Gratis levering
14 dagen recht op retourzending
Veilige betaalmethoden
Reset
Menu
Reset
Winkelwagen
Reset
Verlanglijst
Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Reset
Log in
Uw gegevens zijn bij ons beschermd Lees meer

Gebruik een magic link

Maak gebruik van een veilige aanmelding zonder wachtwoord via een magische link. Klik op de link in uw e-mail om onmiddellijk toegang te krijgen tot uw account.
Reset
Registreren

Minimaal 6 karakters

Reset
Wachtwoord resetten
Voer het e-mailadres in waarmee u zich bij CHRONEXT heeft geregistreerd. We sturen u een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw gegevens zijn bij ons beschermd

Nieuw bij CHRONEXT?
Reset
Live chat

Omega 1969 Speedmaster horloges

Soort

Omega 1969 Speedmaster: het horloge dat op de maan was

Voor liefhebbers van Moonwatch zijn er weinig begeerlijker modellen dan de Omega 1969 Speedmaster-referenties; het horloge zat immers om de polsen van de Apollo 11-astronauten tijdens de eerste maanlanding in 1969. De Omega 1969 Speedmaster vintage is steeds zeldzamer en duurder geworden, vooral de laatste jaren. Mocht u dit zeldzame uurwerk tegenkomen, dan is het de moeite waard om snel toe te slaan.

Bij CHRONEXT kunt u talrijke vintage horloges van Omega verkrijgen tegen aantrekkelijke prijzen, inclusief een garantie van echtheid. Elk model is geverifieerd door gecertificeerde horlogemakers en wordt geleverd met onze CHRONEXT-garantie van 24 maanden. Als u op zoek bent naar een Omega 1969 Speedmaster-referentie, blijf dan op de hoogte van de wekelijkse nieuwigheden met onze nieuwsbrief.

Omega 1969 Speedmaster

Een horloge voor de eeuwigheid

De Omega Speedmaster is een van de grootste horlogeklassiekers aller tijden. Net als de Rolex Submariner of de Patek Philippe Nautilus, is de Moonwatch in de loop der decennia slechts heel voorzichtig gewijzigd. Daarom lijkt de Speedmaster uit 1969 op het eerste gezicht verwarrend veel op de huidige referenties.

Maar het is niet alleen deze tijdloosheid, maar ook de legendarische geschiedenis van de Apollo-avonturen die u om uw pols krijgt met een Omega Speedmaster 1969: sinds 1965 maakt de Speedmaster deel uit van de officiële uitrusting van de NASA. Naast de eerste maanlanding op 21 juli 1969 speelde de Moonwatch een levensreddende rol in de Apollo 13-missie, toen de astronauten na een explosie van een zuurstoftank met de chronograaf een tijdvenster van 14 seconden afstemden, zodat zij erin zouden slagen weer in de atmosfeer van de aarde te komen.

Historisch belang van de referenties

In verband met de eerste maanlanding zijn vier referenties van de Omega Speedmaster 1969 van bijzonder belang:

  • Ref. 105.003 (1964 tot 1969): 'Ed White', genoemd naar de Gemini- en Apollo-astronaut Edward White. Het horloge wordt in het bijzonder gekenmerkt door zijn rechte hoorns ('straight lugs').
  • Ref. 105.012 (1964 tot 1968): Hoewel deze referentie vóór de eerste maanlanding werd stopgezet, droegen Buzz Aldrin en Neil Armstrong een ref. 105.012 tijdens de Apollo 11-missie. Deze referentie heeft voor het eerst het opschrift 'professional' op de wijzerplaat.
  • Ref. 145.012 (1967/1968 tot 1969): Ref. 145.012 werd gedragen door zowel Michael Collins (Apollo 11) als Alan Shepard (Apollo 14) tijdens hun missies in de ruimte.
  • Ref. 145.022 (1968 tot 1988): Ref. 145.022, waarin de Cal. 861 voor het eerst gemonteerd is, is een van de langst geproduceerde Speedmaster-referenties.

Omega 1969-Speedmaster Speciale Edities

De Speedmaster-collectie is bekend om zijn talrijke speciale modellen en beperkte edities. Hoewel de geelgouden Speedmaster ref. BA 145.022, gelimiteerd op 1.014, en de Speedmaster Mark 2 in 1969 werden gelanceerd, kwam het merendeel van de speciale modellen pas in de daaropvolgende jaren en decennia op de markt. De speciale modellen van de Omega 1969 Speedmaster behoren echter tot de meest gezochte Special Editions - deels vanwege de populaire vintage-factor en deels vanwege het magische jaar 1969 en de historische betekenis ervan.

Eenvoudig en veilig

Omega Speedmaster 1969-modellen kopen bij CHRONEXT

U kunt de Moonwatch-referenties die Omega in 1969 produceerde in onze online shop kopen - zolang de voorraad strekt! Het is de moeite waard om de modellen van de Apollo 11-jaargang in de gaten te houden, want de goede exemplaren zijn nu uiterst zeldzaam geworden. Elk horloge dat wij aanbieden wordt door gecertificeerde horlogemakers gecontroleerd voordat het verkocht wordt, dus u neemt geen enkel risico wanneer u bij ons een Omega 1969 Speedmaster in vintage koopt. Dat beloven wij u met onze CHRONEXT-garantie van 24 maanden.

Gratis verzending en retourzending of persoonlijke afhaling ter plaatse: wij willen uw koopervaring zo gemakkelijk en veilig mogelijk maken, dus u hebt de keuze om uw gewenste model bij u thuis te laten bezorgen of het liever in een van onze CHRONEXT-lounges af te halen.