Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Patek Philippe Calatrava

Al in 1932 prestenteerde de in Genève gevestigde fabrikant de eerste generatie van de Calatrava-horlogefamilie. Sindsdien weerspiegelt het elegante polshorloge met zijn klassieke esthetiek de claim van [Patek Philippe](/patek-philippe) op perfectie. De tijdloze elegantie van herenhorloges, de nauwkeurigheid van hun uurwerk en hun betrouwbaarheid maken hen tot decennialang stijlvolle en betrouwbare metgezellen.
Soort

Minimalistische elegantie met de Patek Philippe Calatrava

Al in 1932 prestenteerde de in Genève gevestigde fabrikant de eerste generatie van de Calatrava-horlogefamilie. Sindsdien weerspiegelt het elegante polshorloge met zijn klassieke esthetiek de claim van Patek Philippe op perfectie. De tijdloze elegantie van herenhorloges, de nauwkeurigheid van hun uurwerk en hun betrouwbaarheid maken hen tot decennialang stijlvolle en betrouwbare metgezellen.

De Patek Philippe Calatrava

De horlogefabrikant Patek Philippe blikt terug op een lange traditie van uitmuntendheid. Het bedrijf werd in 1839 opgericht door Antoine Norbert Patek; een paar jaar later kwam de inventieve horlogemaker Jean-Adrien Philippe bij het bedrijf. Zo begon het verhaal van een van de beroemdste Zwitserse fabrikanten, die vanaf het begin werd verwend met succes.

In 1932 lanceerde Patek Philippe het eerste Calatrava-model, dat sindsdien de collectie van het bedrijf siert. Het ontwerp van deze horloges is gebaseerd op de Bauhaus-stijl die typerend is voor die tijd en volgt duidelijke lijnen. Volgens het motto ""vorm volgt functie"" worden de Calatrava polshorloges gekenmerkt door eenvoud en purisme. Zowel vintage modellen als actuele creaties zijn gebaseerd op de stelregel om eersteklas functionaliteit en precisie te combineren met een puur en elegant design. Het gebruik van uitsluitend hoogwaardige materialen garandeert: Een Patek Philippe Calatrava is een metgezel voor het leven. Hij gaat generaties lang mee en blijft trouw aan zijn unieke stijl - zonder te verouderen.

Een sterke symboliek

Vernoemd naar het Calatrava-kruis, is het elegante model - als het vlaggenschip van Patek Philippe - het meest gebouwde horloge van het bedrijf. De collectie is een eerbetoon aan de Spaanse Katholieke Ridderorde van Calatrava, opgericht in 1158. Het buitengewone kruis met heraldische lelie-motieven werd hun symbool nadat de monniken van de orde de gelijknamige stad hadden gered van de Arabische invasie. Als vrome katholiek kende Antoine Patek beslist de diepgaande betekenis van het prachtige teken en koos dit als het symbool van zijn bedrijf. Vanaf 1887 werden zakhorloges en later polshorloges van Patek Philippe versierd met het Calatrava kruis. Het embleem is terug te vinden op de opwindkronen, de achterdeksels en de sluitingen.

Ook het in 1932 gepresenteerde Calatrava model (ref. 96) speelde met de symboliek van het beroemde kruis. Zowel wat betreft zijn naam als zijn vorm deed hij denken aan het symmetrische symbool: net als het Calatrava-kruis is het ontwerp van dit polshorloge echt tijdloos.

Patek Philippe Calatrava: Purisme sinds 1932

De Calatrava modellen van Patek Philippe bekoren met hun unieke elegantie. Ze drukken de stijl van Patek Philippe uit, staan ​​boven alle trends en betoveren generatie na generatie. Of het nu met een Clous-de-Paris-decor, extra plat of met een breed gepolijste lunette is, deze polshorloges slagen erin zichzelf te presenteren in een veelzijdig ontwerp en tegelijkertijd te verschijnen als een onmiskenbaar lid van de elegante Calatrava-lijn.

Nadat de familie Stern de Zwitserse horlogefabriek had overgenomen, werd de Calatrava No. 96 gelanceerd. Met zijn witte wijzerplaat, zwarte Romeinse cijfers, een extreem smalle lunette en zwarte leren polsband luidde hij de gereduceerde elegantie van de Calatrava-lijn in. Inmiddels zijn er meer dan honderd verschillende versies van Calatrava horloges te vinden op de markt voor nieuwe en gebruikte horloges.

Als voortzetting van het purisme is het prachtige model 6000G-012 in wit goud, gelanceerd in 2015, toegewijd aan de tijdloze elegantie van de Calatrava-familie. De kleine secondenwijzer en de datum op de wijzers springen in het oog op de esthetische blauwe zonnestraal wijzerplaat. De elegante alligatorband wordt gepresenteerd in een diep marineblauw. Ook gepresenteerd op Baselworld 2015, speelt de Calatrava Pilot Travel Time (Ref. 5524G) met de fascinerende wereld van pilotenhorloges. Als ideale reismetgezel geeft hij de tijd in twee tijdzones aan.

Patek Philippe Calatrava: Eenvoudige elegantie in oneindige variatie

Calatrava-modellen maken indruk met hun gevarieerde materiaalkeuze en complexiteitsniveaus en stralen toch altijd eenvoud uit. Slechts af en toe hebben ze een kleine secondewijzer, een kalender of een sierlijke lunette.

Ter gelegenheid van Baselworld 2012 presenteerde Patek Philippe een Calatrava 5123R met een “kleine secondewijzer” op zes uur. Hij heeft de inmiddels zeldzame roségouden kast met een diameter van 38 millimeter. Puristischer daarentegen is de Calatrava in witgoud (Ref. 5120G-001) met Clous de Paris-Lünette. Hij geeft uitsluitend de uren en minuten aan.

Ook gekenmerkt door eenvoud, maar wel voorzien van een datumvenster en centrale secondewijzer, koketteert de Calatrava (Ref. 5153G-001) in witgoud met zwarte wijzerplaat. Verder nog met een datumvenster en een centrale secondewijzer uitgerust, verspreidt de Ref. 5196G-001 een aantrekkelijke Jugendstil-charme. Een bijzondere blikvanger: de zilvergrijs-blauw bedrukte tweekleurige wijzerplaat.

Wie wil opvallen met diamanten waardeert beslist de Calatrava horloges Ref. 5297G-001 en Ref. 5298P-012. De eerste met een witgouden kast en 68 diamanten verschilt van de tweede wat betreft de lunette, een prachtig platina horloge met baguette-diamanten.

Nieuw, gebruikt of vintage: Calatrava horloges maken horlogekenners en -liefhebbers altijd enthousiast. Als echte cultobjecten overtuigen ze door hun uitgekiende samenspel van tientallen jaren ervaring in het maken van horloges en tijdloze esthetiek. Bij CHRONEXT kunt u een breed assortiment Patek Philippe horloges kopen tegen prijzen die lager zijn dan de catalogusprijs. Beste prijsgarantie: Met tweedehands Patek Philippe horloges maakt u een bijzonder slimme deal - gebruikte modellen van de Calatrava zijn direct leverbaar, goedkoper en bieden u bovendien een ruim aanbod aan referenties die niet meer in productie zijn. Onze eigen horlogemakers controleren elk model op authenticiteit en kwaliteit. Bovendien ontvangt u de 24 maanden-CHRONEXT garantie voor maximale veiligheid.

CHRONEXT exclusief: Patek Philippe Calatrava online verkopen

Bij CHRONEXT kunt u niet alleen eersteklas modellen van Patek Philippe zoals de Calatrava kopen, maar ook verkopen. Met onze jarenlange ervaring in het segment luxe horloges ondersteunen we onze klanten en helpen u om de best mogelijke prijs te krijgen. Inruil, commissie of directe verkoop - neem contact op met onze specialisten en wij geven u graag advies over uw mogelijkheden. Ook kunt u eenvoudig ons online-formulier invullen om uw horloge te verkopen. We nemen binnen een paar dagen contact met u op.