Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Horloges met manuele opwinding

280 producten
Soort

Horloges met handopwinding in de CHRONEXT online shop

Traditie en esthetiek - een met de hand gewonden horloge siert vele polsen en spreekt liefhebbers van horloges met een voorkeur voor traditie aan. Dit klassieke type horloge blijft zich met succes doen gelden naast automatische horloges. Een mechanische handmatige opwikkeling belichaamt eeuwen horlogegeschiedenis en verleent een polshorloge een bijzondere charme.

Mechanische horloges met handopwinding - het traditionele per hand opgewonden uurwerk

In het dynamische dagelijkse leven van vandaag geniet het uurwerk met handmatige opwinding grote populariteit, vooral als het gaat om een horloge voor elke dag. Toch blijven veel horlogeliefhebbers het traditionele met de hand gewonden horloge waarderen. Het voegt een vleugje nostalgie en traditie toe aan elk uurwerk en stelt de drager in staat herinneringen op te halen aan lang vervlogen tijden. Met de hand gewonden horloges hebben geen rotor zoals automatische horloges en bieden een aantal voordelen.

Voor al die horlogedragers voor wie horloges veel meer zijn dan gebruiksvoorwerpen om de tijd te meten, is het opwinden van de kroon een ware ceremoniële handeling. Daarbij visualiseert men de filigraantechnologie waaruit het binnenwerk van het horloge bestaat in de fijnste horlogemakerskunst en het nauwgezetste werk. Een horloge in beweging zetten is als een uniek moment van nabijheid met de meest betrouwbare metgezel voor elke dag. Veel horlogeliefhebbers willen juist deze nabijheid niet missen, die vergeleken kan worden met een voorkeur voor een handgeschakelde versnellingspook in auto's. Om aan de voorkeuren van alle horlogeliefhebbers te voldoen, produceren talrijke horlogefabrikanten, zoals Omega, Junghans of Nomos, traditiebewuste uurwerken met handmatige opwinding.

De top 7 horloges met handopwinding bij CHRONEXT

1. Omega Speedmaster Professional Moonwatch

Een van de meest legendarische horloges ooit: de Omega Speedmaster Professional Moonwatch is een ster in de horlogewereld, want het was het eerste - en tot nu toe enige - horloge dat in 1969 op de maan kwam. In feite is het waarschijnlijk de meest vooraanstaande chronograaf ter wereld, gemaakt door een van de meest prestigieuze merken ter wereld. Sinds de oprichting van Omega, meer dan 160 jaar geleden, hebben zij uurwerken van het hoogste kaliber ontwikkeld. Zijn deelname als officiële tijdwaarnemer aan de Olympische Spelen is slechts één van de vele gevallen waarmee Omega de kwaliteit van zijn uurwerken bewijst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de NASA hun astronauten met de Speedmaster uitrustte.

2. Panerai Luminor Base 8 Days

Sinds Panerai in 1860 in Florence werd opgericht als horlogewinkel, werkplaats en de eerste horlogemakersschool van de stad, heeft Panerai voortreffelijke en unieke uurwerken gemaakt. Enkele van de eerste polshorloges waren die welke gemaakt waren als militaire modellen voor de Koninklijke Italiaanse Marine: de Italiaanse 'frogmen' commando's. De eis van de Panerai Radiomir was dus een uitzonderlijk goede afleesbaarheid en waterbestendigheid. Vandaag de dag produceren zij nog steeds volgens deze kwalitatieve norm en Panerai is gevestigd in Neuchâtel, waar zij enkele van de populairste modellen in de huidige horlogewereld produceren. Daaronder natuurlijk hun Panerai Luminor modellen met de kenmerkende kussenvormige kast en kroonbeschermer.

3. IWC Portugieser handgewonden 8 Days

Sinds 1868 maakt IWC - (International Watch Company) - horloges met de hoogste kunst van horlogemaken. Het merk uit Grenchen is trots op zijn horloges, die altijd de mooiste, technisch meest geavanceerde modellen laten zien. Niet alleen dat, de gemaakte horloges behoren tot de meest elegante en exclusieve. De IWC Portugieser, met zijn ongelooflijke gangreserve van acht dagen, is slechts één voorbeeld dat deze bewering staaft. Het handgewikkelde uurwerk vertegenwoordigt waar IWC voor staat: het maken van technisch indrukwekkende, maar ook interessante horloges.

4. A. Lange & Söhne Lange 1815

Een poging om A. Lange & Söhne kort te beschrijven, A. Lange & Söhne is een van de meest gerespecteerde Duitse horlogefabrikanten, het Duitse equivalent van Patek Philippe, om het zo maar te zeggen.

De merken zijn vergelijkbaar in erkenning en achting, maar geenszins verwisselbaar; A. Lange & Söhne geven blijk van hun eigen unieke methodologie en filosofie, die in hun uurwerken tot uiting komt. Omdat de verwoesting van Duitsland rond de Tweede Wereldoorlog tot de sluiting van veel horlogemakers leidde, moest het merk opnieuw opgebouwd worden. Sinds de heroprichting in 1992 ontwerpt A. Lange & Söhne uurwerken met het fijnste vakmanschap. De Lange 1815 is slechts één van deze indrukwekkende stukken. Het verwijst naar het geboortejaar van de oorspronkelijke stichter, Ferdinand A. Lange en lijkt op de horloges die oorspronkelijk door hem en zijn zonen ontworpen zijn. De Lange 1815 toont een traditioneel ontwerp dat de geest van A. Lange & Söhne vertegenwoordigt. Hun sublieme erfgoed heeft de jaren overleefd - ondanks ontberingen en beproevingen.

5. Jaeger-LeCoultre Reverso

De Reverso van de befaamde horlogemaker Jaeger-LeCoultre is een legendarisch model in art deco stijl. Het stuk is oorspronkelijk ontworpen in het begin van de jaren 1930 als een horloge voor polospelers. Maar intussen heeft het de tand des tijds overleefd en is het een van de grootste iconen van de horlogerie. Dankzij de omkeerbare wijzerplaat kan het horloge gedraaid worden om het glas te beschermen tegen beschadiging, wat onvermijdelijk gebeurt bij de Polo. Het langwerpige ontwerp is een kenmerk van het horloge dat sierlijk om de pols rust. Binnen de Reverso-lijn zijn er natuurlijk ook met de hand gewonden horloges. Controversieel brengen deze mechanische horloges zichzelf dichter bij de drager door het ritueel opwinden van de kroon.

6. Vacheron Constantin Patrimony

Binnen de uitzonderlijke uurwerken van Vacheron Constantin zijn het de Patrimonium-modellen die de essentie van het merk en zijn geschiedenis sinds de oprichting in 1755 weerspiegelen.

Als promotor van het vakmanschap viert Vacheron Constantin het pure karakter van het vakmanschap en zijn eigen afkomst, die het doorgeven van kennis door de generaties heen bevordert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Patrimonium opvalt als een wereldberoemd horloge. Het elegante uurwerk bevat een uitstekend uurwerk met de fijnste afwerking. Vacheron Constantin is echt een meester horlogemaker, en de Patrimony is slechts één van de geweldige modellen die zij aanbieden.

7. Nomos Tangente

Het soevereine, mechanische uurwerk van de Nomos Tangente is een belichaming van de ethos van het Duitse merk. De eenvoudige klok, met zijn rechte lijnen en slanke krommingen, is een uitstekend voorbeeld van functioneel design. De Tangente toont een klassiek ontwerp - geen wonder dat het een van de populairste modellen in onze Nomos-collectie is.

Geschiedenis en functie van het handgewonden horloge

Het opwindmechanisme heeft een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. Aanvankelijk werden zakhorloges opgewonden met een sleutel - wat men noemde sleutelopwikkeling - waarbij de sleutel het vierkante uiteinde van de loop of de wormas ronddraaide. Dit werd later gevolgd door het al sleutelvrije opwindsysteem met kroon, dat in 1842 door Jean-Adrien Philippe werd uitgevonden. Deze eerste vorm van mechanisch opwinden gebeurde via een gekartelde kroon in de hanger.

Charles Antoine LeCoultre wordt ook beschouwd als de grondlegger van het kroonopwindsysteem, want in 1847 ontwikkelde hij een vorm van kroonopwinding met een wip, waarmee niet alleen het horloge opgewonden werd, maar ook de juiste tijd ingesteld kon worden. Tegenwoordig is de opwindmethode van Jaeger-LeCoultre de gewone handmatige opwindmethode, waarbij de kroon bediend wordt door de stand van de kroon te veranderen. Om dit te doen, trekt u de kroon iets naar buiten en klikt u hem in de gewenste stand.

Het handgewikkelde uurwerk was een praktische vernieuwing die grote populariteit genoot en later ook in polshorloges werd gebruikt. Het principe van de werking is heel eenvoudig: het opwinden van de kroon spant de hoofdveer - de krachtaccumulator van het mechanische horloge. De tandwieloverbrenging vertaalt de energie als een versnellingsbak naar kleinere wieltjes, die verbonden zijn met het echappement en de balans. Net als een klassieke slinger zorgt het balansmechanisme voor een regelmatige slag.

Tegenwoordig hebben handmatig gewonden horloges steeds meer gangreserve, zodat de horloges steeds minder vaak opgewonden hoeven te worden. Maar veel horlogeliefhebbers willen niet zonder hun dagelijkse ritueel en winden hun horloge ondanks alles toch elke dag op.

Een mechanisch horloge opwinden met manuele opwinding

Het feit dat een mechanisch horloge met manuele opwinding meer aandacht vraagt dan een automatisch horloge, wordt door veel horlogeliefhebbers niet als een nadeel ervaren. Het opwinden zelf is niet moeilijk, want de kroon hoeft alleen maar met duim en wijsvinger met de wijzers van de klok mee gedraaid te worden, totdat een duidelijke weerstand gevoeld wordt. Wanneer het horloge volledig opgewonden is, heeft het een zekere gangreserve, afhankelijk van het model en de fabrikant. Om te voorkomen dat uw handmatig gewonden horloge stilvalt, moet het handmatig gewonden uurwerk, indien mogelijk, met regelmatige tussenpozen opgewonden worden. Intussen zijn er ook automatische opwindmechanismen voor handmatig gewonden horloges verkrijgbaar, om uw horloge draaiende te houden.

Een argument ten gunste van de aankoop van een handmatig gewonden horloge is dat de horloges door de afwezigheid van de rotor merkbaar slanker gemaakt kunnen worden en daardoor bijzonder elegant en discreet lijken, vooral bij avondevenementen. Horloges met handmatige opwinding maken echter niet alleen indruk met hun ingehouden noblesse, maar laten ook een glimp zien van het mechanische hart van een horloge - het kaliber - door de afwezigheid van een rotor. Op die manier kunnen horlogeliefhebbers de voortgang van de tandwielaandrijving in het uurwerk onbeperkt gadeslaan.

Horloges met handmatige opwinding koopt u online bij CHRONEXT

Bent u op zoek naar uw droom mechanisch horloge met handmatig opwinding? Dan is CHRONEXT de juiste partner voor u. In de uitgebreide online shop vindt u talrijke uurwerken van gerenommeerde merken zoals Panerai, TAG Heuer of Omega. Bestel uw droomhorloge gewoon online en laat het mechanische wonder handig bij u thuis bezorgen. U krijgt bij ons ook 24 maanden CHRONEXT-garantie.