Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Rolex Pepsi

Een droom in blauw en rood: de Rolex Pepsi

De GMT-Master I en II van Rolex behoren tot de klassiekers van de Geneefse fabrikant en vooral de variant met de rood-blauwe bezel heeft sinds 1950 de cultstatus bereikt. Onder de bijnaam 'Rolex Pepsi' heeft het legendarische model met de functionele bezel naam gemaakt en is het perfecte horloge voor veel- en hoogvliegers, niet in de laatste plaats dankzij de tijdzoneweergaven.

Kaliber, hoge herkenningswaarde en twee tot drie tijdzones geven de Rolex Pepsi zijn unieke karakter en maken van het horloge een zeer gewild model op de horlogemarkt. Als u een Rolex Pepsi wilt kopen, zijn de wachttijden ruim 10 jaar - maar gelukkig is er CHRONEXT. In onze onlineshop krijgt u direct leverbare modellen van de Rolex Pepsi tegen onverslaanbare prijzen. Meer ontdekken.

Een horloge voor iedereen: de speciale eigenschap van de Rolex Pepsi 2018

In 2018 onthulde Rolex op de Baselworld een spannende uitbreiding van het Pepsi-assortiment en produceerde een nieuwe versie van de GMT II in roestvrij staal. Met deze innovatie is de begeerde Rolex Pepsi nu ook beschikbaar tegen relatief lage prijzen. Terwijl de voorgangers zijn gemaakt van wit goud en dus vier keer duurder zijn, ligt de prijs van de Rolex Pepsi 2018 in het lagere segment.

Bovendien is de roestvrijstalen Pepsi alleen verkrijgbaar met de wereldberoemde Jubilee-band om deze beter kunnen te onderscheiden van de witgouden varianten. Dankzij de nokken is het niet mogelijk om een Oyster-armband aan de stalen versie van een Rolex Pepsi te bevestigen, waardoor verwisseling of zelfs fraude wordt voorkomen.

Bakeliet, keramiek en cerachroom: het spannende verhaal van de Pepsi-bezel

De fascinerende geschiedenis van de rood-blauwe bezel van de Rolex Pepsi begon in 1954 met de referentie 6542 - de eerste GMT Master. Toen nog bekend onder de bijnaam 'Pussy Galore', werd de bezel van de Rolex Pepsi gemaakt van bakeliet met een laagje radium. Het materiaal bakeliet bleek echter zeer breekbaar te zijn en werd twee jaar later vervangen door aluminium. Toen werd ook de afdichting met radium gestopt, zodat de bezel 's nachts niet meer fluoresceerde en het moeilijker werd om op elk gewenst moment van de dag de tijd af te lezen.

Tussen 1959 en 1980 werden de referenties 1675, 16750 en 16700 op de markt gebracht en droegen hun steentje bij aan de huidige cultstatus van de Rolex Pepsi. De typische kleuren van de rood-blauwe bezel moesten verwijzen naar de luchtvaartmaatschappij Pan American Airways (Pan Am), waarvoor Rolex begin jaren vijftig het legendarische horloge produceerde met een tweede tijdzone. Ondertussen gaan er echter geruchten rond dat de kleuren blauw en rood de verschillende tijdstippen van de dag zouden kunnen symboliseren.

In 2007 schakelde Rolex over op het gebruik van keramiek bij de productie van zijn horloges. De overgang van aluminium naar keramische bezels betekende echter dat de productie van de legendarische Rolex Pepsi een paar jaar op de achtergrond raakte. De vraag naar het model bleef zo groot en Rolex zou Rolex niet zijn als de fabrikant geen oplossing had bedacht voor het aanvankelijke probleem. Bij het gebruik van keramiek bleek namelijk dat tijdens het sinterprcoes de felle kleuren verbrandden door de extreem hoge temperaturen.

In 2013 slaagde het bedrijf in Genève erin de doorbraak te vinden en vond de wedergeboorte van de Rolex Pepsi plaats. Met de BLNR kon Rolex een tweekleurige bezel van keramiek produceren en wel op zeer grote schaal. Het bedrijf liet bijvoorbeeld onmiddellijk de krasbestendige cerachroom-bezel patenteren en fabriceert van nu af aan varianten van de Rolex Pepsi. Dankzij de innovatieve cerachroom-bezel vervagen de kleuren niet, zelfs niet onder uv-straling. Bovendien is het oppervlak van de bezel gepolijst met diamant. De 24-uurs schaalverdeling is gecoat met een dunne laag platina zodat de glans behouden blijft. Ook 's nachts is de leesbaarheid weer gegarandeerd dankzij het gebruik van Rolex’s eigen Chromalight, zoals in het begin van de jaren vijftig het geval was.

Gecertificeerde authenticiteit en kwaliteit bij CHRONEXT

Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een Rolex Pepsi, zijn wij van CHRONEXT de perfecte contactpersoon voor u. Dankzij onze jarenlange ervaring en onze specialisten kunnen wij u uitgebreid adviseren.