Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Cartier

Juwelier van koningen, koning der juweliers. De Parijse onderneming met een rijke traditie gaat niet alleen prat op de artistieke sieradencreaties, maar ook op zijn gerenommeerde horlogemodellen voor dames en heren. Santos, Tank, Ballon Bleu – de veelzijdige horlogecollectie van Cartier neemt een uitzonderingspositie in het horloge-universum in. Daarnaast wordt de bewezen succesformule nageleefd: eersteklas kwaliteit, legendarisch design en unieke geschiedenis.
Soort

Cartier-horloges – tijdloze klassiekers voor dames en heren

Juwelier van koningen, koning der juweliers. De Parijse onderneming met een rijke traditie gaat niet alleen prat op de artistieke sieradencreaties, maar ook op zijn gerenommeerde horlogemodellen voor dames en heren. Santos, Tank, Ballon Bleu – de veelzijdige horlogecollectie van Cartier neemt een uitzonderingspositie in het horloge-universum in. Daarnaast wordt de bewezen succesformule nageleefd: eersteklas kwaliteit, legendarisch design en unieke geschiedenis.

Wereldwijd symboliseert Cartier een luxueuze levensstijl, prachtige sierraden en hoogwaardige dameshorloges. De mysterieuze panter en de rode leren doos zijn een wereldberoemde handelsmerk van Cartier. In 2000 opende de horlogefabrikant Cartier in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds zijn poorten en produceert inmiddels zelf een aantal horloges-series. In de loop van de geschiedenis van het bedrijf lanceerde Cartier verschillende historische horlogemodellen, zoals de Santos, de Tank of de Pasha. Bij CHRONEXT vindt u online een grote selectie van de modellen tegen aantrekkelijke prijzen. Direct leverbaar en voorzien van een 24 maanden CHRONEXT-garantie.

Koning der juweliers

De naam Cartier symboliseert wereldwijd pure luxe. Naast de fijne sierraden en prachtige accessoires voldoen ook de stijlvolle horloges aan de filosofie van de rijke traditie van het huis. Cartier behoort tot de beroemdste juweliers ter wereld en de lange geschiedenis van het merk is nauw verbonden met grote namen. De dames- en herenhorloges van Cartier zijn wereldwijd bekend.

Het bedrijf werd in 1874 opgericht door Louis François Cartier (1819-1904). De innovatieve goudsmid nam het sieradenatelier in Parijs van zijn leermeester over en trok al snel de aandacht door zijn talent en vakmanschap. Een nicht van Napoleon III, prinses Mathilde, was een van de eerste beroemde klanten die zeer enthousiast was over de uurwerken van de juwelier. Anderen, zoals de Franse keizerin Eugénie die talrijke sieraden liet maken door Cartier, volgden al snel. Het succes eiste zijn prijs: het atelier werd te klein voor het toenemende aantal veeleisende klanten en de uitbreiding van het bedrijf was niet meer te vermijden. Cartier verhuisde naar de Boulevard des Italiens in Parijs en breidde het assortiment uit met een nieuw productgebied: hoogwaardige luxe horloges van eigen fabricaat.

In 1874 vond de eerste verandering plaats in de bedrijfsvoering van het huis Cartier, waarbij de oudste zoon Alfred zijn intrede deed in het familiebedrijf. Vanaf toen werd de Franse juwelier, dankzij de buitengewone passie voor schoonheid en luxe, steeds bekender. Binnen de kortste tijd veroverde Cartier de Europese koningshuizen, het Russische tsarenrijk, de maharadja's uit India die dol op schitterende sieraden waren, en de beroemdheden en sterren op Broadway en in Hollywood met prachtige sieraden en accessoires.

13 Rue de la Paix, Parijs: Van kleine juwelier tot wereldsucces

In eerste instantie bestond het Cartier-assortiment vooral uit zakhorloges. Vanaf 1888 werden echter ook de eerste polshorloges gefabriceerd. Daarbij ging het om mooie horloges voor vrouwen. De dames hadden dus de primeur dit draagcomfort zelf te ontdekken. Alfred Cartier, de zoon van de oprichter, focuste zich op de uitbreiding van het segment luxe horloges, die hij ontwierp als zakhorloges, slingerhorloges en polshorloges voor dames.

De aanvankelijk kleine bijval werd al snel een succes toen de oudste zoon van Alfred, Louis, in 1989 bij het bedrijf kwam, gevolgd door zijn broers Pierre en Jacques. De goede reputatie van het bedrijf verspreidde zich al snel als een lopend vuurtje over de wereld: Pierre en Jacques openden in 1902 de eerste vestiging in Londen en maakten van het bedrijf een gebrevetteerd hofleverancier van koningshuizen. In 1907 breidde het bedrijf uit naar Rusland, terwijl de Amerikaanse elite vanaf 1909 op de Fifth Avenue in New York de buitengewone collecties kon bewonderen en natuurlijk kopen.

Het overlijden van de broers Louis (1942) en Pierre Cartier (1965) stelde het bedrijf voor net zo moeilijke uitdagingen als de tweede Wereldoorlog. Het bedrijf viel uiteen in drie delen die pas in 1974 weer werden samengevoegd als Cartier Monde. Sinds 1997 behoort Cartier tot de Zwitserse luxegroep Richemont.

Panthère in zinnebeeld en persoonlijkheid

Uit de overleveringen is bekend dat het merksymbool, de panter van Cartier, teruggaat naar een van de meest invloedrijke creatieve directrices van het huis. Jeanne Toussaint (1886 - 1976), bijnaam 'panter', bracht de extravagante stijl van de Cartier-horloges tot uiting met een mix van dierlijke passie en vrouwelijke elegantie. Ze zette de wilde jaren twintig luister bij met de beroemde 'Panther-ring' (1935) en de sieradencollecties Love en Trinity. De prachtige kostbaarheden waren modern en handig tegelijkertijd. Bij het ontwerp ervan ging het nooit om het materiaal maar om het effect. Zo liet Jeanne Toussaint de betoverende kunstwerken stralen in avantgardistisch gevormde sierraden en in horlogeontwerpen.

Vandaag de dag brengt Cartier hulde aan de bewonderenswaardige Créatrice: de karakteristieke, sierlijke panter is te vinden in elke Cartier-boetiek en siert zowel de sieraden als de horloges van het huis. In de artistiek vormgegeven horloges zoals de Promenade d'Une Panthère, wordt de symboliek van de wilde kat met pracht en praal geprezen. Veel vrouwelijke klanten kennen echter ook nog de Cartier Panthère-collectie, die tegenwoordig niet meer wordt gemaakt maar daardoor zeer gewild is op de tweedehandsmarkt voor horloges.

Fijne horlogemakerskunst uit Parijs en Zwitserland

In het recente verleden heeft de nauwe band met de fijne juwelierskunst ervoor gezorgd dat het herenhorloge op de achtergrond is geraakt. Hoewel eerdere series zoals Cartier Tank of Cartier Santos konden overtuigen met mannelijke ontwerpen, bleven de gedetailleerd ontworpen dameshorloges vaak de boventoon voeren. Tot nu toe zijn de uurwerken vrijwel altijd voortgekomen uit de jarenlange samenwerking met het bedrijf Jaeger-LeCoultre, dat een grote naam heeft als Zwitserse horlogefabrikant.

Sinds een aantal jaren heeft het huis Cartier een nieuwe filosofie omarmd: het ontwikkelingsteam van Carole Forestier, dat aanzienlijk is uitgebreid binnen het bedrijf, vestigt de aandacht van de meer draagkrachtige clientèle op de pure horlogetechniek met de maximale precisie. Als huidige hoofdontwikkelaarster steekt Forestier met passie en energie perfect vakmanschap in een nieuw jasje. Nadat de 'Manufacture Cartier' in 2000 zijn deuren opende in het Zwitserse horlogemakersbolwerk La Chaux-de-Fonds, ontwikkelde het bedrijf zich tot een belangrijke naam binnen de Haute Horlogerie. Zo werd ondertussen het eerste kaliber gepresenteerd met het zeer gerespecteerde Genève-keurmerk.

Het Cartier kaliber 1904, dat voor het eerst op de markt kwam met de Cartier Calibre, was het eerste resultaat van dit nieuwe bedrijfsbeleid. Zonder tierelantijnen maar met een efficiënt en betrouwbaar mechanisme in twee veertonnen brengt het geheel in eigen huis gebouwde automatische kaliber de hoge eisen van Cartier tot uitdrukking. Ondertussen zagen een serie manufactuur-kalibers van Cartier het daglicht en de fabrikant verrast elk jaar met nieuwe finesses.

CHRONEXT-aanbeveling: De top 5 dameshorloges van Cartier

In de loop der jaren heeft Cartier als geen ander merk een indrukwekkend aantal klassiekers en iconen gelanceerd. Wie houdt van een klassiek design of tijdloze horloges, vindt bij de Parijse fabrikant het juiste model. Goud, zilver of bezet met diamanten. Romeinse cijfers of diamanten indexen. Rond, hoekig of ovaal – Cartier biedt u een indrukwekkende verscheidenheid aan ontwerpen en blinkt uit door technische verfijning. Ontdek onze top vijf en laat u betoveren.

Cartier Tank

De Cartier Tank met de rechthoekige horlogekast behoort tot de belangrijkste horloges ter wereld en is een grote favoriet van First Ladies en Hollywood-sterren. Al sinds 1917 overtuigt het model wereldwijd horlogeliefhebbers door het duidelijke, rechtlijnige ontwerp en de klassieke Romeinse cijfers. Ondertussen is het dameshorloge ook verkrijgbaar met diamanten indexen met roestvrijstalen of leren band. De Tank is een Cartier dameshorloge van de buitencategorie: afhankelijk van de referentie betaalt u tussen de 1.750 en 250.000 euro.

Cartier Panthère

De Panthère van Cartier is een tijdloos icoon en wordt over de hele wereld gewaardeerd door zijn magisch mysterieuze uitstraling. Het creatieve ontwerp en de rechthoekige afgeronde kast maken het model uniek. Mocht u op zoek zijn naar een gouden Cartier-dameshorloge, dan is de Panthère de moeite waard. Het horloge is verkrijgbaar in geel-, rosé- of witgoud, roestvrij staal of bicolor. Bij ons is het model verkrijgbaar vanaf ca. 3.000 euro.

Cartier Santos

De Cartier Santos is een van de oudste horloges van de Parijse ondernemer en een prachtig schoolvoorbeeld van fijne horlogemakerskunst. Karakteristieke stijl: het pilotenhorloge dankt zijn unieke charme aan de kleine diameter en de vierkante kast met afgeronde hoeken. Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding: u krijgt het model in een verscheidenheid van edele metalen - met en zonder diamanten bezetting. Terwijl de tweedehandsprijs begint bij ca. 1.600 euro, is de nieuwprijs bij CHRONEXT ongeveer 3.150 euro.

Cartier Ballon Bleu

Elegantie met een opvallende kroon: het ontwerp van de Cartier Ballon Bleu is onconventioneel en innovatief. Het horloge is vernoemd naar de blauwe saffier cabochon op de opwindkroon. Daarnaast ronden de wijzers in een elegant zwaardmodel het totaalbeeld af en creëren de buitengewone harmonie van het model. Als u op zoek bent naar een elegante klassieker, dan krijgt u bij ons dit Cartier-horloge voor dames vanaf 4.140 euro.

Cartier Ronde

De Cartier Ronde is een van de meest recente creaties van het Parijse bedrijf, maar toch is dit model erin geslaagd in zeer korte tijd de cultstatus te bereiken. Het model is net zo klassiek als onmiskenbaar en overtuigt door de ronde horlogekast. Dankzij de grote Romeinse cijfers en de selectie van stijlvolle materialen zoals goud, staal en krokodillenleer past de Ronde perfect in het productportfolio. Dit dameshorloge van Cartier is bij ons verkrijgbaar vanaf 2.000 euro.

De voordeligste optie: een tweedehands Cartier-dameshorloge kopen

Als u geïnteresseerd bent in een luxe horloge, dan is het altijd de moeite waard om een kijkje te nemen op de tweedehandsmarkt. Op deze manier profiteert u niet alleen van de waardevastheid van een model, maar ook kunt u normaliter uw gewenste horloge voor aanzienlijk minder geld kopen. Bij betrouwbare handelaren zoals CHRONEXT vindt u een groot assortiment aan gebruikte horloges. Een tweedehands dameshorloge van Cartier zoals de Pasha krijgt u bij ons al vanaf 1.680 euro.

Toen en nu gewild

Talrijke horlogecollecties van het traditionele huis inspireren vrouwen en mannen, destijds en nu. De stijlvolle Cartier Santos, een pilotenhorloge die in 1904 werd gelanceerd, blijft legendarisch. Dit is het eerste pilotenhorloge ter wereld en een van de eerste herenhorloges. De vriendschap tussen Louis Cartier en de luchtvaartpionier Alberto Santos Dumont vormde de basis van de ontwikkeling van het pilotenhorloge. Samen creëerden ze een buitengewoon herenhorloge dat met de commerciële fabricage van het model vanaf 1911, ook de golf van succes van het merk op het gebied van luxe horloges voortstuwde.

De Cartier Tank veroorzaakte in 1917 een sensatie door z'n vorm die doet denken aan een tank. Het polshorloge, gemodelleerd naar een gevechtstank, was bedoeld als symbool van dankbaarheid van Cartier voor de bevrijding van Frankrijk. Nadat in 1932 een horloge werd gemaakt voor de Pasha van Marrakesh, volgden meerdere ontwerpen van ronde horlogemodellen onder dezelfde naam, een daarvan was afkomstig van de legendarische horlogeontwerper Gérald Genta. Zowel Tank als Pasha behoren tegenwoordig nog steeds tot de horlogecollectie van Cartier, een verzameling horlogemodellen die wereldwijd worden erkend en gewaardeerd.

Een Cartier-horloge online verkopen

U wilt geen Cartier-horloge verkopen, maar bent meer geïnteresseerd in de verkoop? Dan zijn wij van CHRONEXT de juiste contactpersoon voor u! Als online handelsplatform bieden we onze klanten naast de aankoop van fijne uurwerken ook de verkoop van hoogwaardige horloges van merken zoals Cartier en andere aan. Onze ervaren specialisten geven u graag advies over uw mogelijkheden en helpen u de best mogelijke verkoopprijs te krijgen. Vul gewoon ons online-formulier in of neem contact met ons op via telefoon of e-mail.