Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Onderhoud:+31 43 5690596
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Registreren

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Minimaal 6 karakters

Heeft u al een account?
Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Duikhorloges

294 producten
Soort
-18%
Vintage
Bezig met laden...
Ongedragen - Nieuw
Bezig met laden...
-3%
Ongedragen - Nieuw
Bezig met laden...
Vintage
Bezig met laden...
Vintage
Bezig met laden...
Zeer goed
Bezig met laden...
-4%
Zeer goed
Bezig met laden...
Als nieuw
Bezig met laden...

Duikhorloges

Duiken - het gevoel van gewichtloosheid in een fascinerende onderwaterwereld. Verken mysterieuze diepten en ervaar een mix van concentratie, fitness en adrenaline. Net als hun dragers moeten duikhorloges voldoen aan de extreme eisen onder water. Met een solide en technisch overtuigend duikhorloge om uw pols zult u elk avontuur doorstaan - of het nu in het water is of op land.

De top 10 duikhorloges bij CHRONEXT

1. Rolex Submariner

De Rolex Submariner is waarschijnlijk het beroemdste duikhorloge ter wereld - en was ook al te bewonderen om de pols van James Bond. Het iconische design in combinatie met de beproefde kwaliteit maken dit horloge van Rolex (www.chronext.de/rolex) een betrouwbare metgezel voor extreme duiken, maar ook voor een gedistingeerde avondlook. De 'Sub' is waterdicht tot 300 m en biedt een robuuste behuizing, evenals een stabiele ontwikkeling in prijs.

2. Rolex Sea-Dweller

Oorspronkelijk behoorde de Rolex Sea-Dweller tot de familie van de Submariner-horloges, maar het ontwikkelde zich al snel tot een zelfstandige modelserie. Het in het oog springende kenmerk van de Sea-Dweller is het helium ontsnappingsventiel, waardoor het horloge de optimale uitrusting is voor professionele duikers. De huidige Rolex Sea-Dweller is waterbestendig tot 1220 dieptemeter en vindt gretig aftrek - zowel nieuw als gebruikt.

3. Rolex Deepsea

Het zustermodel van de Sea-Dweller, de Rolex Deepsea, valt niet alleen op door zijn afmetingen, maar ook door zijn prestaties. Het experimentele model van de Deepsea hield tijdens een speciale duik naar de Mariana Trench (diepte: 11.908 meter!) de extreme waterdruk zonder problemen uit. Hoewel de huidige Rolex Deepsea-modellen ‘slechts’ waterbestendig zijn tot 3.900 meter, worden ze nog steeds beschouwd als recordhouders onder de duikhorloges.

4. Omega Seamaster Professional

In 1932 presenteerde Omega de Marine – een van de eerste duikhorloges van de geschiedenis. Dit revolutionaire horloge wordt beschouwd als de voorloper van de Omega Seamaster-horlogefamilie, die nu een aantal legendarische modellen omvat, zoals de Seamaster Aqua Terra en de Seamaster Planet Ocean. Als het huidige horloge van James Bond slaagt de Omega Seamaster erin om zelfs in extreme situaties onwrikbaar te blijven.

5. Panerai Radiomir

In 1935 gaf de Italiaanse marine de horlogemakerij Panerai de opdracht een robuust duikhorloge te produceren, wat leidde tot de ontwikkeling van de waterdichte Radiomir. De naam Radiomir gaat terug op het lichtgevende materiaal op basis van radium dat gebruikt werd om een goede leesbaarheid onder water te garanderen, maar dat in de loop van de tijd zeer radioactief bleek te zijn. De huidige modellen zijn natuurlijk niet meer gevaarlijk en de Panerai Radiomir wordt beschouwd als een van de beroemdste militaire horloges uit de geschiedenis.

6. Blancpain Fifty Fathoms

In 1953 lanceerde Blancpain op verzoek van de Franse marine, de eerste editie van de Fifty Fathoms. Het bijzondere aan het horloge was de recordbrekende waterbestendigheid van bijna 100 meter, en de functionele lunette voor het meten van de duiktijd. De Fifty Fathoms begeleidde Jacques Cousteau in de bekende onderwaterfilm 'De zwijgende wereld' en wordt vandaag door velen beschouwd als het eerste professionele duikhorloge.

7. IWC Aquatimer

Met de IWC Aquatimer is de beroemde fabrikant uit Schaffhausen er ook in geslaagd naam te maken op het gebied van duikhorloges. IWC was bijzonder innovatief in 1999 met de Aquatimer GST Deep One - een duikhorloge met een mechanische dieptemeter. De huidige Aquatimer-collectie biedt een verscheidenheid aan kleuren en modellen, en een maximum aan comfort dankzij het ingenieuze SafeDive-systeem van IWC.

8. Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver

De duikvariant van het beroemde Audemars Piguet-model: De Royal Oak Offshore Diver verenigt legendarisch ontwerp met de beste kwaliteiten van een duikhorloge. Waterbestendig tot 300 meter, massief stalen kast en rubberen band - dit stijlvolle model maakt niet alleen indruk door zijn robuustheid, maar ook door de unieke Audemars Piguet-designtaal waar de klanten van het bedrijf zo veel waarde aan hechten.

9. Tudor Heritage Black Bay

Door de tijd getest ontwerp met geavanceerde technologie: De Heritage Black Bay is een hommage aan de beroemde Tudor Submariner uit de jaren 50. Het horloge valt op door zijn bekende retro-flair en slanke kast en bekoort zowel kenners van robuuste duikhorloges als liefhebbers van vintage modellen.

10. Oris ProDiver

De Oris ProDiver is een professioneel duikhorloge van een klasse apart. Dankzij het Oris Rotation Safety System laat hij de drager zelfs in gevaarlijke situaties niet in de steek. De ProDiver combineert het erfgoed van Oris op het gebied van duikhorloges met innovatieve Zwitserse techniek en staat hoog aangeschreven bij zowel actieve duikers als horlogeliefhebbers.

Duikhorloges - Van toen tot vandaag

In het midden van de 20e eeuw ontwikkelden de ontdekkingsreizigers Hans Hass en Jacques-Yves Cousteau de eerste recreatieve duikapparatuur. Uiterlijk op dat moment werd de eerste steen gelegd voor het tijdperk van het sportduiken met wereldwijd enkele miljoenen recreatieve duikers in warme oceanen of koele bergmeren. Het aspect tijd stond vanaf het begin centraal - of het nu ging om de afdaaltijd, de opstijgtijd of de juiste meting van decompressiepauzes. Tegenwoordig worden deze meettaken overgenomen door moderne duikcomputers, maar een mechanisch duikhorloge blijft een betrouwbaar instrument dat veel duikers niet zouden willen missen.

Het duikhorloge brengt een vleugje nostalgie en ziet er bijzonder charmant uit in waterdiepten. Ook buiten de onderwaterwereld blijven mechanische duikhorloges erg populair. Klassiekers onder de duikhorloges, zoals de Rolex Submariner of de Omega Seamaster, worden bijna nooit met een duikpak gedragen - en toch is het prettig te weten dat ze hun drager zelfs bij grote waterdiepten niet in de steek zouden laten.

Het eerste duikhorloge - bestaat dat eigenlijk wel?

Vandaag de dag beroemen talrijke horlogefabrikanten zich erop 's werelds eerste duikhorloge te hebben ontwikkeld. Rolex benadrukt bijvoorbeeld altijd dat het het eerste waterdichte en tegen stof beschermde polshorloge maakte, de Rolex Oyster, die de basis legde voor alle latere duikhorloges. Blancpain verklaart dat Fifty Fathoms het eerste moderne duikhorloge is en Omega beweert met de Marine, het eerste echte duikhorloge, te hebben uitgebracht. Er is geen duidelijke winnaar in de race om het eerste duikhorloge; het is eerder een gemeenschappelijke ontwikkeling die uiteindelijk heeft bijgedragen tot de hype van het duikhorloge. Tegenwoordig heeft elke gerenommeerde horlogefabrikant een duikhorloge in zijn collectie. Het grootste verschil zit hem in de waterdichtheid, de functionaliteit, de afwerking en natuurlijk het ontwerp.

ISO 6425: De norm voor duikhorloges

Sinds enige tijd bestaat er ook een internationale standaard voor duikhorloges: de ISO 6425. Volgens deze norm moet een duikhorloge schokbestendig, condenswaterdicht en drukbestendig zijn tot 20 bar (ca. 200 dieptemeter). Het horloge moet gedurende twee uur bestand zijn tegen de door de fabrikant opgegeven waterdiepte. Hij moet ook bestand zijn tegen magnetische velden tot 4800 A/m. De gangafwijking na een dergelijke beïnvloeding mag niet meer dan 30 seconden per dag bedragen.

De lunette van de duiker moet ook een voorselectie van de tijdsperiode hebben, met markeringen voor de minuten en de 5 minutenmarkeringen erbovenop. Samen met de minutenwijzer moeten deze elementen ook in het donker goed leesbaar zijn. Evenzo mag het horloge geen zichtbare sporen vertonen na 24 uur in warm zout water.

Ondanks deze hoofdpunten en andere gedetailleerde voorschriften blijft er veel speelruimte bestaan bij het ontwerpen van een duikhorloge en blijft de horloge-industrie verrassen met nieuwe interpretaties.

Wat onderscheidt een duikhorloge?

Duiklunette

Waterdicht en drukbestendig - dat zijn de belangrijkste vereisten voor een nauwkeurig duikhorloge. Functionaliteit staat zeker op de voorgrond bij de ontwikkeling van duikhorloges, maar design en bijkomende technische details worden steeds belangrijker. Een duikhorloge wordt gebruikt om de duiktijd te meten en moet daartoe voorzien zijn van een draaibare lunette om de begintijd van de duik duidelijk aan te geven, waarbij de lunette om veiligheidsredenen alleen tegen de wijzers van de klok in mag worden gedraaid. Want als de unidirectionele draaibare lunette tijdens de duik onbedoeld beweegt, zal de starttijd die tijdens de afdaling wordt aangegeven, vroeger zijn dan de werkelijke tijd. Dit voorkomt onbedoelde overschrijding van de aanbevolen duiktijd en voorkomt schade aan de gezondheid.

Waterdichte behuizing

Wanneer u een luxe duikhorloge koopt, moet u er altijd op letten dat de cijfers op de lunette in reliëf zijn en niet gelakt, omdat de lak na een paar duiken in zout water zou afbladderen. Het spreekt vanzelf dat de kast een zekere robuustheid moet bezitten voor duikdieptes tot 200 meter. Sommige horlogefabrikanten, zoals Sinn, gebruiken zelfs hard onderzees staal bij de productie van duikhorloges om de hoge druk onder water te weerstaan. Gezandstraald, mat staal is vaak geschikter dan hoogglans gepolijst staal, omdat dit laatste bij gebruik onder water snel krassen vertoont.

Helium ventiel

Een ander onmisbaar detail voor duikhorloges is het heliumventiel tegen overdruk, waarmee het horloge van binnenuit wordt gedecomprimeerd, en aan beide zijden antireflecterend, krasbestendig saffierglas voor een bijzonder goede afleesbaarheid. Een kenmerkende eigenschap van duikhorloges is de kleine afmeting van het kijkglas, vooral in vergelijking met pilotenhorloges. Omdat het kijkglas beschermd is tegen stoten door de vooruitstekende robuuste lunette.

Horlogearmband voor duikers

De keuze van het materiaal voor de horlogeband is ook een belangrijk punt van kritiek wanneer men besluit een duikhorloge te kopen. Leer, hoe hoog de kwaliteit ook is, is helaas misplaatst onder water, omdat leren riemen in water uitrekken en een onaangename geur kunnen ontwikkelen na contact met water. Geschikte banden voor duikhorloges zijn gemaakt van staal, rubber of nylon. De extra lengte van het horlogebandje is ook belangrijk voor het comfort over de wetsuit.

Dieptemeter

Een ander praktisch detail van een duikhorloge is een geïntegreerde dieptemeter. Veel modellen hebben zo'n ingebouwde dieptemeter, die vooral door beroepsduikers op prijs wordt gesteld. In Duitsland mogen horloges alleen onder de benaming ‘duikhorloge’ worden verkocht als zij voldoen aan de criteria van geteste waterbestendigheid, duidelijke afleesbaarheid, ook in het donker, en de mogelijkheid om een tijdsperiode vooraf te selecteren door middel van een timer of een lunette. Hoewel er tegenwoordig talloze duikcomputers op de markt zijn, genieten klassieke automatische duikhorloges van diverse luxemerken een grote populariteit en presteren ze altijd goed in uitgebreide tests.

Duikhorloges voor dames en heren - nieuw, gebruikt of vintage

Duikhorloges kunnen zowel als herenhorloge als dameshorloge worden gedragen - zoals de Rolex Submariner-modellen - en zijn overtuigend op het gebied van functionaliteit en betrouwbaarheid. Omdat duikhorloges al lang niet meer alleen op duikende horlogedragers te vinden zijn. Dankzij hun robuustheid, sportieve look en waterbestendigheid worden duikhorloges nu bij elke gelegenheid gedragen als een alledaags accessoire. Of het nu bij een zakelijke outfit, voor vrijetijdsbesteding of op de rode loper is - een duikhorloge om de pols ziet er altijd passend uit. In de horloge-industrie zijn nieuwe, gebruikte en ook vintage duikhorloges even populair bij horlogeliefhebbers. Gebruikte horloges hebben meestal een iets lagere prijs dan nieuwe modellen, maar als het een vintage model is, kan de prijs aanzienlijk hoger liggen. Automatische duikhorloges in het bijzonder worden gekenmerkt door een extreme levensduur, omdat automatische horloges geen batterij nodig hebben, omdat de veer van het uurwerk automatisch in kleine stappen wordt opgewonden door een rotor wanneer de drager zijn of haar arm beweegt.

Met de juiste zorg en behandeling geven duikhorloges veel plezier - niet alleen onder water, maar ook in het dagelijks leven.