Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

TAG Heuer Monaco

Zelfopwindend chronograafuurwerk en vierkante horlogekast - met deze combinatie bracht de Monaco van Heuer in 1969 een revolutie teweeg in het horlogelandschap. De Monaco werd aangedreven door het beroemde kaliber 11 'Chronomatic' met microrotor en geniet vandaag de dag een internationale reputatie onder de naam TAG Heuer Monaco.
Soort

Uw mening is belangrijk voor ons

Legendarisch sinds 1969: TAG Heuer Monaco

Zelfopwindend chronograafuurwerk en vierkante horlogekast - met deze combinatie bracht de Monaco van Heuer in 1969 een revolutie teweeg in het horlogelandschap. De Monaco werd aangedreven door het beroemde kaliber 11 'Chronomatic' met microrotor en geniet vandaag de dag een internationale reputatie onder de naam TAG Heuer Monaco.

Heuer Monaco

De naam Monaco is afgeleid van de legendarische Grand Prix van Monaco, waar regelmatig Formule 1-races worden gehouden. De grote autosportliefhebber en achterkleinzoon van de oprichter, Jack Heuer, wilde een horloge maken dat zowel de racers als de horlogeliefhebbers zou aanspreken. Hij heeft deze uitdaging met glans doorstaan: Hollywoodacteur Steve McQueen maakte van de Monaco een symbool van de autosport in de auteursfilm 'Le Mans'.

Uitgerust met het baanbrekende automatische chronograafkaliber 11, demonstreerde de Monaco de technische deskundigheid van Heuer. Op de wijzerplaat van de Ur-Monaco staat het woord 'Chronomatic' (de naam van het uurwerk: Chronograph en Automatic) op de bovenkant en 'Monaco' op de onderkant. De vorm van de klok wordt enerzijds gekenmerkt door de onverwacht vierkante kast, en anderzijds door twee knoppen op de posities twee en vier uur. Op zes uur heeft de originele Monaco een datumvenster.

Sinds zijn introductie staat de Monaco voor durf en precisie - twee kwaliteiten die ook in een autorace van cruciaal belang zijn. TAG Heuer - zoals het bedrijf sinds 1985 heet - blijft nieuwe normen stellen in de industrie, en heeft onlangs de verbluffende Monaco V4 ontwikkeld, het eerste door een riem aangedreven uurwerk. TAG Heuer staat voor sportieve elegantie en tijdloze esthetiek, en de Monaco geeft deze filosofie in stijl weer.

Steve McQueen in 'Le Mans': De TAG Heuer Monaco op het witte doek

Tijdens het filmen van het autosport-epos 'Le Mans' met Steve McQueen verwierf de Monaco een ongelooflijke faam. De legende achter het geslaagde optreden gaat als volgt: De autocoureurs in deze beroemde film voor autoliefhebbers kregen een groot aantal verschillende TAG Heuer-horloges als promotie-idee aan de productiestudio's geleverd. De ster van de film, McQueen zelf, was de eerste die een kijkje nam en koos voor de gloednieuwe Monaco chronograaf in een ongewone rechthoekige vorm. Daarna droeg hij de Monaco, duidelijk te zien aan de geperforeerde leren band, in enkele filmscènes en op affiches.

Bovendien koos McQueen een model met een stalen armband, wat uniek was omdat het een prototype was. Het horloge met stalen band werd in vele fotoshoots gespot en kreeg daardoor al snel verzamelaarswaarde. Na een periode van stopzetting heeft TAG Heuer de designklassieker Monaco intussen opnieuw gelanceerd en biedt nu een ruime keuze aan versies, waaronder één met een stalen armband.

De Monaco LS chronograaf: Nieuwe interpretatie van een klassieker

In de zomer van 2009 lanceerde TAG Heuer een nieuwe versie van de Monaco. In deze herinterpretatie van de klassieker tikt een krachtig uurwerk weg in de vierkante kast die typisch is voor Monaco. Het gemakkelijk en nauwkeurig aflezen van de tijd wordt mogelijk gemaakt door de lineaire schaal met rode gerhodineerde secondewijzer. Vandaar de naam van de chronograaf, want LS staat voor lineaire seconde.

De wijzerplaat met gepolijste facetten en transparante verhoogde indexen, evenals de chronograafwijzers en de hoekige datumaanduiding zorgen voor harmonieuze contrasten. De kast meet 40,5 millimeter en het horloge is waterbestendig tot 100 meter. De kast is ook van gepolijst of geborsteld roestvrij staal en de wijzerplaat is bedekt met een royaal gewelfd saffierglas. De klant kan kiezen tussen een horlogebandje van krokodillenleer of van roestvrij staal. Beide versies kunnen bediend worden met een edele vouwsluiting.

Bill Paxton, Al Pacino & Co.

Al tientallen jaren behoort de Monaco van TAG Heuer tot de A-league van Zwitserse chronometers. Het is dus logisch dat Hollywood beroemdheden zich graag tooien met een Monaco. Veteraan Bill Paxton, bijvoorbeeld, draagt de beroemde TAG Heuer Monaco in de film 'Thunderbirds' in 2004. Bekroond acteur Al Pacino draagt ook een chronograaf uit de Monaco-serie in de mysterieuze thriller ' Minutes' Een Monaco vindt men ook aan de polsen van jongere acteurs, zoals Will Smith, Brad Pitt of Matthew McConaughey. Een TAG Heuer Monaco schittert ook om de pols van het personage Walter in de hitserie 'Breaking Bad'.

In de sportwereld speelt het door de motorsport geïnspireerde Monaco een belangrijke rol. Autocoureurs zoals Graham Rahal en tennisster en model Maria Sharapova vertrouwen op de technische details van de Monaco. Ook historisch gezien heeft de Monaco veel gereisd, bijvoorbeeld aan de arm van Sammy Davis Junior toen hij de troepen in Vietnam bezocht. In de loop der jaren heeft de Monaco zijn originaliteit niet verloren en belichaamt hij nog steeds de avant-gardistische houding die TAG Heuer ook vandaag nog kenmerkt.

Horloges kopen & verkopen: TAG Heuer Monaco bij CHRONEXT

Bij CHRONEXT kunt u eersteklas modellen zoals de TAG Heuer Monaco online kopen - tegen aantrekkelijke aanbiedingen en met een CHRONEXT-garantie van 24 maanden.

Naast de aankoop van hoogwaardige horloges, bieden wij ook verkoop aan. Of het nu nieuw, tweedehands of vintage is: Wij bieden u uitgebreide ondersteuning tijdens de verkoop en helpen u om de best mogelijke prijs te krijgen. Neem gewoon contact met ons op en wij zullen u helpen om uw TAG Heuer Monaco-horloge met succes te verkopen!