Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

IWC Da Vinci

With their technical refinement and exquisite stylistic language, the watches of the IWC Da Vinci line live up to the genius from which their name is derived. Just like Leonardo da Vinci, the watch collection is bursting with ingenuity while its aesthetics serves to inspire the enthusiasts of the fine art of watchmaking.
Soort

IWC Da Vinci

Met hun technische finesse en exquise designtaal brengen de horloges uit de IWC Da Vinci-lijn hulde aan hun geniale naamgenoot. Net als Leonardo da Vinci overtroeft de collectie met vernuft en esthetiek en heeft zij altijd kenners van de hoge kunst van het horlogemaken verrukt.

IWC Da Vinci: Virtuoos horlogemakerij uit Schaffhausen

Zonder Leonardo da Vinci's vindingrijkheid zou de wereld van vandaag er heel anders uitzien. Volgens de overlevering was het nauwkeurig meten van de tijd een passie van het beroemde universele genie.

Aan het eind van de jaren zestig besloot IWC een nieuw horloge te wijden aan Leonardo da Vinci om zijn onverzadigbare honger naar innovatie te vieren. Terwijl de eerste IWC Da Vinci was uitgerust met het revolutionaire Beta 21 kwartsuurwerk, waren de daaropvolgende modellen meesterwerken van mechanica. De Da Vinci Vintage (ref. IW546101) en de Da Vinci eeuwigdurende kalender (ref. IW375001) belichamen het gevoel voor traditie van IWC. Ontworpen en vervaardigd in de eigen fabriek in Schaffhausen, zijn de elegantie en perfectie van deze polshorloges op het eerste gezicht herkenbaar. De huidige collectie is ook verrukkelijk met een harmonieus samenspel van technologie en design dat de Da Vinci filosofie van IWC uitdrukt.

1969 - De geboorte van de IWC Da Vinci

De originele Da Vinci uit 1969 verscheen in een opvallende zeshoekige kast met lange indexen en eenvoudige wijzers. Het model is een uniek designstuk en vertoont een avant-gardistische vorm die typisch is voor deze periode. Het horloge bevatte het Beta 21 kwartsuurwerk, dat nieuw was in die tijd en de Zwitserse horloge-industrie openstelde voor elektronische uurwerken.

IWC betoonde zijn respect aan dit eerste Da Vinci-model, dat slechts korte tijd werd geproduceerd, met een jubileummodel in 2008: IWC Da Vinci Automatic Vintage 1969 (ref. IW546101). Het opvallende ontwerp van het prototypemodel is hier opnieuw geïnterpreteerd: de zeshoekige kast is langwerpig en voorzien van een saffierglazen achterzijde waardoor het prachtige manufactuurkaliber 80111 te zien is.

Toegepaste indexen op de wijzerplaat en gepolijste wijzers ondersteunen de hoogwaardige uitstraling van de Da Vinci Automatic Vintage 1969 (ref. IW546101), die zijn prototype uit 1969 meer dan waarmaakt.

Da Vinci Eeuwigdurende Kalender: Een meesterwerk van Haute Horlogerie

De reden waarom de Da Vinci zo geliefd is bij horlogeliefhebbers over de hele wereld is ongetwijfeld de IWC Da Vinci eeuwigdurende kalendar (ref. IW375001). Het bijzondere kenmerk van het horloge is het kalendermechanisme, dat werd geconstrueerd door de legendarische IWC horlogemaker Kurt Klaus. De IWC Da Vinci Perpetual Calendar (ref. IW375001), die in 1985 werd gepresenteerd, was de eerste chronograaf van IWC met een volledig mechanisch geprogrammeerde eeuwigdurende kalender en een viercijferige jaaraanduiding. De ingenieuze kalender herkent de verschillende lengtes van de maanden en ook schrikkeljaren en hoeft pas in het jaar 2100 door een horlogemaker te worden bijgesteld.

Geniaal eenvoudig: het complexe systeem van de eeuwigdurende kalender kan worden bediend via een enkele kroon. De Da Vinci eeuwigdurende kalender heeft dus geen correctiedrukkers, tabellen of omslachtige gebruiksaanwijzingen nodig. Deze eenvoudige bediening wordt beschouwd als een doorbraak, niet alleen voor de horloges van IWC, maar voor de hele haute horlogerie. Het genie Kurt Klaus werd in 2007 als eerbetoon aan zijn 50ste bedrijfsverjaardag geëerd met een chronograaf van een klasse apart: de Da Vinci Perpetual Calendar Kurt Klaus Limited Edition (ref. IW376201). Van binnen en van buiten weerspiegelt het horloge de geest van deze unieke horlogemaker: het chronograafuurwerk met zijn emblematische eeuwigdurende kalender is ondergebracht in een tonneau-vormige kast, waarvan de achterzijde is versierd met een portretgravure van Kurt Klaus. Op de wijzerplaat zal een scherp oog de handtekening van deze IWC-legende herkennen.

Van zeshoekig tot rond tot tonneau: De nieuwe vorm van de IWC Da Vinci

In 2007 opende IWC een nieuw hoofdstuk voor de Da Vinci-modellen. Om het gevoel van traditie en elegantie van deze collectie te benadrukken, hebben alle Da Vinci-polshorloges een tonneau-vormige kast gekregen. Het exquise uiterlijk wordt gecompleteerd door een verfijnd mechaniek: elk Da Vinci-horloge is uitgerust met een elegant automatisch uurwerk. Een duidelijke wijzerplaat wordt geboden door de Da Vinci Automatic (ref. IW452301); korte tijdstops kunnen worden gemaakt met de Da Vinci Chronograph (ref. IW376401) op de arm. Een opvallende combinatie van digitale en analoge weergave is te vinden op de wijzerplaat van de Da Vinci Perpetual Calendar Digital Date-Month (ref. IW376101), waarvan het fabricagekaliber kan worden bewonderd door de saffierglazen achterkant van de kast.

Sommige kenners van het merk missen de oude, ronde vorm van de IWC Da Vinci. In dat geval biedt de markt voor tweedehands horloges een oplossing: het aanbod is hier groot en verrukkelijk met interessante prijzen. Zowel de klassieke Da Vinci Perpetual Calendar (ref. IW375001) als de speciale edities zoals de Da Vinci Rattrapante (ref. IW3751) of de Da Vinci Tourbillon (ref. IW375201) weten te bekoren met hun klassieke design en topklasse mechanica.

Wie op zoek is naar een dameshorloge van IWC moet zeker eens kijken naar het aanbod van tweedehands Da Vinci-modellen van vóór 2007. Dankzij de elegante vorm en de passende maat kunnen veel Da Vinci-modellen net zo goed als herenhorloges als als dameshorloges worden gedragen. Bij het ontwerp van deze modelserie heeft IWC altijd gekeken naar de complete werken van zijn naamgenoot, Leonardo da Vinci, en zo de polshorloges een tijdloze elegantie gegeven.