Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

TAG Heuer

TAG Heuer behoort al meer dan 150 jaar tot de gerenommeerde fabrikanten van hoogwaardige horloges. Onlosmakelijk verbonden met de sportwereld, beroemt TAG Heuer zich op talrijke uitvindingen op het gebied van snelheidsmeters en iconische sportmodellen. Klassiekers zoals de Carrera of de Monaco inspireren horlogeliefhebbers over de hele wereld met hun spannende geschiedenis en legendarische design.
Soort

TAG Heuer horloges – robuust en stijlvol

TAG Heuer behoort al meer dan 150 jaar tot de gerenommeerde fabrikanten van hoogwaardige horloges. Onlosmakelijk verbonden met de sportwereld, beroemt TAG Heuer zich op talrijke uitvindingen op het gebied van snelheidsmeters en iconische sportmodellen. Klassiekers zoals de Carrera of de Monaco inspireren horlogeliefhebbers over de hele wereld met hun spannende geschiedenis en legendarische design.

- Al meer dan 150 jaar produceert TAG Heuer, vóór 1985 'Heuer' genaamd, eersteklas zakhorloges en polshorloges.

- Edouard Heuer, de oprichter van het bedrijf, vond in 1887 het oscillerende rondsel uit en had zo een blijvende invloed op het ontwerp van het chronograaf uurwerk.

- Sinds de oprichting van het bedrijf voelt TAG Heuer zich verbonden met de sportwereld: het bedrijf ondersteunt wereldberoemde atleten en het Formule 1-team McLaren.

- Steve McQueen droeg een TAG Heuer Monaco in de motorsportfilm 'Le Mans'.

Het kopen van een TAG Heuer-horloge is nog nooit zo gemakkelijk geweest: bij CHRONEXT vindt u een grote selectie gecertificeerde horloges tegen aantrekkelijke prijzen. Dankzij onze eigen meesterwerkplaats en onze ervaren specialisten bieden wij u een uitgebreide service en garanderen de authenticiteit van elk verkocht horloge. Nieuw, gebruikt of vintage: bij ons krijgt u direct verkrijgbare horloges met de besteprijsgarantie. Nu online bestellen.

Sportief design en toekomstgerichte technologie

Vanuit een klein Zwitsers dorp timmerde de jonge horlogemaker Edouard Heuer met z'n precisie-uurwerk aan de weg naar succes. Vandaag de dag is het ooit kleine bedrijf een internationaal bedrijf dat terug kan kijken op talrijke uitvindingen en technologische mijlpalen. In 1985 veranderde de naam van het bedrijf in 'TAG Heuer'. De fabrikant met zijn sterke affectie voor de motorsport behoort wereldwijd tot de toonaangevende merken voor hoogwaardige horloges.

Al heel snel zorgden baarden de horloges van het huis Heuer veel opzien in de wereld van de technologie, bijvoorbeeld op het gebied van voertuig- en vliegtuigapparatuur. De stap sprong naar de motorsport is daarom niet ver weg, en daarom begeleidde het bedrijf niet alleen de technologische ontwikkelingen in de snelste sporten, maar onderhoudt tot op de dag van vandaag ook een nauwe band met sport- en race-evenementen over de hele wereld. Deze band is ook duidelijk herkenbaar in de sportieve designs van de TAG, die de spirit van de snelheid en maximale prestatie representeren. Sommige sporthorloges van TAG Heuer zoals de TAG Heuer Monaco of de TAG Heuer Carrera hebben al lang een cultstatus verworven.

Sinds 1860: Precisiehorloges uit Zwitserland

1860 was voor ambitieuze ondernemers een gunstige tijd en een jonge horlogemaker greep de kans van het eerste uur: Edouard Heuer, net 20 jaar oud, richtte met zijn individuele mix van expertise en pioniersgeest het traditionele bedrijf op dat vandaag de dag nog steeds succesvol is. In het kleine bergdorp Saint-Imier opende hij zijn horlogewerkplaats, waarin hij nieuwe wegen in het vakmanschap zou inslaan. In 1887 introduceerde hij zijn ingenieuze uitvinding, het oscillerende rondsel, voor het eerst in het uurwerl van Heuer en veranderde daarmee aanzienlijk de horlogeproductie van alle daaropvolgende chronografen. Tot op heden maken TAG Heuer en andere fabrikanten gebruik van het handige oscillerende rondsel in chronograaf horloges.

Ook zijn zonen Jules Edouard en Charles Auguste gebruikten in 1911 dit ingenieuze mechanisme als voorbeeld voor de door hen gepatenteerde 'Time of Trip'. Deze innovatieve technologie wordt gezien als de eerste 12-uur chronograaf en werd als toonaangevend instrument toegepast in voer- en vliegtuigen.

In 1916 bekroonden de broers hun successen met een nieuw hoogtepunt: Charles Auguste Heuer ontwikkelde de eerste stopwatch die precies op de 1/100 seconde kon meten in plaats van op de conventionele 1/5 seconde. De horloges waren onder andere erg populair voor tijdmetingen in de sportwereld. Zo presenteerde TAG Heuer zich in de loop van de geschiedenis van het bedrijf als tijdwaarnemer van atleten en sportevenementen.

Jack W. Heuer: Legendarische horloges van het huis Heuer

Jack W. Heuer, de achterkleinzoon van de oprichter van het bedrijf, vestigde in 1969 opnieuw alle aandacht van de industrie op zijn familiebedrijf. De aanleiding: het uurwerk Chronomatic Caliber 11 was de eerste automatische chronograaf met microrotor. Het uurwerk was in het diepste geheim samen met drie andere bedrijven ontwikkeld en zorgde voor een ware revolutie in de horlogewereld.

Tegelijkertijd maakte het Heuer Monaco-model furore: In de racefilmklassieker 'Le Mans' speelt Steve McQueen een coureur van de bekende 24-uurs race in de gelijknamige stad. Tijdens de film prijkt een Heuer Monaco om z'n pols met een ongewone, vierkante kast.

Toen de eerste kwartshorloges de polsen veroverden, stond Heuer open voor de nieuwe uurwerken. In 1975 produceerde 's werelds eerste kwartschronograaf vette koppen in de horlogewereld. Onder de naam 'Chronosplit' beschikte het horloge over een dubbele digitale weergave, de split-seconds-functie en een stopnauwkeurigheid tot op een honderdste van een seconde.

In 1985 ging het bedrijf, voorheen alleen bekend als 'Heuer', een samenwerking aan met de internationaal actieve TAG-ondernemingsgroep en werd dienovereenkomstig omgedoopt tot TAG Heuer. Jack Heuer trok zich een paar jaar terug uit het bedrijf, maar in 2001 nam hij de functie van erevoorzitter op zich en zorgde voor de juiste samensmelting van traditie en innovatie, de drijfveer van TAG Heuer vanaf het allereerste uur.

Van Formula 1 tot tennis: Nauwkeurige tijdmeting voor de sportwereld

TAG Heuer onderhoudt al jarenlang een nauwe band met de sportwereld . Van 1992 tot 2003 was TAG Heuer de officiële partner en tijdwaarnemer van de Formule 1. De nauwe samenwerking wordt weerspiegeld in de beroemde horlogelijn TAG Heuer Formula 1, die nog steeds liefhebbers van eersteklas horloges en dynamische motorsport aanspreekt. Deze betrokkenheid met de motorsport komt ook tot uiting in de samenwerking met Ferrari en McLaren. Zo heeft TAG Heuer bijvoorbeeld al drie innovatieve collecties voor McLaren Mercedes ontworpen, waarvan de Formule 1-coureur Jenson Button optreedt als merkambassadeur voor de precisiehorloges en vaak ook privé een TAG Heuer Formula 1 herenhorloge draagt.

Bovendien zijn beroemdheden als voetballer Cristiano Ronaldo en acteur Leonardo DiCaprio toegewijde liefhebbers en merkambassadeurs van TAG Heuer. Ook in de tenniswereld spelen TAG Heuer-horloges een prominente rol. De Russische tennisster Maria Sharapova is al jarenlang ambassadrice van TAG Heuer. Samen met haar heeft TAG Heuer al een serie stijlvolle dameshorloges gecreëerd. Een van haar favoriete modellen is de TAG Heuer Formula 1 Lady Steel Ceramic Pavée. De sportieve look krijgt een vrouwelijke touch door de met diamanten bezette bezel.

Waar traditie en innovatie elkaar ontmoeten

Tot op de dag van vandaag werkt TAG Heuer gepassioneerd aan de voortdurende uitbreiding van zijn collecties, die gebaseerd zijn op de reeds bekende en volledig nieuwe modellen van het huis. In 2004 kreeg het bedrijf veel enthousiaste bijval voor de TAG Heuer Monaco V4, het eerste mechanische uurwerk dat een riemaandrijving, een lineaire oscillerende massa en keramische lagers had - een gedurfde innovatie van het merk TAG Heuer. De TAG Heuer Monaco V4 is sterk geïnspireerd door de vierkante look van de originele Monaco-serie, maar in plaats van de klassieke wijzerplaat is het innovatieve uurwerk zichtbaar.

Tegelijkertijd trok TAG Heuer met de TAG Heuer Aquaracer de aandacht van een nieuwe doelgroep. De Aquaracer-lijn richt zich op de behoeften van watersportliefhebbers en biedt nauwkeurige uurwerken met een hoge waterbestendigheid en een stijlvol ontwerp.

Direct in het daaropvolgende jaar, 2005, verraste het bedrijf de horlogewereld opnieuw. Dit keer met de Calibre 360 als eerste mechanische chronograaf horloge dat overtuigt met een meetnauwkeurigheid tot een honderdste van een seconde. Daarmee grijpt TAG Heuer weer terug op de geschiedenis van het bedrijf: het micrograaf-zakhorloge uit 1916 wordt immers beschouwd als een van de belangrijkste uitvindingen van Heuer.

Terugkijkend op de traditie en gedreven door innovatie, staat TAG Heuer alom bekend om z'n sportiviteit en precisie en is niet bang om nieuwe wegen in te slaan.

Een TAG Heuer-horloge verkopen bij CHRONEXT

Bij CHRONEXT kunt u niet alleen hoogwaardige uurwerken zoals de horloges van TAG Heuer kopen, maar ook verkopen. Dankzij onze jarenlange ervaring in het luxesegment ondersteunen we u bij de verkoop van uw horloge en helpen u om de best mogelijke deal te krijgen. Inruil, commissie of directe verkoop, neem contact op met onze ervaren specialisten via telefoon, e-mail of LiveChat en wij adviseren u graag. U kunt ook gewoon ons online-formulier invullen en we nemen binnen een paar dagen contact met u op.