Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Cartier Tank

Cartier Tank - een ware legende in de wereld van luxe horloges. Met zijn rechthoekige vorm vindt hij inspiratie in de vorm van militaire tanks - een ontwerp dat ook in de modelnaam tot uiting komt. De Tank, die in 1917 werd gelanceerd, prijkt om de polsen van talrijke beroemdheden en wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste horlogemodellen ter wereld.
Soort

Cartier Tank

Cartier Tank - een ware legende in de wereld van luxe horloges. Met zijn rechthoekige vorm vindt hij inspiratie in de vorm van militaire tanks - een ontwerp dat ook in de modelnaam tot uiting komt. De Tank, die in 1917 werd gelanceerd, prijkt om de polsen van talrijke beroemdheden en wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste horlogemodellen ter wereld.

Cartier Tank: Eenvoudig & ongecompliceerd

De geboorte van een legende: de tijdloos elegante Tank werd in 1917 ontworpen door de inventieve Louis Cartier en twee jaar later officieel gelanceerd. Het was een waar icoon, opende een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de horlogerie en leverde een belangrijke bijdrage aan de verspreiding van polshorloges, die in die tijd nog zeldzaam en ongewoon waren.

Louis Cartier, de kleinzoon van de stichter van de beroemde Parijse juwelier, vond zijn inspiratie in oorlogsmachines. Het succesvolle Tank-model doet denken aan de tanks die in de Eerste Wereldoorlog werden gebruikt. Een eerste prototype werd aangeboden aan de Amerikaanse generaal Pershing - als dank voor de bevrijding van Frankrijk. Het model werd door Pershing in zeer korte tijd populair en de vraag schoot omhoog.

Het ontwerp van de tank was in overeenstemming met de tijdgeest: de rechthoekige vorm, de strakke lijnen en de lederen band, die is geïntegreerd met behulp van opvallende lugs, kwamen overeen met de populaire art deco stijl van die tijd. De wijzerplaat presenteerde zich ook stijlvol en elegant met geblauwd stalen wijzers en langgerekte Romeinse wijzers. De saffieren cabochon die nu de meeste horloges van Cartier siert, voegt een geraffineerd kleuraccent toe aan de opwindkroon.

Toen modieus, nu tijdloos: in de loop der decennia heeft de Cartier Tank bewezen een horloge te zijn dat modetrends overstijgt en altijd gedistingeerd en luxueus overkomt, ongeacht geslacht, leeftijd, stijl of gelegenheid.

Van Jackie Kennedy tot Michelle Obama: De eerste keuze van de First Ladies

Er zijn maar een handvol horlogemodellen met zo'n beroemdheidsstatus. Dankzij het tijdloze en universele ontwerp werd het horloge een waardevol sieraad en een trouwe metgezel van first ladies, rocksterren en Hollywood-beroemdheden. De lijst van prominente vrouwelijke draagsters is buitengewoon lang. Een van hen is Jackie Kennedy Onassis, die als mode-icoon de stijl van alle volgende First Ladies bepaalde. Het is dus geen verrassing dat Michelle Obama ook een Cartier Tank draagt. Ook de geliefde Britse koningin, Lady Di, besloot haar pols met dit model te sieren.

De Tank - een echte ster in Hollywood. Actrice en stijlicoon Audrey Hepburn verscheen regelmatig met een eenvoudige versie van het model, maar ook Angelina Jolie wordt vaak met een Cartier Tank Française (ref. W51008Q3) gefotografeerd. Ook mannen grijpen graag naar de Cartier Tank voor een elegante verschijning; Steve McQueen en Warren Beatty behoren tot de beroemde Tank-dragers.

Dit polshorloge fascineert al decennialang horlogeliefhebbers van alle leeftijden en geslachten en blijft een altijd stijlvolle metgezel in elke situatie.

Horlogemodellen met onweerstaanbare charme

Trouw aan het motto 'Never Stop Tank', zette Cartier het succesverhaal van de Tank voort na de eerste lancering in 1919 en ontwikkelde in de daaropvolgende jaren en decennia een veelheid aan modellen voor zowel dames als heren. De Tank-collectie inspireerde met een hoge mate van creativiteit en kwaliteit, die beantwoordde aan de indrukwekkende traditie van de Tank-lijn. Altijd met behoud van zijn eenvoudige vormgeving en elegante eenvoud straalt de Cartier Tank op adembenemende wijze een bijzonder gevoel van ware luxe uit.

Tank Louis Cartier

Van alle versies van de Tank komt de Tank Louis Cartier het dichtst bij het oorspronkelijke model uit de jaren 1920 en mag daarom de naam van de schepper van de Tank in zijn naam dragen. De eenvoudig elegante vorm van de Tank Louis Cartier weerspiegelt vakkundig de geest van de hele collectie. Om de speciale status van dit model verder te benadrukken, is de Cartier Tank Louis Cartier uitsluitend gemaakt van geelgoud of witgoud - er wordt geen staal gebruikt. De meeste modellen zijn ook uitgerust met een solide maar zeer licht met de hand gewonden uurwerk. De Tank Louis Cartier met zijn transparante, geskeletonneerde kast is een bijzondere briljante prestatie en is verkrijgbaar in een geelgouden (ref. WHTA0002) of witgouden variant (ref. W5310012). Catalogusprijs: bijna 50.000 euro.

Cartier Tank Américaine

Na zijn presentatie in 1989 werd de Tank Américaine een klassieker onder de dameshorloges van Cartier. Het ontwerp van de Tank Américaine wordt gekenmerkt door de naar achteren gebogen, langgerekte kastvorm - het handelsmerk van de Américaine. Met zijn chic-elegante en tegelijk casual-nonchalante uitstraling past het horloge helemaal in de Amerikaanse stijl, die door de modelnaam wordt onderstreept. Dankzij de ruim bemeten kast biedt het horloge, in tegenstelling tot zijn zustermodellen, ruimte voor exclusieve uurwerken met complicaties zoals de chronograaf, tourbillon of maanfase. Een hoogtepunt in de horlogerie: het horloge Tank Américaine Tourbillon Volant (ref. W2620008) met Cartier's eigen met de hand gewonden 9452 MC uurwerk met prestigieuze kwaliteitszegel van Genève en vliegende tourbillon, dat in 2008 werd gelanceerd en een jaar later zijn debuut maakte in het exclusieve uurwerk.

Cartier Tank Française

In 1996 presenteerde Cartier een verfrissend nieuw model: de Cartier Tank Française. Met zijn kast met scherpe randen lijkt de Tank Française extravaganter dan zijn voorgangers, maar hij bekoort toch door de kenmerkende eenvoud van de Tank. Dameshorloge of herenhorloge - de collectie biedt een grote verscheidenheid aan verschillende materiaalcombinaties van staal, geel en rood goud, evenals uitrusting met automatisch of quartz uurwerk. Het model is bijna 20 jaar onafgebroken gebouwd en vindt ook nu nog gretig aftrek.

Tank Anglaise

In 2012 presenteerde Cartier een nieuwe versie van de Tank: de Tank Anglaise. Daarbij verbindt de Tank Anglaise (ref. W5100 onder andere) het sterke erfgoed van het originele model met frisse, moderne functies. De kroon is verborgen onder een rechte kroonbeschermer en de strakke lijnen winnen aan symmetrie. De vorm concentreert zich op het wezenlijke, de lijnen zijn recht, de vormgeving compact. De Tank Anglaise - verkrijgbaar in drie maten - is even interessant voor dames als voor heren. Met een eenvoudige stalen of opvallend kleurrijke lederen band, de variaties van de Tank Anglaise lijken bijna eindeloos.

Tank Solo

De Tank Solo zet de geschiedenis van de Tank met stijl voort. Modern en eenvoudig: dit horloge belichaamt de tijdloze elegantie en het heldere design dat alle Tank-horloges kenmerkt. Maar de Tank Solo is ook veelzijdig en weet met vele facetten indruk te maken. De Tank Solo is uitgerust met een duurzaam kwartsuurwerk en kan in verschillende maten worden gekocht als dames- of herenhorloge. Elke Tank Solo-creatie verleidt keer op keer bij het zien en maakt het dragen ervan een onvergelijkbare ervaring.

Tank MC

Legendarisch design ontmoet verfijnde horlogerie: de Tank MC versmelt innovatie met meditatie. Het model is geschikt voor de tech-savvy gentleman die waarde hecht aan de klassieke designtaal van Cartier. De Tank MC is uitgerust met het 1904 MC automatisch uurwerk ontworpen en gemaakt op de Manufacture Cartier. De fijnheid van het uurwerk kan door de gelukkige eigenaar van de Tank MC worden bewonderd door de transparante saffierglazen achterzijde van de kast. De collectie biedt een keur aan versies in staal, geelgoud of roodgoud, waarbij het exquise model met een geskeletonneerde palladium kast zeker een hoogtepunt vormt.