Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Breitling

Het gevleugelde B-initiaal is van oudsher een symbool voor eersteklas kwaliteit. Generatie na generatie vertrouwen piloten op de robuuste Breitling horloges. Ook op het land of in het water is Breitling het favoriete merk voor liefhebbers van chronometrische precisie. De in 1884 opgerichte en nog steeds zelfstandige onderneming is een van de succesvolste van de Zwitserse horloge-industrie.
Soort

Klassieke Breitling-horloges & moderne rekenschijven

Het gevleugelde B-initiaal is van oudsher een symbool voor eersteklas kwaliteit. Generatie na generatie vertrouwen piloten op de robuuste Breitling horloges. Ook op het land of in het water is Breitling het favoriete merk voor liefhebbers van chronometrische precisie. De in 1884 opgerichte en nog steeds zelfstandige onderneming is een van de succesvolste van de Zwitserse horloge-industrie.

Breitling is een van de weinige onafhankelijke en tegelijkertijd een van de meest succesvolle ondernemingen van de Zwitserse horloge-industrie. De modellen Chronomat en Navitimer behoren tot de beroemdste pilotenhorloges uit de geschiedenis. Alle huidige modellen van Breitling dragen het COSC-certificaat dat de hoge loopnauwkeurigheid van de uurwerken bekrachtigd. Het Breitling Jet Team is de grootste civiele acrobatiek-formatie van Europa.

Precisie en topprestaties dins 1884: Traditievolle horlogefabrikant

Robuust, precies en sterk van karakter: Breitling-horloges staan bekend om hun legendarische ontwerpen en eersteklas kwaliteit. Breitling-horloges zijn zeer populair bij piloten, topatleten en filmsterren en hebben een unieke herkenningswaarde. Het bedrijfslogo van Breitling, de letter B met vleugels, verraadt de sterke band van de horlogefabrikant met de luchtvaar. De onderneming is opgericht in de periode rond de eerste succesvolle vlucht uit de wereldgeschiedenis: in 1884 opende Léon Breitling zijn horlogefabriek in de Zwitserse Jura. Net als veel van zijn tijd- en landgenoten was hij gefascineerd door racewedstrijden en snelheid. Daarom stelde hij zichzelf ten doel de beste stopwatch op de markt te brengen. Sindsdien specialiseerde Breitling zich op de fabricage van hoogwaardige chronografen en heeft een aanzienlijke bijgedrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van de korte tijdmeting. Zo presenteerde Breitling in 1915 het eerste horloge met een onafhankelijke chronograafknop. Tot dan toe was het gebruikelijk om een stopwatch via de opwindkroon te regelen. Met de invoering van een tweede knop voor de nulinstelling in 1934 schiep Breitling het gezicht van de moderne chronograaf. Twee knoppen en een kroon. Wat tegenwoordige iedere horlogefabrikant als vanzelfsprekend beschouwt, is terug te voeren op de uitvindingen van het huis Breitling.

Chronomat, Navitimer en Cosmonaute: De hoge vlucht van de Breitling-horloges

Traditie combineren met innovatie: als familiebedrijf werd Breitling een van de belangrijkste horlogebedrijven ter wereld. Onder leiding van Willy Breitling, de kleinzoon van de oprichter, reikten de ambities van de fabrikant ononderbroken tot in de hemel. De chronografen van Breitling werden een begrip binnen de luchtvaart: in 1936 lanceerde Breitling een chronograaf voor vliegtuigcockpits, die door talrijke vliegtuigfabrikanten werd gebruikt en het bedrijf een contract opleverde met de Royal Air Force en de US Air Force.

Met de in 1947 gepresenteerde Breitling Chronomat en het verfijnde opvolgermodel Navitimer vond Breitling definitief een plekje om de pols van piloten. De rekenschijf die vandaag de dag nog een hoofdelement van de Navitimer is, helpt bij het maken van allerlei berekeningen door het eenvoudig draaien van de onderste glazen ring. Tijd, snelheid, afstand, brandstofverbruik. De Navitimer werd een onvervangbare polscomputer die meerdere generaties piloten begeleidde.

Niet alleen in de luchtvaart baarde de Navitimer opzien: in 1962 droeg Scot Carpenter, een van de zeven astronauten van de legendarische Mercury-ruimtemissie, het speciale model Cosmonaute op zijn reis naar de ruimte. Carpenter had Breitling gevraagd een speciaal Navitimer-model met 24-uurs aanduiding te ontwikkelen voor zijn vlucht. Zo kon hij ook in de inktzwarte ruimte de exacte tijd lezen en onderscheid maken tussen dag en nacht. Vanaf toen was het gevleugelde gezegde 'The sky is the limit' werkelijkheid geworden voor Breitling en zijn horloges.

Prijsoverzicht: Wat kost een horloge van Breitling?

Horloges van Breitling zijn waardevast en elke cent dubbel en dwars waard. De kosten voor een Breitling liggen daarbij grofweg tussen 2.000 en 8.000 euro. De klassieke modellen zoals de Colt of de Navitimer 8 met prijzen tussen 2.000 en 3.000 euro zijn aantrekkelijk voor starters. Soms zijn Breitling horloges echter ook te vinden tegen een prijs van ongeveer 1,000 euro. Bij deze modellen gaat het niet alleen om een betaalbare start in de wereld van de fijne tijdmeters, maar ook om betrouwbare en perfecte horloges voor ervaren liefhebbers en verzamelaars tegen een absoluut faire prijzen.

Chronografen, worldtimers of horloge met de innovatieve Breitlight-kasst liggen normaliter bij een prijs tussen 3.000 en 6.000 euro. In deze prijsklasse valt ook de klassieke Breitling Navitimer, waarvan de kosten afhangt van de referentie. De prijzen stijgen echter wanneer het gaat om de exclusieve Bentley-modellen of roestvrij stalen referenties.

De kosten van vintage-horloges van Breitling zijn daarentegen nauwelijks in te schatten: terwijl de Colt-referenties uit de jaren 90 of de Aerospace al te vinden zijn voor hoge drie- of lage viercijferige prijzen, worden voor de gewilde vintage modellen inmiddels hoge viercijferige prijzen gevraagd. Daarbij zijn historische Breitling-horloges zoals de Navitimer, de SuperOcean of de Chronomat nog altijd geheime beloftes. Breitling richt pas sinds kort de focus op re-edities waardoor de overeenkomstige vintage modellen nog niet de aandacht trekken van verzamelaars. Door de nieuwe Heritage-modellen van Breitling sinds het kerntijdperk is het echter te verwachten dat de vraag naar vintage horloges van het merk zal toenemen. Rolex en Omega hebben al op indrukwekkende wijze laten zien tot welke hoogtes de prijzen van gewilde vintage-referenties kunnen stijgen.

Bij CHRONEXT kunt u niet alleen nieuwe horloges, maar ook gebruikte tijdmeters en vintage-referenties van Breitling kopen tegen eerlijke prijzen. Dankzij onze 24-maanden CHRONEXT-garantie bent u altijd in veilige handen.

Chronomatic: Een horlogerevolutie

De wensen van de klant van de lippen aflezen: in de jaren 60 klonk het verzoek om een chronograaf die zichzelf kon opwinden steeds luider. Door zijn innovatieve geest gedreven, startte Breitling samen met drie andere fabrikanten het gemeenschappelijke en zeer geheime 'Project 99'.

Het resultaat kon in 1969 met grote triomf worden gevierd: het chronograaf horloge met automatische opwinding werd tegelijkertijd in Genève, New York, Hong Kong en Beiroet gepresenteerd en zorgde wereldwijd voor enorme sensatie. Het gecreëerde uurwerk werd Chronomatic gedoopt, wat de baanbrekende combinatie van chronograaf en automatische opwinding nogmaals onderstreept.

Het palet van de Chronomatic sterkt zich uit over meerdere kalibers: Calibre 11, Calibre 12, Calibre 14 en Calibre 15. Breitling gebruikte de uurwerken in veschillende nieuwe modellen: Chronomatic, Co-Pilot Automatic, Chronomat Automatic en Automatic Navitimer. Dankzij deze fantastische prestatie manifesteerde Breitling zich definitief als meester van de chronograaf.

Breitling met Ernest Schneider en Georges Kern

Zelfs een grootmacht in de horloge-industrie zoals Breitling kon niet ontsnappen aan de kwartscrisis: in 1979 moest Willy Breitling het bedrijf sluiten. De redding kwam al een paar jaar later, toen de bekwame ingenieur en hobbypiloot Ernest Schneider de merkrechten overnam en met het bedrijf naar Grenchen verhuisde. Onder zijn deskundige leiding kon Breitling nieuwe bekendheid verwerven en de kwartscrisis slim omzeilen door het beste van deze twee halfronden van de horlogewereld met elkaar te combineren. In 1984 werd de nieuwe Chronomat geïntroduceerd met de beroemde Reiter-bezel, die dankzij het opvallende ontwerp en de functionaliteit al snel een cultstatus bereikte.

In 1995 toonde Breitling opnieuw zijn innovatieve mogelijkheden met de presentatie van de Emergency. De nieuwe elektronische klok had een radiozender voor noodgevallen, waarmee de drager indien nodig zijn locatie via de luchtvaart noodfrequentie kon doorgeven. De tien jaar durende samenwerking tussen Breitling en de luchtvaartindustrie was hiermee een nieuw, gezamenlijk succes.

In 2000 wijdde Breitling zich aan absolute precisie: alle Breitling-horloges die sindsdien zijn geproduceerd, krijgen het geavanceerde COSC-certificaat, als officieel bewijs voor de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het horloge. De volgende, langverwachte stap kwam in 2009: de zelfontwikkelde chronograaf kaliber B01 werd succesvol gelanceerd. Ondertussen wordt een groot aantal Breitling-modellen aangedreven door fabrieksuurwerken. Dit toont het staaltje van bekwaamheid van de fabrikant die zijn huidige hoofdkantoor opnieuw in La Chaux-de-Fonds heeft. Tegenwoordig is Breitling een van de weinige onafhankelijke en tegelijkertijd een van de meest succesvolle horlogemakers ter wereld. Dankzij hun betrouwbaarheid en functionaliteit kunnen Breitling-horloges bogen op een unieke schare fans wereldwijd.

Georges Kern maakte van IWC een wereldwijd gerenommeerd merk en is nu sinds enkele jaren CEO bij Breitling. Zijn volhardende innovatieve geest heeft vruchten afgeworpen: slechts een paar maanden na zijn komst bracht hij het merk naar een ongelooflijk hoog kwaliteitsniveau met nieuwe producten. Kern slaat een volledig nieuwe richting in en geeft de horloges van Breitling een Héritage-charme.

Het Kern-tijdperk en de omvangrijke erfenis van Breitling

Kern, die al sinds 2000 de merkintegratie van A. Lange & Söhne, Jaeger-LeCoultre en IWC leidde, nam een grote hoeveelheid ervaring mee toen hij in 2017 CEO van Breitling werd. Voor de fabrikant uit Grenchner die tot die tijd, ondanks zijn lange geschiedenis, weinig te maken had met het thema 'Heritage', was de toetreding van Georges Kern een winstgevend keerpunt. Sindsdien komen Heritage- liefhebbers volledig aan hun trekken. Al op de Baselworld 2018 presenteerde Breitling met de Navitimer 8 een Heritage-horloge dat was geïnspireerd op vintage pilotenhorloges. Slechte een jaar later bracht Kern met de Breitling Navitimer ref. 806 1959 Limited-Edition op de Baselworld 2019 de heilige graal van de Heritage-modellen op de markt: de re-edition oriënteert zich op de oorspronkelijke referentie 806 en is net als het origineel een met de hand opwindbare chronograaf. Deze omvat alle charmante details van het toenmalige model zoals het AOPA-logo op de wijzerplaat, een perfect gedoseerd vintage-lichtgevend materiaal en de bezel met parels die, net als het oorspronkelijke model, 94 parels heeft.

De Vintage-Inspiration die al meer dan 10 jaar zeer gewild is in de horlogebranche, komt daarbij meer dan gelegen voor Breitling. De traditievolle fabrikant heeft de laatste decennia talrijke spannende tijdmeters gepresenteerd. Naast klassieke toolwatches zoals de Navitimer van de jaren 50 of de Chronomat van de jaren 80 behoren hiertoe ook elegante dresswatches, die voor de Kern-tijdperk praktisch geen rol speelden. Zo vierde de Breitling Premier-collectie in 2021 haar comeback. De eleganten dresswatchers verrijken de collectie die zich geheel trouw aan het motto 'Instruments for Professionals', blijft focussen op compromisloze toolwatches zoals pilotenhorloges en duikhorloges. Toch laat de Premier-collectie twee dingen zien: enerzijds bewijzen de Premier-modellen dat Breitling elegante dresswatches kan produceren. Anderzijds wordt het enorme potentiaal dat in de indrukwekkende geschiedenis van het model Breitling verborgen zit, duidelijk.

Duikhorloges van Breitling

Van luchtvaart tot oceaanonderzoek

Breitling richt zich niet alleen op pilotenhorloges, maar ook op bestendige en betrouwbare duikhorloges. Bij het aanbreken van de gouden jaren 50 van de vorige eeuw nam de onderzoeks- en pioniersgeest zijn vlucht: de militaire luchtvaart werd vervangen door de burgerluchtvaart en produceerde tijdmeters zoals de Breitling Navitimer. Maar ook de verovering en verkenning van de wereldzeeen speelden een steeds belangrijkere rol. Zo gebeurde het dat Breitling in 1957 met twee SuperOcean-modellen de eerste duikhorloges in de geschiedenis van het merk presenteerde: de SuperOcean ref. 1004 was een driecijferig horloge, terwijl de SuperOcean ref. 807 een chronograaf-functie had. Deze twee referenties boden een waterbestendigheid tot 200 meter. Tot op de dag van vandaag maken ze nog steeds indruk door het lichte ontwerp en de concave bezel. Dit komt ook tot uiting in de hoge prijzen voor de nu zeer zeldzame ref. 1004 en 807. Sinds de jaren vijftig heeft het merk zijn duikhorloges steeds verder ontwikkeld: In de jaren tachtig - midden in de kwartscrisis - presenteerde Breitling met de SuperOcean Deep Sea (ref 81190) een Quarz-Diver met een duikdiepte tot 1.000 meter.

Duikhorloges en waterdichte toolwatches

Met de SuperOcean en SuperOcean Heritage biedt Breitling hoogwaardige, bewezen duikhorloges aan die onder water een compromisloze functionaliteit en afleesbaarheid bieden. Daarbij hoeft de prijs voor een duikhorloge ondanks de enorme functionaliteit niet perse hoog te zijn. Breitling zelf beschrijft ziet de SuperOcean-modellen terecht als het neusje van de zalm onder de klassieke duikhorloges. Dit is niet verrassend, omdat de horloges uitblinken door een nauwgezette naleving van DIN 8306 of ISO 6425, die de eisen voor professionele duikhorloges standaardiseert.

Bovendien wordt de fabriek ook gekenmerkt door zeer functionele uurwerken die zeer waterbestendig en betrouwbaar zijn zonder expliciet als een duikhorloge te worden beschouwd. Dit wordt ook geïllustreerd door de Aeromarine-collectie die luchtvaart combineert met nautische technologie. Daarbij gaat het om horloges die zowel in het water als in de lucht een uitstekend figuur slaan. Modellen zoals de Breitling Colt 41 Automatic of Breitling Avenger Automatic 43 zijn tot 200 of 300 Meter waterdicht hoewel ze niet expliciet tot de categorie duikhorloges behoren. Hierbij gaat het veelal om zogenaamde 'Multi Purpose Watches', dus om robuuste sporthorloges voor verschillende doeleinden. De Avenger Automatic 45 Seawolf is bijvoorbeeld een pilotenhorloge dat dankzij z'n waterdichtheid van 300 meter ook uitgerust is voor avonturen ver onder het oceaanoppervlak. Talrijke modellen van Breitling bieden alle eigenschappen die nodig zijn om bij dergelijke diepe duiken te kunnen functioneren als betrouwbaar tijdinstrument.

Breitling-dameshorloges: Toolwatches met een vrouwelijke touch

Ook voor dames biedt Breitling talrijke luxe horloges. Hoewel de fabrikant bekend staat om zijn huidige diameters, kunnen fijne polsen van alle Breitling-modellen profiteren. Enerzijds slaan veel herenmodellen met een diameter van 41 mm of meer ook een goed figuur om een vrouwenpols. Met name de veronderstelde herenhorloges in roségoud zijn een ideale keuze voor dames. Anderzijds bieden de specifiek door Breitling zelf geproduceerde dameshorloges zich aan. Wie de voorkeur heeft voor een kleinere diameter kan nauwelijks ontkomen aan het indrukwekkende assortiment damesmodellen. De fabrikant biedt in bijna alle collecties uurwerken aan voor vrouwen en smalle polsen:

- Chronomat

- Navitimer

- SuperOcean

- SuperOcean Heritage

- Professional

- Premier

- Galactic

- Aviator 8

Daarbij hecht Breitling grote waarde aan sportieve elegantie en fijne details zoals pavé-zettingen van hoogwaardige diamanten, wijzerplaten van stijlvolle materialen zoals parelmoer of bezels bezet met steentjes. Modellen als de Breitling Chronomat of Navitimer zijn niet alleen verkrijgbaar in roestvrij staal of massief goud maar ook in bicolor. Ondanks een kleinere diameter hebben de dameshorloges van Breitling harmonische proporties. De prijs voor horloges bezet met steentjes of met een parelmoeren wijzerplaat is daarbij absoluut eerlijk.

Ook de authentieke Breitling-stijl blijft ondanks de vrouwelijke details behouden. De horloges voor dames zijn betrouwbare toolwatches voor elke situatie. En dit is precies wat de fabrikant uit Grenchen voor ogen heeft bij de productie van dameshorloges. De uurwerken zijn gericht op dames die overtuigen met een stijlvolle en sportieve uitstraling en die op zoek zijn naar een luxe horloge voor een actieve levensstijl. Daarom zijn duikhorloges voor dames zoals de SuperOcean Automatic 36 tot 200 meter waterdicht.

Daarbij zijn de prijzen voor een dameshorloge zeker nog te overzien: populaire modellen zoals de Breitling Colt Lady hoeven niet veel duurder te zijn dan 2.000 euro. Juist deze collectie is een uitstekend voorbeeld voor de typische robuustheid en betrouwbaarheid van Breitling tegen een eerlijke prijs.

In onze onlineshop vindt u meer dan 2.000 dameshorloges waaronder ook modellen van Breitlng die voor elke pols perfect zijn. Of u nu op zoek bent naar een dameshorloge van Breitling met steentjes, in bicolor of met een parelmoeren wijzerplaat, bij CHRONEXT bieden wij u aantrekkelijke prijzen en een uitstekende service.

De fantastische wereld van Breitling-horloges: Piloten, coureurs en beroemdheden

Breitling maakt niet alleen uitstekende pilotenhorloges, maar ondersteunt de luchtvaart ook met vele indrukwekkende projecten. Zo is Breitling de hoofdsponsor van de wereldberoemde Reno Air Race. Daarnaast heeft het bedrijf een eigen civiele acrobatiek-formatie 'Het Breitling Jet Team', die jaarlijks duizenden toeschouwers in vervoering brengt tijdens internationale optredens. Breitling wil zich niet alleen beperken tot pilotenhorloges. Per slot van rekening symboliseert het anker in het merkembleem de nauwe band met de waterwereld.

Met het populaire model Superocean vond Breitling de weg naar het hart van professionele en recreatieve duikers. Ook op de racebaan weet Breitling te overtuigen: sinds 2002 werkt het bedrijf samen met de autofabrikant Bentley. De horlogecollectie 'Breitling for Bentley' biedt een veelzijdig palet aan solide horloges die voldoen aan de hoge eisen van beide luxe merken. Niemand minder dan David Beckham is het gezicht van deze samenwerking. Maar niet alleen de voetballegende is gecharmeerd van de opvallende Breitling herenhorloges. Ook de acteurs John Travolta, Leonardo DiCaprio en Harrison Ford behoren tot de klanten van het merk uit Grenchen.

Met de blik gericht op de hemel beklimt Breitling steeds hogere toppen van de chronometrie en blijft zich altijd bewust van zijn indrukwekkende geschiedenis en traditie.

Functionele Breitling-horloges: Voor lucht, land en water

Al sinds de negentiende eeuw focust Breitling zich superfunctionele horloges. Slechts een paar jaar na de oprichting van het bedrijf in 1884 wijdde de fabrikant zich aan nauwkeurige tijdmeting. In de tijd daarna concentreerde Breitling zich op piloten- en duikhorloges en op betrouwbare toolwatches voor bijna alle toepassingen. De Navitimer werd speciaal ontwikkeld voor de AOPA (Aircraft Owners and Pilots Association), de internationale pilotenvereniging, en werd al spoedig door hen benoemd tot het officiële horloge van de AOPA. Modellen als de Colt Military werden ontwikkeld voor het leger en dienden deze als betrouwbare polshorloges bij de inzet van de krijgsmacht.

Navitimer – rekenschijf voor complexe vluchtberekeningen

De Navitimer is niet alleen het bekendste Breitling-model maar maakt zelfs de meest complexe berekeningen mogelijk. Nadat Breitling een revolutie had teweeggebracht met de ontwikkeling van de chronograaf met twee knoppen voor het vastleggen van de tijd, wilde Willy Breitling in de jaren 1930 de tijdmeting naar een nieuw niveau tillen. Het resultaat van dit streven was een ingenieuze rekenschijf op de wijzerplaat waarmee de piloot direct op de pols complexe en levensbelangrijke berekeningen kon uitvoeren. Hoeveel de rekenschijf in 1942 zijn debuut vierde bij de Chronomat, werd hij vanaf 1952 als karakteristiek kenmerk van de Navitimer een populair accessoire voor piloten over de hele wereld.

Met de rekenschijf van de Breitling Navitimer kunnen geavanceerde berekeningen worden uitgevoerd die tijdens een vlucht van vitaal belang en voor piloten enorm nuttig kunnen zijn wanneer essentiële boordinstrumenten uitvallen. Dit zijn bijvoorbeeld berekeningen van:

- het actuele of totale brandstofverbruik

- vliegtijden

- vliegsnelheid

- brandstofverbruik

- omrekening van eenheden (maar ook valuta's)

Breitling Exospace B55 – analoge toolwatch met smarte features

Toen Breitling in 1985 met de Aerospace een analoog pilotenhorloge met twee digitale displays presenteerde, combineerde de fabrikant het beste van twee werelden. De voordelen van deze functionele displaymix in het tijdperk van smartwatches waren toen nog niet te overzien.

30 jaar later presenteerde Breitling met de Exospace B55 uiteindelijk een analoge toolwatch met smarte features. Bij de 46 millimieter grote horloge van titanium gaat het om een analoge, tot 100 meter waterdichte chronograaf met twee digitale displays bij 12 en 6 uur. Het complexe SuperQuartz-kaliber ondersteunt piloten en zeilers met praktische functies en biedt avontuurlijke dragers maximale betrouwbaarheid en functionaliteit. De displays van de Exospace geven niet alleen meldingen over oproepen, sms, WhatsApp-berichten of e-mails weer. De Breitling B55 Connected App is echter veel meer een soort van afstandsbediening voor de Exospace B55.

Horloges als de Exospace B55 laten zien dat Breitling niet alleen de productie van traditionele toolwatches beheerst, maar ook over een grote innovatieve kracht beschikt op het gebied van moderne technologieën.

Breitlight – lichter en harder dan titanium

Ook op het gebied van innovatieve materialen behoort de fabrikant uit Grenchner tot de pioniers. In 2017 vierde het zelfontwikkelde materiaal Breitlight in de Avenger Hurricane 12H zijn debuut. Hierbij gaat het om hightech kastmateriaal dat 3,3 keer lichter dan titanium en 5,8 keer lichter dan roestvrij staal is. Tegelijkertijd onderscheidt Breitlight zich door zijn enorme duurzaamheid. Het materiaal is nog harder dan titanium en extreem kras- en trekbestendig, corrosiebestendig, anti-magnetisch, hittebestendig en anti-allergisch. Ondanks de hoge functionaliteit van het innovatieve materiaal zijn de prijzen voor Breitling-modellen met Breitlight-kast absoluut eerlijk. Horloges zoals de Endurance Pro zijn verkrijgbaar voor minder dan 3.000 euro. De prijzen voor traditionele modellen zonder hightech-materialen of -functies zijn soms hoger.

Robuuste horloges van Breitling: Waterdicht, stoot- en krasbestendig

De robuustheid van Breitling-horloges is een van de belangrijkste eigenschappen wanneer het gaat om professionele inzet in de lucht, onder het zeeoppervlak of bij militaire operaties op het land. Breitling hecht altijd veel belang aan de betrouwbaarheid van elk afzonderlijk model. Dit geldt niet alleen voor attributen zoals waterdichtheid of drukbestendigheid, maar ook voor de kastmaterialen en de uurwerken van Breitling.

Breitling duikhorloges voor professionele duikers

Terwijl een groot deel van de Breitling-collectie minstens 100 meter waterdicht is en kan worden gebruikt bij het zwemmen, zijn de duikhorloges, vooral de SuperOcean, SuperOcean Heritage en Avenger, nog beter bestand tegen een hoge druk. Modellen zoals de SuperOcean Automatic 44 zijn tot 1.000 meter waterdicht en kunnen zonder problemen worden gebruikt voor professioneel diepzeeduiken.

Titanium, Breitlight e.a. voor professionele gebruikers

Ook bij de productie van de kast streeft Breitling naar een zo groot mogelijke betrouwbaarheid en robuustheid. Materialen zoals titiaan of Breitlight staan bekend om hun buitengewone lichtheid en weerstand. Hoewel Terwijl Breitling een innovatief hightech materiaal van Grenchen is, biedt het bewezen titanium voordelen. Het element is anti-allergisch, extreem corrosiebestendig en staat bekend om de matte glans die bij het aflezen geen storende reflecties veroorzaakt. De Breitling-toolwatches beschikken bovendien vaak over een kroonbescherming die de kroon, het gevoeligste onderdeel van een het horloge, beschermt tegen stoten of soortgelijke storende invloeden.

Betrouwbare uurwerken van B01 tot B80

De door Breitling gebruikte uurwerken staan bekend om hun precisie en betrouwbaarheid. De Breitling B17 is een van de meest gebruikte kalibers en gebaseerd op de ETA 2824-2. Dit ETA-uurwerk behoort tot de meest robuuste en beproefde uurwerken. Het gaat hier niet alleen om een betrouwbare 'Traktor', maar ook om een licht uurwerk dat overal ter wereld kan worden gerepareerd. In 2009 presenteert het bedrijf de Breitling B01, een zelfontwikkeld uurwerk met een kolomwielchronograaf. Ook dit uurwerk staat bekend om zijn betrouwbaarheid en extreem goede gangwaarden.

Naast mechanische uurwerken produceert Breitling ook kwartskalibers zoals het uurwerk B50. De meest gevraagde zijn de SuperQuartz-uurwerken, die dankzij hun thermische compensatie een extreem hoge gangnauwkeurgheid hebben.

Breitling-modellen: Aviator, Colt, Navitimer en co.

Bijna 150 jaar modelgeschiedenis laten sporen achter: de Breitling-collectie is veelzijdig en zeer functioneel. Naast universele, elegante sporthorloges zoals de Chronomat zijn er ook pilotenhorloges zoals de Navitimer en duikhorloges zoals de SuperOcean of SuperOcean Heritage te vinden. Tevens zijn elegante uurwerken zoals de Premier of de Transocean beschikbaar. Al deze modellen in het uitgebreide assortiment kunt u in onze onlineshop kopen tegen aantrekkelijke prijzen.

Breitling Navitimer

De Navitimer is een van de grootse iconen in de horlogewereld en een van de bekendste Breitling-modellen. Het horloge met de opvallende rekenschijf vergezeld sinds de jaren 50 beroepspiloten en luchtvaartliefhebbers. Tot vandaag is het uiterlijk van de klassieke Navitimer nauwelijks veranderd. Naast het standaardmodel zijn talrijke spannende varianten van de rekenschijf-chronograaf verkrijgbaar. Hiertoe behoort de nog relatief jonge Navitimer-8-serie, maar ook horloges zoals de Navitimer Montbrillant of Navitimer Cosmonaute.

De prijzen voor de Navitimer zijn zeer stabiel. Vooral voor oudere klassiekers zoals de Breitling A23322 beginnen de prijzen langzaam te stijgen. Vintage modellen van de collectie zijn zoals altijd een insidersgeheim: juist vergeleken met vintage horloges zoals de Rolex Submariner of Omega Speedmaster zijn de prijzen voor de Vintage-Navitimer nog altijd ondergewaardeerd. Daarbij is de kans groot dat de prijzen voor de Vintage-Navitimer de komende jaren zullen stijgen. Hoe eerder u koopt, des te meer geld kunt u besparen!

Breitling Chronomat

De Chronomat is het oudste model van het bedrijf uit Grenchen. Oorspronkelijk was de Chronomat een rekenschijf-chronograaf en daarmee de voorganger van de legendarische Navitimer. In 1984 presenteerde Breitling met de ref. 81950 ten slotte een klassieker van de jaren tachtig: dit Chronomat-model onderscheidde zich door klassieke elementen uit de jaren tachtig. HIertoe behoren vooral de Rouleaux-armband en verschillende bicolor-elementen. Terwijl de Chronomat van de jaren 2000, de stijl van de jaren 1980 in een gemoderniseerde vorm oppakte, heeft Breitling in 2021 een revival van de jaren 80-Chronomat gelanceerd. Met deze revival keerde ook het opvallende en tegelijkertijd comfortabel Rouleaux-armband terug.

Zowel de vintage modellen uit de jaren veertig en tachtig als de huidige Chronomat zijn prijstips. In onze onlinehsop kunt u zowel de oude als nieuwe referenties kopen tegen voordelige prijzen.

Breitling Avenger

Met de Avenger biedt Breitling een hoogwaardig horloge voor veelzijdige toepassingen. Het is een toolwatch, die in de lucht, op het land of in het water bekend staat om z'n hoge betrouwbaarheid en functionaliteit. Dankzij de verscheidenheid aan modellen is de Avenger verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, maar ook met diverse complicaties. Naast roestvrij staal en DLC-gecoat titanium zijn er modellen met zwarte, witte, blauwe of groene wijzerplaten. Een van de eyecatchers is de Avenger 45 Seawolf met een gele wijzerplaat. Daarnaast zijn de Avenger-modellen zoals de Avenger GMT met een tweede tijdzone of de Avenger Chronograph zeer populair.

De prijs voor een Avenger hangt af van de referentie: terwijl sommige modellen al verkrijgbaar zijn vanaf 2.000 euro, wordt voor hightech-modellen met innovatieve materialen of geavanceerde functies 6.000 euro of meer betaald.

Breitling Transocean

De Transocean is geïntroduceerd in 1958. Breitling wilde met de reis-chronograaf het succesverhaal van de Navitimer voortzetten. De Transocean is een van de weinige Heritage-modellen die vóór het Kern-tijdperk werden gelanceerd. Die Re-Edition kwam in 2010 op de markt en was verkrijgbaar in 38 en 43 millimeter. Dit maakt van de Transocean een ideaal horloge voor mannen en vrouwen. Het model kenmerkt zich door een perfecte balans van sportiviteit en elegantie en sluit aan op het historische model zonder terug te grijpen op de typische Heritage-elementen zoals Fauxtina.

De Transocean is een aantal jaar geleden uit het programma is gehaald. Daarom is deze alleen nog verkrijgbaar in de vrijhandel, bijvoorbeeld in onze onlineshop. Wanneer u bij ons een Transocean koopt, profiteert u van voordelige prijzen en een uitstekende service.

Breitling Colt

De Breitling Colt is een van de beste sporthorloges en een stijlvolle, betrouwbare dagelijkse begeleider. Het horloge is geschikt als een eerste stap in de wereld van de fijne uurwerken en als daily rocker voor op kantoor en in de vrije tijd. Vooral referentie A17035 is een populair instapmodel door de bijna onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding. Daarbij past de Colt niet alleen mooi bij stalen maar ook bij leren armbanden of de rubberen armbanden van Breitling. Het model dat sinds de jaren tachtig een vast onderdeel uitmaakt van het Breitling-assortiment, werd in 2018 opnieuw geïnterpreteerd. Begin 2020 werd dan de beëindiging van de Colt-serie aangekondigd.

Hoewel er nog een aantal overgebleven exemplaren van het populaire model beschikbaar zijn, is het slechts een kwestie van tijd totdat er geen nieuwe Colts meer zijn. Daarom is de verwachting dat de prijs snel zal stijgen. Bij CHRONEXT vindt u zowel de laatste Colt-modellen als de vroegere referenties tegen eerlijke prijzen. Beide varianten hebben hun eigen unieke uitstraling.

Breitling SuperOcean Heritage

Een van de bekendste Heritage-modellen van het huis Breitling is de SuperOcean Heritage: de hommage aan de SuperOcean uit 1957 werd op het 50ste jubileum van het oorspronkelijke model gepresenteerd en wordt gekenmerkt door de unieke wijzer en de opvallende milanaise band (mesh armband). Het horloge is verkrijgbaar in 38 en 46 millimeter en werd in 2017 op het 60ste jubileum opgevolgd door de Breitling SuperOcean Heritage II. Het ontwerp van de opvolger werd zorgvuldig herzien, terwijl de 38 mm-versie plaats moet maken voor een vier millimeter grotere versie. Ondertussen werd de SuperOcean-Heritage-collectie uitgebreid met modieuze pastelkleurige versies en de opvallende Capsule collectie met een concave bezel. Hieraan is duidelijk te herkennen dat de Breitling SuperOcean Heritage een enorme potentieel heeft.

Avenger, Colt, Navitimer of SuperOcean: in onze onlineshop vindt u talrijke modellen van Breitling met aantrekkelijke prijsvoordelen. Bij ons komen ook vintage-liefhebbers aan hun trekken: naast nieuwe modellen vindt u bij ons gebruikte uurwerken en vintage referenties. Elk horloge krijgt onze 24-maanden Chronext-garantie, waarmee we naleving van onze strenge authenticiteits- en kwaliteitsnormen vastleggen. Daarom kunt u ook historische horloges kopen of horloges waarvan de productie reeds lang geleden is gestopt. Met CHRONEXT profiteert u van maximale zekerheid.

Gecertificeerde luxe horloges: Een Breitling-horloge kopen bij CHRONEXT

Ongecompliceerd en veilig: bij CHRONEXT kunt u uit ons assortiment van meer dan 7.000 direct leverbare horloges tegen aantrekkelijke prijzen kopen. Breitling-horloges zijn echte allround talenten en behoren dankzij de robuuste kwaliteit en de sportieve elegantie al jaren tot onze bestsellers. Ontdek uw gewenste model online en neem het naar wens persoonlijk in ontvangst. Wij combineren de voordelen van onlin-verkoop met de voordelen van een fysieke winkel. Overtuig uzelf en koop een Breitling-horloge tegen de beste prijzen - zonder wachtlijsten.

Overigens: mocht u uw horloge willen verkopen, dan zijn wij uw juiste contactpersoon. Naast de koop van eersteklas horloges bieden we ook de verkoop van luxe horloges aan. Neem contact op met onze specialisten via telefoon of e-mail, en laat u hierover informeren.