Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex Explorer II

Met de Explorer II spreekt Rolex alle avontuurlijke geesten aan die een stijlvol horlogeontwerp en betrouwbare technologie op prijs stellen. De opvolger van de legendarische Explorer heeft al lang een eigen reputatie opgebouwd. De beroemde 'Orange Hand' met de karakteristieke 24-uurs aanduiding brengt het hoofd van miljoenen horlogeverzamelaars en -liefhebbers op hol en behoort zonder twijfel tot de beroemdste modellen van Rolex.
Soort

Rolex Explorer II – robuust horloge met een hoge weerstand

Met de Explorer II spreekt Rolex alle avontuurlijke geesten aan die een stijlvol horlogeontwerp en betrouwbare technologie op prijs stellen. De opvolger van de legendarische Explorer heeft al lang een eigen reputatie opgebouwd. De beroemde 'Orange Hand' met de karakteristieke 24-uurs aanduiding brengt het hoofd van miljoenen horlogeverzamelaars en -liefhebbers op hol en behoort zonder twijfel tot de beroemdste modellen van Rolex.

Bij CHRONEXT krijgt u een brede selectie van de Rolex Explorer II tegen eerlijke prijzen en direct leverbaar. Ontdek het robuuste roestvrijstalen horloge en draag het binnenkort om uw pols.

Explorer II - een horloge voor levensgenieters

Een robuuste stalen kast, een nauwkeurig GTM-uurwerk en de oranje wijzer: de Explorer II behoort tot de Rolex modellen met de hoogste herkenningswaarde. Precies zoals zijn voorganger, de Explorer I, behoort het sportieve horloge tot de serie professionele Rolex-chronometers, die speciaal werden ontworpen voor expeditieonderzoekers. De twee modellen combineren een hoge bestendigheid met precisie. De Explorer II geniet een uitstekende reputatie onder ontdekkingsreizigers en avonturiers - net als hen laat dit Rolex-horloge zich niet uit het veld slaan, zelfs niet onder de meest ongunstige omstandigheden.

De functionaliteit en unieke stijlelementen van de Explorer II zijn anders dan die van het zustermodel Explorer I. Om sneller en gemakkelijker de tijd te kunnen aflezen, heeft Rolex het horloge uitgerust met een extra wijzer die de tijd van de dag aangeeft op een 24-uurs schaal. Deze functie is vooral nuttig voor speleologen die lange tijd in ruimten moeten werken waar het licht niet kan doordringen. Voor dit doel is de Explorer II, net als de GMT-Master II, uitgerust met een bezel met een 24-uurs schaal die echter, in tegenstelling tot bij de GMT-Master II, niet kan worden gedraaid.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat het niet noodzakelijk is om een gevaarlijke lavagrot te bezoeken om de voordelen van de Explorer II te ontdekken. Het unieke ontwerp en vooral de oranje wijzer genieten zelfs onder de avonturiers in de stedelijke jungle een cultstatus.

Onuitputtelijke innovatie: Het Rolex-horloge van ontdekkers en speleologen

Het in 1971 geïntroduceerde polshorloge volgt de traditie van de Rolex Explorer I en heeft desondanks een eigen stijl.

Vanaf het allereerste begin van de bedrijfsgeschiedenis voelt Rolex zich verbonden met de pioniersgeest en rust al decennialang expeditie-onderzoekers en wetenschappers uit. Tegenwoordig werkt het bedrijf samen met recordhouders zoals de avonturier Erling Kagge of de poolonderzoeker Rune Gjeldnes. Op deze slimme manier maakt Rolex van de hele wereld een onderzoekslaboratorium waarin de horloges kunnen worden getest onder extreme natuurlijke omstandigheden zoals kou, hitte, hoge luchtvochtigheid of druk.

De Explorer II is het resultaat van deze onuitputtelijke innovatiedrang. De uitstekende gangnauwkeurigheid en de handige weergave blijven zelfs onder extreme omstandigheden perfect functioneren. De tot 100 meter waterbestendige roestvrijstalen kast en het automatische chronometer-uurwerk met het Paraflex-antischoksysteem maken van de Explorer II een horloge dat de ideale metgezel is voor de pols, zowel in een winderige sneeuwstorm als op het zonovergoten zandstrand. De Explorer II is een hommage aan de pioniersgeest en een betrouwbaar polshorloge voor elke situatie en elke omgeving.

Van referentie 1655 en 16550 tot 216570: Een overzicht van de belangrijkste referentienummers van de Explorer II

De 16550 is de opvolger van de 'Orange Hand' referentie 1655. De horloges van deze nieuwe versie hadden echter een tekortkoming: bij de modellen met een witte wijzerplaat verkleurde het sneeuwwit al snel tot een crèmige tint. Dit 'fabricagefoutje' werd al relatief snel verholpen en de meeste Explorer II ref. 16550 hebben een witte wijzerplaat. Deze eerste modellen met de zogenaamde 'Cream Dial' hebben toch hun liefhebbers gevonden en zijn vandaag de dag zeer gewild op de vintage markt. De Explorer II ref. 1655 en de Explorer II 'Cream Dial' zijn kostbare collector's items en hun prijs neemt elk jaar toe.

In 1988 kreeg de Explorer II een nieuw kaliber en een nieuw referentienummer: 16570. De nieuwe versie was geen kaskraker, maar in de jaren negentig nam de vraag naar een gebruikte 'Steve McQueen Rolex' toe en werd de nostalgie onder de Rolex-liefhebbers duidelijk zichtbaar. Deze algemene stemming onder de Rolex-klanten en de trend naar grote horloges waren waarschijnlijke de belangrijkste redenen voor de presentatie van een nieuwe Explorer II (ref. 216570) in 2011. Met deze nieuwe versie kijkt Rolex terug op de geschiedenis van dit herenhorloge en brengt de beroemde oranje pijlvormige wijzer opnieuw tot leven. Qua uiterlijk hebben de 'Steve McQueen' en de nieuwe Explorer II (ref. 216570) veel gemeen maar de binnenkant is bij het nieuwe model aanzienlijk anders door het chronometer-kaliber 3187 met de Parachrom-spiraalveer en de Paraflex-schokbeschermer.

De Explorer II (ref. 216570) met z'n 42-millimeter kast wordt aangeboden met een witte of zwarte wijzerplaat. Door de duurzaamheid is zowel een nieuwe als een gebruikte Explorer II een interessante investering.

Legendarisch ontwerp en enorme weerstand: de Explorer II is gebouwd voor de eeuwigheid.

Rolex Explorer II online kopen & verkopen

Bij CHRONEXT kunt u niet alleen een selectie van meer dan 7.000 eersteklas modellen online kopen, maar ook uw eigen horloge verkopen. Als u een Rolex Explorer II of ander horloge wilt verkopen, bent u bij ons in veilige handen. Met onze jarenlange ervaring in het luxesegment staan we onze klanten met raad en daad terzijde en helpen hen de best mogelijke verkoopprijs te krijgen. Neem voor meer informatie gewoon contact op met onze specialisten via telefoon of e-mail. Eventueel kunt u ons korte online-formulier invullen. We kijken uit naar uw bezoek!