Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Audemars Piguet

Audemars Piguet bekleedt een bijzondere positie in de Zwitserse horloge-industrie. De fabrikant is onafhankelijk van de grote bedrijven en produceert sinds 1875 exquise horloges en uurwerken. In 1972 veranderde Audemars Piguet met het sportmodel Royal Oak de wereld van luxe horloges en presenteerde een van de beroemdste horlogedesigns van de eeuw. Dit model horloge is tot op de dag van vandaag nog steeds het vlaggenschip van het bedrijf.
Soort

Audemars Piguet horloges

Audemars Piguet bekleedt een bijzondere positie in de Zwitserse horloge-industrie. De fabrikant is onafhankelijk van de grote bedrijven en produceert sinds 1875 exquise horloges en uurwerken. In 1972 veranderde Audemars Piguet met het sportmodel Royal Oak de wereld van luxe horloges en presenteerde een van de beroemdste horlogedesigns van de eeuw. Dit model horloge is tot op de dag van vandaag nog steeds het vlaggenschip van het bedrijf.

In 1875 legden Jules-Louis Audemars en Edward-Auguste Piguet de basis voor een van de belangrijkste Zwitserse fabrikanten.

Tot op de dag van vandaag is het bedrijf niet verkocht en wordt nog steeds geleid door de oprichtersfamilie. Een merk met sterrenstatus: beroemdheden als Arnold Schwarzenegger en Michael Schumacher zijn al jarenlang klanten van Audemars Piguet. De in 1972 geïntroduceerde Audemars Piguet Royal Oak, was het eerste sport- en stalen horloge van subliem horlogemakerskunst.

Aaneengeregen successen: Het familiebedrijf

In 1875 opgericht door Jules-Louis Audemars en Edward-Auguste Piguet, is Audemars Piguet een familiebedrijf dat in de geschiedenis van het bedrijf nog nooit in andere handen is overgegaan. Beide oprichters behoorden tot de traditionele horlogemakersfamilies die al generaties hun hoofdvestiging hadden in Le Brassus in de Vallée de Joux in Zwitserland.

Jules-Louis Audemars was verantwoordelijk voor de technische leiding van de productie, terwijl Edward-Auguste Piguet de commerciële taken onder zijn beheer had. Aanvankelijk produceerde Audemars Piguet gecompliceerde zakhorloges. In 1882 had het merk al zijn eigen chronografen zoals zakhorloges met eeuwigdurende kalender of minuterepeater. In 1889 won de Grande Complication van Audemars Piguet, een bijzonder opvallend zakhorloge, een medaille op de Wereldtentoonstelling in Parijs. In 1891, toen het polshorlogetijdperk nog niet was aangebroken, creëerde de fabrikant het eerste polshorloge met minuterepeater.

Talent en passie betaalden zich uit: Audemars Piguet horloges kregen wereldwijd erkenning en populariteit, en zo opende het bedrijf filialen in onder andere Berlijn, Londen, Parijs, New York en Buenos Aires. Na de dood van de twee oprichters namen de erfgenamen het bedrijf over en legden zich toe op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige polshorloges. Geheel in de trend van de tijdgeest introduceerde Audemars Piguet edelmetalen en edelstenen in het design van de horloges. Noch de Grote Depressie, noch de Tweede Wereldoorlog hielden het succes van Audemars Piguet tegen, vooral in de VS was er grote vraag naar deze hoogwaardige polshorloges.

Een legendarisch design: de Royal Oak

De Royal Oak is met afstand het beroemdste horlogemodel van Audemars Piguet. De huidige reputatie van het bedrijf wordt toegeschreven aan dit horloge.

De jaren zeventig waren moeilijke tijden voor de Zwitserse horlogebranche: de populariteit van kwartshorloges nam enorm toe en traditionele fabrikanten zochten naar innovatieve ideeën. Audemars Piguet toonde wederom z'n pioniersgeest Toen in 1972 de Royal Oak werd geïntroduceerd, hadden de fabrikanten van klassieke horloges geen sporthorloges in hun assortiment en kasten van staal vonden ze helemaal onacceptabel. Audemars Piguet brak met deze ongeschreven regel en lanceerde een luxe horloge in een sportief design...met een opvallende stalen kast.

Het risico op mislukking was groot, maar Audemars Piguet durfde de stap te zetten, en de moed van het bedrijf betaalde zich uit: de Royal Oak schreef (horloge)geschiedenis van de horloge en verlegde de grenzen voor de hele branche. De Zwitser Gérald Genta was de ontwerper van de Audemars Piguet Royal Oak. Hij voelde de tijdgeest goed aan en zag dat de horlogemarkt rijp was voor een dergelijk gedurfd ontwerp.

Ook de Royal Oak Offshore, het zusje van de Royal Oak, geniet vandaag de dag een grote populariteit. De kast hiervan is massiever en spreekt met het nog sportievere, robuuste uiterlijk veel klanten aan. Liefhebbers van geavanceerd mechaniek weten ook de ongewone Royal Oak Concept-modellen te waarderen waarvan de prijs vaak de grens van 200.000 euro passeert.

Actuele horlogecollecties: Regels zijn er om gebroken te worden

Audemars Piguet is een van de weinige onafhankelijke fabrikanten in Zwitserland die kunnen bogen op een wereldwijde reputatie. Singapore, Londen of Berlijn, een Audemars Piguet Royal Oak wordt wereldwijd erkend en bewonderd.

Naast het vlaggenschipmodel Royal Oak en zustermodellen produceert de fabrikant momenteel ook andere collecties. De Jules Audemars-lijn biedt polshorloges in een klassiek design, terwijl de Millenary-serie een opvallende ovale vorm en een skeleton kast heeft. Squelette (of skeleton) verwijst naar de productie van transparante kasten zodat het uurwerk opengewerkt zichtbaar is en daardoor veel doeltreffender ontworpen dient te worden. Audemars Piguet beheerst deze koningsdiscipline van de horlogemakerskunst tot in de fijnste finesses. Een ander model van het huis dat alleen nog tweedehands verkrijgbaar is, heet Edward Piguet. Het handelsmerk van deze lijn is de elegante, rechthoekige kast.

De perfectie van de horlogemakerskunst van Audemars Piguet-horloges is ongeëvenaard en het merk schittert al lange tijd op eenzame hoogten aan het horlogemakerskunst-firmament.

Een favoriet in de wereld mooie beroemdheden

Talrijke beroemdheden zijn ten prooi gevallen aan de sterke aantrekkingskracht van de polshorloges. Acteur Arnold Schwarzenegger draagt bijv. in twee van zijn films, 'End of Days' en 'Terminator 3', een speciaal hiervoor ontworpen Limited Edition van de Audemars Piguet Royal Oak Offshore. Ook Formule 1-legende Michael Schumacher heeft zijn eigen Limiyrf Edition van de Royal Oak Offshore, die in 2012 werd gepresenteerd. Hierop zijn zeven wereldtitels weergegeven als zeven kleine sterren. Andere ambassadeurs van het merk Audemars Piguet zijn o.a. basketbalspeler LeBron James en voetballer Leo Messi.

Daarnaast zet het bedrijf zich in voor milieubescherming: de Audemars Piguet Foundation ondersteunt herbebossing. Het financiert onder andere projecten om kinderen voorlichting te geven over het thema milieubescherming en andere herbebossingsprojecten op alle vier de continenten.

Audemars Piguet is een merk dat voor luxe en topkwaliteit staat. Daarom vertrouwen horlogedragers over de hele wereld op Audemars Piguet horloges. Zo'n horloge is veel meer dan alleen maar een eenvoudige tijdmeter. Audemars Piguet gaat uitdagingen niet uit de weg en deze filosofie wordt weerspiegeld in elk horloge.