Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Vintage horloges

Soort
CHRONEXT – Certified Original
Of het nu nieuw, tweedehands of vintage is: de authenticiteit van elk luxe horloge wordt gegarandeerd door onze gecertificeerd horlogemakers.
CHRONEXT – Garantie
2 jaar garantie op ieder horloge in iedere staat dankzij ons eigen horlogeatelier.

Koop vintage horloges online bij CHRONEXT

Fijne luxehorloges verliezen in de loop der tijd geenszins hun charme, het is eerder omgekeerd en ze worden mooier en nog waardevoller. Natuurlijk heeft een horloge dat men al tientallen jaren bezit een emotionele waarde, maar ver daarbuiten stijgen de prijzen voor elegante vintage horloges vaak tot onvoorstelbare hoogten. Een vintage horloge combineert dus een mooi uurwerk met een aantrekkelijke investering.

Vintage modellen - veel meer dan tweedehands horloges

Het is niet altijd duidelijk wanneer een horloge telt als een vintage horloge. Bij CHRONEXT geldt: alle uurwerken die meer dan 20 jaar oud zijn, worden vintage horloges genoemd. Als gevolg daarvan zijn er nog heel wat vintage horloges op de markt, terwijl veel andere vintage horloges moeilijk te vinden zijn. Dit hangt onder meer af van de leeftijd van het model, maar nog meer van vraag en aanbod.

Voor veel horlogeliefhebbers zijn vintage horloges veel meer dan alleen maar oude horlogemodellen. Deze historische horloges hebben een heel bijzondere uitstraling, ze hebben horlogegeschiedenis geschreven, wereldgeschiedenis meegemaakt en zitten vol verhalen. Een goed verzorgd en goed bewaard vintage horloge is dan ook iets heel bijzonders, een echte eigentijdse getuige om de pols. Bovendien hebben de beroemde vintage modellen van gerenommeerde horlogemerken een tijdloos design dat vele decennia later nog steeds inspireert. Dankzij de elegantie van vintage horloges vormen ze de perfecte aanvulling op elke outfit - of het nu gaat om alledaagse zaken, casual vrije tijd of een avondevenement.

Er zijn talrijke populaire vintage modellen van zowel dames- als herenhorloges. Of het nu een edele chronograaf of een delicaat juwelenhorloge is - een vintage horloge straalt altijd individualiteit, stijl en prestige uit. De regel is: hoe minder het horloge is veranderd en vervangen, hoe waardevoller het is in verzamelaarskringen en dus op de markt voor vintage horloges.

Waar moet ik op letten als ik een vintage horloge koop?

Als u besluit een vintage horloge te kopen, moet u vooraf een paar tips in overweging nemen om het gewenste horloge tegen een redelijke prijs en in goede staat te verkrijgen. Met deze tips van CHRONEXT staat u aan de veilige kant bij het kopen van een vintage horloge:

Wanneer was de laatste herziening van het horloge? Als het lang geleden is, kan dit betekenen dat het vintage horloge nu in slechtere staat is. Tegelijkertijd verhoogt elke herziening de kans dat er iets aan het horloge is veranderd.

Wat is de staat van de kast, armband, enz.? In het algemeen geldt: hoe meer originele onderdelen er op het horloge bewaard zijn gebleven, hoe hoger de waarde. Het gebeurt echter soms dat onderdelen van het horloge, zoals de armband, niet meer in goede staat zijn. Vooral als u het horloge koopt om het te dragen en niet om het in de kluis te bewaren, is het zeer raadzaam een horloge te kiezen met een nieuw bandje of om een nieuw bandje te laten monteren.

In welke staat is de beweging? Als u een vintage horloge wilt kopen, moet u eerst naar het uurwerk kijken. Als er bijvoorbeeld roest zichtbaar is of afzonderlijke schroeven ontbreken, kan worden verwacht dat de levensduur van het horloge niet al te hoog meer is.

Vintage horloges als investering

Vintage horloges worden niet alleen gewaardeerd door horlogeliefhebbers, maar worden ook beschouwd als een interessante investering. Als u overweegt horloges als investering te kopen, moet u zich ervan bewust zijn dat u deskundige kennis nodig hebt om uw geld winstgevend in vintage horloges te investeren, en dat onaangename verrassingen of teleurstellingen nooit kunnen worden uitgesloten.

Allereerst is de keuze van het horlogemerk van cruciaal belang als u met een vintage horloge een goede investering wilt doen. Rolex is waarschijnlijk het populairste merk voor vintage horloges en wordt gekenmerkt door een vrij goede prijsontwikkeling. En vintage horloges van Patek Philippe hebben ook de neiging om in de loop der tijd in prijs te stijgen en zijn daarom geschikt als waarde-investering. Dit betekent dat iedereen die een horloge van deze merken koopt - of het nu nieuw of tweedehands is - en het later in goede staat doorverkoopt, een goede kans heeft om winst te maken.

Vintage horloges in de CHRONEXT online shop

In de online winkel CHRONEXT wordt het kopen van een vintage horloge een heel bijzondere ervaring. Wij bieden u een grote keuze aan vintage horloges van gerenommeerde merken zoals Omega, Rolex, Patek Philippe of IWC. Laat u door ons inspireren en vind uw droomhorloge!

Bestel uw vintage horloge eenvoudig en gemakkelijk online bij CHRONEXT. Elk model wordt in onze eigen meesterwerkplaats op kwaliteit en echtheid gecontroleerd en heeft bovendien een CHRONEXT-garantie van 2 jaar. Maximale veiligheid gegarandeerd.