Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Nomos

Horlogemakerskunst uit Glashütte: al meer dan 25 jaar combineert Nomos ambachtelijke traditie met modern en karaktervol horlogedesign. Met het minimalistische uiterlijk onderscheiden de horloges van Nomos zich duidelijk van de massa. Deze moderne en tegelijkertijd tijdloze uurwerken zijn universeel en elegant.
Soort

Duits vakmanschap: horloges van Nomos

Horlogemakerskunst uit Glashütte: al meer dan 25 jaar combineert Nomos ambachtelijke traditie met modern en karaktervol horlogedesign. Met het minimalistische uiterlijk onderscheiden de horloges van Nomos zich duidelijk van de massa. Deze moderne en tegelijkertijd tijdloze uurwerken zijn universeel en elegant.

Met de fabriek in Glashütte en een team ontwerpers in Berlijn slaagt Nomos erin een perfecte symbiose te creëren van traditioneel vakmanschap en modern design. Sinds 2005 fabriceert Nomos uitsluitend eigengemaakte uurwerken (manufactuur-werken). De in 1992 geïntroduceerde Tangente is het bekendste model van Nomos. Roger Moore, Bill Clinton en talrijke Duitse beroemdheden vertrouwen op de robuustheid van een Nomos-horloge.

Sinds 1990: De eeuwig jonge horlogefabrikant uit Glashütte

In 1906 werd in Glashütte een horlogebedrijf opgericht onder de naam 'Nomos'. Dit bedrijf heeft echter behalve de vestigingsplaats en merknaam, niets gemeenschappelijks met het huidige bedrijf. Het bedrijf, dat aan het begin van de 20e eeuw een aantal jaren bestond, produceerde niet zelf horloges maar importeerde voltooide horloges uit Zwitserland en voegde hieraan het woord 'Glashütte' toe. De huidige Nomos-fabrikant zou een dergelijk productieproces, dat geheel tegen de regels van Glashütte over verticale integratie van de horloges indruist, absoluut afkeuren. Tenslotte produceert het bedrijf, dat in 1990 werd opgericht door Roland Schwertner uit Düsseldorf, horlogemodellen die niet alleen indruk maken met hun uiterlijk, maar ook met het inwendige uurwerk. Sinds 2005 gebruikt Nomos Glashütte uitsluitend eigengemaakte uurwerken en mag met recht manufactuur worden genoemd.

Met meer dan 25 jaar geschiedenis is Nomos nog vrij jong in vergelijking met sommige traditionele huizen. Maar het bedrijf ziet zichzelf in dit opzicht niet alleen als jong, maar positioneert zich ook als een innovatief en creatief bedrijf in de horlogemarkt, dat traditie en moderniteit combineert. Bij de ontwikkeling van de horlogemodellen werkt Nomos samen met jonge en creatieve ontwerpers uit het nabijgelegen Berlijn. Dit geeft de horloges een modern en puur uiterlijk, dat ondanks de eenvoud een schitterende uitstraling heeft.

De Nomos Tangente: Een ster aan de horlogehemel

De Tangente geldt als polshorloge dat het meeste invloed heeft gehad op de reputatie van Nomos onder horlogeverzamelaars. Het horloge is ontworpen door ontwerpster Susanne Günther en wordt gekenmerkt door een moderne maar klassieke stijl. Het ontwerpconcept is tot in de kleinste details harmonieus, wat de Nomos Tangente talrijke prijzen heeft opgeleverd. Geheel volgens de Bauhaus-esthetiek geldt bij de Nomos Tangente: vorm volgt functie. Het polshorloge is goed afleesbaar en eenvoudig, en daarnaast mooi gevormd en hoogwaardig. De Nomos Tangente heeft geen onnodige tierelantijnen. Sinds 2005 is de Tangente uitgerust met een Nomos manufactuur-kaliber, het handmatig opwindbare uurwerk Nomos Alpha.

Het design van Nomos is direct herkenbaar. Strakke lijnen en vormen en het bewust weglaten van overbodige franje worden gecombineerd met een eersteklas afwerking en uitstekende materialen. De uitstekende stijlelementen van Nomos ontvingen niet alleen veel lof van onze klanten en horlogeliefhebbers maar ook tijdens talrijke wedstrijden. German Design Award, Red Dot Design Award of ook de Goldene Unruh: sinds zijn oprichting won het bedrijf meer dan 120 prijzen voor het design of de kwaliteit van de Nomos-horloges.

Onafhankelijke productie: Het swing-systeem

Het echappement, ook swing-systeem genoemd, is het hart van elk horloge. Het bestaat uit balanswiel (onrust), spiraalveer (ook wel spiraal of balansveer genoemd), ankerrad en anker en regelt de gang van het mechanische uurwerk en zorg zodoende voor de precisie ervan. De horlogekenner weet: hoe beter de kwaliteit van echappement, des te nauwkeuriger is het hele horloge.

De fabricage van dit systeem is uitgesproken gecompliceerd en arbeidsintensief. Daarom knopen de meeste horlogefabrikanten, vooral kleine bedrijven, dit systeem compleet in, meestal in Zwitserland. Nomos daarentegen heeft samen met de Technische Universiteit Dresden een eigen echappementsysteem ontwikkeld: het Nomos swing-systeem. Zodoende wordt Nomos dus onafhankelijk van toeleveranciers en zet een grote stap in de richting van een zelfstandige horlogefabrikant.

In het echappement moet daarbij niet elk afzonderlijk onderdeel uiterst nauwkeurig worden gefabriceerd, maar de samenwerking van de verschillende elementen is enorm belangrijk. Alleen wanneer het gehele swing-systeem perfect harmonieert en de elementen perfect op elkaar zijn afgestemd, loopt het horloge absoluut nauwkeurig. Zodoende hangen de nauwkeurigheid, robuustheid en duurzaamheid van een horloge grotendeels af van dit onderdeel van het uurwerk.

Bill Clinton, Roger Moore en Sylvester Stallone

Een helder tijdloos design en absolute precisie gecombineerd met robuustheid en duurzaamheid. Deze mix zorgt ervoor dat horlogeliefhebbers op de hele wereld de polshorloges van Nomos waarderen. Maar niet alleen horlogeverzamelaars zijn te spreken over het uiterlijk en de kwaliteit van de stijlvolle horloges uit Glashütte. Ook veel beroemdheden uit de politiek, film en de maatschappij zijn enthousiast over het merk Nomos en dragen graag horloges van dit merk. De Amerikaanse ex-president Bill Clinton heeft gekozen voor een Nomos Tangente Millennium, terwijl de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier de klassieke variant van de Tangente draagt. Deze is ook te vinden om de pols van regisseur en Oscar-winnaar Florian Henckel von Donnersmarck.

Glashütte-horloges voor het goede doel

Nomos heeft van een aantal van zijn bekende modellen speciale edities van 'Artsen zonder Grenzen' uitgegeven. De horloges dienen een goed doel: voor elk horloge dat uit van speciale edities wordt gekocht, doneert Nomos 100 euro, dollars of ponden aan Artsen zonder Grenzen, afhankelijk van de locatie. Het streefdoel is om in totaal meer dan een miljoen dollar te doneren.

De horloges verschillen van de normale standaardversies door de klein geschreven tekst 'Ärzte ohne Grenzen' onder de zes op de wijzerplaat. Op de achterkant van sommige edities van 'Ärzte ohne Grenzen'-edities staat ook op de achterkant van de kast een bijzondere gravure. Bovendien is de twaalf in rood gehouden en de modellen die normaliter zijn uitgerust met blauwe wijzers hebben zwarte wijzers.

Er zijn acht modellen waarvan Nomos een 'Ärzte ohne Grenzen'-editie heeft uitgebracht: deTetra 27, de Tangente 38 – in een Duitse en een Amerikaanse variant –, de Tangente 33 – in een Engelse en Amerikaanse variant – en de klassieke Tangente in een versie 'For Doctors Without Borders UK'.

Hoogwaardige Nomos-horloges bij CHRONEXT

Bij CHRONEXT kunt u online een breed assortiment Nomos-horloges kopen tegen aantrekkelijke prijzen – direct leverbaar en met 24 maanden CHRONEXT-garantie. Wie op zoek is naar een bijzonder voordelige prijs, zou kunnen overwegen om een tweedehands Nomos-horloge te kopen. Afhankelijk van de referentie en het model kunt u in onze onlineshop gebruikte horloges kopen voor aanzienlijk minder dan 2.000 euro. Dankzij onze eigen meesterwerkplaats kunnen we de echtheid en kwaliteit garanderen van alle horloges die we verkopen. Maximale veiligheid gegarandeerd.