Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex Day-Date

Montag, Monday of Lundi: De Oyster Perpetual Day-Date is vernoemd naar de dag van de week die op de wijzerplaat wordt weergegeven - in meer dan 26 verschillende talen. Het Rolex-horloge, dat in de jaren 1950 op de markt kwam, werd vooral beroemd door zijn aanhang van beroemdheden. Talrijke presidenten en staatshoofden hebben de Rolex Day-Date gedragen, waaraan hij zijn beroemde bijnaam ontleent: de president.
Soort

Rolex Day-Date of het presidenthorloge

Montag, Monday of Lundi: De Oyster Perpetual Day-Date is vernoemd naar de dag van de week die op de wijzerplaat wordt weergegeven - in meer dan 26 verschillende talen. Het Rolex-horloge, dat in de jaren 1950 op de markt kwam, werd vooral beroemd door zijn aanhang van beroemdheden. Talrijke presidenten en staatshoofden hebben de Rolex Day-Date gedragen, waaraan hij zijn beroemde bijnaam ontleent: de president.

Een polshorloge van superlatieven

De Rolex Day-Date - ook bekend als de Rolex President - inspireert niet alleen met zijn klassieke vormgeving, maar vooral met zijn edele materialen: Het is alleen verkrijgbaar in 18-karaats goud of platina en wordt niet in roestvrij staal vervaardigd.

Een kenmerkende eigenschap van de Day-Date is de weergave van de dag van de week op de wijzerplaat. Het horloge werd in 1956 geïntroduceerd en werd een van Rolex' beroemdste modellen, mede dankzij zijn bekende aanhang. Dit lievelingshorloge van veel staatshoofden en CEO's verschijnt ook regelmatig in Hollywood-films. 'Rain Man', 'Goodfellas' en 'Rocky IV' zijn maar enkele van de films waarin de Day-Date symbool moet staan voor de verheven status van een personage.

Een horloge van superlatieven: De Rolex Day-Date maakt niet alleen indruk met zijn legendarische ontwerp, maar ook met de uitstekende robuustheid en betrouwbaarheid waar alle Rolex-polshorloges om bekend staan. Met een ruime keuze aan wijzerplaten en lunettes in verschillende afwerkingen kan de Rolex Day-Date bij iedereen in de smaak vallen - zowel als herenhorloge als dameshorloge.

De geschreven dag van de week

Op drie uur is de datumaanduiding met het karakteristieke Rolex cyclops vergrootglas; op 12 uur is het kijkvenster, evenwijdig aan de ronding van de kast gebogen, dat de hele dag van de week aangeeft en de Day-Date zijn naam geeft. Of het nu Engels, Chinees, Italiaans of Russisch is - de geschreven dag van de week kan worden weergegeven in een van de meer dan 26 wereldtalen. Ondanks de opvallende weekaanduiding maakt de Oyster Perpetual Day-Date indruk met zijn eenvoudige en klassieke vormgeving.

Dankzij deze tijdloze elegantie en de opvallende weergave geniet de Day-Date een hoge herkenningswaarde bij mannen, maar wint hij tegelijk steeds meer aan populariteit bij de vrouwelijke klanten van Rolex.

Rolex Day-Date of Presidential horloge: Een horloge voor besluitvormers

Behalve onder de eigenlijke naam Day-Date (ook soms gespeld als Daydate), is het model ook bekend onder de bijnaam 'President', vooral in de USA.

Aan de ene kant zou de bijnaam te danken kunnen zijn aan de presidentiële band die speciaal voor de Day-Date gemaakt werd: De edele armband met drie halfronde bandelementen werd samen met de Day-Date in 1956 voorgesteld en siert niet alleen de Day-Date maar ook enkele edelmetalen modellen van de Rolex Datejust.

Anderzijds kan de bijnaam ook verwijzen naar de bekende aanhang van het model: Tal van staatshoofden en historische besluitvormers zijn de trotse bezitters geweest van een Rolex Day-Date. De Amerikaanse president Lyndon B. Johnson was net zo'n trouwe Rolex-klant als Fidel Castro, die zijn Day-Date samen met zijn Submariner aan zijn linkerarm droeg. Waar de bijnaam 'President' ook vandaan komt, hij heeft zeker in belangrijke mate bijgedragen tot het fenomenale succes van de Day-Date.

Day-Date: Een horloge voor hoge eisen

De gevarieerde Day-Date horlogefamilie biedt Rolex-klanten een uiterst rijke keuze aan kleuren, materialen en afwerkingen. Klanten kunnen kiezen tussen 18-karaats geel, wit of Everose goud en een Oyster- of President-armband.

Sinds 2013 is de Day-Date ook verkrijgbaar met een leren band: Op Baselworld presenteerde Rolex een nieuwe, kleurrijke serie van het succesvolle model. De nieuwe Day-Dates (waaronder ref. 118138, ref. 118139 en ref. 118135) zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, waarbij de leren band bij de kleur van de wijzerplaat past. De lunette van de Day-Date is gegolfd, gepolijst of voorzien van edelstenen. De aangebrachte indexen op de wijzerplaat zijn er zowel als Romeinse cijfers en in een diamanten variant. De versieringen met kostbare edelstenen zijn een blikvanger voor elke avondkleding, terwijl de sobere versie geschikt is voor alledaagse zaken.

De huidige Day-Date modellen (ref. 118238 of ref. 118239) zijn uitgerust met de door Rolex ontwikkelde Parachrom-Breguet-haarveer, die bestand is tegen magnetische velden en trillingen, en het kaliber 3155 met zelfopwindend mechanisme.

Rolex Day-Date II: Elegantie in het groot

De in 2008 geïntroduceerde Day-Date II (ref. 218235, ref. 218238, ref. 218239, ref. 218206) zet de traditie van het origineel voort en toont niet alleen de tijd van de dag, maar ook de datum en de geschreven dag van de week.

Het duidelijke onderscheid tussen de Day-Date II en de Day-Date is de kastgrootte: Terwijl het klassieke horloge uit de jaren 50 gekenmerkt wordt door een sobere kast van 36 millimeter, valt zijn opvolger op met een opvallende kast van 41 millimeter.

Bovendien is het nieuwere model in de Oyster collectie van Rolex alleen verkrijgbaar met een Oyster- of President-band en wordt niet met leren banden aangeboden. De Day-Date II is daarom bijzonder geschikt voor mannen met een voorkeur voor grotere modellen met een tijdloze vormgeving, die hun geld veilig willen beleggen.

Een veilige investering

Stijlvol en waardevast: De Oyster Pertetual Day-Date wordt uitsluitend in goud en platina vervaardigd en wordt daarom niet alleen gewaardeerd als een fraai sieraad en betrouwbaar uurwerk, maar ook als een veilige investering. Dankzij de voortreffelijke afwerking en de stabiele merkwaarde van Rolex wordt de Day-Date onder verzamelaars en liefhebbers als een goede investering beschouwd. Interessante prijsaanbiedingen vindt u op de tweedehands- en vintagemarkt: Hier ligt de prijs voor een Day-Date vaak in het viercijferige bereik. Nieuwe modellen of zelfs versies met edelstenen, daarentegen, liggen meestal boven de € 15.000.

Vintage Day-Date referenties in een oogopslag

Hoewel de Day-Date eigenlijk ontworpen is als herenhorloge, siert het evenveel vrouwenpolsen. Voor dames wordt de kleinere versie van 36 mm aanbevolen. Aangezien het horloge een van de klassiekers van het merk is, heeft het in de loop der jaren heel wat verschillende edities gekend. De prijzen variëren naargelang de staat en het jaar van uitgave. Bij CHRONEXT vindt u een grote selectie van Rolex Day-Date vintage tegen eerlijke prijzen en onmiddellijk leverbaar.

Referentie 1803

De Rolex Day-Date vintage is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Tot de bekendste modellen behoort de referentie 1803, die helemaal in het begin van de jaren 60 zijn debuut maakte. De kern van de kast in geelgoud en de champagnekleurige wijzerplaat zijn typisch voor deze referentie. De gecanneleerde lunette heeft Romeinse cijfers.

Referentie 18038

Referentie 18038, daarentegen, werd in 1977 gelanceerd als de vijfde generatie van de Rolex Day-Date en was uitgerust met saffierglas en het kaliber 3055. Voor verzamelaars die op zoek zijn naar een ongewoon voorwerp, zijn er de exclusieve modellen 118238 en 118235. Aangezien de staat van vintage horloges sterk kan variëren, zijn er altijd aanzienlijke prijsschommelingen. Vooral zeldzame en goed bewaarde horloges (in originele staat) zijn geschikt als lucratieve belegging.

Rolex Day-Date bij CHRONEXT kopen

Bij CHRONEXT kunt u een ruime keuze aan Rolex Day-Date-modellen online kopen voor onmiddellijke levering - tegen aantrekkelijk lage prijzen en met 24 maanden CHRONEXT garantie.

Bent u niet geïnteresseerd in het kopen maar eerder in het verkopen van uw Rolex Day-Date-horloge? Geen probleem! Wij van CHRONEXT zijn het juiste aanspreekpunt voor u. Als online handelsplatform ondersteunen wij onze klanten met onze jarenlange ervaring in de handel in luxe horloges. Neem contact op met onze specialisten per telefoon of e-mail en wij zullen u graag adviseren. U kunt ook gewoon ons online formulier invullen. Wij verheugen ons erop van u te horen!