Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Tudor

In 1926 vond de geboorte van Tudor plaats. De oprichter van Rolex, Hans Wilsdorf, stelde zich een voordeligere variant van het merk met de kroon ten doel, zonder in te boeten op kwaliteit. Wilsdorf luisterde naar zijn intuïtie en had, zoals zo vaak, gelijk: Tudor werd een succesvol merk waarvan de dames- en herenhorloges vandaag de dag wereldwijd worden gewaardeerd.
Soort

Uw mening is belangrijk voor ons

Tudor-horloges voor dames en heren – een optimale prijs-kwaliteitverhouding

In 1926 vond de geboorte van Tudor plaats. De oprichter van Rolex, Hans Wilsdorf, stelde zich een voordeligere variant van het merk met de kroon ten doel, zonder in te boeten op kwaliteit. Wilsdorf luisterde naar zijn intuïtie en had, zoals zo vaak, gelijk: Tudor werd een succesvol merk waarvan de dames- en herenhorloges vandaag de dag wereldwijd worden gewaardeerd.

- Sinds 1926 staat het merk Tudor voor hoogwaardige Zwitserse horloges.

- Als voordeligere dochteronderneming van Rolex zijn horloges van Tudor ook geschikt voor starters.

- Tudor vintage horloges bevatten kast en banden van Rolex.

- Met de Heritage-collectie kijkt het bedrijf terug op de populaire vintage modellen van het huis en viert al jaren grote successen.

Dames- of herenhorloges: bij CHRONEXT vindt u een uitgebreid assortiment Tudor-modellen met de besteprijsgarantie. Ontdek online de felbegeerde uurwerken en overtuig uzelf van de eerlijke prijs-kwaliteitverhouding en de innovatieve geest van het merk.

Hans Wilsdorf: De geniale oprichter

In 1926, dus 15 jaar na de succesvolle oprichting van Rolex, kreeg Hans Wilsdorf een geniale inval, een van de vele in zijn leven. Hij wilde een voordeliger, maar tegelijkertijd kwalitatief hoogstaand alternatief creëren voor het nu beroemde merk met de kroon. Het resultaat: Wilsdorf registreerde de bedrijfsnaam 'Tudor' en beriep zich daarbij op de machtige Welshe koninklijke familie. Later werd de roos, het symbool van de Tudor-dynastie, het bedrijfslogo van het merk.

Na de registratie wachtte Wilsdorf echter nog 20 jaar voordat hij Tudor aan het grote publiek voorstelde met een volwassen assortiment en strategische marketing. Wilsdorf was destijds een marketinggenie op het moment dat marketing nog niet eens bestond. In 1946, na het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen het polshorloge zijn gouden eeuw vierde, presenteerde Wilsdorf de eerste modellen van Tudor. De horloges werden net als die van Rolex, gekenmerkt door een sportief ontwerp en een uitstekende robuustheid. In tegenstelling echter tot de bekende moedermaatschappij werden de uurwerken hier gebruikt door leveranciers. Tot op de dag van vandaag wordt Tudor bevoorraad door ETA, een van de toonaangevende Zwitserse fabrikanten van horlogeonderdelen. Dankzij deze uitbesteding kan Tudor horloges aanbieden tegen gunstige prijzen en toch een uitstekende kwaliteit garanderen.

Afsplitsing van de 'grote zus': Tudor introduceert eigen lijn

Sinds de oprichting is het merk Tudor gevormd door het imago van Rolex, de grote zus. In de jaren 50 en 60 kon Tudor zich onderscheiden van z'n nadrukkelijk luxueuze zustermerk met een reeks succesvolle reclamecampagnes die horloges toonden bij wegwerkzaamheden of in mijnen. Tudor-horloges werden als robuust en betrouwbaar beschouwd. Horloges die iemand zelfs onder extreme omstandigheden niet in de steek laten.

Echter, In de loop van de tijd vervaagde het beeld van Tudor iets en het merk oriënteerde zich toch weer te sterk op de reputatie van Rolex. Een paar jaar geleden haalde het bedrijf met behulp van een nieuwe directie nieuw elan in huis. Tudor richtte zich op zijn traditie en erkende zijn waarden, dus datgene wat het merk onderscheidt van Rolex. Met de Heritage-collectie werd een nieuw begin gemaakt, gericht op het verleden. Tudor bracht gewilde vintage modellen uit de jaren 50 en 60 weer tot leven en zette de geschiedenis van het bedrijf in het middelpunt van de belangstelling. Deze strategie bleek zeer succesvol en leidde tot een hele reeks vintage herinterpretaties in de hele branche.

De modellen van de Heritage-collectie zoals Heritage Black Bay of Heritage Chrono, zijn nu in internationaal zeer gevraagd en laten zien dat Tudor zowel een eigen traditie als een identiteit heeft.

Innovatie uit eigen huis: Technisch geperfectioneerd horloges van Tudor

Tudor creëert stijlvolle dames- en herenhorloges die zich onderscheiden door hun hoge kwaliteit en bestendigheid, maar ook door innovatieve oplossingen op het gebied van design en technologie.

Het extreem robuuste hightech keramisch spuitgieten werd bijvoorbeeld voor het eerst gebruikt bij de Tudor Fastrider Black Shield. Terwijl veel andere keramische horloges alleen zijn bedekt met een laagje keramiek, gaat Tudor een stap verder. De kasten van deze Fastrider-modellen zijn gemaakt van één stuk hoogwaardig hightech spuitgietwerk van keramiek en zorgen voor een extreme robuustheid. Hoogontwikkelde productieprocessen maken een jarenlange betrouwbaarheid mogelijk en maken de bezel en het middelgedeelte van de kast en de bezel bestand tegen milieu-invloeden.

Tudor pakt de trendsignalen op. Naast de grote belangstelling voor keramische horloges zag Tudor de toenemende populariteit van stoffen banden. Vooral vintage horloges worden tegenwoordig vaak gedragen met een kleurrijke of gestreepte NAVO-band. Tudor zette dus een ongewone stap en begon de horloges van het huis uit te rusten met een extra, stoffen band. De strategie bleek succesvol te zijn: de Heritage-modellen met hun vintage look worden perfect aangevuld door de stijlvolle en hoogwaardige banden. De speciaal ontwikkelde armbanden vereisen een hoge handvaardigheid tijdens het productieproces en passen perfect bij de robuuste kasten van de sporthorloges.

In 2015 verraste Tudor op sensationele wijze vriend en vijand op de Baselworld: het bedrijf presenteerde een zelf ontwikkeld manufactuurkaliber. De MT 5621 is een automatisch uurwerk met secondenstop voor de nauwkeurige instelling van de tijd en met maximaal 70 uur gangreserve, dat is ingebouwd in het nieuwe North Flag-model. Het uurwerk overtuigt met kwaliteit en precisie, wat wordt bevestigd door het COSC-certificaat. De MT 5621 belichaamt innovatie en pioniersgeest, twee waarden die Tudor onderscheiden.

Duikhorloges van Tudor: Van Oyster Prince tot Black Bay

In 1952 lanceerde Tudor een horloge waarvan de naam kenners onmiddellijk herinnert aan Rolex: Oyster Prince. De horloges waren uitgerust met de beroemde Oyster-kast van Rolex en zorgden daarom voor een solide waterdichtheid. Nog in datzelfde jaar werden 30 Oyster Prince-horloges gebruikt bij de Britse Noord-Groenlandse expeditie en bewezen hun betrouwbaarheid en robuustheid.

Het professionele duikhorloge van Tudor, de Oyster Prince Submariner (ref. 7922), werd in 1954 geïntroduceerd en deed denken aan de Rolex-klassieker Submariner, zowel in naam als qua stijlelementen. De zwarte duikbezel, de Mercedes-uurwijzer, de armband: bij een vluchtige blik zijn de verschillen nauwelijks zichtbaar. Het voortreffelijke Tudor-horloge overtuigde in korte tijd professionele duikers en in de jaren 60 werd de Prince Submariner gebruikt in de Amerikaanse marine. In diezelfde periode verschenen de eerste Tudor Submariner horloges met de kenmerkende Snowflake-wijzer. De uurwijzer kreeg de opvallende sneeuwvlokvorm zodat duikers ook in het donker de minutenwijzer van de urenwijzer konden onderscheiden. In de jaren 70 kon Tudor een partnerschap met de Franse Marine Nationale tot stand brengen en de soldaten jarenlang voorzien van de robuuste Submariner horloges.

Nadat de productie in de jaren 80 was stopgezet, kreeg de Tudor Submariner de cultstatus in verzamelaarskringen: de vraag en prijzen groeiden exponentieel. Tudor werd zich bewust van deze ontwikkeling en lanceerde in 2012 twee modellen tegelijk in het faovriete ontwerp: de Pelagos en de Heritage Black Bay. Hoewel de Black Bay vooral indruk maakt door zijn vintage look, overtuigt de Pelagos ook met een extreme robuustheid en horlogetechnologie. Sinds 2015 zijn de horloges van Pelagos uitgerust met het zelf vervaardigde manufactuurkaliber. Heritage Black Bay en Pelagos zetten met succes de traditie van Tudor-horloges voort en voldoen ruim aan de moderne eisen.

Sinds 1970: De chronografen

De chronografen hebben een bijzondere plaats in de geschiedenis en collectie van Tudor. In 1970 werd het eerste horloge van deze serie, de Oysterdate Chronograph, gepresenteerd en werd onmiddellijk enorm populair. Binnen in het horloge tikt een Valjoux-kaliber 7734 met een mechanische handmatige opwinding. De grote kast meet 39 millimeter en is zeer herkenbaar aan de kenmerkende, afgeschuinde randen van de bandnokken en de opvallende lijnen. De kleurrijke vormgeving van de wijzerplaat en de ordening van de chronograafweergaven geven de Tudor Oysterdate Chronograph een individueel karakter dat vandaag de dag nog steeds zeer gewaardeerd wordt in verzamelaarskringen. Vintage horloges uit deze periode zijn zeer gewild en de prijs voor goed bewaarde exemplaren neemt elk jaar toe.

In 1977 kwam de opvolger van de populaire chronograaf met een automatisch uurwerk dat tot in de jaren 90 werd geproduceerd. Na de productiestop verlangden veel horlogeliefhebbers naar vintage modellen van de opvallende Tudor-chronograaf. Tudor vervulde de wensen van deze klanten in 2010 met de presentatie van de Heritage Chrono. Een horloge dat het populaire ontwerp combineert met hedendaagse technologie. Tegenwoordig is de Heritage Chrono met zijn stijlvolle uitstraling een van de populairste modellen van Tudor.

Internationale erkenning

Het merk Tudor staat voor prestatie en robuustheid en is niet alleen aantrekkelijk voor selecte klanten, maar ook voor de polsen van een groot aantal prominenten. De Tudor Heritage Chrono (ref. 70330N) bijvoorbeeld slaagde erin de sprong naar Hollywood te maken en is in de film 'Mission Impossible - Ghost Protocol' te bewonderen als trouwe metgezel om de pols van Tom Cruise.

Van 2009 tot 2011 werkte Tudor samen met de in Stuttgart gevestigde autofabrikant Porsche. De samenwerking belichaamde de volledige herinterpretatie van de fabrikant en streefde sportieve doelen na als 'timing partner'. Sinds 2013 is Tudor de officiële tijdnemer van het World Enduring Championship (WEC), een buitengewone langeafstandsracewedstrijd. Prestatie, precisie en passie. Deze samenwerking onderstreept de overeenkomsten tussen mechanische horloges en snelle auto's, en Tudor zet de nauwe band met de motorwereld in de schijnwerpers.

De sterke combinatie van technologie en stijl is altijd al de focus geweest van de Tudor-collecties en wordt duidelijk weerspiegeld in de heldere lijnen en sportieve esthetiek van de horloges.

CHRONEXT-tip: Favoriete dameshorloges van Tudor

1. Tudor Black Bay

De Tudor Black Bay is een echt highlight met een zilveren gans, rode tinten en een intense zwarte wijzerplaat voor sterke contrasten. Het model is ook verkrijgbaar in brons en andere kleurencombinaties. Als u zo'n Tudor dameshorloge wilt kopen, kunt u het bij CHRONEXT financieren tegen de laagste rentetarieven in de branche of direct tegen een gunstige prijs kopen.

2. Tudor Prince Date Tiger

Ondanks de vrij mannelijke naam slaat de Tudor Prince Date Tiger een goed figuur om een vrouwenpols. Deze Tudor voor vrouwen is standaard gebaseerd op een automatisch uurwerk en geeft altijd de juiste tijd aan. Het model overtuigt met een eenvoudige, zilveren roestvrijstalen kast en armband.

3. Tudor Pelagos

De Pelagos-serie van Tudor straalt elegantie uit en garandeert met de kast en armband van massief titanium een bijzonder lange levensduur. De wijzerplaat is ontworpen in verschillende kleuren, de weergave is meestal wit. De Tudor dameshorloge is uitgerust met een draaibare bezel, een geschroefde kroon, lichtgevende weergaven en wijzers. Zo kunt u zelfs in het donker zonder problemen de tijd aflezen.

Een Tudor-horloge verkopen bij CHRONEXT

Bij CHRONEXT hebt u niet alleen de mogelijkheid om Tudor-horloges tegen aantrekkelijke prijzen te kopen, maar u kunt uw model ook online verkopen. Van inruil tot directe verkoop - wij geven u graag advies over uw verkoopmogelijkheden en helpen u de best mogelijke deal te krijgen. Neem gewoon telefonisch of per e-mail contact met ons op of vul onze online-formulier in dat weinig tijd in beslag neemt. We nemen binnen een paar dagen contact met u op.