Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

IWC

Met hun compromisloze kwaliteit en karaktervolle design belichamen IWC-horloges onverzettelijke kracht. De International Watch Company uit Schaffhausen produceert sinds 1868 horloges die zeer gewild zijn in het leger, de luchtvaart en de sportwereld, maar ook onder horlogeverzamelaars. Elk IWC-model biedt een rijke traditie gecombineerd met gedurfde innovatie.
Soort

Moderne IWC-horloges voor elke gelegenheid

Met hun compromisloze kwaliteit en karaktervolle design belichamen IWC-horloges onverzettelijke kracht. De International Watch Company uit Schaffhausen produceert sinds 1868 horloges die zeer gewild zijn in het leger, de luchtvaart en de sportwereld, maar ook onder horlogeverzamelaars. Elk IWC-model biedt een rijke traditie gecombineerd met gedurfde innovatie.

- IWC staat voor 'International Watch Company' en is in 1868 opgericht door de Amerikaan Florentine A. Jones.

- Het pilotenhorloge Mark XI met een innovatieve bescherming tegen magnetische velden werd ontwikkeld voor de Royal Air Force.

- De ontwerper van de ingenieur SL was de legendarische Gérald Genta.

- Het in veel IWC-uurwerken ingezette Pellaton opwindmechanisme werd vernoemd naar z'n uitvinder en voormalig technisch directeur van IWC, Albert Pellaton.

International Watch Company uit het Zwitserse Schaffhausen

Meer dan 140 jaar geleden begon de fascinerende geschiedenis van IWC en wordt vandaag de dag nog steeds succesvol voortgezet. Een bedrijfschronologie vol pure passie voor het ambacht horlogebouw.

1868, Schaffhausen, Zwitserland: de Amerikaanse ingenieur en horlogemaker Florentine Ariosto Jones stak de Atlantische Oceaan over om zijn dromen in het idyllische Zwitserland achterna te gaan. Met getalenteerde vakmensen, state-of-the-art machinetechnologieën en een formidabele pioniersgeest wilde Jones in het destijds 'lagelonenland' Zwitserland hoogwaardige horloges produceren voor de Amerikaanse markt. Schaffhausen kende een lange horlogetraditie en de omstandigheden daar waren paradijselijk: de energie die nodig was voor de producten werd opgewekt door waterkrachtcentrales. Een spoorverbinding stelde de uitwisseling van goederen veilig. Jones noemde zijn nieuwe bedrijf geheel in Amerikaanse stijl 'International Watch Company', afgekort IWC.

Ontwikkeling: Van klein bedrijf naar wereldmerk voor fijne horloges

De geschiedenis van IWC verliep turbulent en tegelijkertijd succesvol. Slechts een paar jaar na de oprichting ging het bedrijf failliet en keerde oprichter Florentine A. Jones terug naar Amerika. Zijn bedrijf kwam in 1880 in handen van de industriële familie Rauschenbach. In 1888 lanceerde IWC het eerste zakhorloge met een digitale cijferweergave - een exotische novelty voor die tijd. In 1905 moest het bedrijf weer van eigenaar wisselen. Dit zou zich in de loop van de 20e eeuw meerdere keren herhalen. Interessant historisch feit: de psycholoog Carl Gustav Jung was ook korte tijd verbonden aan het horlogebedrijf.

Vandaag de dag maakt IWC deel uit van de Richemont Group en Schaffhauser horloges staan wereldwijd bekend om hun robuustheid, technologie en performance. Met de in 1999 gelanceerde reclamecampagne slaagde IWC erin het mannelijke karakter van de horloges te onderstrepen. Met zinnen als ""IWC, sinds 1868. En zolang er nog mannen zijn"" profileerde het bedrijf zichzelf als producent van mannenhorloges, maar ironisch genoeg worden de uurwerken steeds populairder als vrouwenhorloges. Trouw blijvend aan de mannelijke lijn worden tegenwoordig de IWC-horloges gepresenteerd als technisch product met een kosmopolitische touch: ""IWC. Engineered for men.""

Het grootste pilotenhorloge en de legendarisch Big Pilot

De pioniers van de luchtvaart toonden grote moed: ze trotseerden hun angst en de zwaartekracht om naar duizelingwekkende hoogten te reizen. Om hun pols droegen ze zeer functionele instrumenten voor de nauwkeurige meting van snelheid en afstand.

In 1936 werd de eerste pilotenhorloge van IWC gelanceerd: een 'horloge speciaal voor piloten'. Vier jaar later werd een navigatie- en observatiehorloge vervaardigd volgens militaire eisen: het 'Große Fliegeruhr 52 T.S.C.'. Met een overgedimensioneerde 55 millimeter-kast, waarin een zakhorloge-kaliber was ondergebracht, was het gebaseerd op het ontwerp van de boordinstrumenten van vroegere vliegtuigen en blijft tot op de dag van vandaag het grootste pilotenhorloge van IWC. Door zijn uitstekende gangnauwkeurigheid werd het horloge destijds gebruikt door verschillende luchtmachten. Het oorspronkelijke model drukte zijn stempel op het ontwerp van de nu legendarische Großen Fliegeruhr of ook Big Pilot genoemd, die in 2002 werd gelanceerd. Met een diameter van 46 millimeter is het aanzienlijk kleiner dan het origineel uit de jaren dertig en is toch populair bij een indrukwekkend grote groep liefhebbers van grote polshorloges. Het grootste automatische uurwerk van IWC is het fabriekskaliber 51111.

Mechanische hoogtevlucht: Pilotenhorloges van IWC

Het legendarische pilotenhorloge Mark XI heeft een afscherming van zacht ijzer onder de kast, waardoor bescherming tegen magnetische velden mogelijk is. Dit innovatieve beschermingssysteem en het eenvoudige en stijlvolle ontwerp maakten van de Mark XI de favoriet van piloten en diende als voorbeeld voor een hele serie IWC-pilothorloges, van Mark XII tot de huidige Mark XVI. In de jaren negentig heeft IWC het assortiment aangevuld met het geavanceerde pilotenhorloges Chronograph en Doppelchronograph. Afgeleid van een speciale cursus van de United States Navy Fighter Weapons School, bekend als 'Top Gun', sloten in 2007 verschillende horloges met dezelfde naam en een militair design zich aan bij de collectie.

Het grote pilotenhorloge Top Gun Miramar en het pilotenhorloge Chronograph Top Gun Miramar zijn een eerbetoon aan de geboorteplaats van de Top Gun-legende, dé eliteopleiding van piloten van de Amerikaanse marine in Miramar (Californië). Met een uiterlijk dat tot op de essentie is gereduceerd, zit er in de solide kasten van de IWC-pilotenhorloges een enorme mechaniek verstopt. Luxe horloge en instrumenteel horloge in één: IWC-pilotenhorloges bieden voor elke smaak en elk levensavontuur de juiste oplossing.

De technische genieën van IWC Schaffhausen: Albert Pellaton en Kurt Klaus

Vanaf 1944 was Albert Pellaton 22 jaar technisch directeur van het IWC. Een hoogtepunt van zijn werk was het kaliber 85, voltooid in 1950: het IWC-uurwerk met de baanbrekende automatische opwinding. Het speciale kenmerk: het mechanisme van de klok draaide niet zoals destijds gebruikelijk was via een eenzijdige rotatie, maar door de tweezijdige beweging van de rotor. Dankzij de ontwikkeling van Albert Pellaton is de dubbelzijdige automatische opwinding aanzienlijk efficiënter geworden.

De zogenaamde Pellaton-opwinding werd goed ontvangen in de horloge-industrie en werd later ook gebruikt door andere gerenommeerde fabrikanten. Vanaf 1955 werd het kaliber in het uurwerk ingebouwd. Na de wedergeboorte in 2000 werd het Pellaton-mechaniek gelanceerd in het eigen Kaliber 5000 in de Portugese Automatic 2000. Dit opzienbarende kaliber werd op het conto van Kurt Klaus bijgeschreven, een leerling van Albert Pellaton.

Deze opvolger zal voor vele IWC-kenners een begrip worden, de 'Da Vinci Kurt Klaus Edition' werd immers naar hem vernoemd. Dit buitengewone IWC-horloge bevat een verfijnde, eeuwig durende kalender die met één kroon kan worden bediend - een mechanisme dat is ontwikkeld door Kurt Klaus. De twee technische directeuren hebben blijvende sporen achtergelaten in de chronologie van IWC en zijn ware grootheden in de horloge-industrie.

Liaison op hoog niveau: De Duitse voetbalbond

In 2008 ging IWC voor het eerst een sportieve samenwerking aan met de Duitse voetbalbond (afkorting in het Duits: DFB). Het pilotenhorloge Doppelchronograph Edition DFB ondersteunde het nationale elftal bij het Europees kampioenschap in de sportcompetitie om de beker. Ook bij het Wereldkampioenschap 2010 in Zuid-Afrika was de Große Ingenieur Chronograph Edition DFB aanwezig. Al aan het begin van het Europees voetbalkampioenschap 2012 in Polen en Oekraïne was duidelijk: de Große Fliegeruhr Edition DFB wordt het officiële horloge van het Duitse nationale elftal zijn.

Met een kastdiameter van 46 millimeter is dit horloge gigantisch groot. Superioriteit komt samen met precisie, duurzaamheid en betrouwbaarheid, allen kenmerken van het elegante spel. Ook in het kampioensjaar 2014 begeleidde IWC begeleidde het Duitse nationale team: Joachim Löw droeg afwisselend de Große Fliegeruhr Edition DFB DFB en de Portugese Yacht Club. Met deze zeer fraaie horloges telde hij de uren, minuten en tenslotte seconden die het Duitse team nodig had om de vierde wereldtitel binnen te halen.

Horloges van IWC: Innovatief, waardevast, sterk karakter

Een vleugje hoffelijkheid, een krachtig snufje mannelijkheid en de meest innovatieve technologie: IWC-horloges hebben vanaf het allereerste uur een trouwe aanhang en een unieke reputatie. Bekend om z'n grote en krachtige modellen zoals de klassieke Portugieser of de traditionele pilotenhorloges, raken elk jaar nieuwe klanten in de ban van IWC. Door de grootte en functionaliteit kan het Große Fliegeruhr worden gekarakteriseerd als een echte trendsetter voor veel modellen, ook die van andere fabrikanten. Met de nieuwe, 37 millimeter midsize modellen Portofino toont IWC zijn veelzijdigheid op gebied van grootte. Voor het eerst worden liefhebbers van smallere polsen aangesproken. Een speurtocht op de markt van tweedehands horloges toont de ware veelzijdigheid van IWC. Wie op zoek is naar een zeldzaam vintage horloge slaagt hier net zo gemakkelijk als degenen die op zoek zijn naar een lage prijs. Nieuw of gebruikt, een horloge van de International Watch Company is een tikkend eerbetoon van kracht en performance en overtuigt ook als duurzame investering.

Mark-collectie: Favoriete modellen

De horloges van IWC zijn mechanische meesterwerken en representeren met groot succes een combinatie van ambachtskunst en technische innovatie. Vooral de diverse referenties van de Mark-serie zijn bijzonder gewild:

- IWC Mark

- IWC Mark XVII

Clevere deals: horloges van IWC bij CHRONEXT

Nieuw, vintage of gebruikt, bij CHRONEXT vindt u een grote selectie IWC-horloges tegen aantrekkelijke prijzen. Overtuig uzelf van de onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding van het Zwitserse merk en koop online een model waar u een leven lang plezier van hebt. Overigens: gebruikte IWC-horloges zijn een bijzonder slimme deal, omdat u voor een relatief lage prijs een hoge kwaliteit krijgt.

Horloges verkopen was nog nooit zo eenvoudig

Als u een IWC-horloge wilt verkopen, dan bent u bij ons in veilige handen. Naast de koop van hoogwaardige modellen bieden we u ook de verkoop van luxe horloges aan. Neem contact op met onze ervaren specialisten via telefoon of e-mail en we geven u hierover graag advies. Commissie, directe verkoop en inruil – wij zullen u helpen de best mogelijke deal te krijgen. Meer informatie vindt u op onze homepage.