen (Heritage Models)

- Dark Side of the Moon

- Speedmaster 38

- Zwei Zähler

- Instrumente

Ook vintage referenties uit de jaren 60, 70, 80 en 90 bieden een enorme

verscheidenheid in alle prijsklassen. Omdat Omega een groot aantal Limited Editions van de Speedmaster op de markt heeft gebracht, zijn de gelimiteerde modellen niet alleen te vinden als vintage horloge maar ook als actueel model. In onze webshop kunt u zich laten overtuigen door de veelzijdigheid van Speedmaster-wereld en talrijke modellen voordelig kopen.

Highlights van de Speedmaster-collectie

Hoewel er sinds 1957 nagenoeg ontelbare referenties van de Omega Speedmaster op de markt zijn gekomen, zijn slechts een paar modellen erin geslaagd om door hun geschiedenis of stijl, speciale aandacht te krijgen van liefhebbers of verzamelaars:

Omega Speedmaster 'Ed White' (ref. 115.003). De Speedmaster 'Ed White' is vernoemd naar Edward Higgins White die op 3 juni 1965 tijdnes de Gemini-IV-missie die Speedmaster ref. 115.003 droeg bij een ruimtewandeling. Deze referentie overtuigt vooral door de rechte kastpoten ('straight lugs').

Omega Speedmaster Blue Side of the Moon. De blauwe look van de Blue Side of the Moon maakt van dit horloge een highlight in elke horlogecollectie. Daarbij komen het moderne co-axiale kaliber en de maanfase- en datumweergave. Het meest gewilde model is ref. 304.93.44.52.03.002 met de schitterende aventurijn-wijzerplaat en accenten in roodglanzend Sedna-goud.

Omega Speedmaster Mark II Co-Axial Racing. Met de Mark II Co-Axial presenteerde Omega in 2014 een heruitgave van de vroege Mark-Speedmaster. De Mark II Co-Axial-Racing combineert een klassieke look met moderne techniek.vereint einen klassischen Look mit moderner Technik. Bovendien behoort de Racing Dial tot de meest populaire wijzerplaten van Speedmaster.

Omega Speedmaster Moonwatch Professional 2021. De huidige klassieke Moonwatch is dankzij het 3861 kaliber de modernste Moonwatch aller tijden. Daarbij heeft Omega het traditionele karakter van het cultmodel met de grootst mogelijke zorg behouden. Historische ontwerpelementen werden zeer fijn en gedoseerd aangebracht. Ondanks het co-axiaal kaliber staat er geen tekst met co-axiaal op de wijzerplaat. Bovendienkan het kaliber 3861 uitsluitend met de hand worden opgewonden.

Bullhead, Railmaster en Aqua Terra

De Omega Bullhead, Railmaster en Aqua Terra maken allemaal deel uit van de Seamaster-collectie en overtuigen met hun individuele, sterke karakter. De Omega Seamaster Bullhead is in 1969 gepresenteerd als horloge voor rallyrijders. Al bij het eerste model (ref. ST 146.001) zaten de knoppen van de chronograaf op 12 uur. Dit maakt de bediening tijdens het autorijden gemakkelijker. Door deze stierachtige hoorns kreeg het horloge al snel de bijnaam 'Bullhead'. Tot op de dag van vandaag heeft de Omega Bullhead zijn opvallende uiterlijk behouden. De 43 mm grote co-axiaal chronograaf is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen en een perfect horloge voor ritjes met de cabrio, sportwagen of oldtimer.

De Omega Railmaster is een van de vroegste modellen van Omega. De eerste Railmaster (ref. CK2914) werd in 1957 samen met de Omega Speedmaster (ref. CK2915) en de Omega Seamaster 300 (ref. CK2913) gelanceerd. Met de Railmaster presenteerde Omega een magneetveldbestendig horloge voor wetenschappers, dat als tegenhanger moest dienen voor de Rolex Milgauss. Sinds 2003 heeft Omega dit model weer in productie genomen. De huidige Railmaster-collectie overtuigt door het minimalistische, elegante design dat is gebaseerd op het oorspronkelijke model. Het highlight is de ref. 220.10.38.20.01.002, die in 2017 met de Omega 1957 Trilogy Limited Edition werd gepresenteerd als herinnering aan de drie originele modellen uit 1957 (Railmaster, Speedmaster, Seamaster 300).

In 2002 presenteerde Omega met de Aqua Terra een perfecte mix van stijlvolle elegantie en maritieme sportiviteit, die illustratief is voor de Seamaster-collectie. Dankzij de waterbestendigheid van 150 m is de Omega Seamaster Aqua Terra een perfect horloge voor een vochtige of chique omgeving. Kenmerkend voor het horloge van 38 of 41 mm is de teakhouten wijzerplaat met zijn voorheen verticale en nu horizontale structuur. Daarnaast zijn de verkrijgbare complicaties net zo veelzijdig als het horloge zelf. De Omega Aqua Terra is verkrijgbaar met o.a. de volgende functies:

- chronograaf (ook met extra GMT-functie)

- GMT of worldtimer

- jaarkalender

- small seconds

In onze online shop kunt u de Omega Seamaster Aqua Terra kopen tegen voordelige prijzen. Bij CHRONEXT krijgt u de Aqua Terra vanaf 2.000 Euro.

Omega Seamaster-reeks

De Seamaster-serie van Omega slaagt er als geen ander duikhorloge-collectie in een professionele Diver-attitude te combineren met een elegant uiterlijk. Dit ligt enerzijds aan de gebruikte materialen, details zoals de gebogen kast en metalen armbanden met fijne schakels of stijlvolle rubberen banden. Anderzijds scoort de Seamaster-collectie dankzij de elegante Heritage-modellen op het gebied van stijlvolle verfijning. Naast de Aqua Terra, de Diver 300M en de Planet Ocean 600M behoren de volgende Seamaster-modellen tot de Heritage-serie:

- Omega Seamaster 300

- Omega Seamaster Railmaster

- Omega Seamaster City Editions

- Omega Seamaster Ploprof 1200M

- Omega Seamaster Bullhead

- Omega Seamaster 1948

- Omega Seamaster Olympic Official Timekeeper

De Omega Seamaster Diver blijft nog steeds een van de grootste klassiekers

300M: het duikhorloge wordt gekenmerkt door een platte constructie, een gedistingeerd uiterlijk en een consistente functionaliteit. De waterdichtheid van 300 m, het heliumuitlaatventiel, de eenzijdig draaibare duikbezel en de geschroefde kroon maken van de Seamaster Diver 300M een perfect horloge voor professionele duikgangen. In onze online shop vindt u de tweedehands Omega Seamaster Diver 300M vanaf 4.000 euro.

Eersteklas Omega-horloges bij CHRONEXT

Bij CHRONEXT vindt u een omvangrijk assortiment Omega-horloges tegen gunstige prijzen. Afhankelijk van referentie en staat van het model krijgt u een Omega-horloge al vanaf 1.000 euro. Mocht u besluiten om een.