Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Panerai Luminor

De Luminor is een van de bekendste horlogemodellen van Officine Panerai. De kenmerkende kroonkurk op de horlogekast is een van de handelsmerken van de Italiaans-Zwitserse fabrikant. Zich bewust van zijn oorsprong, geeft de Luminor onmiskenbaar uitdrukking aan de traditie van marinehorloges.
Soort

Panerai Luminor – Modern marinehorloge

De Luminor is een van de bekendste horlogemodellen van Officine Panerai. De kenmerkende kroonkurk op de horlogekast is een van de handelsmerken van de Italiaans-Zwitserse fabrikant. Zich bewust van zijn oorsprong, geeft de Luminor onmiskenbaar uitdrukking aan de traditie van marinehorloges.

Bij CHRONEXT kunt u een uitgebreide selectie van de Panerai Luminor online kopen - tegen eerlijke prijzen en met een 24-maanden CHRONEXT-garantie. Ontdek het sportief-elegante marinehorloge en vind het model van uw voorkeur. Of het nu nieuw, tweedehands of vintage is: In onze online shop kunt u de Luminor in verschillende prijscategorieën krijgen.

100% origineel: Elk model wordt in onze eigen meesterwerkplaats op echtheid en kwaliteit gecontroleerd.

Van Radiomir tot Luminor

De wortels van de Panerai Luminor liggen eigenlijk in het Radiomir-model. Dit functionele en robuuste duikershorloge werd door Panerai in 1936 speciaal voor de Italiaanse marine ontwikkeld. De schroefkroon en de geschroefde achterkant van de kast maakten van de Radiomir een bijzonder waterbestendig horloge - ideaal voor Italiaanse gevechtszwemmers.

Een ander belangrijk kenmerk van de Panerai Radiomir was de optimale afleesbaarheid, die ook bij ongunstige lichtomstandigheden onder water nog gewaarborgd was. Dit was te danken aan de glow-in-the-dark markers en wijzers op de zwarte wijzerplaat. Panerai had een speciaal verlichtingsmiddel ontwikkeld van zinksulfaat, mesothorium en radiumbromide en er patent op aangevraagd onder de naam ’Radiomir’. Toen bleek dat het materiaal Radiomir zeer radioactief was, werd het vervangen door een ander fosfor, Luminor. In 1960 werd het nieuwe model met dezelfde naam geboren. Kenmerken: Robuuste kast in een opvallende kussenvorm en de beschermende brug die ervoor zorgt dat de kroon waterdicht is.

In dienst van de marine: Tot in de jaren 1990 produceerde Panerai geen horloges voor de commerciële distributie. Toen de eerste officiële collectie van het Italiaanse huis in 1993 werd gepresenteerd, waren de Luminor en de Luminor Marina twee van de drie gepresenteerde horloges. Dankzij zijn unieke geschiedenis en zijn aparte ontwerp heeft het horloge een cultstatus bereikt bij verzamelaars en kenners.

Functioneel en puristisch

Een horloge als geen ander: De Luminor van Panerai onderscheidt zich onmiddellijk van de massa door zijn unieke vorm en grootte. De originelen uit de jaren 1950 hadden al een kast met een diameter van 47 millimeter, en ook de huidige Luminor-modellen willen zich niet verstoppen - de kastmaat varieert van 40 tot 47 millimeter, afhankelijk van het model.

De oorsprong van de Luminor ligt in de wereld van de Italiaanse militaire marine, die Panerai decennia lang als officiële leverancier diende. Het horlogemodel van vandaag boeit door zijn fascinerende geschiedenis en spreekt liefhebbers van robuuste uurwerken direct aan. Sportief design, hoge weerstand en een duidelijke wijzerplaat - dat zijn de kenmerken van de Luminor van Officine Panerai. De klok presenteert zich functioneel en duidelijk en doet de harten van elke Paneristi sneller slaan. Onder deze aanhangers van Panerai bevinden zich talrijke prominente acteurs die de fabrikant actief steunen.

In de eerste plaats is Sylvester Stallone trouwe vriend van het huis. Veel kenners beweren dat de acteur het voorheen vrij onbekende merk in de jaren 1990 voor het eerst aan internationale faam heeft geholpen. Stallone droeg op eigen verzoek in verschillende films, bijvoorbeeld 'Daylight' uit 1996, Panerai-horloges. Zijn collega's volgden hem, zoals Arnold Schwarzenegger of ook Jason Statham. Zo verwierf niet alleen de Luminor, maar ook zijn zustermodel Radiomir grote bekendheid in de hele wereld.

Panerai Luminor Marina: Het moderne marinehorloge

De Luminor Marina van Panerai is een klassieker van grote afmetingen - met een kastdiameter van 44 millimeter zal het horloge niet over het hoofd gezien worden. De naam verwijst naar de oorsprong van Panerai-horloges als uurwerken van de Italiaanse marine (in het Italiaans 'Marina Militare').

Officine Panerai biedt de Luminor Marina in verschillende uitvoeringen aan - de modelserie is een van de meest gewilde in de Luminor-collectie. Populaire modellen zijn o.a. de Luminor Marina PAM 510 of de door vintage horloges geïnspireerde Luminor Marina PAM 590. Beide uitvoeringen beschikken over een indrukwekkende gangreserve van 8 dagen.

Een andere klassieker van de serie is de Luminor Marina PAM 111. De eenvoudige zwarte wijzerplaat met de karakteristieke Panerai-cijfers wordt gecompleteerd door een kleine secondewijzer op 9. Liefhebbers van horloges met een vintage uiterlijk zullen waarschijnlijk aangetrokken worden door het zustermodel Luminor Marina PAM 005: Op de wijzerplaat van dit model staat een kenmerkend logo met de letters ‘OP’, die Officine Panerai symboliseren.

Groot assortiment: Panerai Luminor bij CHRONEXT

Nieuw, tweedehands of vintage: Bij CHRONEXT vindt u een brede selectie van Panerai Luminor tegen aantrekkelijke prijzen en meestal beschikbaar voor onmiddellijke levering. Ontdek de begeerde modellen van de Italiaans-Zwitserse manufactuur en profiteer van onze exclusieve service, zoals onze CHRONEXT-garantie van 24 maanden op elk verkocht horloge of onze gratis verzending wereldwijd.