Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex GMT-Master

Wie de hele wereld rond reist, moet vaak verschillende tijdzones in de gaten houden. Oorspronkelijk ontwikkeld voor piloten, is de Rolex GMT-Master nu ook populair bij iedereen die veel reist en regelmatig van tijdzone verandert. Het horloge is allang de favoriet geworden van talrijke horlogeliefhebbers. Of het nu Rolex GMT-Master I of GMT-Master II is - beide modellen maken indruk met zowel technische verfijning als sportieve elegantie.
Soort

Rolex GMT-Master I & GMT-Master II

Wie de hele wereld rond reist, moet vaak verschillende tijdzones in de gaten houden. Oorspronkelijk ontwikkeld voor piloten, is de Rolex GMT-Master nu ook populair bij iedereen die veel reist en regelmatig van tijdzone verandert. Het horloge is allang de favoriet geworden van talrijke horlogeliefhebbers. Of het nu Rolex GMT-Master I of GMT-Master II is - beide modellen maken indruk met zowel technische verfijning als sportieve elegantie.

GMT-Master: Een wereldklassieker van Rolex

Het karakteristieke ontwerp van de GMT-Master II is net als dat van zijn voorganger GMT-Master al van verre te herkennen en oogt toch nooit saai.

De GMT-Master II is het ideale horloge voor alle frequente reizigers per vliegtuig en schittert bij elke gelegenheid - of het nu met een zakelijke uitstraling is of in de vrije tijd, een Rolex GMT-Master II wordt altijd goed ontvangen. Het karakteristieke kenmerk van de Rolex GMT-Master II is overtuiging de roterende 24-uurs lunette, die in de meeste versies tweekleurig is. Met behulp van de extra 24-uurs wijzer is het mogelijk de exacte tijd af te lezen, inclusief het uur van de dag.

Het opvallende ontwerp heeft de harten van vele beroemdheden veroverd: De GMT-Master werd gedragen door Che Guevara, Pablo Picasso, Hunter S. Thompson, en ook door Pussy Galore - de beroemde James Bond Girl, wier naam in verzamelaarskringen de GMT-Master aanduidt met de referentie 6542.

Een horloge voor frequente reizigers per vliegtuig en hoogvliegers

Toen in de jaren 50 vliegtuigen binnen korte tijd verschillende tijdzones begonnen te doorkruisen, ontstond de behoefte aan een polshorloge waarmee men twee tijdzones tegelijk in de gaten kon houden. In die tijd waren het vooral de piloten die de tijd moesten weten op zowel de luchthaven van vertrek als die van bestemming. En zo lanceerde Rolex in 1954 de GMT-Master (ref. 6542) - vanaf het allereerste begin het officiële polshorloge aan boord van Pan Am-vluchten. Sommige deskundigen beweren dat de karakteristieke rood-blauwe lunette geïnspireerd is op de kleuren van deze legendarische luchtvaartmaatschappij. Voor de meesten echter staan de kleuren van de zogenaamde 'Pepsi'-lunette voor het onderscheid tussen dag en nacht.

Vanaf het begin was de GMT-Master een groot succes. Tot op de dag van vandaag geniet het opvallende polshorloge grote populariteit, niet alleen bij piloten, maar ook bij horlogeliefhebbers uit de hele wereld, beroepsreizigers en, niet te vergeten, verzamelaars.

Legendarische zustermodellen: GMT-Master I en GMT-Master II - het verschil zit in de details

In 1985 introduceerde Rolex de nieuwe GMT-Master II. Nieuw waren onder andere het saffierglas en de zwarte en rode lunette van referentie 16760. Bovendien maakte deze nieuwe versie van de GMT-Master het voor het eerst mogelijk om drie tijdzones tegelijk af te lezen, omdat het nieuwe uurwerk kaliber 3085 het mogelijk maakte om de twaalf-uurwijzer onafhankelijk van de andere wijzers in te stellen. Gedurende een aantal jaren maakten zowel de GMT-Master als de GMT-Master II deel uit van het Rolex-gamma. Rolex verrijkte deze productlijn regelmatig met vernieuwingen en nieuwe kleurencombinaties: Lunetten in zwart met geelgoud, zwart met witgoud (ref. 116710) en ook in tweekleurig blauw-zwart (ref. 116710BLNR) zijn nu op de tweedehands markt te vinden.

Vandaag de dag produceert Rolex alleen nog de GMT-Master II, maar dit opvallende herenhorloge blijft trouw aan de klassieke en sportief-elegante stijl van de GMT-Masterlijn.

Fraai en functioneel: Tijd voor stijl met de Rolex GMT-Master II

Zoals elk Rolex-horloge heeft ook de GMT-Master II een uitstekende herkenningswaarde. Behalve de functionele lunette heeft dit beroemde Rolex-model een Oyster-kast die waterbestendig is tot 100 meter en een Perpetual-uurwerk met een zelfopwindend mechanisme.

De armband is de typische drie-rijige Oyster-armband met platte elementen, die er niet alleen esthetisch mooi uitziet, maar ook een uitstekend draagcomfort biedt. De GMT-Master II is momenteel verkrijgbaar in roestvrij staal, geel goud, wit goud en een mengsel van geel goud en roestvrij staal. In 2005 introduceerde Rolex de eerste GMT-Master II met de Cerachrom-lunette, die dankzij dit speciale keramische materiaal aanzienlijk robuuster en krasbestendiger is dan de vroegere aluminium versie. Intussen biedt Rolex de GMT-Master II aan met zwarte en blauw-zwarte Cerachrom-lunette, en met de rood-blauwe keramische lunette (ref. 116719BLRO).

Een overzicht van de prijzen: GMT-Master I en GMT-Master II

De huidige Rolex GMT-Master II zijn voorzien van een gepatenteerde Cerachrom-lunette. Cerachrom is een speciaal keramisch materiaal dat de kenmerkende GMT-lunette weerstand en krasbestendigheid geeft. De nieuw gevonden robuustheid heeft zijn prijs: De Cerachrom-modellen zijn aanzienlijk duurder dan hun voorgangers. Als u het zonder keramiek kunt stellen, zult u veel aantrekkelijke tweedehandse of zo goed als nieuwe GMT-Master II's vinden met een aluminium lunette.

De GMT-Master II, evenals zijn voorganger GMT-Master, genieten een cultstatus onder Rolex-liefhebbers. De tweedehandsmarkt voor deze modellenlijn, die al meer dan 60 jaar bestaat, verrast met vele kostbare vondsten. Veel verzamelaars beginnen graag aan de spannende zoektocht naar zeldzame kleurencombinaties. Maar de GMT-Master met de referentie 1675 opent voor velen de deur naar de exquise vintage wereld van Rolex. Deze in 1959 geïntroduceerde versie is niet bijzonder moeilijk te vinden op de tweedehandsmarkt en verrukt met betrekkelijk lage prijzen.

CHRONEXT exclusief: Gemakkelijk luxe horloges verkopen

Bij CHRONEXT kunt u niet alleen eersteklas modellen zoals de Rolex GMT-Master I of de Rolex GMT-Master II online kopen, maar ze ook verkopen. Wij steunen u met onze jarenlange ervaring in de handel in luxe horloges en helpen u de best mogelijke verkoopprijs te bereiken. Neem contact op met onze specialisten per telefoon of e-mail en wij zullen u met plezier adviseren over uw mogelijkheden. U kunt ook gewoon ons online formulier invullen. Wij zullen binnen een paar dagen contact met u opnemen.